Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

masacra pisze: 22 wrz 2024, 17:16 Tak więc może w końcu stanmy w prawdzie @Chlopaczek
No stanmy. Chcesz nam sie tutaj przedstawiac jak Czarniecki co dla ojczyzny ratowania wrocil sie przez morze i rzuca swiatlo na mroki afer i kompromitacji obecnego rzadu ktory jest chroniony przez media glownego nurtu (to bylo grane caly czas przed 2015 roznica jest tylko taka ze teraz juz nie mozecie nazywac Karnowskich Sakiewiczow i spolke niezaleznymi dziennikarzami). W rzeczywistosci jednak po prostu kopiujesz tutaj pisowska propagande z twittera i chyba nie ma na tym forum osoby ktora zaglada do tego tematu i by sie na Tobie nie poznala.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post autor: masacra »

A jakbym napisał sprawdzam i poprosił abyś wskazał ta pisoska propagandę w moich postach to ciekawe co bys wskazał. Bo coś tak czuję, że nagle zwykła prawda, która jednak jest niespecjalnie wygodna dla twojej mafii, okazać by się mogła 'pisoska propaganda' :)

I ja się tu na nikogo nie kreuje. Lubię sobie czasem popatrzeć na reakcję takich z pozoru niezaangażowanych jak Ty, kiedy się okazuje że ci co to mieli uzdrowić państwo po tych ciemnych 8 latach barbarzyńców z PiSu w istocie robią to samo co tamci, tylko z innych pozycji. Wtedy wychodzi pięknie wasza zwierzęca wręcz nienawisc do pisiorkow, która przeciez też nie wzięła się z powietrza bo mam podejrzenie graniczące z pewnoscia, że Kaczynskiego to ty widziałeś tak jak ja. Na szklanym obrazku. A że twój szklany obrazek nauczył cię tego Kaczyńskiego nienawidzić, no to go nienawidzisz. I cała tajemnica twojego niezaangażowania.
Brakuje mi jeszcze tego co tam jakiś śpiewak co to był pierwszy na wszystkich antypisoskich marszach niedawno powiedział pytany o sprawę na granicy, która przecież niewiele się w podejściu do uchodźców zmieniła po zmianie władzy. Powiedział, że teraz on już się polityką nie interesuje, bo teraz jest dobrze:)

I kończę na tym, bo tradycyjnie sobie zjechliscie na poziom dyskusji z którym tak zacięcie walczyliście za pierwszych rzadow waszej mafii, gdy Kamil burzył obraz świata jaki wam wykreowało wasze szklane okienko.

Mimo wszystko pozdrawiam :witam:
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Mr.Chris »

Conrado pisze: 22 wrz 2024, 16:15 Zdaję sobie sprawę z tego jak to wygląda,ale mimo wszystko bardziej ufam Owsiakowi niż Rydzykowi.
Ale tutaj nikt nie robi ankiety komu bardziej się ufa. Rydzykowi, Owsiakowi, czy Bravo Girl. Tu jest mowa, że PiS robił źle, robiąc podobne rzeczy, które robi teraz Platforma, ale teraz jest to spoko BO BARDZIEJ IM UFACIE! Ludzie. Hello. Czy nie z tym walczyliście ostatnie kilka lat, czy może po prostu macie tyle refleksji do swoich poglądów co Mazur?

Też bardziej ufam Owsiakowi (chociaż jest to ograniczone zaufanie), ale tu [ch**] obchodzi kogo się bardziej lubi albo komu się bardziej ufa. Takie praktyki były, są i będą karygodne. Czy rządzi PiS, czy PO, czy jak będzie rządził ktoś inny.
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4328
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Eyesmon »

Dokładnie. Ktoś inny ufa Owsiakowi a ktoś jeszcze Rydzykowi. Natomiast to rolą państwa jest zarządzanie kryzysem a nie prywatnych fundacji
Life is an unexpected journey
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

masacra pisze: 22 wrz 2024, 18:07 A jakbym napisał sprawdzam i poprosił abyś wskazał ta pisoska propagandę w moich postach to ciekawe co bys wskazał. Bo coś tak czuję, że nagle zwykła prawda, która jednak jest niespecjalnie wygodna dla twojej mafii, okazać by się mogła 'pisoska propaganda'
Moze lepiej nie pisz sprawdzam bo wynik bedzie oczywisty.
Ale skoro juz wywolales ten temat.
I nie że powinno cię interesować gdzie akurat zyje ale mimo wszystko napisze w końcu, że do Polski zjechałem jeszcze za pierwszych rządów Tuska także, tak.
Pamietalem jak sie w tamtym roku odpaliles kiedy zapytalem gdzie mieszkasz. Uznales to za atak personalny dlatego od poczatku ta Twoja odpowiedz w kierunku Kluchmana mi nie pasowala.
Pierwsze rzady Tuska powiadasz? Dla tych co zapomnieli trwaly one od 2007 do 2011.
Ciekawie to sie komponuje z taka oto Twoja wypowiedzia ktora zamiesciles w kwietniu 2016:
A powiedz mi gdzie i kiedy ja siebie okresliłem jako wielkiego patriote? Dobro ojczyzny nie jest mi obojętne i nie chciałbym aby naród Polski rozpłynał się w tyglu europejskim (o co zreszta walcze tu u siebie posród tej starszej i młodszej polonii brytyjskiej) ale czy to oznacza, że okreslam siebie jako wielkiego patriote? Nie, nie sądze. To wy mnie cały czas w ten sposób wyszydzacie. Czy nie moge mieszkac na obczyźnie i dbac o pielęgnowanie polskosci przez rodaków tutaj? Chyba moge? Czy moge tez się troskac o dobro kraju, który zostawiłem 1000 mil na wschód? Raczej tez moge.Czy to oznaca, że mam siebie za wielkiego patriote? no nie! Po prostu wykonuje swoje polskie obowiązki na tyle na ile moge w miejscu w którym się znalazłem.. Ot i wszystko.
viewtopic.php?p=1036774#p1036774

