Z tego co widzę na ulicy, po ilości osób bez masek to jednak my górą. Polacy nie nosili maski ze względu na chorobę, a mandat.czarny samael pisze: ↑20 maja 2021, 21:58Z tego co widzę z odpowiedzi do ciebie i clonera, to waszych absolutnie nie![]()
Nowy koronawirus (COVID-19)
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Tu się zgadzam, podobnie jest ze szczepionkami. Ludzie ich nie robią bo boją się wirusa tylko chcą wrócić do normalności
Dzisiaj mój barber opowiadał, że na Elektryków w Gdańsku przez weekend przewinęło się 17 tysięcy osób. Kolejki były tak potężne, że ludzie przeskakiwali przez płot. Policję trzeba było wezwać żeby nad tym zapanować. Ludzie mają w dupie tę pandemię, chcą powrotu do normalności każdym możliwym sposobem
Narzeczona wczoraj zaszczepiona i do teraz ma ponad 38 stopni gorączki, mam nadzieję, że ja przejdę spokojniej

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
- sci
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2827
Mnie tylko ręką boli jakby mi ktoś załadował mięśniaka. Żona tak samo. Bez komplikacji żadnych gorączek itd
Sesto opisywał swoją sytuację jako alergika, ona też jest więc by się zgadzało. Ja stawiam, że przejdę tylko z bólem ręki

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
To dopiero byłyby jaja, gdybym pierwszą gorączkę od ponad 15 lat zafundował sobie na własne życzenie przez szczepionkę.
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
https://www.medonet.pl/zdrowie,onkolodz ... 08886.html
W ubiegłym roku rozpoznano 20 proc. mniej nowotworów – alarmują onkolodzy. Pacjenci chorowali, ale nie zgłaszali się do lekarzy z obawy przed COVID-19
Lekarze ze Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie zakładają, że w tym roku będzie o 40 proc. więcej diagnoz nowotworów niż w roku ubiegłym. „Przewidujemy nałożenie się dwóch roczników pacjentów – z ubiegłego i z tego roku” – mówił podczas konferencji prasowej kierownik Oddziału Klinicznego Onkologii prof. Piotr Wysocki
Kadra Szpitala Uniwersyteckiego tłumaczy, że ich placówka jest na granicy wydolności.
No, ale zamykanie służby zdrowia było konieczne. PRzez zamknięcie służby zdrowia na rok będziemy cierpieć przez parę lat. Nie zdziwie się, jak kolejki wydłuża się drastycznie - od wizyt do specjalistów po chemie i inne zabiegi.
No ale niektórzy twierdzili odważnie, że lockdown był potrzebny i że JUŻ widać jego efekty. No tak, efekty długoterminowe się dla nich nie liczą. To chciałem pokazać w kilku postach tutaj w ostatnim roku - jak ładnie niektórzy potrafią manipulować danymi, wybierając tylko te które im się podobają. Najgorsze jest to, że nadal masa ludzi w to wierzy.
W ubiegłym roku rozpoznano 20 proc. mniej nowotworów – alarmują onkolodzy. Pacjenci chorowali, ale nie zgłaszali się do lekarzy z obawy przed COVID-19
Lekarze ze Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie zakładają, że w tym roku będzie o 40 proc. więcej diagnoz nowotworów niż w roku ubiegłym. „Przewidujemy nałożenie się dwóch roczników pacjentów – z ubiegłego i z tego roku” – mówił podczas konferencji prasowej kierownik Oddziału Klinicznego Onkologii prof. Piotr Wysocki
Kadra Szpitala Uniwersyteckiego tłumaczy, że ich placówka jest na granicy wydolności.
No, ale zamykanie służby zdrowia było konieczne. PRzez zamknięcie służby zdrowia na rok będziemy cierpieć przez parę lat. Nie zdziwie się, jak kolejki wydłuża się drastycznie - od wizyt do specjalistów po chemie i inne zabiegi.
No ale niektórzy twierdzili odważnie, że lockdown był potrzebny i że JUŻ widać jego efekty. No tak, efekty długoterminowe się dla nich nie liczą. To chciałem pokazać w kilku postach tutaj w ostatnim roku - jak ładnie niektórzy potrafią manipulować danymi, wybierając tylko te które im się podobają. Najgorsze jest to, że nadal masa ludzi w to wierzy.
Już przybywa, co najlepsze nawet tvp o tym informuje.
https://regiony.tvp.pl/53905123/przybyw ... y-alarmuja

https://regiony.tvp.pl/53905123/przybyw ... y-alarmuja
Brawo lockdownCały system przez lata był na granicy wydolności. Pandemia spowodowała, że to się w tej chwili poskłada jak domek z kart – powiedział prof. Wysocki.
- czarny samael
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 861
- Kibicuję: Manchester United FC
Ja alergik i to taki na obecne pyłki. Astrę przyjąłem tydzień temu w czwartek. W piątek wyro cały dzień.
Bólu nie czułem w samej łapie, tylko wraz z lekkim napuchnięciem po prawej stronie szyi jakby w węzłach chłonnych. Jeszcze mi do końca nie przeszło, ale już prawie. Do poniedziałku ostre zmęczenie. A kumpel któremu (no wiek prawie ten sam, więc nie aż takie zupełnie zaskakujące) trafiło na z 10 minut przede mną w tym samym miejscu, na drugi dzień chlał ( xD ).
Z tego wynika że oni się nie zgłaszali, a nie że przez cały rok nikt nie chciał ich przyjąć. Szczególnie w lato raczej nie mogli z tym mieć większych problemów.
Ochrona Zdrowia zamknęła się sama - bo było zbyt wiele przypadków szpitalnych covida. Po to był lockdown, żeby tę liczbę zmniejszyć. I podziałało. W każdej z trzech fal podziałało.
Dokładnie: manipulujesz danymi, których najprawdopodobniej nie rozumiesz. Inni po prostu kłamią, ale ty ich zwyczajnie nie rozumiesz. To jak wielu tych danych nie rozumie, jest porażką polskiego systemu edukacji. Czytasz te dane jak ci pasują, ale nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością.

Wczoraj jej kupiłem paracetamol i dzisiaj już temperatura wróciła do normy. Wczoraj skakała między 37 z hakiem, a prawie 39
Dzisiaj już do pracy poszła więc męka była dobowa

- futbolowa
- Czerwona Diablica
- Reputacja: 2157
- Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
- Kontakt:
U nas na szczęście podobnie. Marcin miał dwa dni wcześniej i opowiadał mi, że będę kwiczeć z bólu, tymczasem czuję lekki ból przy niektórych ruchach ręką - jakby nie szczepienie, nawet bym nie zwróciła na to uwagi.
Jedno nie musi wykluczać drugiego
Wyjsni mi jakis mędrzec co się dzieje ze 120-milionowa Japonią? Kraj szurow?
Nuklearny Jezus w chmurze wodoru.
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 4328
- Kibicuję: AC Milan
Tam był duży problem najpierw z testami klinicznymi (bo Japonia wymaga testów lokalnych, tylko Pfizer je w pełni przeszedł) a potem problem z dostępnością szczepionek. Olimpiada niby ma się odbyć ale nie zdziwię się jak jeszcze ją przełożą 
Life is an unexpected journey
- czarny samael
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 861
- Kibicuję: Manchester United FC
Uuu, a już miały iść takie pochwały w kierunku Japonii, że nie daje się zaczipować <smutna żaba>