AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1944

Post autor: Conrado »

Sesko przedłużył umowę więc tak klauzula pewnie jest sporo większa niż owe 50 banie.
Jest jeszcze Gimenez :roll: z jednej strony to liga holenderska,ale z drugiej Van Basten,Van Nistelrooy czy Kluivert też się z niej wywodzili ;)
Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Post autor: Vol'jin »

Gimenez, Dovbyk, Boniface? Demirović ~25 mln (choć on ma rzekomo Guirassyego w Stutgarcie zastąpić)
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post autor: seba82 »

Vol'jin pisze: 02 lip 2024, 16:28 Gimenez, Dovbyk
To są dwa ciekawe nazwiska.
Broje bym brał,jak go kontuzje ominą to może być ciekawy grajek, nie wiem czy akurat na już gotowy na pierwszy skład.
David niedawno był tu prawie równy Bogu przez dwa lata, rozumiem że teraz już nie jest?

Jest posucha, więc sam jestem ciekaw.
Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda

David jest poacherem, niby strzela (ale potrafi mieć serię kilkumiesięczna bez bramek) a pożytku z nim na boisku jak z Jovicem

z takim gracze też ucierpią skrzydła w ataku imo
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Conrado pisze: 02 lip 2024, 16:22 jednej strony to liga holenderska
Z drugiej strony Zirkzee strzelił 9 goli. Oba argumenty są z dupy 🤪 ale oczami wyobraźni widzę, że gdyby nasi chcieli kupić kogoś(nie Zirkzee) kto strzelił 9 goli a Wy mało o nim wiecie (bo o Zirkzee wie każdy kto ogląda Serie A), za 50 mln, to byście kazali zarządowi wypierdalać.
I nie jest to krytyka Zirkzee,bo miałem nadzieję że tu trafi i szkoda, że tak się raczej nie stanie.
Chcę tylko pokazać różnicę w pewnych osądach kierowanych emocjami.
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Vol'jin pisze: 02 lip 2024, 17:08 David jest poacherem, niby strzela (ale potrafi mieć serię kilkumiesięczna bez bramek) a pożytku z nim na boisku jak z Jovicem

z takim gracze też ucierpią skrzydła w ataku imo
A tego nie wziąłem pod uwagę, w takim razie odpada, no ale to dlaczego prasa nas łączy z Lukaku, przecież to za mało techniczny napastnik do grania w "Fonsecastyle" czy się mylę? Porównując go choćby do stylu gry Zirkzee.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post autor: mete »

David to bardzo solidny piłkarz. Nie jest to mój ideał, ale gość regularnie strzela bramki. Pewnie jest gdzieś dalej na liście a być może w ogóle, bo Fonseca go nie chce. Nie wiem. Może wyskoczą z nim z kapelusza.

Lukaku to problem jest taki, że ona gra najlepszą piłkę z Conte i lub w ustawieniu z dwoma napastnikami. My nie mamy ani jednego ani drugiego.

Nie wiedziałem za wiele Dovbyka, ale jakby się sugerować pojazdem na Leao za euro to ten gość w ogóle nie powinien być brany pod uwagę. A na poważnie 27 lat, jeden dobry sezon i wysoka kwota.

Gimenez to dla mnie materiał na olbrzymiego flopa. Dla mnie to o wiele gorsza i droższa opcja niż David.

Broje nawet nie będę komentował. On byłby fajną opcją gdybyśmy mieli pewnego napastnika i wtedy on do spróbowania a nie w momencie gdy mamy Colombo, Origiego i Jovicia jako nasze strzelby.

Tak jak pisałem wcześniej - po tym jak było wiadomo, że nie będzie szans na Zirkzee poszedłbym po Davida i Pavilidisa. I jako, że Grek już gdzie indziej to pewnie poszedłbym po Davida plus takiego Denkeya czy coś.

Oczywiście nie biorę pod uwagę nierealnych opcji jak Gyorkes czy Alvarez.
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 916

Post autor: Nebula RN »

Dovbyk, Demirovic :rotfl4:

Serio?

Wiem, że obecnie w kwestii zarządzania transferami jesteśmy Manchesterem United ligi włoskiej, no ale bądźmy poważni...
Zły to znak, kiedy ludzie przestają rozumieć ironię, alegorię, żart.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Nie wiem czego, ale mam nieodparte wrażenie, że tu się nie wydarzy nic dobrego dopóki nie sprzedamy kogoś za poważniejsze pieniądze.

Natomiast co mnie bardziej martwi to nazwiska ostatnio łączone z nami przez coraz bardziej wiarygodne źródła. Nie wiem może one nic nie wiedzą i wyskoczą z kimś z kapelusza, ale w dzisiejszych czasach bardzo trudno jest utrzymać coś w tajemnicy i jeden Okafor tego nie zmieni. Bardziej mi to wygląda na strategię późnego Gallianiego niż superscouta.

No, ale jako że oczekiwania mam bardzo małe wobec obecnych decydentów także przynajmniej nie będę zbytnio rozczarowany.

W tej chwili powinniśmy się porównywać do Interu i Juventusu. I Inter praktycznie już może zamknąć okienko i ma wszystko obsadzone. Juventus praktycznie kluczowe pozycje też. Ja wiem, że jest czas, ale trochę słabo to wygląda.

Plus jest taki, że mimo gorszego wyniku w LM i inwestycji w grunty pod stadion plus Milan Futuro zakończył Milan kolejny rok na plusie - 10-20 mln euro. No ale co to daje to nie wiem. Poza Księgowym Scudetto.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Chyba kilka istotnych informacji z perspektywy Furlaniego, ale może przełoży się to również na istotne informacje dla nas a przede wszystkim dla Fonseci:
- Pioli prawdopodobnie pójdzie do Arabii (chyba niepotrzebne uczył się angielskiego 😅), nie wiem jak rozwiązali sprawę kontraktu, ale pewnie sporo zaoszczędzimy albo całość,
- istnieje duże prawdopodobieństwo odejścia Bennaceda do Arabii również, cenię zawodnika i myślę, że sporo mógłby nam dać, ale z drugiej strony te kontuzje, więc jakby wpadło 40 baniek i odszedł najdroższy w utrzymaniu zawodnik w zespole to decyzja łatwa do podjęcia,
- Florenzi kolejny a raczej jeden z dwóch ostatnich mocno przepłaconych zawodników prawdopodobnie też odejdzie,
- rzekomo Mike dostał ofertę od nas 6 baniek, jeżeli prawda to imho dobra oferta i pewnie lekko do negocjacji.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6552

Post autor: Boromir »

Dowbyk podobno za 40 mln do Atletico.
Obrazek
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Enjo »

to ten sam co kopal sie po czole na euro w barwach Ukrainy ? Straszny drewniak.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wygląda na to, że jeżeli nie wydarzy się nic nadzwyczajnego to Emerson Royal będzie naszym nowym prawym obrońcą.
Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda

Enjo pisze: 03 lip 2024, 14:49 to ten sam co kopal sie po czole na euro w barwach Ukrainy ? Straszny drewniak.
i ten sam co w La Lidze kopnął 24 bramki i 8 asyst. Gdzie też pokazał, że grac kombinacyjnie w tej Gironie też potrafił

Sprzedajmy Pulisicia skoro z Panamą jego USA odpadło i kupmy Shaqiriego skoro tak super gra na Euro, a w Bayernie, Liverpoolu i w Interze to była parodia piłkarza
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1944

Post autor: Conrado »

Zaczynamy mercato od pozycji która jest obsadzona całkiem dobrze,w porównaniu do ataku czy pozycji defensywnego pomocnika :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”