Byłem team Radek
Ogólna dyskusja o polityce cz.2
- Berele Lewartow
- Gwiazda

- Reputacja: 700
Ale też będzie zniechęcało elektorat lewicy. Co się bardziej opłacało, to się może dowiemy po wyborach
- masacra
- Gwiazda

- Reputacja: 1682
Generalnie te wszystkie TVNy i Wyborcze znowu stoją przed orwellowskim zadaniem - jak to jutro ubrać w słowa by ludziom wytłumaczyć, że piwo Trzaskowskiego i Sikorskiego z tym faszysta i putinista Mentzenem, który chciał im zgotować piekło kobiet - to świetna rzecz. Nie zazdroszczę. Ale już dawno mówiłem, że bycie zwolennikiem PO, to ciezki kawałek chleba hehe
Trzaskowski w wywiadzie u Mentzena bronił LGBT, ustawy o mowie nienawiści czy mówił o problemie wykluczenia transportowego (podczas gdy Nawrocki z grubsza podpisał wszystko co tam Mentzen mu kazał), tak że takich ukłonów do lewicowego wyborcy było zaskakująco sporo dzisiaj jak na fakt, że poszedł na JuTuba przekonywać Konfiarza.Berele Lewartow pisze: ↑25 maja 2025, 0:43 Ale też będzie zniechęcało elektorat lewicy. Co się bardziej opłacało, to się może dowiemy po wyborach
Ale owszem, różnica będzie prawdopodobnie tak niewielka, że wszelkie makro-analizy można wyrzucić do kosza. Ja tylko uważam, że z dzisiejszego dnia (i całego weekendu) Trzaskowski wyciągnął maxa względem alternatywnych opcji. Czy da to coś w przyszły weekend? Jak wyżej.
- Berele Lewartow
- Gwiazda

- Reputacja: 700
Tu się zgadzam, ale to piwo to przysłoniło. Został obrazek spoufalania się z Konfiarzami. Wiadomo, że silniczki przełknęłyby nawet Brauna, ale dla części Razemków, to może być zniechęcające.Bernabeu2 pisze: ↑25 maja 2025, 1:01 Trzaskowski w wywiadzie u Mentzena bronił LGBT, ustawy o mowie nienawiści czy mówił o problemie wykluczenia transportowego (podczas gdy Nawrocki z grubsza podpisał wszystko co tam Mentzen mu kazał), tak że takich ukłonów do lewicowego wyborcy było zaskakująco sporo dzisiaj jak na fakt, że poszedł na JuTuba przekonywać Konfiarza.
- piotrcies
- Michael Carrick's Red Army

- Reputacja: 8366
Niesamowite - trzech gości napiło się piwa, a analizy czegoś takiego, jakby Putin spotkał się z Zełeńskim czy coś takiego xd
Powalone, że jeśli politycy nie furkają na siebie i normalnie się prywatnie spotykają, to jest w ogóle jakaś wielka rzecz i robi się analizy politologiczne takiej błahej sprawy xd
Powalone, że jeśli politycy nie furkają na siebie i normalnie się prywatnie spotykają, to jest w ogóle jakaś wielka rzecz i robi się analizy politologiczne takiej błahej sprawy xd
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
Wyborcom Trzaskowskiego trzeba bedzie od jutra jak krowie na rowie wytlumaczyc co sie wydarzylo a lewacy sie obraza i nie zaglosuja.
Na poczatku byl pewien poploch i niezrozumienie ale juz wszystko zostalo wyjasnione i struchlale serca znalazly ukojenie. Mozna isc spac.
Co sam czynie bo fajnie bedzie o tym posluchac rano w programach u Rymanowskiego czy Stankiewicza.
Na poczatku byl pewien poploch i niezrozumienie ale juz wszystko zostalo wyjasnione i struchlale serca znalazly ukojenie. Mozna isc spac.
Co sam czynie bo fajnie bedzie o tym posluchac rano w programach u Rymanowskiego czy Stankiewicza.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
- Maciek (interista)
- Kapitan

