Marsz Niepodległości

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Marsz Niepodległości

Post autor: czarny samael »

Eyesmon pisze: 12 lis 2020, 18:11 Jeszcze raz Czarny bo nie zrozumiales
Mówimy o wyborach 2019 które PiS wygrał. Nie o TK. Nie o wyborach prezydenckich. Czy masz dowody na to że te wybory (parlamentarne, 2019) były nielegalne?
Jeszcze raz, bo nie rozumiesz: ci ludzie powinni siedzieć w pierdlu i być pozbawieni możliwości zajmowania stanowisk administracyjnych, czy startu w wyborach powszechnych, niezależnie od tego jakiego typu to by były wybory.

Do momentu ukonstytuowania się nowych/przywrócenia poprzednich: SN, KRS i TK, żadne wybory nie są w pełni legalne i wiążące. Podobnie nie jest więc w pełni legalną władza w ten sposób obrana, jeśli w jej składzie znajdują się osoby bezpośrednio i pośrednio biorące udział w procederze zamachu na polski porządek konstytucyjny.
Oni, w przeciwieństwie do Orbana, nie zrbili tego lege artis.

Co więcej, brak trójpodziału władzy, podważa legalizm takiej władzy niezależnie od sposobu jego rozbicia.
Innymi słowy: nieważne jak Orban/Erdogan/Putin/Łukaszenka stracą władzę - każde działanie dążące do ich obalenia jest usprawiedliwione moralnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4328
Kibicuję: AC Milan

Marsz Niepodległości

Post autor: Eyesmon »

I tu się różnimy - ja powiem NIE Pisowi przy urnie w 2023. Ty chcesz robić zamach stanu. Nie dogadamy się ...
Life is an unexpected journey
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Marsz Niepodległości

Post autor: czarny samael »

Eyesmon pisze: 12 lis 2020, 18:30 I tu się różnimy - ja powiem NIE Pisowi przy urnie w 2023. Ty chcesz robić zamach stanu. Nie dogadamy się ...
Niczego takiego nie będę robił. PiS już zrobił zamach stanu, więc jak już to ktoś by go przywrócił. To raz, a dwa, to nikt tego w Polsce nie zrobi, więc pozostaje mi choć mieć nadzieję na takowy w Rosji, czy Białorusi.
No i dlatego kibicuję UE i USA pod Bidenem że dojadą ten rząd, choćby nakładając kary i zabierając dotacje. Realnie, niestety Rutte i Macron zapewne złagodzą swoje stanowisko, ale wolałbym żeby nie było żadnego programu ratowania po covid, czy budżetu na pełne 7 lat, jeśli z tego budżetu mają móc wydawać pieniądze Orban i Kaczyński.

A zresztą Ty zagłosujesz na Konfę, co nie jest powiedzeniem "nie", tylko daniem im "rezerw".
Obrazek
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Marsz Niepodległości

Kluchman pisze: Z całym szacunkiem Eyesmon, można próbować jakoś próbować przymknąć oko na to, co piszesz o COVID-19, ale takimi tekstami naprawdę nie ustawiasz się w pozycji poważnego dyskutanta.
Są dziesiątki wystąpień Bidena na których widać wyraźnie, że gość nie ogarnia gdzie jest, z kim rozmawia, na jakies stanowisko kandyduje. Zastępuje jedne słowa drugimi choć ich znaczenie jest inne ale brzmienie podobne mając ewidentny problem z doborem słów i odpowiednim nazywaniu przedmiotów (afazja). Do tego po sposobie gestykulacji i poruszania się widać problemy z opanowaniem własnego ciała. To są początki alzheimera. Zresztą to nie tylko moja opinia - w necie jest wiele wypowiedzi fizjoterapeutów, lekarzy i osób mających doświadczenie w rodzinie z tą chorobą które to potwierdzają. Jak dla Ciebie to jest dalej projekcja to ok - masz prawo do takiej opinii. Przykre jest tylko to, że jak ktoś ma inną to już nie jest poważnym dyskutantem....
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Marsz Niepodległości

@czarny samael zdziwię Cię ale po ostatnich akcjach mocno Konfa mocno oddaliła się od mojego wyboru. Na dziś nie wiem na kogo zagłosuję - w 2023 będzie pewnie łatwiej mi odpowiedzieć na to pytanie.
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Marsz Niepodległości

Post autor: MarcinW »

Eyesmon pisze: 12 lis 2020, 17:53 k zobaczysz na YT osobę kichająca z zaczerwienionym nosem i stwierdzisz że ma nieżyt górnych dróg oddechowych to też będzie projekcja?

