No dobra, ale wiesz, że ta wizyta prywatnie to trochę jak koperta? Bo jakbyś poszedł do tego samego lekarza na nfz na wizytę to raczej nie ma opcji, zebyś dostał taki sam termin. To jest właśnie paranoja.
Domek nr 10 (temat luźny)
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
- Mr.Chris
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 2002
- Kibicuję: Manchester United
Ja nie mówię, że to normalne, bo w idealnym świecie tak zdecydowanie być nie powinno. Na swój sposób chore jest zarówno to jak i USA, gdzie wielu, a może i nawet większość ludzi nie może sobie pozwolić na poważniejszą chorobę czy wypadek.
Każdy system ma wady, ale można na niego narzekać lub szukać rozwiązań. Ja nie miałbym ochoty wydawać kilkanaście tysięcy na operację i leczenie i nie ukrywam, że by to obciążyło mój budżet. Zagaduję, że w podobnej sytuacji jest spora część forum, dlatego też potwierdzam, że to wcale nie jest konieczne
- DDK
- Legenda Futbolu

Dobra, wcześniej pisałem, że większość kupione to teraz oficjalnie - wszystkie prezenty na grudzień zakupione i dotarły. W tym roku tego dużo bo:
Na wigilie u mnie w domu - dla mojej mamy, taty i dwóch sióstr. Do tego jeszcze dla babci, ale tu będą jakieś pierdoły i to rodzice powiedzieli, że kupią.
na wigilie u mojej dziewczyny - dla dziewczyny, jej brata, mamy i babci.
Oprócz tego w grudniu urodziny ma moja dziewczyna, jej mama i mój tata.
Przejebane, finansowo najgorszy miesiąc w roku. Ale jak dobrze pójdzie to dzisiaj będzie wszystko spakowane i załatwione
Na wigilie u mnie w domu - dla mojej mamy, taty i dwóch sióstr. Do tego jeszcze dla babci, ale tu będą jakieś pierdoły i to rodzice powiedzieli, że kupią.
na wigilie u mojej dziewczyny - dla dziewczyny, jej brata, mamy i babci.
Oprócz tego w grudniu urodziny ma moja dziewczyna, jej mama i mój tata.
Przejebane, finansowo najgorszy miesiąc w roku. Ale jak dobrze pójdzie to dzisiaj będzie wszystko spakowane i załatwione
Więcej niż na prezenty zostawiam co miesiąc w knajpach 
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
Jak już tak rozmawiamy o absurdach w polskiej służbie zdrowia, to wczoraj zamówiłem sobie za 129zł internetową wizytę lekarską która odbyła się na chacie (nawet nie wiem czy doktur to chłop czy baba), napisałem że cierpię na cykliczne bóle głowy i została mi wystawiona recepta na 10g zioła (22% THC, 0 cbd - mocniejsze niż od dila ) za 579zł.
Tym samym żyjemy w kraju w którym płacąc 708zł (wizyta+zakup) za 10g trawy masz ją legalnie i możesz sobie z nią biegać po mieście, zaś płacąc standardowe 400zł u dila jesteś przestępcą który może nawet pójść siedzieć.
Fakt że w Polsce wprowadzono legalną marihuanę medyczną, ale ogólnie trawy nie zdepenalizowano (czyli posiadanie jest przestępstwem) jest totalnym absurdem i mocnym bublem prawnym.
Tym samym żyjemy w kraju w którym płacąc 708zł (wizyta+zakup) za 10g trawy masz ją legalnie i możesz sobie z nią biegać po mieście, zaś płacąc standardowe 400zł u dila jesteś przestępcą który może nawet pójść siedzieć.
Fakt że w Polsce wprowadzono legalną marihuanę medyczną, ale ogólnie trawy nie zdepenalizowano (czyli posiadanie jest przestępstwem) jest totalnym absurdem i mocnym bublem prawnym.
- DDK
- Legenda Futbolu

Własnie u mnie jest ten miesiąć taki przejebany bo normalnie na urodziny kupuje prezenty tylko dziewczynie - reszta raczej nie obchodzi. Z tym, że teraz razem z dziewczyną kupiliśmy jej mamie, a mój ojciec ma okrągłą rocznicę, więc też zdecydowałem, że dam mu dobrą whiskey.
Reszcie praktycznie w ogóle nie kupuje prezentów w ciągu roku, więc na święta lubię się wykosztować.
Aa spakowane nie będzie wszystko, bo mamie kupiłem chyba 10 książek i jeszcze zostały mi 3 do przeczytania
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
Jak komuś kupujecie bieliznę to tez najpierw w niej popylacie a dopiero potem wręczacie jako prezent?
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
To ja poproszę pod choinkę, rozmiar M.
Ciężko takie dostać. Mało chodliwy rozmiar.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- DDK
- Legenda Futbolu

Nigdy nie kupowałem nikomu bielizny. W sumie to książki są jedynym przedmiotem, który tak używam. Kwestia tego czy najpierw bym dał, a potem pożyczył i przeczytał czy na odwrót.Delpiero14 pisze: ↑02 gru 2022, 17:05 Jak komuś kupujecie bieliznę to tez najpierw w niej popylacie a dopiero potem wręczacie jako prezent?
- Mr.Chris
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 2002
- Kibicuję: Manchester United
Może zabrzmi jak teoria spiskowa, ale myślę, że to nie przypadek, a interwencja lobby alkoholowego. Nie chcą, żeby część społeczeństwa przerzuciła się na coś zdrowszego, bo chociaż browarek się dobrze łączy, tak mocniejsze alkohole już niekoniecznie. Pewnie też jeszcze o głosy chodzi, ciągle mamy bardzo duży elektorat konserwatywny, który poważnie myśli, że to dorzylnie wszczykiwane marihuaniny to zło najgorsze i czarty pjekjelne!
Myślę jednak i mam nadzieję, że zmiana przepisów to tylko kwestia czasu, bo za legalizacją mogą pójść też i ogromne wpływu do budżetu. Stracą w prawdzie inne rynki, ale ogólnie wpływy się zwiększą.
Jak komuś kupuję bombonierkę to oczywiście najpierw zjadam.Delpiero14 pisze: ↑02 gru 2022, 17:05 Jak komuś kupujecie bieliznę to tez najpierw w niej popylacie a dopiero potem wręczacie jako prezent?

- piotrcies
- Michael Carrick's Red Army

- Reputacja: 8366
A pewnie whisky zastępujesz sokiem jabłkowym albo herbatą, co?