AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post autor: mete »

W Interze jeszcze brakuje bramkarza a Juventus się zabiera za Koopmeinersa…

Tak jak pisałem rano. Tu jest jeszcze sporo czasu, ale z jakiegoś powodu Milan jest jedynym topowym włoskim klubem, który nie zrobił nic istotnego. Pewnie bez sprzedaży tu nic nie ruszy. Pytanie czy rzeczywiście tak jest i jeżeli tak to dlaczego?
Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post autor: Bernabeu »

Conrado pisze: 03 lip 2024, 23:22 Mam wrażenie że cofnąłem się w czasie i znowu jestem w szkole patrząc na te wykresy
Wykresy,algorytmy,xg i cholera wie co jeszcze,a wystarczy po prostu oglądać mecze
Problemem nie są wykresy same w sobie, bo człowiek nie widzi tyle ile widzą statystyki (para oczu chodząca za piłką vs kilkanaście kamer) - a to jak się je przedstawia i o nich mówi, bo mogąc w 20 sekund sprawdzić takie rzeczy wręcz powinno się 'walidować' swoje 'eyetestowe' opinie (tak jak i sprawdzać te twitterkowe).

Np. w skali całego Euro, Raiden wygląda tak wśród zawodników na swojej pozycji:

https://fbref.com/en/players/afb61630/s ... ing-Report (poniżej średniej pod względem bramek, asyst, odbiorów, dryblingów, podań i kluczowych podań, w czołówce pod względem dokładnych podań)
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post autor: gilardino11 »

Miało być po nad 50 milionów euro na transfery plus ewentualne sprzedaże (CDK Saelamakers) więc skąd te nerwy Mete?
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post autor: Delpiero14 »

Chciałbym mieć w sobie tyle pozytywnej energii co Seba82. Czasem mam wrażenie że Milan mógłby kupić Jóźwiaka w pakiecie z Puchaczem, a ten mimo wszystko znalazłby tam jakieś pozytywy.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post autor: Rezus »

A ile X-owych wykresów...
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1944

Post autor: Conrado »

A po ostatnim dniu mercato,parafrazując polityczny klasyk "Seba się wściekł" :D
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post autor: Delpiero14 »

„Widocznie takich chciał trener”, hehe
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Spoiler:
gilardino11 pisze: 04 lip 2024, 6:28 Miało być po nad 50 milionów euro na transfery plus ewentualne sprzedaże (CDK Saelamakers) więc skąd te nerwy Mete?
Z prostego powodu - już rok temu wydano mniej niż można było i wiele wskazuje, że w tym roku też wydadzą mniej na ile bilans pozwoli nawet jeżeli wydadzą te 50 baniek.

Drugi powód jest taki, że nie ufam tym ludziom, że wydadzą te pieniądze mądrze.

Po trzecie tak jak pisałem - jest nowy sezon za pasem, brakuje nam kilku istotnych graczy, większość głównych rywali ma już każdy praktycznie dopięte a nasz nowy trener nie ma nic i to, że go zbytnio nie cenię nie zmienia tego, że chciałbym aby się mu powiodło.

Po czwarte wygląda na to, że wciąż bazujemy mniej więcej na tych samych liczbach co w 2019 roku.

Dzisiaj konferencja prasowa Ibry i Bonery w sprawie Milan Futuro, ale pewnie padną też inne pytania.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Enjo »

Delpiero14 pisze: 04 lip 2024, 7:39 „Widocznie takich chciał trener”, hehe
'ocenimy po sezonie ten zaciag z championship'
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post autor: seba82 »

Delpiero14 pisze: 04 lip 2024, 6:41 Chciałbym mieć w sobie tyle pozytywnej energii co Seba82. Czasem mam wrażenie że Milan mógłby kupić Jóźwiaka w pakiecie z Puchaczem, a ten mimo wszystko znalazłby tam jakieś pozytywy.
"Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych."

Ernest Hemingway
Delpiero14 pisze: 04 lip 2024, 7:39 „Widocznie takich chciał trener”, hehe
No zapewne bardzo ostro "ich" nie chciał.
Enjo pisze: 04 lip 2024, 7:59 ocenimy po sezonie ten zaciag z championship'
Zabawne jest to, że historia piłki nożnej pokazała wielokrotnie, że piłkarz zmieniając klub nagle zaczął grać zupełnie inaczej niż poprzednio. Oczywiście to nie jest regułą, ale w klubie do którego w ostatnich latach trafiali w 80% piłkarze, którzy zawodzili dotychczas w swoich klubach, nadal ocenia się piłkarzy przed założeniem koszulki.
Myślę, że transfery Milanu z ostatnich 5 lat powinny przynajmniej stonować nastroje kryrykowania każdego,bo całkiem pozytywnie statystyka odwracania trendu tu działała.
Nie da się w 100% zrobić trafionych transferów to jasne, zawsze jakiś babol się wkradnie.

