A fakt, jak byłem w USA to tak było. No ale 90% czasu używam booking w Europie i AzjiMagnum pisze: ↑28 cze 2024, 17:34dla mnie to bez różnicy, bo na amerykańskiej wersji bookingu też nie widać wszystkiego od razu,.dopiero przy płatnościbo ogólnie w USA wszystkie ceny są podane netto
A to też porada jakby ktoś był w USA albo Kanadzie i rezerwował coś na miejscu to pamiętajcie o tym, że wszystkie ceny są przed podatkami i innymi oplatami. Bo się można zdziwić.
Domek nr 10 (temat luźny)
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 4322
- Kibicuję: AC Milan
Life is an unexpected journey
- Hersk
- Ćwierkator

- Reputacja: 3052
- Kibicuję: Reprezentacji Polski
Nie kupuje na olx, a widuje tam czasami jak przegladam np telefon ktory w media markt/xkomie itd kosztuje 1700 za 1250.
I to nie od jakiegos typka, tylko sprzedaje to jakis sklep GSM zlokalizowany gdzies tam. Telefon nowy, zaplombowany, polska dystrybucja, papierologia, ladowarka, kable, gwarancja, no wszystko.
Prawie 500 zł taniej. Gdzie jest haczyk, a jak nie ma to jak oni na tym zarabiaja?
I to nie od jakiegos typka, tylko sprzedaje to jakis sklep GSM zlokalizowany gdzies tam. Telefon nowy, zaplombowany, polska dystrybucja, papierologia, ladowarka, kable, gwarancja, no wszystko.
Prawie 500 zł taniej. Gdzie jest haczyk, a jak nie ma to jak oni na tym zarabiaja?
Sklep GSM to tylko nazwa, jak znam życie to jakiś skup telefonów. Czyli... może być z sieci plus, t-mobile, itd, wzięty na raty. Po 3 niespłaconych telefon jest blokowany. Oczywiście sklep musi wtedy całość oddać. Może być wzięty... w sklepie na raty, ale jest paragon przecież. Telefon na raty za 1699 zł, klient dostał 900 zł, a sklep GSM sprzedaje za 1250 zł.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- Hersk
- Ćwierkator

Czyli tak jak myslalem. Za piekne zeby bylo uczciwe. Chodzi dokladnie o to ogłoszenie. Niby piszą, że wolny od blokad ratalnych
https://www.olx.pl/d/oferta/samsung-gal ... U5U1z.html
https://www.olx.pl/d/oferta/samsung-gal ... U5U1z.html
Ostatnio zmieniony 29 cze 2024, 12:31 przez Hersk, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale jeśli jest to telefon ze sklepu wzięty na raty, w jakimś media expert, to tam nie ma mozliwosci blokady telefonu.. Takie mozliwosci mają tylko sieci telefoniczne typu t-mobile, orange.
- sci
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2826
Może być też tak, że jakiś przedstawiciel dostaje kolejny telefon z firmy, ma stary w dobrym stanie to pozbywa się nowego w jakimś skupie i skup sprzedaje. Tzn chyba może tak być
- Hersk
- Ćwierkator

Ale po co pozbywalby sie az tak tanio, zeby jeszcze sklep mogl zarobic. Skoro sklep juz wystawia aż 450 taniej
Bo ludzie to debile? I się wiecznie zadłużają, żyją ponad stan.
A rat w sklepie pewnie nie spłaci.
Kupiłem w tym sklepie dwa telefony Samsung Avila oraz kilka lat później Samsunga S7 Edge. W Avili nie chodził prawidłowo dotyk po trochę więcej niz roku i stwierdzili, ze to moja wina. Olali temat kompletne . Z S7 wszystko bylo w porządku.
Zraziłem się do do Samsungów. Dwa lata temu 2-3 lata kupiłem SF 20 i aparat do selfie był wadliwy z powodu strasznie wyblakłych kolorów.
Zraziłem się do do Samsungów. Dwa lata temu 2-3 lata kupiłem SF 20 i aparat do selfie był wadliwy z powodu strasznie wyblakłych kolorów.
- Mr.Chris
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 2002
- Kibicuję: Manchester United
To raczej chodziło o janusza biznesu. Przychodzi wierzyciel, kasy brak, to właściciel upadającej firmy chcąc się ratować bierze te telefony i mówi, że leci do bankomatu, a tak naprawdę do lombardu.
Edit: Dodatkowo, spieszy mu się i nie zna za bardzo ceny telefonu, więc dostaje propozycję, utarguje jeszcze że stówkę i zadowolony, bo ma spokój z wierzycielem na miesiąc czy dwa.
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
Telefony z abonamentu. Ludzie dostali za przedłużenie umowy za jakąś symboliczną kwotę i sprzedali do takiego punktu.
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
Kiedyś się brało żula bez historii kredytowej i brało na niego abonament albo telefon na raty, odpalało mu flaszkę, płaciło pierwsza ratę i telefon sprzedawało za 70% ceny. Teraz to już nie takie proste, ale jak ktoś na gwałt potrzebuje kasy i ma dobrą historię to naprawdę może wziąc jednorazowo 10 telefonów i zrobić taki myk.
- Delpiero14
- Bianconero

Do szału mnie powoli zaczynają doprowadzać te alerty RCB. Dzień w dzień ostrzeżenia z dupy że jak nie upały, to gwałtowne burze i na dodatek jeszcze w dni wyborów zaczynają przypominajki wysyłać żeby zagłosować xd szkoda że nie da się tego wywalić w cholerę, bo jest to tak użyteczne co wcale.
- Mr.Chris
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 2002
- Kibicuję: Manchester United
To nie my jesteśmy tego targetem. Info o trudnych warunkach, to przede wszystkim starsi ludzie lub tacy co nie śledzą pogody.Delpiero14 pisze: ↑30 cze 2024, 11:37 Do szału mnie powoli zaczynają doprowadzać te alerty RCB. Dzień w dzień ostrzeżenia z dupy że jak nie upały, to gwałtowne burze i na dodatek jeszcze w dni wyborów zaczynają przypominajki wysyłać żeby zagłosować xd szkoda że nie da się tego wywalić w cholerę, bo jest to tak użyteczne co wcale.
W każdym razie, sam system bardzo dobrze, że jest wdrożony. Wysyłane też są lokalne informacje jak np. zrzuty szczepionek dla lisów (ważne dla właścicieli psów chodzących na spacery do lasów), czy o zatruciach wody, co może z rana ocalić przed sraczką.
Edit: ale zgadzam się, powinna być opcja wyłączania i włączania tych alertów lub tematyki połączona z np. profilem zaufanym. Też bym chętnie wyłączył pogodowe, bo i tak przed każdym dłuższym spacerem albo wycieczką sprawdzam.
- Delpiero14
- Bianconero

To skoro starsi ludzie są targetem to może niech do nich te informacje trafiają. Bo ja oczywistości w stylu „jest 6 stycznia i minus 10 za oknem więc załóż czapkę” nie potrzebuje.