Wasze samochody

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 1090

Wasze samochody

Post autor: Hannibal »

Eyesmon pisze: 15 paź 2024, 13:22 To jak masz warsztat co byś polecał z takiej klasy B / C?
Moja ex panicznie boi się kupować diesla (przypominam że to będzie miejskie auto na krótkie dystanse) a ja znalazłem np bardzo fajne Polo 1.2 TDI - co sądzisz?
Lepiej wybrać wolnossącą benzynę, bo może trochę więcej spali, ale zdecydowanie mniej rzeczy , które mogą się wysypać. Tutaj lepiej patrzeć na konkretny egzemplarz pod względem technicznym niż upierać się przy jednym modelu. Może Grande Punto? Chyba @sickstick użytkował
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4328
Kibicuję: AC Milan

Wasze samochody

Post autor: Eyesmon »

Już po ptokach bo kupili Ibizę - ale imho dobry wybór
Tak czy siak - dzięki za rady
Life is an unexpected journey
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5285
Kibicuję: Tylko WISŁA

Wasze samochody

Post autor: DDK »

Eyesmon pisze: 15 paź 2024, 10:42 Mówiąc o Mini zapominacie o prowadzeniu. Tym się jezdzi jak gokartem
dawaj do Krakowa to Cię przewiozę porządnym gokartem :P
Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

Wasze samochody

Post autor: Bebej »

Pany a co sadzicie o tym.
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/v ... GMA6x.html
Wiem ze te tsi byly wadliwe ale to dotyczylo lat do 2012.
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5285
Kibicuję: Tylko WISŁA

Wasze samochody

Post autor: DDK »

Dla mnie golfy zawsze ma propsie, może bez tych najnowszych. Ale oceniam auto wizualnie, bo mechanicznie mamy tutaj większych fachowców :)
Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1782
Kibicuję: WRE

Wasze samochody

Post autor: 19B10 »

Kierę to ma wyślizganą jakby z 250 kkm przejechał, ale te nowoczesne eko"skóry" niestety szybko się niszczą.
Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

Wasze samochody

Post autor: Bebej »

Nalot sprawdzony na historiapojazdu wiec na bank sie zgadza podane.
Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2463
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Wasze samochody

Post autor: HMK »

Pojawi się też nowe wykroczenie – tzw. drift, które będzie karane grzywną nie mniejszą niż 1,5 tys. zł z zatrzymaniem prawa jazdy na 3 miesiące oraz zabezpieczeniem pojazdu na 30 dni. Przy recydywie kary mają być podwajane.
Co to są za łby.
Już spieszę z wyjaśnieniem co o tym sądzę, bo nie, nie jestem przeciwnikiem bezpieczeństwa na drogach.
Śnieżna noc, pusty parking za jakimś marketem, galerią, oprócz samochodu kierowcy, płot, wózki sklepowe kilkadziesiąt metrów dalej. Nic więcej. Brzmi znajomo dla użytkownika @HMK. Sam tak robiłem, nie naraziłem nikogo, jeżeli skasowałbym płot to bym za niego zapłacił (monitoringi są, więc sprawca po ew. zdarzeniu by się znalazł moment. Czy jakaś krzywda się stała? Nie. Czy mi to pomogło. I owszem, bo już nieraz nie miałem żadnych problemów z kontrą jak faktycznie rzuciło mi dupę podczas jazdy drogą w niespodziewanym momencie.
Przejdę do trochę skrajnego przypadku, ale jednak możliwego. Jadę autem po oblodzonej drodze i rzuciło mi tył, skontruję i jakiś policjant stwierdzi, że drift. Jak mam się z tego wybronić. Zmierzam do tego, że znowu absurdalne i wysokie kary zależą od widzimisię policjanta i to jest największy problem. Bo o ile w karach 0-1, gdzie jest albo jedno, albo drugie to spoko, nie mam problemu, ale ten przepis o drifcie, zbliżanie się pieszego do pasów (i weź tu określ tę odległość, trzeba chyba siedzieć w głowie danego mundurowego) to nic innego jak czyste skurwysyństwo przez wysokość mandatów.
A, i wracając. Żeby nie było, jak ktoś lata bokiem po ruchliwej drodze (np. w mieście) to go jebać i do utylizacji, jak ktoś lata po parkingu to komu to kuźwa przeszkadza.
Diamen o Premier League pisze:Zaorać te ligę w pizdu xd
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4328
Kibicuję: AC Milan