I nieważne ile tu nerwów wyrzucicie to jedynymi którzy się wkurwiają i psują sobie dzień jesteście Wy a nie zarząd.
To nie znaczy, że nie ma być dyskusji o piłkarzach,ale tu tej dyskusji jest 10% a 90% to jest wyrażanie swojeg emocjonalnego punktu widzenia.
Zodyn się nie pokusił o porównanie stylu gry Fonseci z tym jaką charalterystyke prezentuje Emerson, nawet w jednym zdaniu i czy w ogóle ma cokolwiek by się w tej taktyce odnaleźć. Żadnej analizy tylko tam grał słabo i tam grał słabo a dlaczego grał słabo? A nie wiem nieważne, grał słabo.

Jakby się Dyrektorzy Sportowi posługiwali wyłącznie emocjami jak Wy to o sporcie jakim jest piłka nożna pewnie byśmy czytali już tylko w książkach o historii.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Enjo »

Seba nie dyskusja jest problemem, a Twoja postawa z ktorej wiekszosc ma beke.

Tak jak napisal DP - oni by posciagali Puchaczow, to ty bys porobil jakies tweety aby pokazac ze sa zajebisci. Nastepnie, ze sezon zweryfikuje, zobaczymy. Pozniej, jak sie skonczy Musahami kolejnymi to tez napiszesz ze zobaczymy w nastepnym sezonie, nowe otwarcie, a tak w ogole to patrzecie te siatke na twitterze.
Jak ktos oglada mecze to widzi.

Idac dalej, oceniamy ruchy na podstawie potrzeb, mozliwosci i historii pilkarza czy trenera. Nie wiadomo jak bedzie z tym pacholem na lawce, ale nic nie wkazuje na to, ze ma byc lepiej niz za Pioliego a Ty i tak bedziesz bronil tym, ze zobaczymy i ze na twitterze napisali. A faktem jest, ze gosc zrobil przecietny wynik z przecietnym klubem, i tyle.

To tylko przyklad, ale masz takie samo dzialanie w kazdej kwestii zarzadzania tych nieudacznikow.

Sorki za chaos, ale mam duzo pracy.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

A może po prostu klub zacząłby kupować (tak jak to robią rywale o podobnych możliwościach finansowych operujący na tych samych warunkach) wyróżniających się graczy ze średniaków europejskich a nie tych niesprawdzających się w nich? Po 5 latach zaciskania pasa klub stać na to.

Od 2019 roku jest 2-3 graczy, których można zaliczyć, że z jakiegoś powodu nie sprawdzili się w poprzednim klubie i w Milanie w pełni odżyli - Kjaer, Tomori (był po prostu za słaby na Chelsea) i Pulisic (kontuzje).

Bo jeżeli w 2019 roku braliśmy odpady z Realu (Theo) a teraz bierzemy odpady z Tottenhamu to chyba gdzieś to poszło w złą stronę.
Zodyn się nie pokusił o porównanie stylu gry Fonseci z tym jaką charalterystyke prezentuje Emerson, nawet w jednym zdaniu i czy w ogóle ma cokolwiek by się w tej taktyce odnaleźć. Żadnej analizy tylko tam grał słabo i tam grał słabo a dlaczego grał słabo? A nie wiem nieważne, grał słabo.
Te analizy Twitterowe przerabialiśmy rok temu w sprawie Piolego i ostatecznie wyszło jak wyszło to raz.

Jak już bardzo mamy się w nie zagłębiać to Emerson to zupełne przeciwieństwo tego co robił prawy obrońca u Fonseci w Lille. Może teraz chce co innego? Może, wiec te wszystkie analizy można schować do szafy.

