Domek nr 10 (temat luźny)

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

cloner pisze: 02 gru 2022, 18:44 Gdy potrzebuje zrobić większe zakupy to nie proszę brata o transport, tylko wracam taxi. W takich prostych sytuacjach potrafię sobie samemu dać radę. O pomoc proszę, gdy inne opcje są poza zasięgiem.
Ale mieszkać w Bytomiu, pracować z Zabrzu i dzwonić po Taxi a nie Ubera to już najzwyklejsze burżujstwo :P
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post autor: cloner »

Tomusmc pisze: 02 gru 2022, 19:01 Michał pisał o wzajemnej pomocy i nie zauważyłem tu błahej sprawy w tym co wymienił
Odwiezienie kogoś z wesela to jest zdecydowanie za dużo dla mnie. No sorry, nie potrafię sobie wyobrazić, żebym prosił kumpla o taką pomoc. Dla mnie jest to wysługiwanie się.

A w ekipie sobie pomagamy wzajemnie często, mamy super zgraną 10-osobową paczkę. Dziennie wymieniamy ze sobą kilkadziesiąt wiadomości. ;)

Sickstick, taxi są wygodniejsze, nie muszę karty podpinać.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 160

Post autor: MothToAFlame »

Tomusmc ujal to chyba idealnie. istnieje na tym swiecie cos takiego jak kolezenskosc i bezinteresowanosc. Czesto pomagam ludziom ktorych po prostu lubie, lub jestem z nimi na stopie kolezenskiej/przyjacielskiej. Pomoc sama w sobie jest bezinteresowna, bo kiedy taka byc przestaje to juz nie pomoc a biznes.

Zagladania innym w portfel nie skomentuje po prostu.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

MothToAFlame pisze: 02 gru 2022, 19:11 Zagladania innym w portfel nie skomentuje po prostu
Fakt, słabe to było ze strony Chlopaczka. Ale przecież pogratulował.
💙❤️
Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 160

Post autor: MothToAFlame »

cloner pisze: 02 gru 2022, 19:12 Fakt, słabe to było ze strony Chlopaczka. Ale przecież pogratulował.
Dowcip ze Stalinem mi sie przypomnial, "A przeciez mogl zabic" :wink:
Ostatnio zmieniony 02 gru 2022, 19:24 przez MothToAFlame, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc »

cloner pisze: 02 gru 2022, 19:09 Odwiezienie kogoś z wesela to jest zdecydowanie za dużo dla mnie
Wesela zazwyczaj są poza miastem, jak nie mieliśmy wspólnej imprezy weselnej to też zawsze ktoś mnie odbierał po poprawinach lub w nocy jak nie było dwudniowej balangi. W drugą stronę oczywiście było tak samo

Być może fakt, że nie masz prawa jazdy skreśla Cię z miejsca z takiej pomocy więc sam nie proponujesz i koledzy też nie proponują. Ja prawko zrobiłem w wieku 23 lat, a znajomi potrafili mnie wcześniej odebrać z Kolbud pod Gdańskiem, w nocy i w stanie dobrego upojenia. Wystarczył jeden telefon, że nie mam jak wrócić
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Tomusmc pisze: 02 gru 2022, 19:19 Wystarczył jeden telefon, że nie mam jak wrócić
Taxi, taxi, taxi.
Ileż razy tak miałem, że film mi się urwał, [ch**] wie gdzie wylądowałem w Kato czy Gliwicach. Nagle mózg zaczyna pracować i ogarniam gdzie jestem, w nocy komunikacja nie kursuje, więc ogarniam ulice gdzie jestem i dzwonie po taxi.

Pozdrowienia :beer:
💙❤️
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc »

Nie wiem skąd miałbym wziąć taxi w Kolbudach czy jakimś Tuchomku gdzie byłem na weselu :mrgreen: zresztą nie kumam po co płacić złotówom 10x więcej niż kosztuje benzyna, ale to nie mój hajs :] przecież do przeprowadzek można zamówić firmę, która to ogarnie. Na każdą pomoc znajdzie się argument żeby poradzić sobie samemu, ale tu nie o to chodzi
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post autor: Hersk »

