PSG (Paris Saint-Germain) (zbiorczy)
Dziennikarze i wszelkiej maści prawdziwi lub samozwańczy insajderzy wiedzą, że saga którą doili codziennie przez rok dobiega końca w niedzielę. Piszą co ślina na język przyniesie i strzelają co godzinę nową serię ślepaków, żeby tylko wycisnąć jeszcze kilka kliknięć, jeszcze trochę zasięgów.
Wszystko na temat Mbappe do niedzieli proponuję traktować jak spam.
Wszystko na temat Mbappe do niedzieli proponuję traktować jak spam.
Wybierze marzenie czy hajs?
Ta wypowiedź to albo skrót myślowy (Real się zgodził na większość praw do wizerunku, PSG dało im fortunę jak chcieli), albo szykowanie gruntu pod ''wcale nie chodziło o hajs'', bo nie, te oferty na pewno nie są równe.
Już abstrahując czy to prawda, czy nie, ale zebrane ostatnio prasowe doniesienia:
300 mln za podpis
Decyzyjność w kwestii projektu i zatrudnienia trenera
Wątpię żeby Real mu mógł tyle zaoferować, no ale PSG tu już chyba walczy o prestiż a nie samego piłkarza. Za te pieniądze to znajdą kilku potencjalnych następców, albo kupią kilka przyszłych gwiazd futbolu, no ale to długoterminowa inwestycja i trzeba by było ich rozwinąć.
Ja myślę, że w PSG popierdoliło im się w głowach odnośnie wygrania LM już tak bardzo, że przesłania im zdrowy rozsądek. Za Nuneza podobno są gotowi 120 mln zapłacić(mimo, że nikt za niego tyle nawet nie chce). Będą znów walić na lewo i prawo, bez zachamowań, zatrudnia trenera, nakupują piłkarzy z okładek a potem zdziwienie, że projekty sportowe w LM ich pokonują.
To nie gra na PS4 a takimi kategoriami te dwa głupki w PSG myślą. Ani tam cierpliwości ani zaufania do trenerów. Może im wyjdzie raz ta LM, ale na dłuższą metę przy tym podejściu nie ma szans.
Tak jak pisałem w temacie Realu - PSG to po prostu nie jest ''klub piłkarski'', nie ma sensu analizowanie tego w kategoriach obiektywnych (ani normalnego klubu), tak jak nie ma piłkarza, za którego ktokolwiek inny zapłaciłby ~200 milionów netto za dwa lata. Odejście Mbappe to wizerunkowa porażka, a jego zostanie to wizerunkowe zwycięstwo, więc zapłacą te ~200 milionów netto za dwa lata, a jakiekolwiek oceny zysków do kosztów nie mają miejsca.
Do tego prowadzi istnienie państwowych klubów.
Do tego prowadzi istnienie państwowych klubów.
Nie ma [ch**], żeby oferta Realu zbliżyła się do hajsu od szejków. Trochę to wygląda na przygotowanie gruntu pod gadki pt. „Wybieram projekt sportowy, a nie chore pieniądze” jak słusznie zauważył kolega Bernabeu.
- Kluchman
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2405
- Kontakt:
W sumie jeszcze żaden piłkarz nie był grającym dyrektorem sportowym - jego opinia nie była istotna w kwestii tego, kto ma być trenerem i jakie klub powinien robić transfery. Tu może powstać ciekawy, ale trochę patologiczny precedens. 
Jeśli dobrze rozumiem podejście Mbappe do praw do wizerunku, to owa kontrola ma polegać nie na tym, że ma mieć 100%. Bardziej na tym, że może sobie zdecydować, że w jakiejś kampanii reklamowej nie chce uczestniczyć nawet jeśli klub ma z daną marką umowę. Pewnie Real był skłonny się na to zgodzić. Na oddanie pełni praw w sensie korzyści finansowych raczej nie, choć 75% to też byłoby wyjątkowo dużo.
Jeśli dobrze rozumiem podejście Mbappe do praw do wizerunku, to owa kontrola ma polegać nie na tym, że ma mieć 100%. Bardziej na tym, że może sobie zdecydować, że w jakiejś kampanii reklamowej nie chce uczestniczyć nawet jeśli klub ma z daną marką umowę. Pewnie Real był skłonny się na to zgodzić. Na oddanie pełni praw w sensie korzyści finansowych raczej nie, choć 75% to też byłoby wyjątkowo dużo.
Yup, z tego co czytałem (ale nie znam się na tym) to chyba dzieli się na to gdzie wizerunek Mbappe (piłkarza) ma być wykorzystany, i ile kasy idzie do którejś stron. Zakładam, że negocjacje dotyczyły tego drugiego (tzn. tutaj Mbappe będzie miał większy % od CR), a do tego będzie decydować o tym gdzie.
Tak że całościowo (bonus, kontrakt, prawa do wizerunku), Real dał najwyższą ofertę w swojej historii - wiele o PSG mówi, że zamiast 25, mają oferować 50 mln na sezon.
Tak że całościowo (bonus, kontrakt, prawa do wizerunku), Real dał najwyższą ofertę w swojej historii - wiele o PSG mówi, że zamiast 25, mają oferować 50 mln na sezon.
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1294
Chyba jednak turtlesik wybierze pozostanie w PSG. Z nowu wytarł by podłogę Realem. W tamtym roku zrobili to araby a teraz zrobiłby to piłkarz. Nie ładnie
- HMK
- Toni Kroos
- Reputacja: 2462
- Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
- Kontakt:
Jeżeli zostanie w Q$G to krzyż mu na drogę.
Jeżeli trafi do nas to witamy i od nowego sezonu jedziemy na pełnej.
10 lat temu jarałbym się tą sagą transferową, teraz mam już dość tych informacji. To co ktoś wyżej napisał. Jeśli decyzja ma być w niedzielę to pozostało tylko czekać, najgorętszy temat ostatnich miesięcy, pismaki mają pełno wyświetleń, będą wrzucać wszystko co tylko możliwe.
Ja już tylko czekam, nadal z nadzieją, że powie najbardziej dyplomatycznie jak się tylko da "szejku, jesteś frajer i twój klub też" i spakuje walizy do Madrytu.
Jeżeli trafi do nas to witamy i od nowego sezonu jedziemy na pełnej.
10 lat temu jarałbym się tą sagą transferową, teraz mam już dość tych informacji. To co ktoś wyżej napisał. Jeśli decyzja ma być w niedzielę to pozostało tylko czekać, najgorętszy temat ostatnich miesięcy, pismaki mają pełno wyświetleń, będą wrzucać wszystko co tylko możliwe.
Ja już tylko czekam, nadal z nadzieją, że powie najbardziej dyplomatycznie jak się tylko da "szejku, jesteś frajer i twój klub też" i spakuje walizy do Madrytu.
Diamen o Premier League pisze:Zaorać te ligę w pizdu xd

- piotrcies
- Michael Carrick's Red Army

- Reputacja: 8366
Ale trzeba przyznać, że patologiczny ten deal, jeśli typ będzie miał wpływ na wybór trenerów, dyrektorów, transferów itd. Nie mam pojęcia, jak to ma wyglądać, ale jeśli Kylian zagra słabo, trener go zdejmie, a ten się wkurwi i każe go wywalić, to będzie niezły kabaret.
Toksyczny klub.
Toksyczny klub.