Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Mr.Chris »

Madrycka i Barcelońska prasa to jak TVP z czasów PiS i TVN. Nie ma co brać pod uwagę, bo 99% treści to propaganda :D

Przejrzałem teraz filmik i kilka błędów wynikało przede wszystkim z braków fizycznych. Biorąc pod uwagę, że teraz ma 18 lat, to wtedy mógł być nawet niepełnoletni i dużo słabszy fizycznie od przeciwników - a mimo to i tak udało mu się wspaniałe statystyki osiągnąć. Nie ma więc co się martwić takimi błędami w takim wieku, bardziej martwią mnie te związane z wyprowadzeniem piłki, bo ETH gra dużo z obrońcami i bramkarzem

W każdym razie, o nim bardziej myślę w kontekście nie tego i może nie następnego, ale jeszcze kolejnego sezonu. Idealną według mnie sytuacją by była opieka Varane, który by zagrał 30-35 meczów w sezonie, a Yoro resztę, ale na to już nie ma co liczyć.
Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 213

Post autor: losiu03 »

piotrcies pisze: 18 lip 2024, 11:54 W sumie zabawne, jak miał iść do Realu, to przyszłość futbolu, regen Varane'a, top talent, jak idzie do nas, to nagle mnóstwo błędów, niesprawdzony 18-latek itd.
Nie bez powodu są takie opinie. Przecież 90% naszych transferów z ostatnich lat, to piłkarze, którzy po założeniu koszulki United nagle zapominali jak się gra w piłkę. Niestety jesteśmy obecnie w takim miejscu, że po prostu się z nas śmieją i jest to zasadne.

Co do samego transferu tego młodzieniaszka, to moim zdaniem średnio jest się tutaj z czego cieszyć. Chłop miał rok do końca kontraktu, a my płacimy za niego 3x razy tyle co oferował Real. Prześmieszne są komentarze kibiców United i jaranie się, że młody wybrał nas, a nie Real. To, że zdecydował się na Manchester świadczy tylko o tym, że głównym argumentem były tutaj pieniądze i to na samym starcie jest złym prognostykiem.

United było po prostu zdesperowane i jak zwykle zapłacili 3x więcej, a Perez teraz to ogląda i się śmieje z naiwniaków ;)
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post autor: Delpiero14 »

Czytam że będzie inkasował 113 tys funtów tygodniowo. Nieźle jak na takiego gówniaka.
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8367

Post autor: piotrcies »

losiu03 pisze: 18 lip 2024, 12:41 Nie bez powodu są takie opinie. Przecież 90% naszych transferów z ostatnich lat, to piłkarze, którzy po założeniu koszulki United nagle zapominali jak się gra w piłkę. Niestety jesteśmy obecnie w takim miejscu, że po prostu się z nas śmieją i jest to zasadne.
nie no, do kwoty nie piję, bo ta jest bardzo wysoka, ale rozumiem ideę, która za nią stała. Raczej mi chodzi, że 2 tygodnie temu powszechnie uważano gościa za turbo talent i przyszłość obrony Realu, a dziś to już jest niesprawdzony zawodnik i w sumie nie wiadomo, czy taki dobry, jak go malują.

Ja go nie znam, ale daje nowemu zarządowi kredyt zaufania i jeśli uznali, że gra jest warta świeczki i byli w stanie tyle wyłożyć, to znaczy, że coś w nim jest. Real liczył, że gracz przeczeka rok, my daliśmy ofertę, która miała skłonić Lille do wywierania presji na graczu, mam nadzieję, że z tych negocjacji z zawodnikiem wyszło, że jednak ma inne ambicje, niż tylko zarobienie więcej kasy.

Nadal uważam, że trzeba opchnąć Lindelofa, na nim pewnie niewiele zarobimy, ale zejdziemy z tygodniówki, a potem warto uderzyć w bardziej doświadczonego stopera, bo na Yoro obrony opierać obecnie nie można.

Teraz trudniejsze zadanie, żeby spieniężyć Casemiro i zrobić miejsce dla Ugarte. Licze też, że uda się pozbyć Eriksena, bo gość jest już czlapakiem z dużą tygodniówką.

Coraz więcej też wskazuje na odejście AWB do West Hamu, więc do wzmocnienia oba boki obrony. Trochę tych piłkarzy wciąż brakuje, ciekaw jestem, czy lato skończymy załataniem wszystkich dziur.
Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2463
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post autor: HMK »

