Manchester United (zbiorczy)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

-=MiC=- pisze:Pewnie niektorzy kibice MU beda wiedzieli kim on byl, a inni nie
ja myślę, że każdy kibic - nie tylko ManU wie , kim był ten genmialny piłkarz.
Miał 59 lat, był Irlandczykiem, nie prowadził zdrowego trybu zycia. W 1968 r zdobył Złotą Piłkę [*]
Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu »

Muki pisze:Co do następcy Keane'a - tutaj jestem rozdarty między Tymoshchukiem z Szachtaru Donieck i Javierem Mascherano z Corintians. Diarra i Zokora również mogliby się załapać. Myślę jednak, że Tymoshchukowi najbliżej do klasy Keano, tak samo waleczny, prawie identycznie gra ja Irlandczyk.

Szczerze mówiąc Tymoshchuka widział chyba z pięć razy w akcji i niczym szczególnym mnie nie zachwycił.
Mascherano to znany jest dzieciom z FM'a.
Diarra i Zokora - tylko czekam, aż któryś z nich zasili szeregi United.
Muki pisze:Trzeba też wspomnieć o obronie... G. Neville i Silvestre to nie ta klasa co 2-3 lata temu... Obronę powinien SAF budować na Ferdinandzie i Heinze.

Cicinho trafi na 90% do Realu Madryt. Ale np. w Hannoverze 96 gra Pat Mertensacker ( najprawdopodobniej przekręciłem jego nazwisko :) ), który jest uważany za jeden z największych talentów niemieckich odtatniech lat, jeżeli chodzi o defensywę. Nigel de Jong z Ajaxu też jest niczego sobie.
Neville to wciąż solidny defensor. Silvestre jednak gra przeciętnie i popełnia głupie błędy. Nigel de Jong, Oguchi Onyewu, Fabio Aurelio, Gabriel Milito czy Tafforeau - jako alternatywa dla Heinze. to zawodnicy, z kótrych można byłoby wybrać jakiś przydatnych do drużyny.
Zapomnijmy o Cicinho. To już problem Realu. Zagrał trzy dobre mecze na PK i już go kupują :lol: :roll: .
Per Mertesacker to zawodnik dobry ale na Bundeslige. Na pewno nie lepszy niż nasz Wes Brown.
Muki pisze:Pomoc to też dylemat Fergusona. Należałoby poszukać następcy dla Scholesa. W/w Sneijder, Ballack... Można tutaj dodać jeszcze Daniela Carvalho, bodajże z CSKA Moskwa, który wyczynia z piłką rzeczy niesamowite, bardzo dużo pochlebnych opinii o nim słychać.
Sneijder jak najbardziej TAK, Ballack zdecydowanie NIE!
Daniel Carvalho to również świetny, bramkostrzelny piłkarz. Nie jestem pewien czy on nie jest lewym pomocnikiem czy też playmakerem.
Muki pisze:Napad. Wydaje się że van Nisterlooy, Rooney, Saha i ??Smith?? są w miarę dobrzy... Rooney jest jak Cantota - obecnie mało strzela, ale za to kiwa przeciwników, rozgryza obronę. Myśle jednak że można sprowadzić "niemieckiego Rooney'a", czyli Lukasa Podolskiego, nim zakupi go Chelsea badź Barca, a on okaże się ( a tak pewnie będzie ) superstrzelcem. Tevez też by się przydał.... A Theo Walcott - no to by było coś.... Tożto drugi Rooney, tyle że nie do końca wyszkolony. Zresztą Ferguson ma już na niego oko :)
Atak to ostatnia formacja, która potrzebuje zmian. Ruud i Rooney + mocni zmiennicy Saha i Rossi, to jak dla mnie wystarczająco mocna paczka.

