Albo linsensuppe.
Ogólna dyskusja o polityce cz.2
- PietroBosman
- Gwiazda

- Reputacja: 945
- Ojciecdyrektor
- Kapitan

- Reputacja: 494
- PietroBosman
- Gwiazda

- Reputacja: 945
Ale po niemiecku lepiej brzmi
Po prostu czasem odpowiadanie na poważnie na głupoty jest męczące,więc staram się dostosować poziomem.
Sam to chciałem napisać.Chlopaczek pisze: ↑18 wrz 2024, 11:59 mysle ze te przypierdalanki o to ze facet dal zdjecie jak je zupe pokazuja skale niecheci tych osob do Tuska. W zasadzie co by nie zrobil to byloby zle.
Prawa strona forum uważa faceta za zdrajcę narodu,niemieckiego pachołka,ruskiego agenta albo rudą wronę.
Niby nie lubią i pisu i po,nie lubią Tuska i Kaczyńskiego,ale jakoś tak się składa że przez ostatnie osiem lat na forum nie było widać ich krytyki pod adresem rządu lub partii z której się wywodził.Kiedy wygrała druga strona to nagle chłopaki się obudzili i stwierdzili że może i ten pis był zły,ale peło to dopiero są szubrawcy i ich nie lubią jeszcze bardziej.
Tak sobie myślę że gdyby pis dzisiaj był u władzy,to firma Szopy dostarczałaby worki z piaskiem które byłyby tak 5 razy droższe niż te obecne,ale może byłyby w kolorach białym i czerwonym,a kto wie może byłaby edycja limitowana z husarzem lub orłem
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 4328
- Kibicuję: AC Milan
Ale to już kwestia dostępnych materiałów i bylejakości w montażu. Plany były dobreMr.Chris pisze: ↑18 wrz 2024, 12:44Od obecnej patodeweloperki nie trudno być lepszym. Planowanie w mikroskali było naprawdę fajne, co widać po moim Lublinie i pięknych osiedlach pełnych placów i zieleni, ale jak już przyjrzysz się bliżej, to zostajesz z bezużytecznymi budowlami, których czasami nie można zburzyć lub przerobić czy nawet porządnie ocieplić, blokami, gdzie nie ma ani jednego kąta prostego, krzywymi podlogami i ogólną masówką, którą trzeba było masowo przerabiać przy pierwszym większym remoncie. Btw. Kozanów to też geniusz PRLowego planowania.
Life is an unexpected journey
- masacra
- Gwiazda

- Reputacja: 1682
Nie będę się tu wypowiadał za wszystkich ale jeśli o mnie chodzi, to ja nigdy nie ukrywałem, że dla mnie PO=PiS. W jednych widzę bezideowych karierowiczów (co ładnie się potwierdziło jak 1/3 rządu kilka miesięcy po objeciu tek ministerialnych spierdoliła, lub chciała spierdolic do Brukseli za wieksza i łatwiejsza kasa lol), którzy nie mają żadnego pomysłu na Polskę po za plynieciem w głównym nurcie europejskiej polityki (cokolwiek by to miało znaczyć). W drugich pobożnych socjalistów i chociaż socjalizmem mocno gardzę to widzę, że nieudolnie bo nieudolnie ale starali się realizować jako taka niezależna politykę państwa polskiego w oparciu o wujka z Ameryki.Conrado pisze: ↑18 wrz 2024, 13:05 Niby nie lubią i pisu i po,nie lubią Tuska i Kaczyńskiego,ale jakoś tak się składa że przez ostatnie osiem lat na forum nie było widać ich krytyki pod adresem rządu lub partii z której się wywodził.Kiedy wygrała druga strona to nagle chłopaki się obudzili i stwierdzili że może i ten pis był zły,ale peło to dopiero są szubrawcy i ich nie lubią jeszcze bardziej.
Ale jest też bardziej trywialny powód mojej większej aktywności w tym temacie po 15 października zeszłego roku. PiS miał taką kontrolę medialna nad sobą w postaci wszystkich wielkich portali internetowych, największej prywatnej telewizji i dwóch największych radiostacji (plus dziesiątek regionalnych), że ich krytyka z pozycji prostego internauty mijała się z celem bo zanim zdążyłbym zgłębić interesujący mnie temat i napisać o tym posta to w TVNie byłby już 4 żółty pasek i 5 ekspert do spraw wszelakich wypowiadałby sie o tej rzeczywistej lub wydumanej aferze poprzedniego rządu.
Obecnemu rządowi te same media robią nieustanny darmowy pozytywny PR i wiele tematów, gdyby nie mrówcza praca internautow wyszukujących gdzieś informacji z jakichś kompletnie niszowych dzienników regionalnych w ogóle nie przebiłaby się do mainstreamu i nie zaistniałaby w świadomości większosci ludzi. Czego też fajny przykład mamy ostatnio z zaniechaniem opróżniania zbiorników retencyjnych, które jestem w stanie się o to założyć, gdyby rządził PiS byłaby afera tysiąclecia patrząc na rozmiar tragedia i biorąc pod uwagę że odpowiedzialne za to Wody Polskie podlegają bezpośrednio pod rząd.
No mi tam się wydaje, że jest mnóstwo przestrzeni pomiędzy 'siedzeniem w Warszawie', a robieniem spektaklów medialnych z forsowaniem drzwi zalanego domu w którym czeka na niego ekipa telewizyjna. To drugie to jest podręcznik propagandy, której może się mylę ale chyba nie powinno się w tej sytuacji robić.Chlopaczek pisze: ↑18 wrz 2024, 11:59 W zasadzie co by nie zrobil to byloby zle. Siedzialby w Warszawie to gadanie ze kraj pod woda a ten siedzi w Warszawie pojechal to oczywiscie pod publiczke i na ciul sie tam pcha
- piotrcies
- Michael Carrick's Red Army

