skadś to znam...
Ogólna dyskusja o polityce cz.2
- Sesto Elemento
- Kapitan

- Reputacja: 86
Mi kiedyś zabrali prawko na 12 miesięcy za jazdę po alko. Jechałem rano i myślałem, że wszystko jest w porządku. wydmuchałem 0,23 czyli 0,46 promila. Dostałem rok zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych(samochodu, roweru, hulajnogi itd.), grzywnę 2500PLN tylko dlatego, że byłem studentem tak dostał bym 5000PLN. Dla mnie to był mega cios wtedy.
Kara za spowodowanie wypadku z ofiarami w tamtym czasie wynosiła do 720 000PLN czyli znacznie więcej niż nie jeden samochód który teraz jeździ po drodze. Ciekawe ile osób dostało taką karę, pewnie mało bo starali się wybronić jak mogli. Myślę, że zabieranie auta jak jest jedno w rodzinie i druga połówka nic nie wie co robi druga osoba jest [ch**] strasznie. Bzdura straszna.
Bogaci kupią drugie auto dla żony/męża, biedni [ch**] zrobią. Zaboli to tak naprawdę najbiedniejszych ale dostaną kolejne 500+, 300+ itd.
Rząd za bezcen sprzeda te auta swoim i będą zadowoleni.
Możecie zacząć rzucać we mnie kamieniami, że jechałem po pijaku.
Kara za spowodowanie wypadku z ofiarami w tamtym czasie wynosiła do 720 000PLN czyli znacznie więcej niż nie jeden samochód który teraz jeździ po drodze. Ciekawe ile osób dostało taką karę, pewnie mało bo starali się wybronić jak mogli. Myślę, że zabieranie auta jak jest jedno w rodzinie i druga połówka nic nie wie co robi druga osoba jest [ch**] strasznie. Bzdura straszna.
Bogaci kupią drugie auto dla żony/męża, biedni [ch**] zrobią. Zaboli to tak naprawdę najbiedniejszych ale dostaną kolejne 500+, 300+ itd.
Rząd za bezcen sprzeda te auta swoim i będą zadowoleni.
Możecie zacząć rzucać we mnie kamieniami, że jechałem po pijaku.
Każdy popełnia błędy, obyś tego drugi raz nie zrobił, bo wtedy już najgorsze epitety będą się cisnęły.Sesto Elemento pisze: ↑06 gru 2022, 9:57 Możecie zacząć rzucać we mnie kamieniami, że jechałem po pijaku.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
Właśie o to chodzi - raz się każdemu może zdarzyć i jak za 1,5 promila kara powinna być ogromna, tak te 0,5 to pewnie masa ludzi ma i nie jest tego świadoma.Sesto Elemento pisze: ↑06 gru 2022, 9:57 Możecie zacząć rzucać we mnie kamieniami, że jechałem po pijaku.
- Sesto Elemento
- Kapitan