Chyba już każdy wie, że dziś po ciężkiej i długiej chorobie zmarł były piłkarz Manchesteru United i Irlandii Płn. George Best. Zawodnik o nieprzeciętnym wyszkoleniu technicznym oraz niespotykanej szybkości strzelał bramki dla United. Z ManU odszedł mając zaledwie 27 lat. [']
Łukasz[ACM] pisze:często cofią sie :?:

:roll: :rotfl: :wow:
Take me home, United road, to the place I belong...
Awatar użytkownika
RVN10
Dziecko neostrady

Post autor: RVN10 »

George Best był najlepszy
Obrazek
"Całe szczęście, że piłkarze nie są tacy jak ja. Wtedy zapanowałaby anarchia." - Eric Cantona.
Awatar użytkownika
Muki
Trampkarz
Trampkarz

Post autor: Muki »

Ferguson powiedział, że nie będzie sprowadzał Ballacka, ponieważ gra on podobnie do Paula Scholesa, a angielskiego piłkarza z ManU nie mają zamiaru się pozbywać. Sir Alex Ferguson stwierdził że będzie w styczniu starał się załatać dziurę po Roy'u Keane.

No czyli Sneijder w zimie odpada ;(
Jesteś wśród nas, to wiemy JP II!

FM player ;]
Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: berni »

Ferguson powiedział, że nie będzie sprowadzał Ballacka, ponieważ gra on podobnie do Paula Scholesa, a angielskiego piłkarza z ManU nie mają zamiaru się pozbywać. Sir Alex Ferguson stwierdził że będzie w styczniu starał się załatać dziurę po Roy'u Keane.
Ferguson to idiota... Wg mnie zarząd powinien mu postawić ultimatum, bo MU nie może sobie pozwolić na brak sukcesów przez 3-4 lata... Zero reakcji ze strony zarządu i właścicieli... Mimo mojego szczerego szacunku dla jego osiągnięć, myśle, że jego czas już się skończył... Z Ballackiem to naprawdę się skompromitował, wg mnie tylko taki zawodnik byłby choćby częściowo w stanie załątać dziure po Keano, ale jak on chce szukać defensywnych, to bez przesady... Ludzie, my nie wygramy nic, jak nie zmienimy trenera!!
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post autor: John Travolta »

Ludzie Ferguson nie jest takim idiotą i widzi ze potrzebne sa transfery.
Powiedzial ze Ballacka nie kupimy bo pewnie kasy mu Glazer nie dał i kazał jeszcze wine wziąc za siebie.
Bayern pewnie bedzie chcial jeszcze cos na Ballacku zarobic i bedzie go sprzedawal juz w zime bo 10 mln funtow piechotą nie chodzi.
A my w zime musimy kupic DMF bo tam moze grac tylko Smith a to jest za malo i na ten transfer sa pieniadze.
Fergi powiedzial ze filar druzyny sprowadzimy dopiero w lato i bedzie to pewnie ktos mlodszy bo on chce zbudowa druzyne na lata- nowe United.
Zreszta w zime malo kto chce zmieniac klub.
Chyba nie mamy wyboru i musimy mu zaufac, bo nasze narzekanie nic nie zmieni.
Kiedys jak Fergi zaczynal poczatkowo tez nie bylo sukcesow, ale z czasem weszlismy na sam szczyt.
Mozliwe ze nie bedzie powtorki z rozrywki ale my mozemy tylko czekac.

A dzis mecz z WHU, mam nadzieje ze bedzie komplet puntkow i wskoczymy na wicelidera :D
Ciekawie zapowaida sie pojedynek Antony-Rio :D Ciekawe kto bedzie dzis lepszy.
Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Ajgor »

John Travolta pisze:Bayern pewnie bedzie chcial jeszcze cos na Ballacku zarobic i bedzie go sprzedawal juz w zime bo 10 mln funtow piechotą nie chodzi.

