Domek nr 10 (temat luźny)

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post autor: futbolowa »

Sergek pisze:
19B10 pisze: 16 maja 2022, 12:10 Strefa ciszy? PKP coś takiego oferuje?
Jak dobrze mi sie wydaje, to strefa ciszy jest tylko w Pendolino. Masz osobny wagon dla chcacych podrozowac w spokoju (tj. ciszy)
O, to nawet nie wiedziałam, że tylko tam, ale w sumie by się zgadzało z moimi ostatnimi podróżami.

Najgorsza przeprawa to wczoraj z Łodzi TLK. Hałas i zero komfortu. Zdecydowanie wolę IC.

Ale, ale! Dzisiaj zaliczyłam totalnie dziwne doświadczenie niemal-deja-vu. Poszliśmy z Zośką na boisko i po pół godzinie treningu ziomki grające po drugiej stronie zaproponowały nam mecz. Ekipa mocno różnorodna - najmłodszy w przedszkolu, najstarszy pewnie w liceum, mówili do nas per pan i pani Obrazek No i widząc kontrast pomiędzy takimi młodymi szczylkami, a moim mężem, przypomniałam sobie czasy, gdy miałam naście lat i mój ojciec grał mecze z moimi ziomami. Chyba nigdy wcześniej nic tak dobitnie nie uświadomiło mi upływającego czasu i tego, że się starzejemy.

Z drugiej strony - ich zapał, wesołość i niespożyta energia to coś tak zaraźliwego, że na samo wspomnienie po prostu się uśmiecham. Takich chwil chciałoby się więcej :)
Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post autor: Hersk »

Znów proszę każdego kto zobaczy ten post o kliknięcie w link. Bawię się w różne teksty i nieraz mam szanse wygrać na tym kilka stówek jak będzie się ładnie wyświetlać :p przy okazji można przeczytać

https://rfbl.pl/raul-i-spolka-slodko-go ... halke/?amp
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post autor: Dr.Football1 »

<jaca>jakies kurwy sie podszywaja, jechac z nimi.<jaca>

Morrow wrocil?
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6552

Post autor: Boromir »

Komuniści?
Obrazek
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5285
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post autor: DDK »

Prawie 29 lat i pierwsze juwenalia zaliczone :P

Ale prezent w postaci biletu na koncert Avi/Louis Villain + Paluch + Sarius to coś, co trzeba było wykorzystać. Fajna sprawa, bo mimo, że człowiek praktycznie trzeźwy to i tak zajebiśćie się bawił i głos zdarł :)
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

Moze ktos z was sie orientuje jak to zrobic.

Potrzebuje zrobic operacje na NFZ za 2 lata ktora prywatnie kosztuje ponad 25k na ten moment wiec troche za drogo. Obecnie pracuje za granica i nie wiem czy wroce do tego czasu do Polski. Wiec chcialbym sie ubezpieczyc w NFZ prywatnie, ale cos wyczytalem, ze musialbym pokryc skadki od daty ostatniego ubezpieczenia w Polsce. Czyli 4 lata. Ewentualnie gdybym wrocil na okres tymczasowy do Polski to ile musialbym pracowac aby sie kwalifikowac do takiej operacji.

Imo jak nie bede mogl tego ogarnac na NFZ to bede musial zrezygnowac.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post autor: cloner »

DDK pisze: 19 maja 2022, 0:50 Prawie 29 lat i pierwsze juwenalia zaliczone
Nie byłem na juwenaliach już dobre 10 lat. A zacząłem śmigać w wieku 18 lat, praktycznie co roku Kato. Ale były libacje.

:pijemy:
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Slim91 pisze: 20 maja 2022, 2:35 Potrzebuje zrobic operacje na NFZ za 2 lata ktora prywatnie kosztuje ponad 25k na ten moment wiec troche za drogo. Obecnie pracuje za granica i nie wiem czy wroce do tego czasu do Polski. Wiec chcialbym sie ubezpieczyc w NFZ prywatnie, ale cos wyczytalem, ze musialbym pokryc skadki od daty ostatniego ubezpieczenia w Polsce. Czyli 4 lata. Ewentualnie gdybym wrocil na okres tymczasowy do Polski to ile musialbym pracowac aby sie kwalifikowac do takiej operacji.
NFZ ma spoko infolinię, tam się najszybciej dowiesz.
No i szacunek za odwagę, podziwiam bardzo. Ja się za bardzo dygam.
cloner pisze: 20 maja 2022, 4:41 Nie byłem na juwenaliach już dobre 10 lat. A zacząłem śmigać w wieku 18 lat, praktycznie co roku Kato. Ale były libacje.
Ja nie wiem dlaczego nigdy nie byłam.