Dokładnie, lepiej uczyć się na błędach. Wiem, że lepiej na błędach innych niż swoich ale takie jest życie. No to jak rozmawiamy o alko tocloner pisze: ↑06 gru 2022, 10:02Każdy popełnia błędy, obyś tego drugi raz nie zrobił, bo wtedy już najgorsze epitety będą się cisnęły.Sesto Elemento pisze: ↑06 gru 2022, 9:57 Możecie zacząć rzucać we mnie kamieniami, że jechałem po pijaku.
Jechałem do Berlina jakiś czas temu i wypiłem dwa piwa, poszedłem spać. Wstałem nad ranem i poleciałem, pod Wejherowem(jechałem z Gdańska) zgarnęła mnie policja. Jak kazali dmuchać to myślałem, że zemdleje choć wiedziałem, że będzie zero i było. Strach jak wtedy gdy kanary wchodzą mimo, że masz bilet
W Hiszpanii jak Cię złapią lekko podchmielonym lub po jaraniu to dostaniesz mandat i zakaz prowadzenia na 24 godziny i tyle. Nawet prawka nie zabierają. Każą się przespać na parkingu i tyle. W Polsce wraca komuna. Państwo ma mieć obywatela ostro wziętego za gębę. Wiem, że to co pisze jest mało popularne bo również nie chciał bym aby ktoś po pijaku zabił mi kogoś bliskiego ale [k****] bez przesady.
Niedługo jak nie zapłacisz podatku od nieruchomości będą domy zabierać.
Małymi kroczkami zabierają wolność i prawo do bronienia się.
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2867
Ja póki co nie odpaliłem kaloryfera w mieszkaniu, ciekawe czy dostanę mandat za oszukiwanie/oszczędzanie? 
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Jak właścicielem samochodu jest złapany nabity kierowca oraz ktoś inny to nic nie zabiorą. Musi być jedynym właścicielem.
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
+1, a ludzie nie mają nic przeciwko. Ja rozumiem, że trzeba dbać o bezpieczeństwo, ale bez przesady.Sesto Elemento pisze: ↑06 gru 2022, 10:24 Małymi kroczkami zabierają wolność i prawo do bronienia się.
- Sesto Elemento
- Kapitan

- Sesto Elemento
- Kapitan

Ciekawe jak to wygląda w Wielkiej Brytanii gdzie jest poziom 0,8 promila.DDK pisze: ↑06 gru 2022, 10:35+1, a ludzie nie mają nic przeciwko. Ja rozumiem, że trzeba dbać o bezpieczeństwo, ale bez przesady.Sesto Elemento pisze: ↑06 gru 2022, 10:24 Małymi kroczkami zabierają wolność i prawo do bronienia się.
Clarkson dostał wezwanie do sądu za picie ginu i prowadzenie samochodu ale było to na zamarzniętych wodach i chyba mu umorzyli:P
Śmiejecie się a babka przegrała sprawę w sądzie za zakręcony kaloryfer.Sesto Elemento pisze: ↑06 gru 2022, 10:35Pewnie tak, że kotłownia napierdala, a Ty nie czerpiesz korzyści z dobra jakim jest ciepło w domu![]()
https://www.rp.pl/nieruchomosci/art1004 ... -za-sciana

Smiechy chichy ale wesolo nie mielismy jak mieszkajac na ostatnim piętrze sasiad z dolu cala zime mial otwarte wszystkie okna a sam grzal sie piwami. Podzielnikow nie bylo wiec o koszta nie chodzilo tylko o pizdziawice.
To moja ciotkę powinni zamknąć bo nie grzeje w domu na parterze od 5 lat, a ja sam muszę swoja górę ogrzewać 

"Być nie mieć to odwieczny dylemat"
- Sesto Elemento
- Kapitan

Kiedyś było "Bykowe" jak byłeś starym kawalerem teraz będzie "Grzewcze" jak nie wykorzystasz ciepła od państwa
Ja mam ogrzewanie gazowe, dogrzewam kominkiem i to jak ceny drewna poleciały do góry to jest jakaś masakra. Płaciłem 250-350 za metr sezonowanego drewna to teraz jak dzwoniłem koleś mi powiedział, że muszę zapłacić 700-800 za metr. Pojebało ich.
W [ch**] drewna z portu gdańskiego płynie do Chin i Finlandii, a my mamy sobie chrust z lasu przynieść. Pozdro @MazurXIII jak dla Ciebie to jest spoko bo jak pisałeś psy szczekają karawana jedzie dalej. Psy słabo już chyba ciągną głodne...
- Quercus
- Lider Drużyny

- Reputacja: 400
- Kibicuję: MUFC
A to państwo sprzedaje czy kto? Poza tym - Finlandia to w 3/4 las.Sesto Elemento pisze: ↑06 gru 2022, 12:16 W [ch**] drewna z portu gdańskiego płynie do Chin i Finlandii, a my mamy sobie chrust z lasu przynieść.