Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post autor: Kluchman »

Zaryzykowałbym bez wahania, że wcale nie wiesz jak działa i nie umiesz tego wytłumaczyć. Ale w sumie nieważne.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6558

Post autor: Boromir »

No panie, jest kabel, jest prund, włonczasz, wyłonczasz. Każdy głupi to umi.
Obrazek
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1295

Post autor: gilardino11 »

https://www.money.pl/gospodarka/ekonomi ... 4080a.html
Chciałoby się powiedzieć a nie mówiłem ? Rok temu toczyła się dyskusja ze jak podniesiemy stopy to jakie to cele osiągniemy inflacyjne i że inni podnoszą szybciej to tak też zadziała. Bzdura. Zarżniemy klasę średnią a zyski czerpać będą banki i instytucje finansowe. Jak zwykle zwycięzca jest jeden - Bank
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4328
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Eyesmon »

Niektórzy z Was są jak coach sprzedaży - ma grono fanów w internecie, wrzuca swoje mądrości o tym, że "nie sprzedawaj - naucz klienta kupować" a jak przyjdzie co do czego to okazuje się, że całe jego doświadczenie to książki i uczelnia a facet nawet przez 3 miesiące nie pracował jako handlowiec w terenie :)
Life is an unexpected journey
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Eyesmon pisze: 12 kwie 2022, 10:53 Niektórzy z Was są jak coach sprzedaży - ma grono fanów w internecie, wrzuca swoje mądrości o tym, że "nie sprzedawaj - naucz klienta kupować" a jak przyjdzie co do czego to okazuje się, że całe jego doświadczenie to książki i uczelnia a facet nawet przez 3 miesiące nie pracował jako handlowiec w terenie :)
Koniec końców ten co sprzedaje szkolenia wozi się mustangiem a handlowiec w terenie skodą w leasingu :(
Obrazek
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8597
Kontakt:

Post autor: cloner »

Boromir pisze: 12 kwie 2022, 11:00
Eyesmon pisze: 12 kwie 2022, 10:53 Niektórzy z Was są jak coach sprzedaży - ma grono fanów w internecie, wrzuca swoje mądrości o tym, że "nie sprzedawaj - naucz klienta kupować" a jak przyjdzie co do czego to okazuje się, że całe jego doświadczenie to książki i uczelnia a facet nawet przez 3 miesiące nie pracował jako handlowiec w terenie :)
Koniec końców ten co sprzedaje szkolenia wozi się mustangiem a handlowiec w terenie skodą w leasingu :(
Koniec końców nie to jest w życiu najistotniejsze.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Niby nie, ale komfort jazdy dużo lepszy :D
Obrazek
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8366

Post autor: piotrcies »

Boromir pisze: 12 kwie 2022, 10:45 włonczasz, wyłonczasz
*włanczasz, wyłanczasz
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Boromir pisze: 12 kwie 2022, 11:06 Niby nie, ale komfort jazdy dużo lepszy :D
Z całą pewnością tak.
Ja jednak nie mógłbym spojrzeć w lustro, gdybym mial być jakimś coachem.
💙❤️
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

piotrcies pisze: 12 kwie 2022, 11:10 *włanczasz, wyłanczasz
O kurde dzienks ale żem byka walnoł.
cloner pisze: 12 kwie 2022, 11:11 Ja jednak nie mógłbym spojrzeć w lustro, gdybym mial być jakimś coachem.
Ja też ale jest popyt, jest podaż. To też trzeba umieć.
Obrazek
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Boromir pisze: 12 kwie 2022, 11:34 Ja też ale jest popyt, jest podaż. To też trzeba umieć.
Oczywista oczywistość. Znajdujesz frajerów, którzy łykają czyjeś brednie, spoko. Podobnie ma się rzecz obecnie z youtuberami, znajdują się chętni, którzy wpłacają przeróżne donate'y, no to również, spoczko. Przecież to nie moje pieniądze, więc nikomu nie zazdroszczę, że potrafi się świetnie wbić i ogarniać temat ;) Kwestia moralności? Każdy ma swoją.
💙❤️
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Mr.Chris »

