Domek nr 10 (temat luźny)

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8596
Kontakt:

Post autor: cloner »

Nie umiem wyjść z szoku, jak można na święta komuś dawać w ten sposób używany towar.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6556

Post autor: Boromir »

cloner pisze: 02 gru 2022, 17:18 Nie umiem wyjść z szoku, jak można na święta komuś dawać w ten sposób używany towar.
No z tymi gaciami to był żart jak mniemam.
Obrazek
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5285
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post autor: DDK »

cloner pisze: 02 gru 2022, 17:18 Nie umiem wyjść z szoku, jak można na święta komuś dawać w ten sposób używany towar.
Ale wiesz, że książki, które kupiłem też są już przez kogoś przeczytane?
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

DDK pisze: 02 gru 2022, 17:20
Ale wiesz, że książki, które kupiłem też są już przez kogoś przeczytane?
Mnie nawet nie dziwi, że to akurat ty tak robisz.
Co jakiś czas piszesz jak żydzisz na wielu wydatkach.
💙❤️
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Mr.Chris »

piotrcies pisze: 02 gru 2022, 17:18 A pewnie whisky zastępujesz sokiem jabłkowym albo herbatą, co?
Tylko wódka, bo można zmieszać z wodą, a sok i herbata kosztują.
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post autor: Delpiero14 »

Boromir pisze: 02 gru 2022, 17:19 No z tymi gaciami to był żart jak mniemam.
zapros Dudka na święta i sam się przekonaj.
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5285
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post autor: DDK »

cloner pisze: 02 gru 2022, 17:26 Mnie nawet nie dziwi, że to akurat ty tak robisz.
Co jakiś czas piszesz jak żydzisz na wielu wydatkach.
:rotfl4: :rotfl4: :rotfl4:

Ja wiem, co Ty myślisz - jak mam we wtorek jechać do lekarza na wizytę to kumpel mnie zawiezie, któremu pomogłem wnieść meble do mieszkania kilka razy, ale mogłem wziać taxę - tak, żydzę. Tak samo jak mój ojciec jak wraca na lotnisko to zawsze jak mogę po niego wyjeżdzam, żeby nie brał taxy - to też przecież żydzi. Pewnie jak wyjeżdzam i psa mogę dać do hotelu dla psów, a podrzucam do moich rodziców albo Taty mojej dziewczyny to też żydzę. Jak nie kupuje canal+, netflixa itd to też żydzę, mimo, że korzystam z tego raz na miesiąc i mogę to robić za darmo. Spotify też mogłem kupić samemu i płacić 20zł miesięcznie, a nie kupić razem z dziewczyną multikonto i płacić po 15zł. Jak dziewczyna się źle poczuła na weselu i chciała wracać to też kumpel po nią przyjechał, a nie zamówiłem taxy. Ty to nazwiesz żydzeniem, a ja po prostu kumpelską pomocą. dzięki temu ja wiem, że zawsze mogę napisać do kumpli, a oni do mnie - to się nazywa wzajemna pomoc, a Ty to nazywaj jak chcesz.

Tylko wiesz co? Jak na czymś takim zaoszczędzę parę tysięcy miesięcznie to potem nie mam problemu z tym, zeby wydać trochę kasy na prezenty. Nie mam problemu, żeby dziewczynie postawić loty do Londynu, ojcu kupić whiskey, a matce 10 książek, które przy okazji przeczytam.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

DDK pisze: 02 gru 2022, 18:21 Ty to nazwiesz żydzeniem, a ja po prostu kumpelską pomocą
Mnie byłoby wstyd prosić o taką bzdurę. Jestem przekonany, że kolega myśli podobnie, tylko głupio mu powiedzieć.
💙❤️
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

Widzisz DDK, cloner po raz kolejny udowodnił ci że źle żyjesz :P Nie należy prosić kolegów o drobną pomoc bo to wstyd.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc »

O w mordę, mi też powinno być teraz wstyd, że wiele razy pomagałem ziomeczkom, a oni mnie :( zaraz powysyłam przeprosiny w formie pisemnej
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Czym innym jest pomoc, wzajemna, a czym innym wyręczanie się innymi w błahych sprawach.

Gdy potrzebuje zrobić większe zakupy to nie proszę brata o transport, tylko wracam taxi. W takich prostych sytuacjach potrafię sobie samemu dać radę. O pomoc proszę, gdy inne opcje są poza zasięgiem.
💙❤️
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

No Dudek to ja Ci gratuluje zarobkow skoro placisz rocznie 20 tysiecy skladki zdrowotnej. Z tego co mi wiadomo skladka zdrowotna jezeli jestes na zasadach ogolnych wynosi 9% od dochodu a to oznacza ze na czysto musisz zarabiac okolo 220 tysiecy zlotych rocznie. Calkiem ladny pieniadz.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Chlopaczek pisze: 02 gru 2022, 18:46 No Dudek to ja Ci gratuluje zarobkow skoro placisz rocznie 20 tysiecy skladki zdrowotnej. Z tego co mi wiadomo skladka zdrowotna jezeli jestes na zasadach ogolnych wynosi 9% od dochodu a to oznacza ze na czysto musisz zarabiac okolo 220 tysiecy zlotych rocznie. Calkiem ladny pieniadz.
No musi tyle zarabiać, wszak miesięcznie na nie kupowaniu Netflixa, nie zamawianiu taxi potrafi zaoszczędzić kilka tysięcy.
DDK pisze: 02 gru 2022, 18:21 Jak na czymś takim zaoszczędzę parę tysięcy miesięcznie
💙❤️
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

I fajnie. Niech sie ludziom powodzi.
Skladka liczona od dochodu to kolejne zlodziejstwo PiS.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc »

cloner pisze: 02 gru 2022, 18:44 Czym innym jest pomoc, wzajemna, a czym innym wyręczanie się innymi w błahych sprawach.
Michał pisał o wzajemnej pomocy i nie zauważyłem tu błahej sprawy w tym co wymienił. Naturalnym jest, że najlepsze ziomki pomagają sobie w każdej sytuacji jeśli druga osoba potrzebuje pomocy czy przysługi. Ja ostatnio dwa razy przeprowadzałem kumpla bo wiem, że on zawsze też pomoże, ale czy tego od niego oczekuję? Niekoniecznie. Jak pomogę to nie wrzucam tego jako dług wobec mnie. To powinno być naturalne
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”