PSG (Paris Saint-Germain) (zbiorczy)
I przez tyle lat w pomocy dalej biegają Paredesy czy Gueye. Ślepy by zauważył że ten klub jest zarządzany na podstawie: mamy hajs to kupujemy byle kogo byle był gwiazda i oczywiście do ataku
"Być nie mieć to odwieczny dylemat"
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
Trzeba tez wziąć pod uwagę ze jeśli zdecyduje się zostać te kolejne dwa lata i podpisze umowę to Psg będzie miało w to i następne lato pełne ręce roboty żeby przebudować ten gowno skład i zrobić wszystko żeby Mbappe tej decyzji nie pożałował. Ciekawe czy ten partacz Leonardo podoła, chociaż szczerze mówiąc mam wątpliwości.
- Kluchman
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2405
- Kontakt:
Mbappe ma 24 gole i 15 asyst w lidze francuskiej i w sumie nikogo to nie interesuje. Nikt się nawet o nim nie zająknie w kontekście złotej piłki i podobnych nagród. Rywalizacja w lidze francuskiej wygląda tak, że jak PSG wygra, to na nikim nie robi to wrażenia, bo przy takiej przewadze finansowej to ich obowiązek i formalność. Jak nie wygra, to wszyscy mają z nich bekę. Jak PSG odpadło z Ligi Mistrzów z Realem, to już właściwie mieli prawie wakacje. To dlatego Al-Khelaifi i Leonardo zrobili po meczu to, co zrobili - to był koniec sezonu. I tak co roku. Liga Mistrzów definiuje, czy PSG ma dobry sezon, czy sezon do zapomnienia.
Jasne, Mbappe może przytulić sobie nawet kontrakt in blanco i wpisać na nim dowolną kwotę. Może też nie musieć uczyć się żadnego nowego języka, czy uczyć się żyć w innym kraju. Ale czy to sprawi, że będzie piłkarzem spełnionym i zostanie w PSG ma sens z innych punktów widzenia? Sam musi sobie odpowiedzieć. To nie jest jakiś Tomas Muller. To jest gość, który przy braku poważniejszych kontuzji może być najlepszym graczem swojego pokolenia. Ale żeby faktycznie być zapamiętanym jako ktoś taki moim zdaniem musi grać w trochę innym miejscu niż liga francuska i szejkowy klub mem. Madryt to lepsze miejsce do realizacji sportowych ambicji kogoś takiego. Ale ja nie jestem obiektywny.
Jasne, Mbappe może przytulić sobie nawet kontrakt in blanco i wpisać na nim dowolną kwotę. Może też nie musieć uczyć się żadnego nowego języka, czy uczyć się żyć w innym kraju. Ale czy to sprawi, że będzie piłkarzem spełnionym i zostanie w PSG ma sens z innych punktów widzenia? Sam musi sobie odpowiedzieć. To nie jest jakiś Tomas Muller. To jest gość, który przy braku poważniejszych kontuzji może być najlepszym graczem swojego pokolenia. Ale żeby faktycznie być zapamiętanym jako ktoś taki moim zdaniem musi grać w trochę innym miejscu niż liga francuska i szejkowy klub mem. Madryt to lepsze miejsce do realizacji sportowych ambicji kogoś takiego. Ale ja nie jestem obiektywny.
I jakie ukochane miasto i ukochany klub jak sam prosił o transfer
"Być nie mieć to odwieczny dylemat"
- Hersk
- Ćwierkator

- Reputacja: 3052
- Kibicuję: Reprezentacji Polski
Mistrz świata, dwukrotny zwycięzca LM, król strzelców MŚ, jeden z najlepszych strzelców w historii MŚ, tam udział przy ponad 450 bramkach dla Bayernu...
Jakiś Thomas Muller wiadomo. Gość który zrobił jak na razie większą karierę od Mbappe
- Kluchman
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2405
- Kontakt:
No i co z tego? Kompletnie nie rozumiesz. Thomas Muller jest świetnym piłkarzem, ale jak będziesz wybierał jedenastkę marzeń jego pokolenia, to jego w niej nie będzie. A jak będziesz układał jedenastkę pokolenia Mbappe to od niego zaczniesz jej układanie. Ot, różnica.
- Ojciecdyrektor
- Kapitan

- Reputacja: 494
Dokładnie, takie dyskusje (Paryż fajny projekt, może Mbappe się tam realizuje, po co miałby iść do Realu etc) to sobie można było w czerwcu ubiegłego roku prowadzić. Sam nie byłem optymistycznie nastawiony, bo - jak wyżej - jeśli państwo będzie chciało, to zawsze wygra finansowo z klubem, co nawet pokazują te oferty dla Mbappe. Ale Mbappe zażądał transferu i dogadał się z Realem, a od transferu dzieliła go zgoda al-Khelaifiego, więc jak zmieni zdanie, po sezonie, gdzie Real bez niego znalazł się w finale LM w wiadomym stylu, a PSG z nim w składzie przegrało z tym Realem, to łatwo się domyślić dlaczego (z cala pewnością nie dzięki najwyższemu kontraktowi w historii piłki) je zmienił.
Komfort+bogactwo vs wyzwanie+prestiż, tak to wygląda, jak ktoś uważa inaczej to niech się zastanowi jakie zainteresowanie wzbudza w nim liga francuska, albo gdzie ma Mbappe w sezonowym rankingu po wygraniu ligi o kilkanaście punktów i po monstrualnych statystykach, jakie notuje. I może sam wybrałbym komfort i bogactwo, nie wiem w sumie, jest to wręcz prawdopodobne, ale taki wybór ma Mbappe.
Interpretować można dowolnie, w którą stronę, ale bardzo ładnie wykorzystywana prasa po jednej z nich.
Nie śmiej się bo niedługo te Paredesy miga biegać w Juve

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Baba Jaga spoko ale Rasiak ?Ojciecdyrektor pisze: ↑05 maja 2022, 21:28 Kluchman,
W mojej jedenastce marzeń jest Koniarek i Rasiak.
- Ojciecdyrektor
- Kapitan

- Reputacja: 494
- piotrcies
- Michael Carrick's Red Army

- Reputacja: 8366
Robi się ciekawie
- Hersk
- Ćwierkator

- Reputacja: 3052
- Kibicuję: Reprezentacji Polski
i Real zostanie z ręką w nocniku, bo na rynku za wiele łakomych kasków nie ma
Real w drodze po Mbappe:

Real w drodze po Mbappe:

Mbappe w drodze po LM:

Stawiam, że Mbappe będzie mógł spać w łóżku arabskiego prezydenta, siedzieć w jego fotelu, bzykać kobiety zarządu i sikać na środku szatni. Taki z niego będzie szef 

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."