Moja babcia ma alzheimera więc wiem z autopsji jakie są objawy...
Ja pierdole ludzie studiują medycynę latami, następnie wykonują ten zawód i mają problem z diagnostyką alzheimera a jakiś kmiotek potrafi to zrobić oglądając youtuba. W każdym razie ja też na podstawie twoich postów dostrzegam objawy "otępienia". Tylko nie jestem w stanie stwierdzić, czy to jest Alzhaimer.... no ale nie mam też takiej babci, więc co ja tam wiem :-(
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Marsz Niepodległości

MarcinW pisze: 12 lis 2020, 18:46
Eyesmon pisze: 12 lis 2020, 17:53 k zobaczysz na YT osobę kichająca z zaczerwienionym nosem i stwierdzisz że ma nieżyt górnych dróg oddechowych to też będzie projekcja?

Moja babcia ma alzheimera więc wiem z autopsji jakie są objawy...
Ja pierdole ludzie studiują medycynę latami, następnie wykonują ten zawód i mają problem z diagnostyką alzheimera a jakiś kmiotek potrafi to zrobić oglądając youtuba :-D
W każdym razie ja też na podstawie twoich postów dostrzegam objawy "otępienia". Tylko nie jestem w stanie stwierdzić, czy to jest Alzhaimer.... no ale nie mam też takiej babci, więc co ja tam wiem :-(
Waż słowa kmiotku :)
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Marsz Niepodległości

Post autor: 10 »

cloner pisze: 12 lis 2020, 17:25 W marszu może brać udział każdy, bez podziału na kolor skóry, wyznanie czy orientację seksualną.
No hasło i plakat tegorocznego nie były raczej takie... "ekumeniczne". Walenie rycerskim mieczem w tęczową gwiazdę jak najbardziej może kojarzyć się z agresją w stronę homoseksualnej mniejszości. Nie taka powinna być idea marszu niepodległości.
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Marsz Niepodległości

Post autor: Kluchman »

Eyesmon pisze: 12 lis 2020, 18:38
Kluchman pisze: Z całym szacunkiem Eyesmon, można próbować jakoś próbować przymknąć oko na to, co piszesz o COVID-19, ale takimi tekstami naprawdę nie ustawiasz się w pozycji poważnego dyskutanta.
Są dziesiątki wystąpień Bidena na których widać wyraźnie, że gość nie ogarnia gdzie jest, z kim rozmawia, na jakies stanowisko kandyduje. Zastępuje jedne słowa drugimi choć ich znaczenie jest inne ale brzmienie podobne mając ewidentny problem z doborem słów i odpowiednim nazywaniu przedmiotów (afazja). Do tego po sposobie gestykulacji i poruszania się widać problemy z opanowaniem własnego ciała. To są początki alzheimera. Zresztą to nie tylko moja opinia - w necie jest wiele wypowiedzi fizjoterapeutów, lekarzy i osób mających doświadczenie w rodzinie z tą chorobą które to potwierdzają. Jak dla Ciebie to jest dalej projekcja to ok - masz prawo do takiej opinii. Przykre jest tylko to, że jak ktoś ma inną to już nie jest poważnym dyskutantem....
Jak się stawia takie zarzuty, że ktoś ma demencję, to wypadałoby mieć trochę inne dowody, niż tak mi się wydaje. Zresztą takie pomysły ze strony jego przeciwników politycznych nie pojawiają się pierwszy raz. Proszę:

https://www.washingtonpost.com/politics ... story.html

Myślę, że człowiek mający demencję nie wygrałby prawyborów, a potem wyborów po długiej kampanii. Jak ktoś twierdzi inaczej, to powinien przedstawić jakieś bardziej wiarygodne dowody.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Marsz Niepodległości

Post autor: cloner »

10 pisze: 12 lis 2020, 19:02
cloner pisze: 12 lis 2020, 17:25 W marszu może brać udział każdy, bez podziału na kolor skóry, wyznanie czy orientację seksualną.
No hasło i plakat tegorocznego nie były raczej takie... "ekumeniczne". Walenie rycerskim mieczem w tęczową gwiazdę jak najbardziej może kojarzyć się z agresją w stronę homoseksualnej mniejszości. Nie taka powinna być idea marszu niepodległości.
W tym roku owszem plakat był tragiczny.
Ale jeśli gej na czole nie będzie miał napisane że jest gejem to przecież nikt nie będzie wiedział o jego orientacji ;)