Śmiem wątpić z kilku powodów. Po pierwsze nikt nie da 10 mln funtów za zawodnika, który za pół roku będzie za darmo (może jedynie Chelsea, ale tu akurat wątpie, żeby było coś na rzeczy), po drugie, Bayern zapewne mierzy w LM, żeby mieć kasę na jego następce, a bez Ballacka jest to niemożliwe.. Więc 2 powody, ale widać, że raczej przesądzające jego pozostanie :wink:
Siamo della BRIGATA ROSSONERA

A.C.A.B.
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post autor: John Travolta »

Z Ballackiem to zobaczymy w zime jak bedzie, jak ktos złozy oferte za Ballacka to Bayern sie raczej nie bedzie zastanawial, w lato trzeba mu bedzie podsunac naprawde nizły kontrakt, a tak to nie wiadomo.
mysle ze Real moze sprobowac sypnac kasa bo mundial sie zbliza, MS w niemczech a Ballack jakby nie patrzec jest niemcem i taka inwestycja moze sie zwrocic.A za te no moze 8mln mozna juz sie ogladac ze nastepca Ballacka.

Manchester wygral 2:1 z WHU w meczy wyjazdowym.
Druzyna zaprezentowala sie naprawde dobrze, gra byla dynamiczna, troche zamiszania spowodowala bramka juz w pierwszej minucie dla WHU po bledzie Silvestra ale potem United wrocilo do odpowiedniego rytmu strzelajac dwie bramki.
Na pochwałe zasługuja Park ktory kapitalnie miną jednego zawodniak WHU i swietnie podał do Roo ktory zamienił do pododanie na bramke.
Roo grał swietnie cały mecz, duzo strzela i podowal, zanotowal asyste po rzucie roznym.Podanie wykorzystal O'Shea.
Do formy wraca Scholes.
Słabe wystepy Fletchera i Silvestra.

Mam nadzieje ze w meczy z Benfica zagramy ofensywny wariant z Ronaldo i Parkiem na skrzydłach.Nasz atak wygladal by wtedy naprawde imponujaco.

Ten mecz pokazal tez jak wiele zalezy w naszej druzynie od formy Scholesa, gdy ten gra dobrze gra naprawde sie klei.
W zime trzeba koniecznie kupic kogos na srodek pola.Nie musi to byc typowy nastepca Keano, ale ktos wywazony miedzy gra destruktywna a ofensywna, przydal by sie ktos pokroju VanBommela...
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post autor: Rossi »

Mam prosbe może ktoś mi podać adres jakiegos sklepu lub ksiegarni gdzie można zamówić biografie BESTA może być po angielsku. Bardzo to dla mnie ważae a sam poszukać nie moge bo dostep do netu ograniczony
Awatar użytkownika
york
Skład C
Skład C

Post autor: york »

Dobra passa w lidze, ale zła w Lidze mistrzów... Trzeba to poprawić wtedy dopiero będzie można mówić, że Manchester gra dobrze...najgorsze jest to że Chelsei nie traci punktów w lidze dlatego będzie ciężko nadrobić te 10 pkt... Klub w przerwie zimowej musi się wzmocnić, aby w klubie na każdej pozycji panowała rywalizacja...
MANUTD THE BEST!!!!!!
Awatar użytkownika
.::Buffon::.
Żenujący nabijacz :/

Post autor: .::Buffon::. »

