Pytania Techniczne

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

skoro nic nie wykryły, a "tabety" i ustawień nie idzie zmieniać to spróbuj przwrócić system
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Lakier »

fieldy pisze:skoro nic nie wykryły, a "tabety" i ustawień nie idzie zmieniać to spróbuj przwrócić system
To jest 98, tam nie ma przywracania.

Microsoft antispywar, polecam.
:)
Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post autor: Void »

Obrazek
Ja mam to samo... Najpierw sprawdz w Menadzerze zadań czy nie ma tam procesów: mm4.exe, XPagent.exe i innych nietypowych i wylacz je. Pozniej zrob skana Microsoft Anti Spyware - u mnie znalazł 2 jakieś gówna i jednego trojan downloadera :? Niby usunalem, ale nadal cos jest nie tak... I jeszcze jedno: nie wiem, jakiej używasz przeglądarki, ale jeśli obsługuje ona szybkie wyłączanie ActiveX to miej zawsze wyłączone bo głównie przez te skrypty sie wirusy instalują...
Obrazek
Lista promowanych sigmakerów: Diamen 23, K@li :wink:

"Kokodżambo i do przodu" - to moje motto :D
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8601
Kontakt:

Post autor: cloner »

a ja radze nie wchodzic na dziwne strony :roll:
ja wchodze na tysiace roznych stron, a nigdy nie mialem wiekszych problemow z wirusami :P

p.s. - wiesz co oznacza wyraz "might" :?:

Najpierw sprawdz w Menadzerze zadań czy nie ma tam procesów
jakim managerze :?:
Ty masz XP, a on 98

pozdro
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post autor: Void »

cloner pisze:p.s. - wiesz co oznacza wyraz "might"
Nie no rzeczywiście: na pulpicie pojawiają się jakieś dziwne napisy; tapety nie da się ustawić, bo jest zablokowana... Ale to przecież tylko MOŻE być wirus :roll:
cloner pisze:jakim managerze
Ty masz XP, a on 98
A w 98 nie ma narzędzia Msconfig :?:
Obrazek
Lista promowanych sigmakerów: Diamen 23, K@li :wink:

"Kokodżambo i do przodu" - to moje motto :D
Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- »

hehhe tez kiedys miałem cos takiego tyle ze ja miałem granatowa tapete i ni jak sie jej nie dało jej zmienic.

Pomogła reinstalka systemu :P

Polecam program hijackthis mi zawsze pomagał :]
Forza Milan :mrgreen:
Obrazek
mesajah

Post autor: mesajah »

Pomogę ulżyć wam w cierpieniach: :P
http://www.searchengines.pl/phpbb203/in ... ntry175003
Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post autor: k@li »

Witam,
Przez ostatni miesiac mam ogromny problem z kompem a dosłownie z netem, nie wiem co jest grane, ale jak wejde na pilka.pl na to forum to po 3 minutach internet jak by sie odlacza nie otwiera zadnej strony tak jakby nie byl podlaczony, ale w tym samym czasie bez zarzutow pracuje np: edonkey i gg nie mam pojecia o co chodzi, skanowałem kompa różnymi programami i nic, ale ostatnio zainstalowal mi sie sam jakis program "new net domains" ,odinstalowalem go i nic nie pomoglo ale pliki "uninstal" pozostaly wiec tez usunelem i nic,prosze pomozcie jezeli wiecie o co chodzi...
Pozdrawiam.
"Moje serce w kolorach Blaugrana..."
Obrazek
Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: mlody_ »

Ostatnio kilka może małych problemów, ale takich, przez które gorzej sie np. pisze posty :P
Otóż, ostatnio cały czas jak wciskam "y" to pisze "z" i na odwrót, i musze co chwile Shift i Ctrl wciskać :P, nie wie ktoś jak zaradzić temu problemowi ?
Kolejny to taki(trudno go będzie wytłumaczyć :P), że czasem jak pisze posta i chce coś zmienić w nim (zanim go 'zatwiedziłem') to wtedy jak mam np. słowo "ok :P" i chce napisać coś innego, to tak jakby zjada mi litery (:lol: :lol:) jak, dam spacje przed "ok" to mi "o" znika itd.

Mam nadzieje, że wiecie o co chodzi :P

Dzięki z góry :)
Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post autor: kama_reda »

mlody_10 pisze:Otóż, ostatnio cały czas jak wciskam "y" to pisze "z" i na odwrót, i musze co chwile Shift i Ctrl wciskać

Też tak mam czasami. Zamykam wszystkie strony i włączam od nowa i już zazwyczaj jest dobrze, choć nie zawsze.
mlody_10 pisze:to tak jakby zjada mi litery
Też tak mam od czasu do czasu i kompletnie nie wiem jak z tym sobie poradzić :?

