Żużel
- Karmelinho15
- Pierwszy Skład

- Reputacja: 0
Po 1 kolejce to za dużo powiedzieć nie można. No WTS dzisiaj bardzo ładnie. Troche słabiej Hampel tylko 9pkt. Słabym punktem jest Bjerre. Myśle ,że szanse dostanie Świderski i jeśli będzie robił w meczu po 8 pkt. to Atlas faktycznie będzie silny. Słabiutko Leszno mimo że przegrali niewielką różnicą to liczyłem na ich lepszy występ. Po 1 kolejce zauważyłem dwie rzeczy. Pierwsza to juniorzy. Dzisiaj jakoś nie zauważyłem żeby jakiś junior błyszczal jak to miało miejsce w ostatnim sezonie ,że junior po 10pkt robił. Druga sprawa to w każdej drużynie jest jakiś słaby senior w Tarnowie Dryml i J. Gollob, w Lesznie Loram, w Cz-wie Drabik, we Wrocławiu Bjerre, w Rzeszowie Kuciapa i Śledź. Wydaje mi się ,ze walka o mistrza będzie się toczyć pomiędzy: Unią Tarnów, Atlasem Wrocław, Polonią Bydgoszcz i Włókniarzem Częstochowa. Mimo iż Bydgoszcz przegrała to myśle ,że z czasem Sawina, Kościecha i reszta zaczną jeździć. Zresztą dzisiaj Atlas był bardzo dobry. Włókniarz też przegrał ale to głównie dzięki juniorom. Jak Sully się wróci do formy to Włókniarz będzie się liczył. Narazie b. dobrze jeździ Hancock i Richardson. Ułamek też dzisiaj nie najgorzej. Jak Drabik chociaz po 5pkt. będzie robił w meczu to Złomrex będzie się liczył.[/url]

- El Verdugo
- Ja tu tylko nabijam
Mówcie co chcecie ja mam nadzieje że Włókniarz pokaże się jak najlepiej w sezonie mamy dobry skład tylko nie zbyt dobrych juniorów.Włókniarz będzie się liczył do ostatniej kolejki.
Nie sztuką strzelić 3 bramki wtedy kiedy się przegrywa 3-0 po pierwszej połowie ale sztuką stracić 3 gole jeśli po 1 połowie prowadziło się 3-0
- Karmelinho15
- Pierwszy Skład

Ciekawa informacaja. Mecz Uni Leszno z Unią Tarnów zweryfikowano na 43-41 dla Leszna. Sędzia powiedział ,że J.Gollob i L. Dryml za szybko wyprowadzili motory z parkingu. Oczywiście był to sedzia Marek Wojaczek do którego Unia Tarnów ma pecha. W 2 lidze wygrał PSŻ Poznań któremu też kibicuje. Fajny wynik w Zielonej Górze. Ciekawe kto im tyle kasy wypłaci 

-
Jarosław H.
- Skład C

- Karmelinho15
- Pierwszy Skład

Faktycznie mój błąd
Ci dwaj sędziowie mi się mylą często. Fajna ta strona co podałeś Rawiczanin. W drugi dzień świąt druga kolejka.
Bydgoszcz- Leszno
Myśle ,że Bydgoszczanie się już otrząsneli po porażce z Atlasem i teraz powinni wygrać. Mój typ to 50-40 dla Bydgoszczy.
Włókniarz-Rybnik
Ten mecz powinna gładko wygrać Częstochowa. Dla niektórych zawodników to będzie okazja to objeżdżenia się np. dla Drabola. Mój typ to 58-30 dla CKM.
Unia Tarnów-Marma Rzeszów
Tarnów u siebie jest bardzo silne. Rzeszów nie ma aż tak silnego składu. Mój typ to 52-38 dla Tarnowa
Toruń- Wrocław
To będzie pierwszy mecz dla "Aniołów" w tym sezonie. Będzie im ciężko wygrać. Atlas w pierwszym meczu pokazał się z bardzo dobrej strony. Mój typ 42-48 dla Atlasu[/url]
Bydgoszcz- Leszno
Myśle ,że Bydgoszczanie się już otrząsneli po porażce z Atlasem i teraz powinni wygrać. Mój typ to 50-40 dla Bydgoszczy.
Włókniarz-Rybnik
Ten mecz powinna gładko wygrać Częstochowa. Dla niektórych zawodników to będzie okazja to objeżdżenia się np. dla Drabola. Mój typ to 58-30 dla CKM.
Unia Tarnów-Marma Rzeszów
Tarnów u siebie jest bardzo silne. Rzeszów nie ma aż tak silnego składu. Mój typ to 52-38 dla Tarnowa
Toruń- Wrocław
To będzie pierwszy mecz dla "Aniołów" w tym sezonie. Będzie im ciężko wygrać. Atlas w pierwszym meczu pokazał się z bardzo dobrej strony. Mój typ 42-48 dla Atlasu[/url]

