losiu03 pisze: ↑18 lip 2024, 12:41
Nie bez powodu są takie opinie. Przecież 90% naszych transferów z ostatnich lat, to piłkarze, którzy po założeniu koszulki United nagle zapominali jak się gra w piłkę. Niestety jesteśmy obecnie w takim miejscu, że po prostu się z nas śmieją i jest to zasadne.
nie no, do kwoty nie piję, bo ta jest bardzo wysoka, ale rozumiem ideę, która za nią stała. Raczej mi chodzi, że 2 tygodnie temu powszechnie uważano gościa za turbo talent i przyszłość obrony Realu, a dziś to już jest niesprawdzony zawodnik i w sumie nie wiadomo, czy taki dobry, jak go malują.
Ja go nie znam, ale daje nowemu zarządowi kredyt zaufania i jeśli uznali, że gra jest warta świeczki i byli w stanie tyle wyłożyć, to znaczy, że coś w nim jest. Real liczył, że gracz przeczeka rok, my daliśmy ofertę, która miała skłonić Lille do wywierania presji na graczu, mam nadzieję, że z tych negocjacji z zawodnikiem wyszło, że jednak ma inne ambicje, niż tylko zarobienie więcej kasy.
Nadal uważam, że trzeba opchnąć Lindelofa, na nim pewnie niewiele zarobimy, ale zejdziemy z tygodniówki, a potem warto uderzyć w bardziej doświadczonego stopera, bo na Yoro obrony opierać obecnie nie można.
Teraz trudniejsze zadanie, żeby spieniężyć Casemiro i zrobić miejsce dla Ugarte. Licze też, że uda się pozbyć Eriksena, bo gość jest już czlapakiem z dużą tygodniówką.
Coraz więcej też wskazuje na odejście AWB do West Hamu, więc do wzmocnienia oba boki obrony. Trochę tych piłkarzy wciąż brakuje, ciekaw jestem, czy lato skończymy załataniem wszystkich dziur.