Domek nr 10 (temat luźny)

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

Post autor: Quercus »

Enjo pisze: 29 gru 2022, 11:41 mam to samo. Bralem melatonine, ale gowno dawalo.
Dwa lata temu dostałem leki od psychiatry, które pomogły. W ostateczności znowu po nie sięgnę, ale wolałbym nie musieć się faszerować.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post autor: cloner »

Ja rok temu gdy miałem problemy to dostałem hydroxyzinum. Pomogło. W 2023 zdecydowanie musze prowadzić spokojniejszy tryb życia, bo te maratony melanżu po 3 dni do rana niedługo wykończą :rotfl:
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5285
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post autor: DDK »

Quercus pisze: 29 gru 2022, 11:40 Macie jakieś sposoby na bezsenność? Od początku grudnia nie śpię regularnie, a w ciągu dwóch ostatnich dób nie zmrużyłem oka. Nie przechodzę przez żaden wyjątkowo trudny okres w życiu, który mógł się do tego przyczynić.
robiłes w ostatnim roku podstawowe badania? Sprawdz krew, mocz i zobacz czy coś wyjdzie. Oprocz tego polecam ashwagandhe, ale to musisz sprawdzić bo na każdego działa inaczej.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6561

Post autor: Boromir »

Tomusmc pisze: 29 gru 2022, 11:39 Nic już nie musisz mieć przy sobie. W systemie mają Twój dokument ze zdjęciem
Dokument tożsamości musisz mieć.
Obrazek
Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2828

Post autor: sci »

Ale możesz mieć w mobywatelu w telefonie
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc »

Boromir pisze: 29 gru 2022, 11:58
Tomusmc pisze: 29 gru 2022, 11:39 Nic już nie musisz mieć przy sobie. W systemie mają Twój dokument ze zdjęciem
Nie musisz. Żadnej kary za to nie otrzymasz, ale może to wydłużyć kontrolę lub mogą zabrać Cię na komisariat. WARTO mieć ze sobą, ale w praktyce nie trzeba. Policja generalnie potrzebuje numer PESEL więc jak znasz go na pamięć to zweryfikują tożsamość na miejscu
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post autor: Sesto Elemento »

Tomusmc pisze: 29 gru 2022, 13:47
Boromir pisze: 29 gru 2022, 11:58
Nie musisz. Żadnej kary za to nie otrzymasz, ale może to wydłużyć kontrolę lub mogą zabrać Cię na komisariat. WARTO mieć ze sobą, ale w praktyce nie trzeba. Policja generalnie potrzebuje numer PESEL więc jak znasz go na pamięć to zweryfikują tożsamość na miejscu
Dokładnie, mnie weryfikowali po peselu ostatnio i zadali pytanie kiedy dostałem ostatni mandat.
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Mr.Chris »

Quercus pisze: 29 gru 2022, 11:40 Macie jakieś sposoby na bezsenność? Od początku grudnia nie śpię regularnie, a w ciągu dwóch ostatnich dób nie zmrużyłem oka. Nie przechodzę przez żaden wyjątkowo trudny okres w życiu, który mógł się do tego przyczynić.
Enjo pisze: 29 gru 2022, 11:41 mam to samo. Bralem melatonine, ale gowno dawalo.
U mnie odwrotnie. Przez długi długi czas miałem problem z regulacją snu, prawdopodobnie przez zbyt długie siedzenie przed kompem i światło niebieskie.