Ale natomiast bardzo chętnie byśmy poczytali TWOJE porównanie stylu Fonesci i charakterystyki Emersona.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2024, 12:25 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Enjo pisze: 04 lip 2024, 12:10 Tak jak napisal DP - oni by posciagali Puchaczow, to ty bys porobil jakies tweety aby pokazac ze sa zajebisci
Wasz problem polega w nadinterpretacji, która bierze się z niechęci do ludzi siedzących w tym klubie.
Ja nie udowadniam, że Royal jest zajebisty, nigdy nie napisałem że jest nawet dobry. Cały czas tylko piszę, żeby nie jeździć po piłkarzach zanim tu nie zagrają a jeżdżono tu też po Theo, Pulisicu, Kjaerze,Tomorim, Bennacerze itd zanim założyli koszulkę. To ja się nie nauczyłem czy Wy?
Enjo pisze: 04 lip 2024, 12:10 Pozniej, jak sie skonczy Musahami kolejnymi to tez napiszesz ze zobaczymy w nastepnym sezonie
Nie pisałbym tego gdyby nie fakt, że Pioli się pogubił w poprzednim sezonie i CAŁA kadra zaliczyła zjazd co musiało się przełożyć na nowych piłkarzy. Więc naprawdę nie branie tego pod uwagę,mimo iż sami piłkarze mówili, że taktyka była jaka była, jest zabawne.
Pod Piolim z poprzedniego sezonu to ciężko kogokolwiek wyróżnić,tak między Bogiem a prawdą, więc to musi być wzięte pod uwagę.
Enjo pisze: 04 lip 2024, 12:10 A faktem jest, ze gosc zrobil przecietny wynik z przecietnym klubem, i tyle
Enjo pisze: 04 lip 2024, 12:10 To tylko przyklad, ale masz takie samo dzialanie w kazdej kwestii zarzadzania tych nieudacznikow
No i kolejne przykłady tego co napisałem wyżej. Tak jesteście zacietrzewieni w krytyce, że wrzucacie mi słowa których nie napisałem.
O Fonsece napisałem, że jedyne co go broni to kontynuacja polityki i stylu gry. We Francji był chwalony za poprzedn sezon. I tyle.
Moncade to przywolujecie za każdym razem jak Wam pasuje nawet jak nie o nim jest rozmowa.

Moje "działanie" jak napisałeś,jest od początku takie samo. Dajcie się wykazać a biorąc pod uwagę poprzedni skandaliczny sezon Piolego to dajcie zobaczyć poprzednie transfery pod nowym trenerem.
Natomiast tu jest krytyka czegoś co się jeszcze nie wydarzyło i krytyka okienka, którego nawet jeszcze nie zaczęliśmy.

Wy oceniacie okienko jeszcze zanim się zaczęło a ja mówię żeby poczekać aż się skończy i żeby zobaczyć co piłkarze będą na boisku prezentować,bo nazwiska nie grają. No ale to ja jestem dziwny.
Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 190
Kibicuję: Inter

Post autor: Matrixxx »

Przecież te analizy tego co grał Fonseca w Lille nie mają żadnego sensu. Milan to inny kaliber, inne oczekiwania, inna liga, praktycznie wszystko jest inne. Prędzej bym szukał jakiejś analizy tego co robił w Romie.

Ja się kompletnie nie dziwię temu, że część użytkowników jest lekko zniesmaczona tym co się dzieje na rynku. Bo Milan dzisiaj 2 lata po zdobyciu Scudetto jest kadrowo słabszy. Widząc nazwisko Emersona każdy powinien być zaniepokojony. Może nagle odpali, ale jakie są szanse na to ?

Co do Seby to jest jedna kwestia mi zapadła w pamięć. Jak przychodził Origi to większość o ile nie wszyscy krytykowali ten ruch. Seba bronił i rzucał teksty w swoim stylu ,, mam przeczucie, że nas zaskoczy ". Dla mnie pozycja, która przyjąłeś to takie klasyczne będę udawał mądrzejszego, tego który rozumie więcej a wy to tylko emocje i nerwy. Tak jakby z pozycji internetu i przeglądania TT można posiąść jakaś niesamowita wiedzę tajemna. Każdy opisuje swoje zdanie i tyle.
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

mete pisze: 04 lip 2024, 12:13 grał słabo.
Te analizy Twitterowe przerabialiśmy rok temu w sprawie Piolego i ostatecznie wyszło jak wyszło to raz
Czemu taki mądry nie byłeś jak analizy twitterowe pokazywały że będzie koniec świata jak Maldini zatrudnił Piolego? A skończyło się na świetnej rundzie, mistrzostwie i 2x vice po latach kompromitacji? Jak widzisz kij ma dwa końce.
I wlas to doświadczenie z Piolim,bo pamiętam jak kurwami rzucałem, nauczyło mnie nie oceniać,bo pięknie Pioli nam napluł tu w twarz. Dał naprawdę dupy w ostatnim sezonie jak odszedł sam od swojej filozofii, próbując potem ratować wracając.

I to właśnie mnie nauczyło trochę szacunku i patrzę na spokojnie,no ale Wy wolicie dalej rzucać kurwami a potem przełykać ślinę udając jakby się nic nie stało. Maldiniego tu sam broniłem 3 lata, żeby po jego zwolnieniu czytać tu że ja krytykuje Maldiniego jak niektórym zaczęło brakować Paolo :D

Dlatego stwierdziłem, że pierdole się przejmować.

Boisko i tak zweryfikuje wszystko. Ale ten temat przerodził się w temat hejtu i niespełnionych ambicji a sam klub odszedł trochę na bok. Tak to właśnie wygląda z boku jak się człowiek przestał wkurwiać.

No ale jak ja napiszę żeby pozwolić im się wykazac to potem czytam, że jakby kupili Jóźwiaka to bym ich bronił. :angry2:

Sensational.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”