- Reputacja: 8367
jeśli chodzi o usytuowanie, bo jeśli chodzi o zaplanowanie przestrzeni - to jest naprawdę super miejsce. Bardzo dużo zieleni wokół, place zabaw, jest tu też bardzo cicho, spokojnie, ogólnie na co dzień do życia super miejsce. Można kręcić bekę z wielkiej płyty, ale byłem na nowym mieszkaniu koleżanki, takie osiedle ę ą, co potrafią zrobić problem, że ktoś sobie ramy okienne w innym kolorze zrobił i psuje wystrój osiedla, a czułem się tam jak kurczak zamknięty w klatce. Budynek w budynek, zero przestrzeni pomiędzy (tzn. niewielki pas zieleni, ale tak niewielki, że ma się wrażenie, że blok naprzeciwko to jest w zasadzie zaraz za twoimi drzwiami), partery tak nisko, że bez rolet ludzie idący chodnikiem praktycznie są przy twoim oknie itd. Czułem się tam mega klaustrofobicznie i co z tego, że to nowe, jak potem jadę na to moje PRL-wskie osiedle, wyjdę na balkon na parterze i mam cały plac zieleni, drzewka, ciszę i przestrzeń. Latem mam cień od zachodu, jesienią osłonę od wiatru itd. Jakość taka ogólna życia, pomijając, że po prostu to jest stare, jest nie do porównania.
- 10
- Gwiazda

- Reputacja: 615
- Kontakt:
To to nie jest jakiś fejczur
Edit. Dobra, widzę już, o który fragment chodzi. Daleko nam do Rosji. Myślałem, że to jakaś gruba propaganda w stylu Putin ujeżdża niedźwiedzia (Putin by te drzwi sam wyważył, a nie tylko wszedł na oględziny do zalanego mieszkania).
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
A Ty robisz na tym forum za przeciwwage klamiac i powielajac fejki nawet dzisiaj co raczyl zauwazyc 10.masacra pisze: ↑18 wrz 2024, 13:26 Obecnemu rządowi te same media robią nieustanny darmowy pozytywny PR i wiele tematów, gdyby nie mrówcza praca internautow wyszukujących gdzieś informacji z jakichś kompletnie niszowych dzienników regionalnych w ogóle nie przebiłaby się do mainstreamu i nie zaistniałaby w świadomości większosci ludzi.
Dobra robota.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Tak utrzymuje Iks
- masacra
- Gwiazda

- Reputacja: 1682
Chlopaczek pisze: ↑18 wrz 2024, 14:37
A Ty robisz na tym forum za przeciwwage klamiac i powielajac fejki nawet dzisiaj co raczyl zauwazyc 10.
Dobra robota.

XD
Wiadomo, my to jednak trochę na zachodzie, to trzeba niektóre rzeczy robić odrobinę subtelniej
Wychodzi na to ze chlopaczek powinien ladnie przeprosic za pomowienie rozprzestrzeniania fejkow bo to przydupasy Tuska rozpowszechnily zdjecie z pieskiem. 
- Berele Lewartow
- Gwiazda

- Reputacja: 700
Na tego psa, to nabierają się nawet wybitne jednostki:
Wybitne jednostki mowiac o Lisie to cie zdrowo ponioslo.
Zaraz sokzburaka nagra filmik jak to wszystkich udalo mu sie wkrecic, cos jak Stanowski istatnio. Elyta dziennikarska.
Zaraz sokzburaka nagra filmik jak to wszystkich udalo mu sie wkrecic, cos jak Stanowski istatnio. Elyta dziennikarska.
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
Zrekonstruujmy zbrodnie.
Masacra wkleja fejka gdzie Tusk niesie psa z kometarzem:
Potem wkleja zrzut do Soku z buraka gdzie jest ten sam fejk i to ma byc jego linia obrony przed tym ze go powielil tutaj na forum. Jeszcze zrobil dokladnie to co chcial osiagnac rzeczony Sok z buraka czyli mial o to bol dupy.Tu przywódca narodu ratuje piesela przed wielką wodą (ktoś przypadkiem i z ukrycia zrobił to zdjęcie, przynajmniej tak to wygląda XD)
I to ja mam przepraszac za to ze pomowilem masacre o "rozprzestrzenianie fejkow" czyli dokladnie to co on tutaj zrobil.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
Tak utrzymuje Iks