Ogólna dyskusja o polityce cz.2
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 4328
- Kibicuję: AC Milan
A dlaczego osoby na UoP maja być stratne?
Life is an unexpected journey
- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
Bo macie L4, urlopy i inne świadczenia?
3/4 forum nazywa siebie prawicowcami, sympatyzuje z Mentzenem, a jak przychodzi do konkretów to człowiek nazywany "Lewakiem" musi im tłumaczyć takie rzeczy. To dużo mówi o kondycji dyskusji politycznych
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
Ale sick jestem pełen podziwu, bo idziesz w dobra stronę. Szkoda ze w tej dyskusji jesteśmy po tej samej stronie bo bym podyskutował na argumenty 
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

Ty ale jak robisz na b2b to chyba nie non stop 8-16? Bo możesz iść do lekarza 8-10 i pracować 10-18 
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
wszystko zależy w jakiej branży pewnie. Jak Twoja firma działa tylko 8-16 to nie przesuniesz.
Nie mój kandydat ale też skomentował sprawę z Nawrockim
Warunki świadczenia usług wpisujesz w umowę. Jeśli wymagają od Ciebie pełnienia obowiązków w godzinach 8-16 to tak musisz pracować.
Natomiast nie do końca rozumiem dyskusję o wolne i rekompensatę w składce zdrowotnej. Takie kwestie uwzględnia sie w wysokości wystawianej faktury.
Dirty mind
- 10
- Gwiazda

- Reputacja: 615
- Kontakt:
Nieco w cieniu pana Jerzego i "szaleństw panny Ewy (Braun)" - były minister edukacji i akcja "zabierz dziecku dowód":
https://www.facebook.com/share/v/195KcUaTkA/
https://www.facebook.com/share/v/195KcUaTkA/
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
Odklejony Jarek zabrał głos i wydaje mi się że takimi wypowiedziami mocno zawęża możliwość pozyskania nowego elektoratu Nawrockiemu.
Niedawno Bosak mówił że każdy tylko nie Trzaskowski,ale po wczorajszym filmiku Mentzena mam wrażenie że spora część elektoratu konfy zostanie w domu w czasie drugiej tury.
Niedawno Bosak mówił że każdy tylko nie Trzaskowski,ale po wczorajszym filmiku Mentzena mam wrażenie że spora część elektoratu konfy zostanie w domu w czasie drugiej tury.
- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
Jasne że mogę! Rozumiem że ty jak jesteś chory to do lekarza idziesz 8-10, a potem wracasz na 8h do pracy?
Ja nie mam jako-tako grafiku, wyceniam sobie taska na ilość h jaki zakładam że mi zajmie (czasem wyjdzie szybciej, czasem dłużej) przy założeniu że przepracuję 40h w tygodniu. Jak mam dzień wolnego to robota przechodzi na przyszły tydzień (o ile nie ma deadline, wtedy przechodzi na godziny nocne), a co za tym idzie w kolejnym tygodniu mam o te godziny niższą wycenę.
Pożar w burdelu -bo tak trzeba określić to co się teraz dzieje w pisie
Nawrocki miał wziąć udział w konferencji,ale powiedział że przekazuje mieszkanie na rzecz fundacji i spierdolił
Rzeczniczka nie wiedziała co powiedzieć i też uciekła
Dramat.
Nawrocki miał wziąć udział w konferencji,ale powiedział że przekazuje mieszkanie na rzecz fundacji i spierdolił
Rzeczniczka nie wiedziała co powiedzieć i też uciekła
Dramat.
Dramat, że ileś tam wersji jest i tłumaczeń co się wydarzyło. Lepiej byłoby dla PiSu, chociaż to nierealne wycofać Nawrockiego i wesprzeć Jakubiaka, którego niewiele od PiSu dzieli, a jest bardziej znany, transparentny, i znacznie lepiej się wypowiada niż kandydat obywatelski. A tak jest pogodzony z byciem kandydatem B, który w zasadzie jest jako wsparcie Nawrockiego.
Mentzen ma rację, że atakuje Nawrockiego, to dla niego szansa, hcociaż bardziej by sie nadawał na ministra gospodarki czy finansów, aniżeli na prezydenta.
Ale ogólnie niestety Trzaskowski ma jakies 70% szans na wygraną na dzień dzisiejszy.
Mentzen ma rację, że atakuje Nawrockiego, to dla niego szansa, hcociaż bardziej by sie nadawał na ministra gospodarki czy finansów, aniżeli na prezydenta.
Ale ogólnie niestety Trzaskowski ma jakies 70% szans na wygraną na dzień dzisiejszy.
Jakubiak z tym bykowym to się pogrążył i nikt młody na niego nie zagłosuje oprócz skrajnie skręconej prawicy.
Jakubiak lepiej się wypowiada ?
Przecież on w rozmowach jest zgrabny niczym słoń w składzie porcelany.
Przecież on w rozmowach jest zgrabny niczym słoń w składzie porcelany.
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

Ja mimo UOP o 40 h tygodnia mam nienormowany czas pracysickstick pisze: ↑07 maja 2025, 15:11Jasne że mogę! Rozumiem że ty jak jesteś chory to do lekarza idziesz 8-10, a potem wracasz na 8h do pracy?![]()
Ja nie mam jako-tako grafiku, wyceniam sobie taska na ilość h jaki zakładam że mi zajmie (czasem wyjdzie szybciej, czasem dłużej) przy założeniu że przepracuję 40h w tygodniu. Jak mam dzień wolnego to robota przechodzi na przyszły tydzień (o ile nie ma deadline, wtedy przechodzi na godziny nocne), a co za tym idzie w kolejnym tygodniu mam o te godziny niższą wycenę.