Żegnaj George Best :cry: Fajnie że Manutd wczoraj wygrało bo bardzo na to liczyłem, widziałem pierwszą bramke ,zaspali obrońcy ,a przy drugiej ktoś walnął z głowy nie widziałem jednej bramki gdy strzeliły ją "Czerwone Diabły".
Dwa kolory mienią się ;Błękit nieba i czerwień
Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Sir Alex Ferguson zapowiedziął sprowadzenie typowej gwiazdy do zespołu w lecie. W zimie natomiast chciałby wzmocnić ManU zawodnikami, którzy mogliby poprawić grę i statystyki. Byłyby to "kosmetyczne" zmiany jednak, podobno, nie zbyt tanie.
A na (jak zwykle) liście piłkarzy, którymi zainteresowane są władze United znajdują się m.in: Gennaro Gattuso, Mahamadou Diarra, Didier Zokora, Aldo Duscher oraz Maniche. Jeden z tych zawodników miałby zastąpić jeden z symboli zespołu z Old Trafford - Roya Keane'a.
Ja osobiście na wstępie wykreśliłbym Argentyńczyka Duschera, Portugalczyka Maniche'a. Nie jestem szczególnie przekonany do umiejętności tych zawodników. Gattuso na pewno wzmocniłby zespół, ale w United starczy już doświadczonych zawodniików, chyba, że Włoch pogodziłby się z rolą zmiennika?! Zokora i Diarra to priorytety. Zawodnicy w podobnym wieku (pierwszy 25, drugi 24 lata), posiadający wielkie możliwości oraz umiejętności. Po cichu liczę, iż to właśnie jeden z tych czarnoskórych graczy niedługo założy trykot Manchesteru United.

A czy na w/w koszulce będzie znajdowało się logo jednego z operatorów linii komórkowej? Mowa tu o firmie O2 dotychczasowym sponsorze Arsenalu Londyn. Po trwającym sezonie firmie O2 kończy się kontrakt z Kanonierami, natomiast kontrakt z drużyną z Old Trafford zrywa Vodafone (pisałem o tym wcześniej). Wśród potencjalnych faworytów do sponsorowania klubu znajdują się jeszcze: Google, Yahoo, Coca-Cola, IBM i Levi Strauss. Wszystkie te firmy proponują większe pieniądze niż Vodafone (9 mln funtów na rok, w przypadku O2 - 15 mln).
Mi bardzo podoba się projekt dotychczasowej koszulki. A kto da więcej (bo przecież o to chodzi Glazerowi) to się niedługo okaże.

Pojawiła sie również informacja, jakoby Fergie zapewniał, że przez następny sezon nadal będzie sprawował funkcję menadżera drużyny. Nie wyklucza również pozostanie na Old Trafford na następne cztery lata :shock: Przekonuje, że ma zamiar zbudować mocną drużynę, gotową na sukcesy. Natomiast z United łączony jest Guus Hiddink. Holendrowi po obecnym sezonie kończy się umowa.
Paul LeGuen, Guus Hiddink, a może Otmar Hitzfeld? Zdecydowanie jeden z dwójki :Francuz lub Holender! A może dalej będziemy oglądać sir Alexa Fergusona na ławce trenerskiej MU?

Quinton Fortune zapowiedział swoje odejście. Pomocnik RPA jest zdeterminowany by grać, a w United tego nie ma zagwarantowanego.

P.S. Link do felietonu Blake'a o Ajaxie Amsterdam http://www.pilka.pl/index.php?ls=NL&mid=2&show=888
Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post autor: Anka »

Manumef pisze:
Pojawiła sie również informacja, jakoby Fergie zapewniał, że przez następny sezon nadal będzie sprawował funkcję menadżera drużyny. Nie wyklucza również pozostanie na Old Trafford na następne cztery lata Shocked Przekonuje, że ma zamiar zbudować mocną drużynę, gotową na sukcesy. Natomiast z United łączony jest Guus Hiddink. Holendrowi po obecnym sezonie kończy się umowa.
Co do obu kwestii podchodzę raczej sceptycznie - Ferguson nie zostanie na cztery czy trzy lata, bo go prędzej zabiją kibice po porażce z Sunderlandem czy jakimś Górnikiem Łęczna. Poza tym Szkot zostanie prędzej czy później zdegradowany przez słabe wyniki drużyny, bo to jest w chwili obecnej nieuniknione. Niedługo w ślady Keane'a może iść Giggs, van Nistelrooy czy inny piłkarz, który tak bardzo kocha MU.

