Ja średnio 2-3 razy w roku od kilku lat i póki co wszystko ok. W tamtym roku czajnik się spieprzył w apartamencie, ale koleś przyjechał wieczorem o umówionej godzinie i wymienił.
Domek nr 10 (temat luźny)
- Mr.Chris
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 2002
- Kibicuję: Manchester United
Korzystam od 2016 tylko z bookingu przy rezerwacji noclegów i tylko raz miałem niemiłą sytuacje - pobrano mi drugi raz kasę za opłacony już nocleg. Na szczęście wystarczył jeden mail do obiektu i był szybki zwrot i przeprosiny za pomyłkę.
Używałem kilka razy, chociaż nie tak często jak z airbnb. Na początku ciezko mi się było przyzwyczaić, bo jednak strona parę lat temu wygląła mało profesjonalnie i jak mnie jakiś link tam prowadził to zapalały mi się wszystkie lampki ostrzegawcze w głowie. Ale z serwisem nie miałem żadnych problemów.
Co do hoteli to po rozmowach ze znajomymi decydowałem się zawsze na takie, które miały ocenę przynajmniej 7.0/7.5 bazującą na sporej liczbie opinii. Wykluczałem też takie, które miały bardzo duży rozrzut (czyli sporo niskich, ale bardzo dużo dziesiątek, przez co średnia wysoka) oraz sprawdzałem opinie w innych miejscach. I nie przypominam sobie żebym był kiedyś niezadowolony.
Co do hoteli to po rozmowach ze znajomymi decydowałem się zawsze na takie, które miały ocenę przynajmniej 7.0/7.5 bazującą na sporej liczbie opinii. Wykluczałem też takie, które miały bardzo duży rozrzut (czyli sporo niskich, ale bardzo dużo dziesiątek, przez co średnia wysoka) oraz sprawdzałem opinie w innych miejscach. I nie przypominam sobie żebym był kiedyś niezadowolony.
Dirty mind
W sumie się tyczy wszystkich serwisow. Na airbnb (korzystałem znacznie częściej) też bezpiecznie brać odpowiednie oceny.
Raz jeden, w Mediolanie, zrezygnowalem z tego i wziałem pokój z niższyi ocenami. Ale z pełną świadomością, I zgodnie z opiniami pokój był średnio czysty, wilogtny (piwnica) i meble były stare, ale to było w mieszkaniu uroczej staruszki, typowo włoskiej - gotowała cdziennie włoskie obiady, pokazywała zdjęcia syna, opowiadała o swojej rodzinie i nijak nie przejmowała się tym, że ja praktycznie włoskiego nic nie rozumiałem
Raz jeden, w Mediolanie, zrezygnowalem z tego i wziałem pokój z niższyi ocenami. Ale z pełną świadomością, I zgodnie z opiniami pokój był średnio czysty, wilogtny (piwnica) i meble były stare, ale to było w mieszkaniu uroczej staruszki, typowo włoskiej - gotowała cdziennie włoskie obiady, pokazywała zdjęcia syna, opowiadała o swojej rodzinie i nijak nie przejmowała się tym, że ja praktycznie włoskiego nic nie rozumiałem
Dirty mind
Bardzo Wam dziękuję Panowie 
Dołączam do grona forumowiczów zadowolonych z bookingu. Jak kiedyś chcieliśmy skróci pobyt o jedną dobę, to po konsultacji na infolinii dostaliśmy zwrot kasy. Zawsze wystawiam opinię po pobycie, bo stanowi to dla mnie ważny element wyboru oferty.
Ja szukam takich ofert, ale w pisssssssssdu sie tego szajsu pojawilo na rynku. Niebo i ziemia vs 2-3 lata temu. Tzn. to nie problematyczna az tak sytuacja, problemy mialem jak biedowalem po pokojach w wynajmowo-nieprzyjemnym Trojmiescie. Tu cos w Warszaiwe znajdziemy, tyle ze bede musial wyjsc ze strefy komfortu finansowej i sie smieje. Patrzymy tak zeby byl trzeci pokoj do pracy dla mnie i do ogolnego dlubania, ja mam teraz 2 pokoje i jakies 60 metrow ale niestety jest lubiane tylko przeze mnie.
Tak, nigdy. Jak juz to po Airbnb bywaly jakies nadmiarowe dodatkowe koszty, ktore wplywaja na brak atrakcyjnosci wzgledem Bookingu.
Btw, ktos byl w Korei? Bo tak sie rozgladam za jakims ciekawszym wyjazdem na jesien niz przebrzydla Europa.
Na bookingu dużo bookowalem. Nawet jakąś rangę gold osiągnąłem. Kiedyś miałem nocleg zabookowany w Amsterdamie i na tydzień przed wyjazdem i go zamknęli. Załatwili mi bezproblemowo nowy i nawet lepszej jakości. Łatwo pewnie nie było bo w ten weekend odbywało się GP Holandii.
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
Booking na plus - nigdy chyba nie byłem niezadowolony. Mają kilka minusów (czasami znikają w filtrowaniu niektóre opcje), nie wszystko jest w ogłoszeniu, ale poza tym na plus. Dla mnie lepsze od Airbnb, bo tam w niektórych lokalach trzeba czekać, aż właściciel zaakceptuje i czasami trwa to za długo.
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2866
To musiałeś mieć duże te pokoje bo ja od tygodnia jestem właścicielem takiego metrażu i mam 3 pokoje
Całe szczęście nie miałem takich cyrków jak pośrednicy itp. Narzeczonej koleżanka sprzedawała i na pejsbuku ofertę wystawiła i szybko poszło.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
-
Chandlerr
- Pierwszy Skład