Edit

Tyle na temat podpalenia mieszkania.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Marsz Niepodległości

Post autor: 10 »

cloner pisze: 12 lis 2020, 20:56
Ale jeśli gej na czole nie będzie miał napisane że jest gejem to przecież nikt nie będzie wiedział o jego orientacji ;)
:D

No ale nie chodzi o to, żeby miał jakikolwiek dyskomfort z tego powodu. Czy kobieta, czy mężczyzna, czy gej, czy hetero... - Polska jest każdego!
Zresztą iść w marszu skierowanym przeciwko sobie (jak wskazuje plakat) to jakiś absurd i paranoja.

Co do obrazka wyżej - skąd wiadomo, że to ten gostek rzucał racę? Wiesz... Ludzie podrzucali już jako dowód rzekomej prowokacji pod empikiem fejkowe trollkonto antify, prowadzone przez kogoś z prawej strony.

Swoją drogą - współczuję młodym ludziom, którzy próbują dopiero zrozumieć scenę polityczną. Nie ma żadnych pewników. Jak ktoś coś zrobi, to zwala na drugiego i mówi, że to prowokacja. Trudno jest skumać, kto jest "dobry", a kto "zły".
Ostatnio zmieniony 12 lis 2020, 21:58 przez 10, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Marsz Niepodległości

Post autor: ozob »

cloner pisze: 12 lis 2020, 20:56 Tyle na temat podpalenia mieszkania
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahah🤭
Nuklearny Jezus w chmurze wodoru.
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1374

Marsz Niepodległości

Post autor: MazurXIII »

https://www.onet.pl/turystyka/40-lat-i- ... k,30bc1058

Oni tak na poważnie? Czyli już etykietowanie faszyści jest passe, teraz to będzie bojownicy isis :rotfl:
W ogóle cechowanie negatywne takich pojęć jak 'narodowy' czy 'patriotyzm' itp. w pewnych mediach jest zastanawiające. Tzn. ja rozumiem dlaczego tak się dzieje (odpowiednio prowadzona inżynieria społeczna w kierunku marksizmu kulturowego), tylko, że ludzie się na to łapią bez głębszego pomyślunku...serio idziemy w tym kierunku jako Naród?
Obrazek
Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1782
Kibicuję: WRE

Marsz Niepodległości

Post autor: 19B10 »

ozob pisze: 12 lis 2020, 21:51
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/ ... ce-4748782

Cóż w tym zabawnego? W końcu to on jest poszukiwany.
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Marsz Niepodległości

Post autor: MarcinW »

19B10 pisze: 12 lis 2020, 22:34
ozob pisze: 12 lis 2020, 21:51
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/ ... ce-4748782

Cóż w tym zabawnego? W końcu to on jest poszukiwany.
Znowu Clonera w tym tłumie szukam i znowu go nie ma. I czemu Ci nasi patrioci zakrywają twarze ? Pewnie przez COVID ... :-D No i tak w kontekscie tych rodzin z dziećmi, czemu te dzieci takie wyrośnięte ? Powodzi się.

A "poszukiwany" może być również świadek, czyli np. gość, który ze sprawcą rozmawiał.
Oni tak na poważnie? Czyli już etykietowanie faszyści jest passe, teraz to będzie bojownicy isis :rotfl:
W ogóle cechowanie negatywne takich pojęć jak 'narodowy' czy 'patriotyzm' itp. w pewnych mediach jest zastanawiające. Tzn. ja rozumiem dlaczego tak się dzieje (odpowiednio prowadzona inżynieria społeczna w kierunku marksizmu kulturowego), tylko, że ludzie się na to łapią bez głębszego pomyślunku...serio idziemy w tym kierunku jako Naród?
Skoro pewien delikwent na tym forum jest w stanie za pośrednictwem youtuba stwierdzić Alzhaimera to ja u tego Pana rozpoznaje schizofrenię paranoidalną jednym z objawów jest "dziwaczność" oraz autyzm, to jest zamykanie się w swoim świecie. Do tego jeszcze dochodzi sałata słowna, no i urojenia prześladowcze (w końcu obce siły chcą nas pozbawić suwerenności itp.). No i mamy schizofrenika ! Jakbyś ktoś wątpił w to co piszę to miałem kiedyś "klienta" schizofrenika, więc wiem o czym piszę ;-)
Ostatnio zmieniony 12 lis 2020, 23:22 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”