W kwestii Hiddinka to raczej ja nie mam nic do powiedzienia, bo sprawa jest prosta - on nie odejdzie. Nie odejdzie z PSV, bo w tej drużynie może wszystko budować cały czas, może wiele rzeczy zmieniać, a w MU trzeba wszystko robić od podstaw. Holender zapewne by sobie poradził, teraz tylko pytanie - czy on tego chce? Czy chce się męczyć z Glazerami, czy woli siedzieć u Phillipsa, i mieć zespół perspektywistyczny. Bo tak naprawdę za góra pięć lat połowa obecnego Manchesteru będzie na emeryturze.

Manumef pisze: A czy na w/w koszulce będzie znajdowało się logo jednego z operatorów linii komórkowej? Mowa tu o firmie O2 dotychczasowym sponsorze Arsenalu Londyn. Po trwającym sezonie firmie O2 kończy się kontrakt z Kanonierami, natomiast kontrakt z drużyną z Old Trafford zrywa Vodafone (pisałem o tym wcześniej). Wśród potencjalnych faworytów do sponsorowania klubu znajdują się jeszcze: Google, Yahoo, Coca-Cola, IBM i Levi Strauss. Wszystkie te firmy proponują większe pieniądze niż Vodafone (9 mln funtów na rok, w przypadku O2 - 15 mln).
Mi bardzo podoba się projekt dotychczasowej koszulki. A kto da więcej (bo przecież o to chodzi Glazerowi) to się niedługo okaże.
Wiesz, Glazer raczej będzie próbował nie tyle wziąć tonę kasy, co sprowadzić wielce znanego sponsora, który przynajmniej w kwestii marketingu podniesie morały MU, które i tak są teraz wysokie. Ja jestem raczej za podpisaniem przez ekipę z Old Trafford z kimś spoza świata telefonii komórkowej. Bo tak naprawdę to podpisanie z O2 kontraktu jest projektem ciekawym, ale jakoś nie widzę koszulek Manchesteru z logiem ex-sponsora Arsenalu. ;) Ja jestem raczej za IBM, bo to jest najpewniejszy finansowo punkt.

Pozdrawiam.
The land, sea, rivers, trees, the stars, the sky
That and this
We're part of a bigger plan
Don't know what it is...
Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Anka pisze:Co do obu kwestii podchodzę raczej sceptycznie - Ferguson nie zostanie na cztery czy trzy lata, bo go prędzej zabiją kibice po porażce z Sunderlandem czy jakimś Górnikiem Łęczna. Poza tym Szkot zostanie prędzej czy później zdegradowany przez słabe wyniki drużyny, bo to jest w chwili obecnej nieuniknione. Niedługo w ślady Keane'a może iść Giggs, van Nistelrooy czy inny piłkarz, który tak bardzo kocha MU.
Mi również nie wydaję się by Ferguson został jeszcze cztery lata. Ja to widzę w następujący sposób: jeżeli ManU zajmie w lidze najwyżej trzecią lokatę, a w LM po meczu z Benfiką okaże się, że w 1/8 nie ma już miejsca dla United, to Fergie odejdzie po sezonie. Chociaż on ma wielki kredyt zaufania i być może Glazer da mu szansę dalszego budowania drużyny jeszcze przez następny rok.
Anka pisze:W kwestii Hiddinka to raczej ja nie mam nic do powiedzienia, bo sprawa jest prosta - on nie odejdzie. Nie odejdzie z PSV, bo w tej drużynie może wszystko budować cały czas, może wiele rzeczy zmieniać, a w MU trzeba wszystko robić od podstaw. Holender zapewne by sobie poradził, teraz tylko pytanie - czy on tego chce? Czy chce się męczyć z Glazerami, czy woli siedzieć u Phillipsa, i mieć zespół perspektywistyczny. Bo tak naprawdę za góra pięć lat połowa obecnego Manchesteru będzie na emeryturze..
Rzeczywiście w PSV to on ma świetną, wyrównaną kadrę i nawet jeśli drużyna ze stadionu Phillipsa nie osiągnęłaby żadnego sukcesu, nikt nie miałby o to żalu do Hiddinka.
Anka pisze:Wiesz, Glazer raczej będzie próbował nie tyle wziąć tonę kasy, co sprowadzić wielce znanego sponsora, który przynajmniej w kwestii marketingu podniesie morały MU, które i tak są teraz wysokie. Ja jestem raczej za podpisaniem przez ekipę z Old Trafford z kimś spoza świata telefonii komórkowej. Bo tak naprawdę to podpisanie z O2 kontraktu jest projektem ciekawym, ale jakoś nie widzę koszulek Manchesteru z logiem ex-sponsora Arsenalu. ;) Ja jestem raczej za IBM, bo to jest najpewniejszy finansowo punkt.
Mi jest szalenie obojętne kto zostanie sponsorem. Ważne by koszulka była niegorsza niż ta do tej pory oraz by sponsorem nie został np. McDonalds albo Burger King.

