Nowy koronawirus (COVID-19)
- Kluchman
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2405
- Kontakt:
Sorry Seba, ale jak chcesz coś wrzucić w innym kontekście niż wynika z tweeta, to musisz dodać do tego jakiś komentarz. W takiej formie jak wrzuciłeś, nie zasugerowałeś niczego więcej niż to, że CDC przyznało, że testy są do dupy.
W sumie fakt, mogłem sam link wrzucić zamiast pierwszego tweeta. Tak mi mignął to wrzuciłem, zapomniałem że inne komentarze o szczepieniach to już w tych czasach prawie jak obraza uczuć religijnych 
200k w UK. 50 zgonow. Mnostwo ludzi zaszczepionych.
Nie, ta jebana szopka sie nie skonczy. Bedziecie ludzmi wolnymi jak przed 2020 rokiem moze kilka miesiecy w roku. W okresie letnim. Bo na 200k niby zarazonych jest 50 zgonow ktorych pewnie zabilaby zwykla grypa lub sa to ludzie 80+. Przez takich jak wy skurw... . Nie wiem co musi sie stac aby mogliscie przejrzec na oczy. Podejrzewam, ze moze juz nie byc ratunku.
Kiedys walnalem tak teorie kto jest za tymi wszystkimi restrykcjami. I zakladam, ze sa to ludzie dla ktorych lockdowny w ogole nie wplywaja na zycie. Bo nie uczestnicza w zyciu. Zero imprez, zero wakacji zagranicznych itd. Tak wiec pragnie tych restrykcji aby jeden z drugim mial takie zamkniete zycie jak on.
Nie pozdrawiam.
Nie, ta jebana szopka sie nie skonczy. Bedziecie ludzmi wolnymi jak przed 2020 rokiem moze kilka miesiecy w roku. W okresie letnim. Bo na 200k niby zarazonych jest 50 zgonow ktorych pewnie zabilaby zwykla grypa lub sa to ludzie 80+. Przez takich jak wy skurw... . Nie wiem co musi sie stac aby mogliscie przejrzec na oczy. Podejrzewam, ze moze juz nie byc ratunku.
Kiedys walnalem tak teorie kto jest za tymi wszystkimi restrykcjami. I zakladam, ze sa to ludzie dla ktorych lockdowny w ogole nie wplywaja na zycie. Bo nie uczestnicza w zyciu. Zero imprez, zero wakacji zagranicznych itd. Tak wiec pragnie tych restrykcji aby jeden z drugim mial takie zamkniete zycie jak on.
Nie pozdrawiam.
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 4328
- Kibicuję: AC Milan
Koncerny za to łatwo przejmą prywatne biznesy. Łatwiej będzie można sterować ludzi (jeszcze łatwiej niż teraz). Kryzys (niby przez covida) doprowadzi np do ograniczenia własności prywatnej (brak samochodów = coraz częstszy carsharing. Coraz droższe mieszkania = wynajem). Zakaz swobodnego podróżowania (żebyście niby planety nie niszczyli)
I się spełni piękny lewicowy sen o komunizmie 2.0.
Oczywiście decydenci będą mogli dalej podróżować gdzie chcą, latać (jak ost Makrela z Wiednia do Bratysławy - nam maluczkim nie wolno będzie bo ekologia), posiadać. Kubek w kubek jak decydenci w PRL. Taki piękny nowy wspaniały świat
I się spełni piękny lewicowy sen o komunizmie 2.0.
Oczywiście decydenci będą mogli dalej podróżować gdzie chcą, latać (jak ost Makrela z Wiednia do Bratysławy - nam maluczkim nie wolno będzie bo ekologia), posiadać. Kubek w kubek jak decydenci w PRL. Taki piękny nowy wspaniały świat
Life is an unexpected journey
- Ojciecdyrektor
- Kapitan

- Reputacja: 494
Czasami jak zerknę w ten temat to liczę na to, że wykupią i swiatpilki. Mogliby następnie przekazać ten wątek na jakiś poważny uniwersytet, żeby epidemiolodzy mieli bekę, a socjologowie nieskończoną ilość materiału na temat tego jak teorie spiskowe z Twittera wpływają na fanów konkretnych klubów. Ciekaw jestem czy życie w natłoku fejkowych informacji bardziej przytłacza kibiców Premier League, czy np. Bundesligi i czy czas jaki upłynął od ostatniego klubowego trofeum wpływa na łykanie bzdur w internecie.
Bardziej prawdopodobne jest jednak to, że jakiś forumowy covidianin trafi do szpitala.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
Albo jeden z polityków na eurowizję. Ich prawo nie obowiązuje
I mnie to... wszystko jedno. Jak ktoś chce siedzieć w domu to niech siedzi.
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 4328
- Kibicuję: AC Milan
Jpd. Niech pod stół wejdą i tam siedzą przez 3 miesiące. Co za dzbany
Life is an unexpected journey
- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
I to jest prawidłowe podejście
Panowie którym przeszkadza to że ludzie boją się wirusa i przez to siedzą w domu chyba już zupełnie odwrócili logikę. Nagle problemem nie jest za duża ilość ludzi w kinach, tylko za mała
W kinie byl 12 razy. Jak to wylicza. Pewnie jego najwieksza atrakcja w zyciu. Dlatego jest covidianem aby reszta ludzi miala tak spierdolone zycie jak on.
Ja dziś byłem w CH, myślę sobie ok 13 nie będzie dużo osób. Ech, każdy sklep kolejki, odechciało mi się szukać wyprzedaży
a nawet jeden sklep znalazłem gdzie klienci i dwie panie ekspedientki nie miały w ogóle maseczki, ciekawe.
- Kluchman
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2405
- Kontakt:
Polecam lekturę. Jest długa, więc warto sobie naszykować kawę, herbatę, czy co tam wolicie. No i przeczytać. Najlepiej powoli i ze zrozumieniem.
https://www.rmf24.pl/nauka/news-prof-py ... rp_state=1
https://www.rmf24.pl/nauka/news-prof-py ... rp_state=1