Kluchman pisze: 12 kwie 2022, 10:30 Dlatego do Was nic nigdy nie dotrze, bo kierujecie się czymś innym niż wiedzą. Nie rozumiecie metody naukowej, nie umiecie weryfikować informacji i nie umiecie oceniać źródeł. Brakuje Wam fundamentów. Dom bez fundamentów może być ładny, ale mieszkanie w nim nie będzie zbyt rozsądne.
Często wystarczy wiedza, że nawet największy spec wygłosi opinię podpadającą pod konkretną narrację pod wpływem pieniędzy lub strachu. Nie mam na myśli szantażu, ale ewentualne konsekwencje nie pójścia za narracją. Obecne społeczeństwo kocha stygmatyzować za poglądy inne niż u siebie czy ogółu, a jeszcze jak się pomylisz w drobnej sprawie wygłaszając inne poglądy to możesz się pożegnać z budowana przez dziesięciolecia opinią.

Nie muszę być specem z biologii i chemii żeby widzieć że jest coś nam na siłę wciskane i niekoniecznie działa, a rząd wydaje na to miliardy.

Żeby jednak nie było. Nie mam nic przeciwko szczepieniom. Jestem przeciwko stygmatyzacji za ich brak. Sam namawiałem 85 letnią babcię i popieram szczepienia regularne u 60 letniego taty z cukrzycą.
Kluchman pisze: 12 kwie 2022, 7:08 W kwestii tej katastrofy nikt nie ma żadnych wątpliwości. Poza PiS-em, który pewnie też nie ma, ale postanowił robić ludziom wodę z mózgu i nabijać elektorat. W tych gierkach niestety są dobrzy.
Ja mam wątpliwości odnośnie działań ówczesnego rządu. Można i powinno, się zrobić dużo więcej. Sama kwestia, że wrak W KTÓRYM ZGINĄŁ PREZYDENT I DUŻA CZĘŚĆ ELITY KRAJU nie został ściągnięty z powrotem jest mocno dla mnie chora i jest jedną z rzeczy przez które nigdy nie zaufam Tuskowi. Nieważne jaka jest prawda, ten wrak powinien jak najszybciej trafić z powrotem do Polski.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post autor: Kluchman »

No i co takiego PiS zrobił od 2015 roku, by ten wrak ściągnąć? :) Od 7 lat mają praktycznie pełnię władzy i nic. Wina Tuska. Na pewno chodzi o samolot i wyjaśnianie czegokolwiek? Czy może już tylko o cele polityczne?
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Mr.Chris »

Kluchman pisze: 12 kwie 2022, 15:32 No i co takiego PiS zrobił od 2015 roku, by ten wrak ściągnąć? :) Od 7 lat mają praktycznie pełnię władzy i nic. Wina Tuska. Na pewno chodzi o samolot i wyjaśnianie czegokolwiek? Czy może już tylko o cele polityczne?
Teraz to już po ptakach. Jeżeli cokolwiek miało być do ukrycia to przez ten czas było ukryte 100 razy.

Swoją drogą ja nigdzie nie napisałem, że PiS robi dobrze, nie będę jednak pod każdym postem o którejś z tych partii pisał PiS PO jedno zło. Ta cała komisja to sposób na zapychanie swoich portfeli bez przyznawania kontrowersyjnych premii i równie dobrze mogła swoje działania zakończyć w 20% czasu.
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post autor: czarny samael »

DDK pisze: 12 kwie 2022, 9:52 kto podważał skuteczność szczepionki, ktora okazała się śmiesznie niska jeśli chodzi o przenoszenie wirusa? Kto podważał śmiertelność wirusa, gdzie okazało się, że wpisywano covida komu się tylko dało, a ludzi przestali leczyć na inny choroby tylko jesli chociaż jeden test wyszedł pozytywnie? Kto podważał, że bezsensowne jest zamykanie służby zdrowia, żeby leczyć jedną chorobę? Kto podważał wiarygodność testów? Kto podważał bezsensowność lockdownów?
Walnięci covidianie, którzy w niczym nie mieli racji :-)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”