AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
- Enjo
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2240
- Kibicuję: AC Milan
Najważniejszy mecz sezonu za nami. Następny to Spezia i cholera trzeba się o niego bardziej obawiać niż o Lazio.
Już to pisałem - ciężka drużyna do odgadnięcia, raz spokojne wygrane, raz to coś co nie przypomina futbolu z Cremonense.
Oby z Rafałem nic bo inaczej Inter nie będzie musiał wystawiać obrońców jak będzie grał Rebic czy Origi.
Już to pisałem - ciężka drużyna do odgadnięcia, raz spokojne wygrane, raz to coś co nie przypomina futbolu z Cremonense.
Oby z Rafałem nic bo inaczej Inter nie będzie musiał wystawiać obrońców jak będzie grał Rebic czy Origi.
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2866
Podobał mi się zabieg z wpuszczeniem Alexisa za Leao, miało to wiele sensu przy parodii piłkarza jakim jest Rebić.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1294
https://www.milannews.it/news/leao-rass ... ave-492437
Chyba nic poważnego. W czasie transmisji dało się zauważyć że Theo Pioli i Benek.wręcz nakłaniali go.do.zejscia żeby ten nie ryzykował skoro coś poczuł. Chodzi chyba o lekkie zmęczenie mięśni. Pięknie to się układa i wkłada knebel tym którzy mówią żeby nie rotować jak widać są piłkarze którym na testach wychodzi bardzo duże zagrożenie urazem mięśniowym i stąd rotacja ( oczywiście to nie jedyny powód ).
Chyba nic poważnego. W czasie transmisji dało się zauważyć że Theo Pioli i Benek.wręcz nakłaniali go.do.zejscia żeby ten nie ryzykował skoro coś poczuł. Chodzi chyba o lekkie zmęczenie mięśni. Pięknie to się układa i wkłada knebel tym którzy mówią żeby nie rotować jak widać są piłkarze którym na testach wychodzi bardzo duże zagrożenie urazem mięśniowym i stąd rotacja ( oczywiście to nie jedyny powód ).
- Enjo
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2240
Tak, muszę przyznać ze Belg mi się podobał - całkiem ładnie ruszał się po lewej stronie.
Dodam tez, ze jak gra Kjaer to obrona zyskuje sporo spokoju - on i tak jest duży jak jest Mike ale z Duńczykiem wyglada to jeszcze lepiej.
Meczami z Interem się aż tak nie przejmuje bo wydaje mi się, ze nieważne czy przejdziemy czy nie to i tak w żadnym spotkaniu nie jesteśmy faworytem, ale spadek do LE to będzie tragedia i przypomnienie najgorszych czasów meczów w listopadowy czwartek z AEKiem czy inna Crvena.
Powiedziałbym, ze Spezia, Hellas i Samdoria to łatwe punkty, ale wiemy jak to wyglada w przypadku Milanu - na rezerwowych liczyć nie można wiec starterzy będą musieli to unieść.
Dodam tez, ze jak gra Kjaer to obrona zyskuje sporo spokoju - on i tak jest duży jak jest Mike ale z Duńczykiem wyglada to jeszcze lepiej.
Meczami z Interem się aż tak nie przejmuje bo wydaje mi się, ze nieważne czy przejdziemy czy nie to i tak w żadnym spotkaniu nie jesteśmy faworytem, ale spadek do LE to będzie tragedia i przypomnienie najgorszych czasów meczów w listopadowy czwartek z AEKiem czy inna Crvena.
Powiedziałbym, ze Spezia, Hellas i Samdoria to łatwe punkty, ale wiemy jak to wyglada w przypadku Milanu - na rezerwowych liczyć nie można wiec starterzy będą musieli to unieść.
Z tej 3 tylko Sampa ma pewny spadek takze to nie beda latwe mecze z zespolami walczacymi o utrzymanie. Lepiej byloby grac ze srodkiem tabeli.
Powiedziałbym raczej że dzisiejszy mecz pokazał że mozna wyjsc pierwszym składem i jeszcze w pierwszej połowie ustalić wynik meczu a później bawic sie w rotację.
mi Alexis też od jakiegoś czasu się podoba może nie jest wirtuozem ale jeśli miałbym wybierać kto ma zostać na przyszły sezon jako rezerwowy skrzydłowy to wolal bym żeby został Saelemaekers a Messias na sprzedaż
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 4322
Dokładnie. I tak samo miało być z Cremonese ale Stefek przekombinował
Life is an unexpected journey
Podobno występ Leao w meczu z Interem jest zagrożony 
- Hersk
- Ćwierkator

- Reputacja: 3052
- Kibicuję: Reprezentacji Polski
Muszą tak mówić żeby Inter do końca nie wiedział czy zagra czy nie. Spokojnie. Będzie dobrze
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2866
Pomyśleć, że gdyby nie głupie decyzje to byśmy mogli mieć dość spokojną sytuację w tabeli a tak to trzeba obgryzać paznokcie i liczyć na potknięcie Lazio.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
I pokonac Juve.
IMO to malo realne, ale jeżeli zagrają we finale LM to wybaczę. Porażka z nimi będzie gorsza niz brak LM w następnym sezonie.
IMO to malo realne, ale jeżeli zagrają we finale LM to wybaczę. Porażka z nimi będzie gorsza niz brak LM w następnym sezonie.
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
- piotrcies
- Michael Carrick's Red Army

- Reputacja: 8366
Kostek, nie przelogowałeś się.
- sci
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2826