Wasze samochody

Post autor: Eyesmon »

Ale to raczej ma.dzialac przeciwko.dzbanom którzy driftuja w centrum miasta. Typu żółte megane synka od tej peretti
Life is an unexpected journey
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6561

Wasze samochody

Post autor: Boromir »

HMK pisze: 15 lis 2024, 21:40 Przejdę do trochę skrajnego przypadku, ale jednak możliwego. Jadę autem po oblodzonej drodze i rzuciło mi tył, skontruję i jakiś policjant stwierdzi, że drift. Jak mam się z tego wybronić. Zmierzam do tego, że znowu absurdalne i wysokie kary zależą od widzimisię policjanta i to jest największy problem. Bo o ile w karach 0-1, gdzie jest albo jedno, albo drugie to spoko, nie mam problemu, ale ten przepis o drifcie, zbliżanie się pieszego do pasów (i weź tu określ tę odległość, trzeba chyba siedzieć w głowie danego mundurowego) to nic innego jak czyste skurwysyństwo przez wysokość mandatów.
W tym kraju można bezkarnie zapierdalać po mieście z pięcioma zakazami a OP się martwi że dostanie mandat jak mu tył zarzuci, no śmiechu warte.
Obrazek
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 809

Wasze samochody

Post autor: BadBoy »

Troszkę krótkowzroczne myślenie. Nigdy nie będziesz miał pewności że jadąc bokiem nagle za Tobą nie pojawi się jakiś dziecko czy auto. Chcesz opanować jazdę bokiem to są od tego specjalne ośrodki szkolące
"Być nie mieć to odwieczny dylemat"
Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1782
Kibicuję: WRE

Wasze samochody

Post autor: 19B10 »

BadBoy pisze: 16 lis 2024, 9:01 Troszkę krótkowzroczne myślenie. Nigdy nie będziesz miał pewności że jadąc bokiem nagle za Tobą nie pojawi się jakiś dziecko czy auto. Chcesz opanować jazdę bokiem to są od tego specjalne ośrodki szkolące
Dziecko na parkingu zamkniętego marketu np. o 23?
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 960

Wasze samochody

Post autor: Przema »

Parking, jak sama nazwa wskazuje, nie jest od driftowania. Sa do tego specjalne miejsca, jak ktos potrzebuje adrenaliny, to zapraszam na tory wyscigowe a nie miejsca gdzie kazdy moze wejsc. To nie lata 90.
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Wasze samochody

Post autor: (L)oczkerson »

Wg mnie jest po prostu jakaś grupa, którą jara nie tylko sama szybka jazda, ale i nielegalna otoczka. Dla nich wypad na tor nie jest żadną ofertą bo nie ma tej adrenaliny jaką mają jadąc 200 przez centrum miasta po nocy. I tą subkulturę po prostu trzeba wyeliminować. Jeśli ofiarą tego będą goście pałujący BMW pod Tesco to mały koszt. Niech się, któryś z nich zakręci za wydzierżawieniem kawałka betonu w jakiejś upadłej dzielnicy poprodukcyjnej i założy tam Drift Track. Off-Road w publicznych lasach też jest niedozwolony i są prywatne działki gdzie mogą rozjeżdżać tereny zielone zgodnie z prawem.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 809

Wasze samochody

Post autor: BadBoy »

19B10 pisze: 16 lis 2024, 18:07
BadBoy pisze: 16 lis 2024, 9:01 Troszkę krótkowzroczne myślenie. Nigdy nie będziesz miał pewności że jadąc bokiem nagle za Tobą nie pojawi się jakiś dziecko czy auto. Chcesz opanować jazdę bokiem to są od tego specjalne ośrodki szkolące
Dziecko na parkingu zamkniętego marketu np. o 23?
No i?
"Być nie mieć to odwieczny dylemat"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”