Takze tak.
Tak utrzymuje Iks
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Rzeczywiście pomyliłem się o parę miesięcy (pierwsze rządy Tuska= dwie kadencję + nawet ten wyjątkowo przykry okres z panią Kopacz jako premierem, możesz mnie winić ale tak sobie na to patrze, wielokrotnie już w ten sposób o tym na forumku pisałem).

No ale winszuje. Znalazłeś haka na mnie. :)
Możesz czuć się zwycięzca :witam:

Tylko pamiętaj żeby zawsze trzymać ten wysoki poziom i nigdy nie sprowadzać wymiany zdan na forumku do ataków personalnych. O to walczyliśmy "za pierwszych rządów Tuska", prawda? PRAWDA!? :)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Juz Ci wczesniej pisalem ze dla mnie jestes klamca i manipulantem. Wtedy to byla moja opinia teraz udowodnilem to wszystkim ktorzy ten temat czytaja.
Tak utrzymuje Iks
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Okay :D

Tak sobie myślę, patrząc na to jak ciśnienie ci podniosła jednak, trochę dla mnie osobiście błaha sprawa (bo mimo wszystko najważniejsza w tym momencie jest pomoc tym powodzianom, a nie sposób w jaki zostanie ona zorganizowana), no ale tak sobie myślę, że skoro tak grubo zaczynamy, bo to jednak wciąż poczatek tych rządów, to końcówka będzie wręcz spektakularna :)

Mam tylko nadzieję, że nie będziesz brał przykładu ze swojego kolegi po szału, który na koniec pierwszych rządów Tuska też nie wytrzymywał ciśnienia i zaśmiecał mi skrzynke forumku bardzo 'serdecznymi' DMami :)

Tak czy inaczej. Milo było. Do następnego :witam:
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

masacra pisze: 22 wrz 2024, 22:09 Okay :D
Jaki zadowolony. Taka opozycje chce sie ogladac. Usmiechnieta.
masacra pisze: 22 wrz 2024, 22:09 Tak czy inaczej. Milo było. Do następnego :witam:
Mozesz byc tego pewny. Napisalbym zebys wiecej nie grzeszyl ale przeciez wiemy jak bedzie.
Tak utrzymuje Iks
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1945

Post autor: Conrado »

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

Post autor: Bebej »

Zaden problem, zarzuty prokuratorskie i do sadu. Za taka ilosc solidne kary powinni dostac. Chyba ze to taka z dupy liczb aku pokrzepieni serc koalicji. Bo tak z zycia wziete to Nik siedzi w Urzedzie Miasta w ktorym pracuje na Śląsku i nie potrafią skonczyc kontroli 1 wydzialu od Miesiaca a tu 360k nielegalnych wiz znalezli. Conrado badz powazny.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8600
Kontakt:

Post autor: cloner »

Conrado pisze: 23 wrz 2024, 13:20 Mała odskocznia od powodzi ;)
https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news ... Id,7820946
To zapowiada się sporo wyroków bezwzględnego więzienia.
A nie, czekaj.
:haha:
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
Duma Katalonii
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 128
Kibicuję: FC Barcelona nr 1

Post autor: Duma Katalonii »

Conrado pisze:Myślę ze dzisiaj Owsiak jest dla ludzi o wiele bardziej wiarygodny niż KK :)
Żadne z dwóch wymiebionych w zdaniu podmiotów...nie jest wiarygodny.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8600
Kontakt:

Post autor: cloner »

Mistrzyni
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
Duma Katalonii
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 128
Kibicuję: FC Barcelona nr 1

Post autor: Duma Katalonii »

Słuchałem ostatniego odcinka podcastu Przegląd Międzynarodowy z Juraszem, który świeżo był w Kijowie. Powiedział publicznie, że paru ukraińskich dziennikarzy z nim rozmawiało i sugerowało, że może by coś napisać krytycznego pod adresem Sikorskiego, skoro między wami jest dla relacjami a odszedł pan z MSZ właśnie przez Sikorskiego. Jurasz dodał również, że było bardzo mało dziennikarzy z Polski, za to z Niemiec było kilkanaście osóbObrazek
Ja to widzę tak za 10 lat: UA w UE będzie, Polska dalej nie będzie miała ekshumacji na Wołyniu, a takie Węgry ugrają co chcą i poprą akcesję UA do Eurokołchozu. Ile myśmy negocjowali wejście do UE? Całe 10 lat! A UA chce tak na skróty?

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”