- Reputacja: 113
- Kibicuję: AC Milan
Raz mialem sytuację z jakimis chorwatami, oglaszali sie na bookingu, zarezerwowalismy, wszystko bylo ok, przyjezdzamy pod dom, nikogo nie ma, pozamykane, dzwonimy, odbiera babka, mowie ze jestesmy, a ona troche zdziwiona, zapytala sie na ile dób tu chcemy, mowimy ze na 3, bo potem mielismy w inne miejsce jechac, a ta ze zaraz ze oddzwoni... oddzwania i mowi ze oni maja remont i nie moga nas przyjąć.
Chwile zajęlo zanim dodzwonilismy sie do bookingu, ale potem przedstawilismy sytuację, kasę zwrócono, więc jesli chodzi o booking to wszystko git, jesli chodzi o ludzi, to nas nauczylo to, aby zaraz po rezerwacji dzwonic i sie upewniac ze wszystko jest w porządku. Wiele razy korzystalismy i nigdy takich problemow nie bylo.
Stronka tej szmaty na bookingu juz nie istnieje, bo inaczej nie mozna nazwac ludzi ktorzy tak postępują. To byly czasy covidowe, nie bylo naganiaczy, pozniej zesmy pol dnia stracili zeby znalezc cos na jedną noc. Swoją drogą, dzieki temu znalezlismy w Makarskiej bardzo tani nocleg z zajebistym wlascicielem, w samym centrum i do glownej plazy bylo doslownie 5 min drogi.
Chwile zajęlo zanim dodzwonilismy sie do bookingu, ale potem przedstawilismy sytuację, kasę zwrócono, więc jesli chodzi o booking to wszystko git, jesli chodzi o ludzi, to nas nauczylo to, aby zaraz po rezerwacji dzwonic i sie upewniac ze wszystko jest w porządku. Wiele razy korzystalismy i nigdy takich problemow nie bylo.
Stronka tej szmaty na bookingu juz nie istnieje, bo inaczej nie mozna nazwac ludzi ktorzy tak postępują. To byly czasy covidowe, nie bylo naganiaczy, pozniej zesmy pol dnia stracili zeby znalezc cos na jedną noc. Swoją drogą, dzieki temu znalezlismy w Makarskiej bardzo tani nocleg z zajebistym wlascicielem, w samym centrum i do glownej plazy bylo doslownie 5 min drogi.
forzamilan
- Zygmunt-1
- Gwiazda

- Reputacja: 1414
- Kibicuję: od czasu do czasu
Poszedłem do fryzjera, ale złapała mnie ulewa. Poczekałem z 15 minut po strzyżeniu w salonie i zdążyłem do ogródka piwnego nim ponownie się rozpadało. Teraz leje, ale przynajmniej mam piwko 
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 4322
- Kibicuję: AC Milan
Ja mam na bookingu Genius 3 i generalnie sobie chwalę bo sporo rezerwuję. Na pewno lepsze niż airbnb (gdzie czesto na końcu już przy płatności wychodzi że cena jest droższa np o sprzątanie - w booking wszystko widać od razu).
Jak piszą poprzednicy brać powyżej 7/7,5
Jak piszą poprzednicy brać powyżej 7/7,5
Life is an unexpected journey
- Magnum
- Moderator

- Reputacja: 2310
- Kontakt:
dla mnie to bez różnicy, bo na amerykańskiej wersji bookingu też nie widać wszystkiego od razu,.dopiero przy płatności
A to też porada jakby ktoś był w USA albo Kanadzie i rezerwował coś na miejscu to pamiętajcie o tym, że wszystkie ceny są przed podatkami i innymi oplatami. Bo się można zdziwić.