Wiem. To był dodatek do Twojej wypowiedzi w kontrze do argumentacji Tomusa, że inflacja jest praktycznie wszędzie
Pierwsza sprawa
Druga sprawa

Wiem. To był dodatek do Twojej wypowiedzi w kontrze do argumentacji Tomusa, że inflacja jest praktycznie wszędzie
Druga sprawa
Samorządy porównujesz do rządzących którzy uderzają w daną grupę osób? Cały social wymaga jednej wielkiej poprawki. Wszelakie dopłaty w większości pomagają patologii i to działa od lat, nikt z tym nic nie robi, ale żadna partia rządząca nie miała takiego rozdawnictwa jak pisiorki. Patologia skacze z radości bo pięć stówek za gówniaka wpada, emeryci podjarani bo dodatkowa emeryturka wpada, obniżanie vatu na sztucznie podniesione ceny benzyny i tak by można było wymieniać długo. Kraj mlekiem i miodem płynącyBienias pisze: ↑15 kwie 2022, 21:08Rozdają od pierwszego miesiąca rządów i tak co roku to się im odbija czkawką. Zdarta płyta. Jednak będąc konsekwentnym nie widzę żebyś krytykował rozdawnictwo w UE albo w samorządzie. Myślę, że Warszawa niczym się nie rożni od Gdańska. Nie widziałem, żebyś atakował dopłaty samorządowe do prądu, mieszkania, wywozu śmieci, czynszu. Baaa dam ci zagwozdkę. Na dziś mieszkania komunalne przynoszą same straty dla samorządów i dopłaty do ich utrzymania stanowią spory procent budżetu miast. No ale jak to pięknie ująłeś "standardowo kupią sobie elektorat". Gratuluję puenty do swojej tezy![]()

Sugerujesz - a właściwie piszesz wprost - że większość posiadających dzieci to patologia? Czyli - czysto teoretycznie - gdyby było 500+ za czasów kiedy byłeś bombelkiem to twoi rodzice z automatu byliby patologią jeśli zdecydowaliby by się na pobieranie tego świadczenia (a nie znam nikogo, kto by z tego zrezygnował nawet będąc dość majętnym)? Czy ty zastanawiasz się co piszesz czy tylko tak powtarzasz co gdzieś przeczytasz bez głębszego zastanowienia się nad treścią? Czy ty w ogóle kiedykolwiek martwiłeś się z czego będzie opłacana twoja emerytura przy obecnym systemie opartym na umowie pokoleniowej?Tomusmc pisze: ↑15 kwie 2022, 22:43Samorządy porównujesz do rządzących którzy uderzają w daną grupę osób? Cały social wymaga jednej wielkiej poprawki. Wszelakie dopłaty w większości pomagają patologii i to działa od lat, nikt z tym nic nie robi, ale żadna partia rządząca nie miała takiego rozdawnictwa jak pisiorki. Patologia skacze z radości bo pięć stówek za gówniaka wpada, emeryci podjarani bo dodatkowa emeryturka wpada, obniżanie vatu na sztucznie podniesione ceny benzyny i tak by można było wymieniać długo. Kraj mlekiem i miodem płynącyBienias pisze: ↑15 kwie 2022, 21:08Rozdają od pierwszego miesiąca rządów i tak co roku to się im odbija czkawką. Zdarta płyta. Jednak będąc konsekwentnym nie widzę żebyś krytykował rozdawnictwo w UE albo w samorządzie. Myślę, że Warszawa niczym się nie rożni od Gdańska. Nie widziałem, żebyś atakował dopłaty samorządowe do prądu, mieszkania, wywozu śmieci, czynszu. Baaa dam ci zagwozdkę. Na dziś mieszkania komunalne przynoszą same straty dla samorządów i dopłaty do ich utrzymania stanowią spory procent budżetu miast. No ale jak to pięknie ująłeś "standardowo kupią sobie elektorat". Gratuluję puenty do swojej tezy![]()
![]()

serio? faken? Udowodniłem to!
jw. udowodniłem ci że tak nie jest.Wszelakie dopłaty w większości pomagają patologii i to działa od lat, nikt z tym nic nie robi, ale żadna partia rządząca nie miała takiego rozdawnictwa jak pisiorki.
Przykro mi,że pojęcie rodziny jest ci obce. Mimo wszystko Wesołych Świąt Wielkanocnych! ps. znowu pomijasz uePatologia skacze z radości bo pięć stówek za gówniaka wpada,
Nie masz rodziców, że ci ta 14 emerytura jest solą w oku.emeryci podjarani bo dodatkowa emeryturka wpada
Wymieniłem więcej samorządowych socjali i jestem gotów na więcej. Niestety chyba się wystrzelałeś kapiszonami.... i tak by można było wymieniać długo.
eee tam. Zielona WyspaKraj mlekiem i miodem płynący
Wiem jak działa system i wiem jak na tym rozdawnictwie żyje sobie patologia. Wystarczy, że mam wszelakie informacje z pierwszej ręki

Ale tego chyba nie unikniemy. PiS "daje" i jednocześnie korzysta na głosach. Moja mamuśka na przykład Jarka delikatnie mówiąc nie lubi, z PiSem różnie, potrafi rozróżnić pewne rzeczy i mówi głośno co jej się podoba a co nie. Ale znam takich co by za PiS umierali...... I ktoś się później dziwi Z

Tak wygląda idealny świat normalnego społeczeństwa.
Nie, ja podatku nie płacę