Dziś Manchester United zmierzy się z West Bromwich Albion w ramach Pucharu Ligi. Szansę gry dostaną przede wszystkim młodzi zawodnicy. Kadra United: Howard, Steele, Bardsley, Neville, Brown, Pique, O`Shea, Eckersley, Fox, Martin, Jones, Park, Fletcher, Richardson, Ronaldo, Saha, Rossi, Ebanks-Blake, Gibson.
W zespole WBA prawdopodobnie zagra nasz reprezentant Tomasz Kuszczak.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post autor: Anka »

Manumef pisze: Rzeczywiście w PSV to on ma świetną, wyrównaną kadrę i nawet jeśli drużyna ze stadionu Phillipsa nie osiągnęłaby żadnego sukcesu, nikt nie miałby o to żalu do Hiddinka.
Na to, ażeby PSV nie zdobyło żadnego tytułu w tym sezonie się nie zanosi, co jest dodatkowym plusem, który przemawia na korzyść pozostania Hiddinka w Eindhoven. Więc raczej kandydatura Holendra na stanowisko trenera MU jest czymś niewłaściwym. Według mnie można by byłego trenera Celtiku zaangażować - Martina O'Neila. Świetny trener, według mnie lepszy od Starchana, więc na pewno by sobie na Old Trafford poradził. Poza tym zna się na brytyjskiej piłce, jest dobrym psychologiem, co również nie jest bez znaczenia.

Manumef pisze: Mi jest szalenie obojętne kto zostanie sponsorem. Ważne by koszulka była niegorsza niż ta do tej pory oraz by sponsorem nie został np. McDonalds albo Burger King.
Heh, w sumie masz rację. Ale z tego co wiem, to Burger King stacjonuje tylko w USA, i nie chce się angażować w interesy w Europie... :P ;)

Manumef pisze: Dziś Manchester United zmierzy się z West Bromwich Albion w ramach Pucharu Ligi. Szansę gry dostaną przede wszystkim młodzi zawodnicy. Kadra United: Howard, Steele, Bardsley, Neville, Brown, Pique, O`Shea, Eckersley, Fox, Martin, Jones, Park, Fletcher, Richardson, Ronaldo, Saha, Rossi, Ebanks-Blake, Gibson.
W zespole WBA prawdopodobnie zagra nasz reprezentant Tomasz Kuszczak.

Skoro zagra Howard, na co się zanosi, to może być różnie. Bo ostatnio to van der Saar był najjaśniejszym punktem w całym Manchesterze. Ale w sumie to przeciwnikiem jest WBA, więc nie będzie to walka wygórowana. Oby zagrał Kuszczak, który rewelacyjnie grał ostatnio. W meczach przeciwko takim drużynom, jak United, może się wypromować... A nuż go sprowadzą na Old Trafford, żeby zastąpił odchodzącego Edwina van der Saara? ;)

Pozdrawiam.
The land, sea, rivers, trees, the stars, the sky
That and this
We're part of a bigger plan
Don't know what it is...
Zablokowany

Wróć do „Anglia”