Mam ziomków po których mogę zadzwonić żeby razem ciało ukryć. Tak samo oni mogą liczyć na mnie. Naprawdę nie widzę w tym nic dziwnego. Dla mnie koledzy byli momentami jak zastepcza rodzina, kiedy w życiu się nie układało. Wysługiwanie się odbywa się mam wrażenie bez wdzięczności i wzajemności, a koledzy zawsze moga na taką liczyć. Dziwna gadka
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5285
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post autor: DDK »

cloner pisze: 02 gru 2022, 18:24 Mnie byłoby wstyd prosić o taką bzdurę. Jestem przekonany, że kolega myśli podobnie, tylko głupio mu powiedzieć.
Dlatego też pewnie zawoziłem jednego kumpla 2 razy na lotnisko w tym roku, innego raz na wesele, a trzeciego przywoziłem z imprezy.
cloner pisze: 02 gru 2022, 18:44 Czym innym jest pomoc, wzajemna, a czym innym wyręczanie się innymi w błahych sprawach.

Gdy potrzebuje zrobić większe zakupy to nie proszę brata o transport, tylko wracam taxi. W takich prostych sytuacjach potrafię sobie samemu dać radę. O pomoc proszę, gdy inne opcje są poza zasięgiem.
No widzisz, a ja jak mogę poprosić kumpla o pomoc to nie mam z tym problemu, bo wiem, że się odwdzięczę. Jak nie podwózką to jakąś flaszką. Jak mam dać zarobić taksówkarzowi to wolę kumplowi postawić flaszkę. I nie jest to wyręczanie się tylko własnie WZAJEMNA pomoc, bo kumplom też często pomaga w takich sprawach i nie widzę w tym nic dziwnego.
Chlopaczek pisze: 02 gru 2022, 18:46 No Dudek to ja Ci gratuluje zarobkow skoro placisz rocznie 20 tysiecy skladki zdrowotnej.
Raczej bliżej 15 niż 20k rocznie.
cloner pisze: 02 gru 2022, 18:51 No musi tyle zarabiać, wszak miesięcznie na nie kupowaniu Netflixa, nie zamawianiu taxi potrafi zaoszczędzić kilka tysięcy.
miało być "Rocznie" oczywiście.

Z odwożeniem z wesela czy odwożeniem na lotnisko o 5 rano też nie mam problemu - jak kumpel leciał do Grecji to mi przywiózł potem jakiś Grecki alkohol za to że go odwiozłem o 5 rano. Zresztą jak ktoś ma prawko i lubi jeździć to przywieźć/zawieźć kogoś to żaden problem. Zresztą z racji tego, że jestem kierowcą to najczęściej to ja odwożę ludzi po meczach Wisły czy wyjazdach, a na mecze PA prawie zawsze jeżdzę autem i praktycznie za każdym razem kogoś zgarniam/odwożę.

e: cloner, może problem Twój jest taki, że Ty nikogo podwieźć nie możesz, a inni Cię nie chcą podwozić, bo wiecznie jesteś taki wyluzowany, a oni się spinają? :rotfl:
Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post autor: Hersk »

Cloner w jednym poście pisze, że każdy powinien żyć jak chce, a potem cytuje różne osoby i się dziwi, że nie żyją według podobnych zasad co on, podając masę przykładów, jak on by się wówczas zachował :D
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Hersk pisze: 02 gru 2022, 21:00 Cloner w jednym poście pisze, że każdy powinien żyć jak chce, a potem cytuje różne osoby i się dziwi, że nie żyją według podobnych zasad co on, podając masę przykładów, jak on by się wówczas zachował :D
Że co?
Oczywiście, że każdy żyje po swojemu, ale to nie oznacza, że ze wszystkimi zasadami u innych trzeba się zgadzać. Ogarnij się.

Na tym polega forum, żeby wymieniać się poglądami.
💙❤️
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Mimo wszystko wciąż nie rozumiem jak mozna jezdzyc taksówka mając w mieście Ubera

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

sickstick pisze: 02 gru 2022, 21:12 Mimo wszystko wciąż nie rozumiem jak mozna jezdzyc taksówka mając w mieście Ubera
Już napisałem.
Nie rozumiem, jak można było pominąć moją odp.
💙❤️
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Widziałem twoja odpowiedź, jest absurdalnie bez sensu. Regularnie jeździsz Taxi i nie wolisz przerzucić się na o co najmniej połowę tańszego Ubera (korzystanie z którego jest nawet łatwiejsze i wygodniejsze niż dzwonienie po Taxi) bo... nie chcę Ci się podpinać karty? Xd

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”