AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
Spokojnie jeszcze trzeba się z Tottenhamem dogadać. Ale wygląda na to, że jest wybrańcem i duże prawdopodobieństwo że będzie pierwszym transferem.
Podobno Newcastle chce nam zaproponować 40 baniek za Thiawa.
Całkiem fajne pieniądze,tym bardziej że można część z nich przeznaczyć na Buongiorno,a resztę wyrównać którymś z naszych placków
Całkiem fajne pieniądze,tym bardziej że można część z nich przeznaczyć na Buongiorno,a resztę wyrównać którymś z naszych placków
- HMK
- Toni Kroos
- Reputacja: 2462
- Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
- Kontakt:
Plus ten sam, który strzelił blisko 25 goli w samej lidze.
Ale żeby nie było, że go bronię. Bo taką samą narrację można przyjąć o Leao co zresztą chyba chłopaki w tym temacie pisali - dobrze ma grać w klubie, pojedynczy turniej, na którym grasz kilka spotkań, najczęściej po mniej lub bardziej wyczerpującym sezonie klubowym uwarunkowane graniem lub nie w europejskich pucharach danej drużyny to dla mnie żaden wyznacznik, te turnieje i ich kilkuspotkaniowe gwiazdki to temat rzeka, dlatego dobry sezon ligowy > dobry turniej reprezentacyjny.
Faktem jest, że Dovbyk już w sezonie 21/22 miał gola co 107 minut (G+A co 79 minut), w sezonie 22/23 gola co 109 minut (G+A co 87 minut), obydwa sezony w lidze ukraińskiej i już w Hiszpanii gola co 108 minut (G+A co 81 minut), tyczy się to samej ligi, więc na pewno broni się Ukrainiec wynikami, bo regularności mu odmówić nie można, tym bardziej, że nastąpił spory awans między poziomem jednej a drugiej ligi.
Z drugiej strony mam gdzieś w z tyłu głowy, że wyjeżdżają ci zawodnicy z Hiszpanii i przepadają (ew. zmieniają kluby wewnątrz ligi), może z tym Dovbykiem jest tak, że poziom ukraińskiej ligi to wiadomo, w Hiszpanii trafił w odpowiednie miejsce, w odpowiednim czasie, pasowało mu tam wszystko, bo i gracze uzupełniający w fazie ataku jak Savio czy Aleix Garcia rozegrali bardzo fajny sezon, więc żarło tam absolutnie wszystko.
Z tym, że jest drewniany trochę zgoda, tj. idzie zauważyć, że Ukrainiec nie stoi sztywno przywiązany do pola karnego, bierze udział w rozegraniu atakując z środka, ale tam był właśnie dopełniany choćby Savio czy Tsygankovem (może u Was współpraca z takim Leao wyglądałaby podobnie) z bocznych sektorów, potrafi wykończyć sytuacje, ale przy tym sprawia wrażenie strasznie przywiązanego do swojej lewej nogi.
Czy warty 40 mln, o których się pisze w kontekście Atletico? Nie wiem, ja bym tyle za niego nie dał, choć wiadomo - obecny rynek. IMO prędzej piłkarz jednego środowiska z pewnymi ograniczeniami, choć może lepiej to zabrzmi tak - piłkarz, którego ładnie trzeba opakować piłkarzami, którzy troszkę przypudrują jego braki i będą w stanie dostarczyć mu odpowiednie podania.
Diamen o Premier League pisze:Zaorać te ligę w pizdu xd

- Enjo
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2240
- Kibicuję: AC Milan
Ja nie wiem jak on grał w Hiszpanii bo pół meczu nie widziałem.
Faktem jest to, że nie ma co wyciągać wniosków z krótkiego turnieju bo zaraz ten Słowak Schranz ładowałby w Arsenalu, ale w przypadku tego napastnika rzucało się w oczy że jest strasznie surowy.
Może faktycznie lepiej grał w lidze i drużyna miała lepszy moment co mu pomogło.
Faktem jest to, że nie ma co wyciągać wniosków z krótkiego turnieju bo zaraz ten Słowak Schranz ładowałby w Arsenalu, ale w przypadku tego napastnika rzucało się w oczy że jest strasznie surowy.
Może faktycznie lepiej grał w lidze i drużyna miała lepszy moment co mu pomogło.
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2866
Mówisz o prawej obronie?
Ostatnio zmieniony 03 lip 2024, 18:08 przez Rezus, łącznie zmieniany 2 razy.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Niby ok 35 baniek.
Pewnie sprzedamy Thiawa,a wtedy zaczniemy się rozglądać za nowym stoperem i przyjdzie refleksja
- Rezus
- Legenda Futbolu

Właśnie to jest problem bo Calabria to się w ostateczności może nadać na granie przeciwko drużynom typu Spal, a Kalulu nie wiadomo gdzie będzie grać o ile w końcu będzie zdrowy.
Więc nie, nie mamy prawej strony obsadzonej, jest tam wręcz dramat.
- Rezus
- Legenda Futbolu

Nom, ale ten Dowbyk to faktycznie jest drewniak, tzn. taki typ napastnika, że jak nie strzeli ci +20 bramek w sezonie ligowym, to dużo bardziej się opłaca grać jakimś ekwiwalentem Giroud czy Firmino. A czy na wyższym poziomie się sprawdzi - ciężko powiedzieć, ja dalej uważam, że takich napastników należy unikać. Z tym Leao z kolei problem chyba jest taki, że niektórzy go wrzucają do topu, astronomiczne ceny, a gość ma dorobek w kluczowych meczach na poziomie nieistniejącym - tak że niby to Euro nic nie znaczy, ot co jeden reprezentacyjny turniej, ale gość ma 25 lat i jakbym chciał zobaczyć o co ten jego hype jest tak duży to pewnie musiałbym oglądać co tydzień jakieś mecze ze Spezią. Wierzę na słowo, I guess. A 40 milionów za Dowbyka to fajna cena jak na obecne standardy, 27 lat, król strzelców La Ligi, pewnie trzeba by było go określić jako promkę, jakiś Wermut czy Bernmut się wkurzy i cię przelicytuje.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2024, 18:43 przez Bernabeu, łącznie zmieniany 2 razy.
- Rezus
- Legenda Futbolu

Pełna zgoda, atak to pozycja na jaką powinny pójść największe pieniądze, później pomocnik a w dalszej kolejności prawa obrona. Ale absolutnie nie można tego zaniedbać bo później będziemy się wkurwiać jak, jeszcze niedawno, na naszą prawą pomoc w postaci Mesjasza i Snickersa.
Ja wiem, że to tylko suche liczby, nie siedzę aż dogłębnie w temacie jak one są robione, może się Bernabeu wypowie więcej na ten temat jak już to zajrzał, itp. ale widziałem kilka razy w Tottenhamie Royala i to jest bardzo przeciętny piłkarz i jeżeli nie ma jakiegoś ukrytego talentu, który może wydobyć Milan to mocno się przeliczmy jeżeli uważamy, że to będzie wielki upgrade kosztem Calabrii. Niestety Moncada ma dziwny fetysz ściągania takich zawodników.
Mediolan przez najbliższe 2 miesiące będzie stolicą okienka transferowego we Włoszech, więc nie przywiązałabym zbytnio wagę do obecności agenta.