- futbolowa
- Czerwona Diablica
- Reputacja: 2157
- Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
- Kontakt:
Niestety od paru dni było wiadomo, że w miejsce Drabika pojawi się Ljung. Zdobył 3 punkty i udowodnił, że jak narazie jest jeszcze za słabyKarmelinho15 pisze:Dla niektórych zawodników to będzie okazja to objeżdżenia się np. dla Drabola. Mój typ to 58-30 dla CKM.
Wygraliśmy, dzięki równej jeździe większości zawodników. Bardzo odbiegli jedynie juniorzy i wspomniany wcześniej Ljung. Martwi mnie to, bo aby pewnie wygrywać każdy mecz powinni wszysycy jeździć równo, zwłaszcza, że przed nami będzie ejszcze całe mnóstwo cięższych pojedynków.
Wielkie brawa dla zawodników i kibiców z Rybnika, którzy naprawdę pokozali się z dobrej strony. No i brawa dla wszystkich, którzy przyczynili się do tego, aby nasz stadion tak wyglądał
Wyniki 2. kolejki:
BTŻ Polonia Bydgoszcz - Unia Leszno 60:30
CKM Włókniarz Częstochowa - RKM Rybnik 55:35
Unia Tarnów - Marma Polskie Folie Rzeszów 53:37 [warto zauważyć jedynie 5 oczek Holty]
Adriana Toruń - Atlas Wrocław 46:44
- Karmelinho15
- Pierwszy Skład

Niestety od paru dni było wiadomo, że w miejsce Drabika pojawi się Ljung. Zdobył 3 punkty i udowodnił, że jak narazie jest jeszcze za słaby Very Happy
Na trening Drabik robił Ljunga jak chciał. Ułamka nawet kilka razy przewiózł. A pan Jabłoński wystawił Ljunga bo z Drabikiem ma nienajlepsze stosunki. Widać ,że liderem jest Hancock. Może dobrze ,że Holta u nas nie został bo troche słąbo 5pkt ostatnio. Widać ,że Szczepaniak później walczył. Brawo dla Hancocka który czekał na Szczepaniaka. Myśle ,że Chefenbrock będzie już dorbze jeździł. Miał przywieść motory z Angli. Ostatnio w Angli zrobił 10pkt. i na turnieju 24(najwiecej pkt w biegu bylo do zdobycia 5)
Ciekawy mecz będzie we Wrocławiu na który się wybieram. Licze na juniorów. Słabo wczroaj pojechał Gapa. Myśle ,że przebudzi się Sully i szanse powinien dostać Drabol. On bardzo mało jeździł za 3-4 mecze będzie robił po 5-8pkt.

- futbolowa
- Czerwona Diablica
- Kontakt:
WłaśnieKarmelinho15 pisze:Na trening Drabik robił Ljunga jak chciał.
Powinien to rozegrać trochę inaczej. W tym biegu, w którym upadł junior Rybnika Hancock, jako bardziej doświadczony zawodnik powinien puścić Mateusza przodem.Karmelinho15 pisze:Brawo dla Hancocka który czekał na Szczepaniaka.
- Karmelinho15
- Pierwszy Skład

No ale nie jest przyzwyczajony ,że partner ma słabszy sprzęt. Trener powinien poeksperymentować przy takim rywalu. Np. Hancock z juniorem a Ułamek z Richardsonem.futbolowa pisze:Powinien to rozegrać trochę inaczej. W tym biegu, w którym upadł junior Rybnika Hancock, jako bardziej doświadczony zawodnik powinien puścić Mateusza przodem.
Co do Drabola to chyba zdawał sobie sprawe ,że w Rzeszowie zawiódł to dostał szanse Ljung. Widać było ,że Ljung nie zna toru.
Ciekawie zapowiada się mecz za tydzień we Wrocławiu na który się wybieram