W Czewie przez jakiś czas był zakaz juwenaliów i prohibicja w okolicy akademików. Takie dymy były:

Chyba za wcześnie męża poznałam, żeby w studenckich czasach balować :lol2: :angry2:
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post autor: cloner »

cloner pisze: 26 kwie 2022, 22:55 Ps chyba wezmę przykład i zrobię hummus z indykiem
No i zabrali mi pomysł [ch**].

https://www.portalspozywczy.pl/mieso/wi ... 10666.html
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

cloner pisze: 20 maja 2022, 8:39
cloner pisze: 26 kwie 2022, 22:55 Ps chyba wezmę przykład i zrobię hummus z indykiem
No i zabrali mi pomysł [ch**].

https://www.portalspozywczy.pl/mieso/wi ... 10666.html
Ciekawy ruch. Na działach z hummusem ludzie raczej mięsa nie szukają, więc ciekawe, jak to rozwiążą.
Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1776
Kibicuję: WRE

Post autor: 19B10 »

futbolowa pisze: 20 maja 2022, 8:33 Takie dymy były:
Na pewno nie takie jak w Łodzi: https://lodz.naszemiasto.pl/smierc-przy ... c1-5927595
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc »

Za młodego często latałem na Juwenalia, które były w paru miejscach w Gdańsku. Pamiętam, że za każdym razem były mega kolejki po piwo więc szukało się znajomych, którzy już stali od godziny :P to było bardzo źle rozwiązane, dopiero pod wieczór jak towarzystwo się rozchodziło w różne strony, było luźniej. Ogólnie to miło wspominam, ale daaawno nie byłem
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc »

Może ktoś się skusi na buty Balenciagi za 1850 dolarów? 8)

Obrazek

Do kompletu można dorzucić sweterek
Spoiler:
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post autor: Hersk »

O mój pies ma też taki podarty sweter do gryzienia i leżenia w legowisku. Nie wiedziałem że to Balenciaga. Zwykły kundel a jaki gust
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post autor: Sergek »

W piatek jako ze bylo 30C to chcialo sie zyc, wiec razem z kolega klasycznie poszlismy posiedziec na miescie. Oczywiscie w pewnym momencie zaczelismy szukac wrazen, a ze wszystkie imprezy przeniosly sie na podworko, to warunki byly swietne.

Dlugo czekac nie bylo trzeba. Zagadaly nas jakies laski, byly z grupa znajomych wiec sie dolaczylismy. Jedna chyba nawet probowala mnie poderwac, ale z uwagi na rozbieznosc tzn. ja bylem mocno trzezwy a ona mocno pijana to odpuscilem i zamienilem sie w obserwatora. Moj kolega za to przejal role i on sie nia zainteresowal. Tak czy siak jej twarz wydawala mi sie znajoma ale kiedy wspomniala ze jest profesjonalnym sportowcem uznalem to za pijacki belkot (tym bardziej ze mowila ze jest olimpijczykiem). Ja sie niedlugo zawinalem ale moj kolega z kolezanka zostali. Dosc szybko dostalem wiadomosc, ze alkohol uderzyl jej do glowy (a pila zdrcydowanie za duzo) i jej zwloki trzeba zawiezc do domu bo sama nie trafi. Kolega pogodzil sie z porazka ale ze jest dobra osoba to podjal sie zadania. Niestety w trakcie udalo sie jej obrzygac taksowke przez co straty kolegi z godziny na godzine rosly. Na koniec operacja zakonczyla sie sukcesem.

Dlaczego o tym pisze? Robiac wczoraj przysiady na silowni przypomnialem sobie o watku sportowym i postanowilem sprawdzic czy ona nie mowila przypadkiem prawdy. No i tu zajelo mi to chwile, bo faktycznie miala racje i nawet ogladalem jak byla finalistka na jednej z poprzednich olimpiad i nie wiem jak moglem jej nie poznac. Warto spotykac swoich idoli ale sprzatanie taksowki troche kosztuje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”