losiu03 pisze: 18 lip 2024, 12:41 Przecież 90% naszych transferów z ostatnich lat, to piłkarze, którzy po założeniu koszulki United nagle zapominali jak się gra w piłkę. Niestety jesteśmy obecnie w takim miejscu, że po prostu się z nas śmieją i jest to zasadne
+1
Na palcach jednej ręki można policzyć faktycznie udane transfery MU w ostatnich latach i się w 100% podpisuję pod tym co napisał losiu.
piotrcies pisze: 18 lip 2024, 11:54 W sumie zabawne, jak miał iść do Realu, to przyszłość futbolu, regen Varane'a, top talent, jak idzie do nas, to nagle mnóstwo błędów, niesprawdzony 18-latek itd.
Trochę tak, bo madryckie community na Twitterze właśnie opisywało Yoro jako regen Varane'a, ale to co wyżej w cytowanym poście losia. Piłkarz X idący do MU zapomina jak się gra w piłkę, w alternatywnej rzeczywistości idąc do nas czy do City nagle potwierdza TOP talent. Sporo tak naprawdę zależy (nie wszystko ofc) od miejsca, okoliczności i czasu, gdzie w danym momencie trafia dany piłkarz, a u Was mówiąc delikatnie od ponad dekady panuje straszne bagno. Macie nowych decyzyjnych, nowe otwarcie etc., faktem jest, że przelicytowaliście nas i to bardzo mocno.
piotrcies pisze: 18 lip 2024, 13:11 Raczej mi chodzi, że 2 tygodnie temu powszechnie uważano gościa za turbo talent i przyszłość obrony Realu, a dziś to już jest niesprawdzony zawodnik i w sumie nie wiadomo, czy taki dobry, jak go malują
I pewnie nadal nim jest. Takie kompilki jaką wrzucił coco mogą zrobić z VVD totalnego bolca, z drugiej strony z jakiegoś Macieja Sadloka boga defensywy, a patrząc na wiek jest to jak najbardziej do wytłumaczenia. Różnica dość duża jest w tym, że u nas miałby u boku Rudigera i Militao, a u Was będzie podglądał popisy Maguire'a czy innego Lindelofa i tu kwestia czy udźwignie czy nie.
Diamen o Premier League pisze:Zaorać te ligę w pizdu xd
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
piotrcies

HMK pisze: 18 lip 2024, 13:39 Na palcach jednej ręki można policzyć faktycznie udane transfery MU w ostatnich latach i się w 100% podpisuję pod tym co napisał losiu.
no tak, ale też nie zapominajmy, że zarząd się zmienił i za transfery odpowiadają nowi ludzie. Daję im kredyt zaufania i liczę, że jednak się znają na swojej robocie.
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 809

Post autor: BadBoy »

Oni się mogą znać. Gorzej z treneiro 😆
"Być nie mieć to odwieczny dylemat"
Awatar użytkownika
piotrcies

A to jest już inna kwestia, dla mnie sprawa prosta - nie powinno być żadnej taryfy ulgowej, że jakaś przebudowa itd. W trzecim sezonie oczekuję konkretnych efektów, jeśli ich nie będzie, to wypad nawet w trakcie sezonu. Tzn. ja bym tak to widział, nie wiem, jak góra;d
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

piotrcies pisze: 18 lip 2024, 13:53 A to jest już inna kwestia, dla mnie sprawa prosta - nie powinno być żadnej taryfy ulgowej, że jakaś przebudowa itd. W trzecim sezonie oczekuję konkretnych efektów, jeśli ich nie będzie, to wypad nawet w trakcie sezonu. Tzn. ja bym tak to widział, nie wiem, jak góra;d
Tym bardziej że Southgate jest wolny :mrgreen:
Awatar użytkownika
piotrcies

Weno nie strasz xd
glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Post autor: glowas12345 »

Gość jest mega talentem, tu nie ma co się czarować że nie. Pytanie tylko jak wyceniono jego kartę i dlaczego na aż 60 mln, skoro inni nie dali więcej niż 30 mln. Za takie negocjacje to ja dziękuję. Gdyby Real dawał 60 mln, MU daje 60 mln i gość wybiera Anglię bo projekt etc etc to spoko. Ale skoro jest 100% więcej za transfer, do tego dwa razy więcej tygodniówki to raczej nie jest to wygrana o zawodnika na poziomie sportowym. Życzę mu jak najlepiej ale na palcach można policzyć nastolatków którzy dorośli to piłkarza klasy światowej którzy wyszli ostatnimi czasy z MU lub nadal grają w Manchesterze i są uważani za TOP.
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 809

Post autor: BadBoy »

Ja czasami mam wrażenie że do Was to nawet jakby Messi trafił to po roku by zapomniał jak się kopie bale 😬 Casemiro wjechał jak profesor żeby po roku zostać Mariuszem Lewandowskim
"Być nie mieć to odwieczny dylemat"
Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post autor: szmagel »

glowas12345 pisze: 18 lip 2024, 14:03 Pytanie tylko jak wyceniono jego kartę i dlaczego na aż 60 mln, skoro inni nie dali więcej niż 30 mln. Za takie negocjacje to ja dziękuję. Gdyby Real dawał 60 mln, MU daje 60 mln i gość wybiera Anglię bo projekt etc etc to spoko. Ale skoro jest 100% więcej za transfer, do tego dwa razy więcej tygodniówki to raczej nie jest to wygrana o zawodnika na poziomie sportowym.
Niby na takiej zasadzie że Yoro preferował Real ale ci nie chcieli dać więcej niż te 30, a Lille chciało też więcej zarobić więc postawili sprawe że rok w rezerwach i potem za friko do Realu albo przyjmuje teraz ofertę MU. To nie Manchester dał zbyt wiele ale Real poskąpił, 35 baniek od United też by nie wystarczyło
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002

Post autor: Mr.Chris »

BadBoy pisze: 18 lip 2024, 14:05 Casemiro wjechał jak profesor żeby po roku zostać Mariuszem Lewandowskim
Ale o Mariuszu to z szacunkiem proszę.
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4328
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Eyesmon »

Ja bym się na miejscu 18 latka mocno zastanowił bo u Was to raczej zaliczy regres a nie progress (sorry folks ale taka jest prawda)...
Life is an unexpected journey
ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”