Oczywiście sama melatonina nie wystarczy - to tylko hormon syntetyczny, który jak dobrze pamiętam powoduje jedynie, że organizm postrzega dany moment jako dobry na pójście spać. Ja miałem tak, że po studiach gdzie raz chodziłem spać o 1 i się męczyłem przez godzinę, a raz o 5, pomogła mi przed pójściem do pracy w biurze, gdzie wypadało codziennie iść spać przed północą, żeby się porządnie wyspać. Teraz ogólnie mi ona pomaga zasnąć, nawet jeżeli biorę ją wybiórczo, po kilkanaście razy w miesiącu, ale organizm musiał się nauczyć, że jak tabletka to spać. Przez pierwsze parę miesięcy musisz się zmusić do regularności. I nie, nie mam problemu (większego niż przed melatoniną), żeby się wyspać bez niej :P

Oczywiście niewiele Ci ona da, jeżeli pijesz colę czy kawę hektolitrami lub masz złe warunki do snu, typu niewygodne łóżko, czy hałasy.
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post autor: Delpiero14 »

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8367

Post autor: piotrcies »

Chyba u kolegi zamki będą wymieniane 😜
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post autor: Delpiero14 »

Może kiedyś, jak nie będę miał co z kasą zrobić, teraz raczej nie jest mi to niezbędne. Niemniej muszę przyznać że możliwości to ma imponujące, nie wiedziałem że poszło to już w takim kierunku.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post autor: Rezus »

Grzane piwerko, "muszę" dokończyć bo moja już nie chce. ObrazekObrazek
Ps. hmm takie sobie, ogólnie sam bym nie zamawiał, chociaż to ja płaciłem.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc »

Rezus pisze: 29 gru 2022, 15:10 hmm takie sobie, ogólnie sam bym nie zamawiał, chociaż to ja płaciłem.
Na mieście grzane piwo jest totalnie do dupy, tylko w warunkach domowych kiedy nie żałujesz składników ;) najgorsze jakie piłem było na stoisku Okocimia na Jarmarku Świątecznym. Co za syf to był to głowa mała. Na szczęście znalazłem inne małe stoisko i było dużo lepsze. W większości przoduje grzane wino
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post autor: Rezus »

Ogólnie wbiliśmy do knajpy po spacerze gdzie piździło strasznie więc to było dla rozgrzania się, chociaż w samej knajpie było gorąco.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1511
Kibicuję: FC Barcelona

Post autor: Keres »

Delpiero14 pisze: 29 gru 2022, 14:42 https://komorkomania.pl/klucze-zostawil ... 436386433a
Fajne, fajne ale w cholerę drogie. Za jakieś 200-300 zł bym może pomyślał nad tym.
Ogólnie to mam identyczne podejście jak Ty, im mniej przy sobie, tym lepiej. Teraz wychodzę z telefonem, kluczem z brelokiem Barcy i brelokiem otwierającym klatkę oraz jeśli jadę autem - kluczykiem do niego. To wszystko i jest to zajebiste. I pewnie chciałbym mieć możliwość wychodzenia tylko z telefonem.
Dowód osobisty, prawo jazdy, dowód rejestracyjny? W mObywatelu. Klucz z pilotem do bramy w firmie? Zostawiam w aucie. Pilot do szlabanu na osiedlu? W aucie. Minimalizm - I like it.
Diamen23 pisze: 29 gru 2022, 10:43
Enjo pisze:
Diamen23 pisze: 29 gru 2022, 10:36 jak i dowod rejestracyjny
znawca motoryzacyjny nie jestem, ale wydaje mi sie, ze zniesiono obowiazek jezdzenia z dowodem rejestracyjnym.
I tak zawsze biorę. Mam przy nim zawsze druczek od ubezpieczyciela, no jakoś bym się stresował gdybym miał stłuczkę i tego nie miał. Chociaż pewnie zdjęcie by wystarczyło.
Przecież druk możesz trzymać w aucie. :P
Panie, to co piszesz, to dla mnie jakaś abstrakcja. Sen mam świetny, a w okresie zimowy, gdzie ściemnia się po 16 w zasadzie wtedy mógłbym iść spać. Co innego, że obudziłbym się o jakiejś 4 i nie mógł później zasnąć, bo organizm uznał, że już się wyspałem.
"Kiedy oglądam Barcelonę, widzę sztukę." - Arsene Wenger.

Hard work beats talent, but when talent works hard it’s game over. That’s Messi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”