-
Jarosław H.
- Skład C

- Karmelinho15
- Pierwszy Skład

Zna ktoś strone gdzię są średnie biegowe zawodników? Bo przejżałem już chyba z 4strony i nigdzie nie ma. W3 kolejce szykują się dwa szlagiery Bydgoszcz z Tarnowem i Wrocław z Częstochową. Bydgoszcanie u siebie chyba sa w stanie wygrać. Dobrze sprawują się juniorzy. Myśle ,że wygra Bydgoszcz 50-40. Mecz we Wrocławiu będzie bardzo trudny dla Częstochowian. Pojadą prawdopodobnie z Drabikiem i Hefenbrockiem. Zarówno Slamer jak i młody Niemiec zapowiadają lepszy występ niż w Rzeszowie. Drabik zna bardzo dobrze Wrocławski tor. A Hefenbrock ostatnio dużo trenował i ma wziąść porządne motory. Silnym punktem Włókniarza będzie zapewne Hancock. Licze też na dobry występ trójki: Ułamek, Sullivan, Richardsson. Mój typ to 46-44 dla Częstochowy

- Karmelinho15
- Pierwszy Skład

Przed nami VI kolejka ekstraligi.
Najciekawiej zapowiada się mecz w Toruniu. "Anioły" podejmować będą Tarnowską Unię. Faworytem jest raczej Toruń za którym przemawia atut własnego toru. Torunianie dysponuja lepszymi juniorami. O ile Hlib jest w stanie nawiązać walke to już drugi junior raczej nie. Zapewne zobaczymy dużo walki i mijanek. Napewno po ostatnim meczu w Tarnowie działacze i kibice liczą na dobry występ Burzy i Jacka Golloba. Główną siłą napędową "Aniołów" będzie W. Jaguś i Bjarne Pedersen. Nie powinni zawieść Iversen i Słaboń. Mój typ to 48-42 dla Torunia
Drugi ciekawy mecze odbędzie się w Częstochowie. Słabo spisujący się w tym sezonie Włókniarz podejmie srebrnego medaliste z ubiegłego roku Polonie Bydgoszcz. "Lwy" muszą zacząć jęździć, bo zajmują narazie 7 miejsce. Faworytem tego meczu jest Polonia. Na Częstochowskim torze bardzo dobrze spisuje się Jonsson i Pepe. Żużlowcy Włókniarza bardzo chcą ten mecz wygrać. Wielu zawodników musi coś udowodnić. M.in. Ryan Sullivan który miał fatalny występ w Tarnowie. Slawek Drabik też ma bardzo słaby sezon. Zapewne mocnymi punktami będą Ułamek, Hancock i Richardson. Ciekawie zapowiada się bieg juniorski. Hefenbrock w dwóch ostatnich meczach dwa razy przywiózł trójlke w biegu juniorskim. Licze ,że "Lwy" przebudzą się i to będzie ich bardzo dobry mecz. Mój typ to 52-38 dla Włókniarza.
Marma Rzeszów- Atlas Wrocław
Ten mecz będzie też ciekawy. Marma u siebie jest bardzo silna. Lecz faworytem jest chyba drużyna z Wrocławia. Ciekawie zapowiadają się pojedynki Crumpa z Holtą czy Pedersenem. Jeśli Holta, Pedersen i "Chrzanek" pojądą na minimum 12pkt. Kilka oczek dorzucą juniorzy i swoje zrobi druga linia to Marma powinna ten mecz wygrać. Atlas napewno liczy na kolejny dobry występ Andersena i Hampla. Jeśli Bjerre pojedzie tak samo jak w Tarnowie to zapowiada nam się bardzo dobre widowisko.
Rybnik- Leszno
W tym meczu "byki" powinny dać sobie rade. Chociaż jak pokazał mecz z Bydgoszczą wywiezienie z Rybnika dwóch oczek wcale nie jest takie łatwe.
PS. Sorry za posta pod postem ale nikt by nie zauważył
Najciekawiej zapowiada się mecz w Toruniu. "Anioły" podejmować będą Tarnowską Unię. Faworytem jest raczej Toruń za którym przemawia atut własnego toru. Torunianie dysponuja lepszymi juniorami. O ile Hlib jest w stanie nawiązać walke to już drugi junior raczej nie. Zapewne zobaczymy dużo walki i mijanek. Napewno po ostatnim meczu w Tarnowie działacze i kibice liczą na dobry występ Burzy i Jacka Golloba. Główną siłą napędową "Aniołów" będzie W. Jaguś i Bjarne Pedersen. Nie powinni zawieść Iversen i Słaboń. Mój typ to 48-42 dla Torunia
Drugi ciekawy mecze odbędzie się w Częstochowie. Słabo spisujący się w tym sezonie Włókniarz podejmie srebrnego medaliste z ubiegłego roku Polonie Bydgoszcz. "Lwy" muszą zacząć jęździć, bo zajmują narazie 7 miejsce. Faworytem tego meczu jest Polonia. Na Częstochowskim torze bardzo dobrze spisuje się Jonsson i Pepe. Żużlowcy Włókniarza bardzo chcą ten mecz wygrać. Wielu zawodników musi coś udowodnić. M.in. Ryan Sullivan który miał fatalny występ w Tarnowie. Slawek Drabik też ma bardzo słaby sezon. Zapewne mocnymi punktami będą Ułamek, Hancock i Richardson. Ciekawie zapowiada się bieg juniorski. Hefenbrock w dwóch ostatnich meczach dwa razy przywiózł trójlke w biegu juniorskim. Licze ,że "Lwy" przebudzą się i to będzie ich bardzo dobry mecz. Mój typ to 52-38 dla Włókniarza.
Marma Rzeszów- Atlas Wrocław
Ten mecz będzie też ciekawy. Marma u siebie jest bardzo silna. Lecz faworytem jest chyba drużyna z Wrocławia. Ciekawie zapowiadają się pojedynki Crumpa z Holtą czy Pedersenem. Jeśli Holta, Pedersen i "Chrzanek" pojądą na minimum 12pkt. Kilka oczek dorzucą juniorzy i swoje zrobi druga linia to Marma powinna ten mecz wygrać. Atlas napewno liczy na kolejny dobry występ Andersena i Hampla. Jeśli Bjerre pojedzie tak samo jak w Tarnowie to zapowiada nam się bardzo dobre widowisko.
Rybnik- Leszno
W tym meczu "byki" powinny dać sobie rade. Chociaż jak pokazał mecz z Bydgoszczą wywiezienie z Rybnika dwóch oczek wcale nie jest takie łatwe.
PS. Sorry za posta pod postem ale nikt by nie zauważył

