Domek nr 10 (temat luźny)
Nie umiem wyjść z szoku, jak można na święta komuś dawać w ten sposób używany towar.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Mnie nawet nie dziwi, że to akurat ty tak robisz.
Co jakiś czas piszesz jak żydzisz na wielu wydatkach.
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
Ja wiem, co Ty myślisz - jak mam we wtorek jechać do lekarza na wizytę to kumpel mnie zawiezie, któremu pomogłem wnieść meble do mieszkania kilka razy, ale mogłem wziać taxę - tak, żydzę. Tak samo jak mój ojciec jak wraca na lotnisko to zawsze jak mogę po niego wyjeżdzam, żeby nie brał taxy - to też przecież żydzi. Pewnie jak wyjeżdzam i psa mogę dać do hotelu dla psów, a podrzucam do moich rodziców albo Taty mojej dziewczyny to też żydzę. Jak nie kupuje canal+, netflixa itd to też żydzę, mimo, że korzystam z tego raz na miesiąc i mogę to robić za darmo. Spotify też mogłem kupić samemu i płacić 20zł miesięcznie, a nie kupić razem z dziewczyną multikonto i płacić po 15zł. Jak dziewczyna się źle poczuła na weselu i chciała wracać to też kumpel po nią przyjechał, a nie zamówiłem taxy. Ty to nazwiesz żydzeniem, a ja po prostu kumpelską pomocą. dzięki temu ja wiem, że zawsze mogę napisać do kumpli, a oni do mnie - to się nazywa wzajemna pomoc, a Ty to nazywaj jak chcesz.
Tylko wiesz co? Jak na czymś takim zaoszczędzę parę tysięcy miesięcznie to potem nie mam problemu z tym, zeby wydać trochę kasy na prezenty. Nie mam problemu, żeby dziewczynie postawić loty do Londynu, ojcu kupić whiskey, a matce 10 książek, które przy okazji przeczytam.
Mnie byłoby wstyd prosić o taką bzdurę. Jestem przekonany, że kolega myśli podobnie, tylko głupio mu powiedzieć.
- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
Widzisz DDK, cloner po raz kolejny udowodnił ci że źle żyjesz
Nie należy prosić kolegów o drobną pomoc bo to wstyd.
O w mordę, mi też powinno być teraz wstyd, że wiele razy pomagałem ziomeczkom, a oni mnie
zaraz powysyłam przeprosiny w formie pisemnej

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Czym innym jest pomoc, wzajemna, a czym innym wyręczanie się innymi w błahych sprawach.
Gdy potrzebuje zrobić większe zakupy to nie proszę brata o transport, tylko wracam taxi. W takich prostych sytuacjach potrafię sobie samemu dać radę. O pomoc proszę, gdy inne opcje są poza zasięgiem.
Gdy potrzebuje zrobić większe zakupy to nie proszę brata o transport, tylko wracam taxi. W takich prostych sytuacjach potrafię sobie samemu dać radę. O pomoc proszę, gdy inne opcje są poza zasięgiem.
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
No Dudek to ja Ci gratuluje zarobkow skoro placisz rocznie 20 tysiecy skladki zdrowotnej. Z tego co mi wiadomo skladka zdrowotna jezeli jestes na zasadach ogolnych wynosi 9% od dochodu a to oznacza ze na czysto musisz zarabiac okolo 220 tysiecy zlotych rocznie. Calkiem ladny pieniadz.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Tak utrzymuje Iks
No musi tyle zarabiać, wszak miesięcznie na nie kupowaniu Netflixa, nie zamawianiu taxi potrafi zaoszczędzić kilka tysięcy.Chlopaczek pisze: ↑02 gru 2022, 18:46 No Dudek to ja Ci gratuluje zarobkow skoro placisz rocznie 20 tysiecy skladki zdrowotnej. Z tego co mi wiadomo skladka zdrowotna jezeli jestes na zasadach ogolnych wynosi 9% od dochodu a to oznacza ze na czysto musisz zarabiac okolo 220 tysiecy zlotych rocznie. Calkiem ladny pieniadz.
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
I fajnie. Niech sie ludziom powodzi.
Skladka liczona od dochodu to kolejne zlodziejstwo PiS.
Skladka liczona od dochodu to kolejne zlodziejstwo PiS.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
Tak utrzymuje Iks
Michał pisał o wzajemnej pomocy i nie zauważyłem tu błahej sprawy w tym co wymienił. Naturalnym jest, że najlepsze ziomki pomagają sobie w każdej sytuacji jeśli druga osoba potrzebuje pomocy czy przysługi. Ja ostatnio dwa razy przeprowadzałem kumpla bo wiem, że on zawsze też pomoże, ale czy tego od niego oczekuję? Niekoniecznie. Jak pomogę to nie wrzucam tego jako dług wobec mnie. To powinno być naturalne

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."