A ja mam jeszcze jeden problem. Od paru dni coś mi się zepsuło w IE chyba i na stronach (nie wszystkich) wyświetlają mi się bardzo powiększone litery, ale tylko np. nagłówki itp. Jak to zmienić? :shock:
Chciałem pozdrowić, Marylę Rodowicz.
Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Juv »

kama_reda pisze:A ja mam jeszcze jeden problem. Od paru dni coś mi się zepsuło w IE chyba i na stronach (nie wszystkich) wyświetlają mi się bardzo powiększone litery, ale tylko np. nagłówki itp. Jak to zmienić?
Ja też bym miał pytanie odnośnie do tej sprawy. U mnie jest na odwrót - od pewnego czasu na większości stron na które wchodzę jest mniejsza czcionka i to czasami taka że się nic nie da przeczytać :shock:
Może ktoś wie jak temu zaradzić ? :roll:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

kama_reda pisze:mlody_10 napisał:
Otóż, ostatnio cały czas jak wciskam "y" to pisze "z" i na odwrót, i musze co chwile Shift i Ctrl wciskać

Też tak mam czasami. Zamykam wszystkie strony i włączam od nowa i już zazwyczaj jest dobrze, choć nie zawsze.

po prostu nie włączaj Ctrl + Shift - tą kombinacją zmieniasz klawiaturę na niemiecką :lol: i stąd zonki :lol: jak ci się to pojawia to zwyczajnie klikasz tą kombinację i jest OK
mlody_10 pisze:Kolejny to taki(trudno go będzie wytłumaczyć ), że czasem jak pisze posta i chce coś zmienić w nim (zanim go 'zatwiedziłem') to wtedy jak mam np. słowo "ok " i chce napisać coś innego, to tak jakby zjada mi litery ( ) jak, dam spacje przed "ok" to mi "o" znika itd.
wyrzuć IE :wink:
Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: meecik_mks »

mlody_10 pisze:Ostatnio kilka może małych problemów, ale takich, przez które gorzej sie np. pisze posty
Otóż, ostatnio cały czas jak wciskam "y" to pisze "z" i na odwrót, i musze co chwile Shift i Ctrl wciskać , nie wie ktoś jak zaradzić temu problemowi ?
Kolejny to taki(trudno go będzie wytłumaczyć ), że czasem jak pisze posta i chce coś zmienić w nim (zanim go 'zatwiedziłem') to wtedy jak mam np. słowo "ok " i chce napisać coś innego, to tak jakby zjada mi litery ( ) jak, dam spacje przed "ok" to mi "o" znika itd.

Mam nadzieje, że wiecie o co chodzi

Dzięki z góry
A masz może na ten problem jakąś inną radę ? bo ta z CTRL - SHIFT nie działa... może w Panelu Sterowania idzie coś zmienić albo coś... :) W sumie i tak już się przyzwyczaiłem, gdzie mam wszystkie ogonki itp...
Ale lepiej by było pisać na normalnej klawiaturze...
Obrazek

Potrzebujesz nowego siga do podpisu czy jakiegoś avatara , może nawet tapety? Wystarczy się zarejestrować!
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post autor: luk1208 »

meecik_mks pisze:A masz może na ten problem jakąś inną radę ? bo ta z CTRL - SHIFT nie działa... może w Panelu Sterowania idzie coś zmienić albo coś... W sumie i tak już się przyzwyczaiłem, gdzie mam wszystkie ogonki itp...
Ale lepiej by było pisać na normalnej klawiaturze...

poprostu jak instalowałem windowsa to wybrałes klawiature europejską a nie polską :!: musisz włożyc windowsa i wtedy zmienic w ustawieniach na polką klawiature!! napewno pomoze bo tez miałem kiedys taki problem :!: pozdro :wink:
Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: meecik_mks »

luk1208 pisze:poprostu jak instalowałem windowsa to wybrałes klawiature europejską a nie polską musisz włożyc windowsa i wtedy zmienic w ustawieniach na polką klawiature!! napewno pomoze bo tez miałem kiedys taki problem pozdro

No tylko najlepsze jest to, że wiesz od czasu do czasu znowu się to zmienia na ten dobry (z i y na miejscu), pisze sobie i nie wiem kiedy zmienia mi się to znowu na ten zły styl (z i y na odwrót), ale w sumie już się przyzwyczaiłem do tego... ale jak znajde płyte z Winem to zmienie to sobie... :) thx !
Obrazek

Potrzebujesz nowego siga do podpisu czy jakiegoś avatara , może nawet tapety? Wystarczy się zarejestrować!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”