- (L)egionista
- Pierwszy Skład

- futbolowa
- Czerwona Diablica
- Kontakt:
To, co się dzieje w tym sporcie to istna tragedia. Jeden za drugim. Każdy młody, utalentowany, obiecujący...Żużlowiec RKM Rybnik Łukasz Romanek nie żyje
23-letni żużlowiec RKM Rybnik Łukasz Romanek nie żyje. W piątek wieczorem popełnił samobójstwo - poinformowała internetowa strona klubu.
Romanek urodził się w Knurowie. Licencję żużlową uzyskał 2000 roku. W kolejnym roku został mistrzem Europy juniorów. Ostatnim jego sukcesem była wygrana w turnieju Golden Helmet w Australii w 2005 roku. W gronie seniorów startował od ubiegłego roku.
Przed obecnym sezonem związał się też z angielskim klubem Arena Essex Hammers. Ostatni raz w barwach RKM wystąpił 12 maja podczas meczu z Atlasem we Wrocławiu.
To nie pierwsza tragedia w polskim sporcie żużlowym. 30 marca 2004 r. w szpitalu w Lublinie, po trzeciej próbie samobójczej, zmarł Robert Dados, mistrz świata juniorów na żużlu sprzed sześciu lat.
Parę miesięcy później, w czerwcu odbył się pogrzeb tragicznie zmarłego żużlowca Rafała Kurmańskiego. Wychowanek ZKŻ Zielona Góra kilkanaście godzin przed ligowym meczem z Unią Leszno w niewyjaśnionych okolicznościach odebrał sobie życie.
Wielka strata [']