Domek nr 10 (temat luźny)
- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
Najniższa krajowa urosła i mamy dobrobyt, to też powinno was być stać na burgera za 40zł czy opakowanie do pizzy za 4.
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2866
Taka jest prawda niestety, ludzie chcą więcej zarabiać ale płacić tyle co nic, tak to nie działa.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
A jaki jest sens że więcej zarabiam skoro wszystko inne wkoło jest również droższe? 
- Rezus
- Legenda Futbolu

Ale też nie dajmy się zwariować. Zarobki urosły ale wydatki nie aż tak żeby sobie nie móc pozwolić na więcej niż kiedyś.
Przynajmniej ja tak mam.
Przynajmniej ja tak mam.
Pizza ma teraz tak fatalny stosunek ceny do wielkosci/produktu/jakosci, czy jak to tam nazwac, ze nie wiem. Razy dwa mam wrazenie vs kilka poprzednich lat.
Juz abstrahujac od zawodow kulinarnych, to ja zauwazylem trend coraz czestszego doliczania z dupy albo chociaz obnizania pulapu na doliczanie ceny za obslugi. Jeszcze pol biedy jakbym nie mial zarzutow, ale najczesciej mam. Tzn. nie jest to problem ale jak widze na rachunku obsluge a zamowienie bylo malo wymagajace, ogolnie male a piwo w butelce kolega dostal po 10-15 minutach by jeszcze pozniej widziec obsluge na rachunku to srednio.
Ostatnio braismy rachunek za pizze przed koncertem, dostalismy i widzimy jakas skandalicznie wysoka naliczona obsluge. I w sumie spoko ale powiedzialem ze chcemy podzielic to kelnerka powiedziala nam zebysmy policzyli i ja zawolali jak to zrobimy xD w sensie rozumiem, ale jak place obsluge to wydaje mi sie ze powinna byc moim kalkulatorkiem.
Juz abstrahujac od zawodow kulinarnych, to ja zauwazylem trend coraz czestszego doliczania z dupy albo chociaz obnizania pulapu na doliczanie ceny za obslugi. Jeszcze pol biedy jakbym nie mial zarzutow, ale najczesciej mam. Tzn. nie jest to problem ale jak widze na rachunku obsluge a zamowienie bylo malo wymagajace, ogolnie male a piwo w butelce kolega dostal po 10-15 minutach by jeszcze pozniej widziec obsluge na rachunku to srednio.
Ostatnio braismy rachunek za pizze przed koncertem, dostalismy i widzimy jakas skandalicznie wysoka naliczona obsluge. I w sumie spoko ale powiedzialem ze chcemy podzielic to kelnerka powiedziala nam zebysmy policzyli i ja zawolali jak to zrobimy xD w sensie rozumiem, ale jak place obsluge to wydaje mi sie ze powinna byc moim kalkulatorkiem.
Jak jesteś na swoim to przy wzroście najniższej zapłacisz większy zus,ale pensja już wyższa z tego względu nie będzie 
- HMK
- Toni Kroos
- Reputacja: 2461
- Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
- Kontakt:
Dodatkiem to są ziemniaki. Poza tym żadnych ozdób tylko samo mięso.
W sobotę dzik wlatuje na grilla
Diamen o Premier League pisze:Zaorać te ligę w pizdu xd

- sci
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2826
Chciałem się tylko pochwalić, że zrobiłem pierwsze kroki w chodzeniu na rękach. 
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
A wystarczyło tylko rozpocząć druki etat.
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
Ale trafiłeś, ja od kilku treningów uczę się na razie stania na rękach, mam nadzieję, że za parę tygodni też uda się trochę pochodzić
A tu krótki filmik z niedzielnego turnieju:
Ostatnio zmieniony 03 lip 2024, 20:22 przez DDK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mr.Chris
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 2002
- Kibicuję: Manchester United
Taniej wyjechać na wakacjeDelpiero14 pisze: ↑03 lip 2024, 18:52 A jaki jest sens że więcej zarabiam skoro wszystko inne wkoło jest również droższe?![]()
- Rezus
- Legenda Futbolu

Dwukrotnie nie, 1/3 więcej mam.