Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Knajpa, czyli swobodnie o EURO

Post autor: Chlopaczek »

matt_ pisze: 22 cze 2021, 13:44 Swoją drogą, w przerwie meczu zamiast studia same reklamy a żeby obejrzeć to studio na Internecie, też musisz obejrzeć 7 reklam.
Malwarebytes Browser Guard, uBlock Origin, ClearURLs.
Zainstalowanie tych trzech wtyczek w przegladarce Chrome powoduje ze nie ma zadnych reklam. Od razu laduje sie mecz.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3931

Post autor: matt_ »

To, że da się to przeskoczyć, nie zmniejsza absurdu sytuacji.
Obrazek
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post autor: cloner »

Chlopaczek pisze: 22 cze 2021, 13:50 Malwarebytes Browser Guard, uBlock Origin, ClearURLs.
Zainstalowanie tych trzech wtyczek w przegladarce Chrome powoduje ze nie ma zadnych reklam. Od razu laduje sie mecz
WOW.
Ale pytanie, który telewizor posiada przeglądarkę chrome? Android tv nie posiada, nie mam zielonego pojęcia czemu.

A co do samej aplikacji tvp sport, jest git!
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

cloner pisze: 22 cze 2021, 13:52 Ale pytanie, który telewizor posiada przeglądarkę chrome? Android tv nie posiada, nie mam zielonego pojęcia czemu.
Na to pytanie nie odpowiem bo w zasadzie nie uzywam telewizora. Moge tylko strzelac ze jakas przystawka to umozliwia.
Podane wyzej rozwiazanie jest dla tych ktorzy ogladaja mecze lub w omawianym przypadku studio przez internet. Powiedzmy na laptopie (jak ja). Jezeli ktos ma telewizor to zakladam ze ma tez dostep do normalnych kanalow a wtedy po prostu wlacza sie mecz o godzinie rozpoczecie omijajac reklamy.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Jak może być git, jak masz 7 reklam zamiast meczu i przy gorszym Internecie reklamy Ci się załączą, jednak już po nich wywala błąd? Wiadomo, że z gorszym połączeniem za dużo nie zdziałasz, ale jakoś apka Ipli sobie radzi (niezależnie od tego, czy to wykupiona czy darmowa transmisja), po prostu w niższej jakości i z opóźnieniem, podczas gdy TVP Sport w ogóle odmawia współpracy.

No i nie można oglądać meczu w tle, choć to kamyczek do ogródka zarówno TVP jak i Ipli. Mamy 2021, byle zamiennik YouTube'a potrafi grać w tle i przy zgaszonym ekranie. Nie widzę tu przeszkód w postaci ograniczeń licencyjnych.
Obrazek
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

matt_ pisze: 22 cze 2021, 14:03 Jak może być git, jak masz 7 reklam zamiast meczu i przy gorszym Internecie reklamy Ci się załączą, jednak już po nich wywala błąd? Wiadomo, że z gorszym połączeniem za dużo nie zdziałasz, ale jakoś apka Ipli sobie radzi (niezależnie od tego, czy to wykupiona czy darmowa transmisja), po prostu w niższej jakości i z opóźnieniem, podczas gdy TVP Sport w ogóle odmawia współpracy.
Nie uruchamiałem ipli nigdy, ale na moim necie od upc, apka tvp sport śmiga bez zarzutów, jakość 1080p. Wklejałem w copa america nawet post z foto ;)
💙❤️
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

No ale piszesz o TV i stałym łączu internetowym, nie?
Obrazek
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

matt_ pisze: 22 cze 2021, 14:14 No ale piszesz o TV i stałym łączu internetowym, nie?
No tak. TV z androidem i stałe łącze od upc. I na apce tvp sport jest jakość 1080p, a na dekoderze od upc jest tylko 720p :lol2:
💙❤️
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

No widzisz, a ja mówię o telefonie i najczęściej transmisji danych :) Mi nie chodzi nawet o to, żeby stream chodził w 720p, ale żeby po prostu działał w gorszych warunkach.
Obrazek
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

matt_ pisze: 22 cze 2021, 14:19 No widzisz, a ja mówię o telefonie i najczęściej transmisji danych :) Mi nie chodzi nawet o to, żeby stream chodził w 720p, ale żeby po prostu działał w gorszych warunkach.
W telefonie z apki mobilnej nigdy nie korzystałem. Ale na transmisji danych z telefonu już oglądałem, na laptopie transmisja szła 720p i zero problemów.
💙❤️
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc »

Co to za gówno na TVP? Ta gra na maksa? Rywalizują z Polsatem pod względem debilnej otoczki wokół turnieju? Już chyba lepsza ta kuchnia mistrzów :angry2:
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2354

Post autor: moody »

Tomusmc pisze: 22 cze 2021, 20:27 Co to za gówno na TVP? Ta gra na maksa? Rywalizują z Polsatem pod względem debilnej otoczki wokół turnieju? Już chyba lepsza ta kuchnia mistrzów :angry2:
to akurat jest momentami tak przypalowe, ze az smieszne, wiec dla mnie spoko :P
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Pierwszy raz to widziałem, Mila widzę karierę robi w tv :lol2:
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Ktoś tu ostatnio pisał o studiu w przerwie. Na żadnym programie TVP (1,2 i sport) nie ma żadnego studia, tylko reklamy
Obrazek

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5285
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post autor: DDK »

Mi się przewinęło na pewno jak słuchałem, że "na ... zapraszamy na przerwę i reklamy, a na ... na studio" w którymś meczu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”