- Reputacja: 188
@Bernabeu2
Mam wrażenie, że ignorujesz wyniki z 1 tury kandydatów z miejsc 3-7
Prawa strona - 4,1 mln
Lewa strona - 2,8 mln
Więc normalne, że KN gra bezpiecznie na zebranie tej prawej strony bo zapewnia mu to spokojną wygraną.
Mam wrażenie, że ignorujesz wyniki z 1 tury kandydatów z miejsc 3-7
Prawa strona - 4,1 mln
Lewa strona - 2,8 mln
Więc normalne, że KN gra bezpiecznie na zebranie tej prawej strony bo zapewnia mu to spokojną wygraną.
Po tym jak czytałem tutaj o możliwej prowokacji w sprawie snusów,myślałem że teraz poczytam o kolejnej.
Otóż Sławek w porozumieniu z Karolem(chociaż pewnie bardziej z kimś wyżej) pokaże się w pubie w towarzystwie pełowców przez co chwilowo straci w oczach wyborców konfy,ale spowoduje to że lewicowi wyborcy strzelą focha i nie pójdą głosować,natomiast konfiarze na Rafała i tak głosów nie oddadzą
Taki przebiegły plan
Zastanawia mnie tez jedna sprawa.
Bosak raczej zachwycony tym spotkaniem nie był.
Do tego po aferze z kawalerką też nie chciał żeby Sławek krytykował Nawrockiego,a mimo to ten nagrał filmik w którym się po nim przejechał jak po burej suce.
Mocno Sławomir w ostatnim czasie gra na siebie
Otóż Sławek w porozumieniu z Karolem(chociaż pewnie bardziej z kimś wyżej) pokaże się w pubie w towarzystwie pełowców przez co chwilowo straci w oczach wyborców konfy,ale spowoduje to że lewicowi wyborcy strzelą focha i nie pójdą głosować,natomiast konfiarze na Rafała i tak głosów nie oddadzą
Taki przebiegły plan
Zastanawia mnie tez jedna sprawa.
Bosak raczej zachwycony tym spotkaniem nie był.
Do tego po aferze z kawalerką też nie chciał żeby Sławek krytykował Nawrockiego,a mimo to ten nagrał filmik w którym się po nim przejechał jak po burej suce.
Mocno Sławomir w ostatnim czasie gra na siebie
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
"Właśnie dzieki takiemu podejściu politycy od lat skutecznie dzielą polskie społeczeństwo, szczują jednych na drugich do takiego stopnia, że rodziny kłócą się o politykę, a Polak chce wydrapać oczy innemu Polakowi ze względu na poglądy. Czas na zmiany, przestańmy robić z polityki oktangon. Można mieć inne poglądy i się szanować."
Komentarz kogoś na fb pod zdjęciem z piwem.
Komentarz kogoś na fb pod zdjęciem z piwem.
- MazurXIII
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1373
- Kibicuję: AC Milan
Sikorski gdyby startował zamiast Trzaskowskiego na 99,99% byłby prezydentem. To jak rozegrał Mentzena - chapeau bas, bańka twitterowa bańką twitterową, ale już latają zdjęcia z Magdalenki i tym. Elektorat bardziej prawicowy Konfy średnio rozumie, jak można iść na piwo z kimś, kto obraża twoich wyborców, wyzywa ich od nazistów, chce wsadzać do więzień za mowę nienawiści...i się nie dziwię. Latają już teorie o koalicji KO&Konfederacja
Tak to już jest, w polityce ważne są symbole i emocje.
Generalnie takie piruety za, a nawet przeciw nieciekawie się kończą. Patrz Hołownia. Spójność przekazu Mentzena i pośrednio Konfederacji poszła się...a ruch Sikorskiego - jeszcze raz GENIALNY. Potencjalne ataki wyborców PiS na tych Konfederacji, część wyborców Konfy może poczuć się 'zdradzonych' i machnąć ręką na wybory...nikt nie będzie już grzał tematu z narkotykami.
Generalnie takie piruety za, a nawet przeciw nieciekawie się kończą. Patrz Hołownia. Spójność przekazu Mentzena i pośrednio Konfederacji poszła się...a ruch Sikorskiego - jeszcze raz GENIALNY. Potencjalne ataki wyborców PiS na tych Konfederacji, część wyborców Konfy może poczuć się 'zdradzonych' i machnąć ręką na wybory...nikt nie będzie już grzał tematu z narkotykami.

- Mr.Chris
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 2002
- Kibicuję: Manchester United
Nie żebym chciał Wam na długo przerywać wojenkę, ale tak się ostatnio zastanawiałem. Dlaczego Mentzen nie może po prostu mówić, że Hoga to jego doradca wojskowy i jego prywatne poglądy nie mają wpływu na jakość współpracy w kwestii obronności kraju? Jak dla mnie może mieć doradcę geja odnośnie polityki międzynarodowej, czy feministkę odnośnie wojskowości, o ile są dobrzy w tym co robią i [ch**] mnie obchodzi ich życie osobiste oraz światopogląd.
- masacra
- Gwiazda

- Reputacja: 1682
Nie no, bądźmy poważni. Wyborcy Trzaskowskiego są na takim etapie, że jakby jutro Rafał urzadzil sobie zawody z Braunem, kto szybciej zgasi gaśnica świecie chanukowe, to byliby zachwyceni. Im nic nie trzeba tłumaczyć. Dzień dobryChlopaczek pisze: ↑25 maja 2025, 1:14 Wyborcom Trzaskowskiego trzeba bedzie od jutra jak krowie na rowie wytlumaczyc co sie wydarzylo a lewacy sie obraza i nie zaglosuja
Pewnie dlatego, że trochę już ta politykę człowiek obserwuje i na tym etapie kampanii stosunkowo mało rzeczy dzieje się przypadkiem. O ile ten snus Nawrockiego, to można było tłumaczyć niefortunna wpadka, bo rzeczywiście tak to wyglądało, o tyle takie wyjście na piwo na tydzień przed głosowaniem, to już trzebaby założyć, że politycy to jacyś kompletni ignoranci.piotrcies pisze: ↑25 maja 2025, 1:12 Niesamowite - trzech gości napiło się piwa, a analizy czegoś takiego, jakby Putin spotkał się z Zełeńskim czy coś takiego xd
Tzn w sumie może tak jest. Nie ma co wykluczać żadnej ewentualności. Ale jakoś trochę wątpię. Raczej obie strony dobrze zdawały sobie sprawę, z konsekwencji tego piwka. Rozni je tylko ocena efektu tych konsekwencji na wynik wyborów.
To kto przestrzelił w ocenie tych konsekwencji, to się ofc przekonamy 1.06.
Zawsze wiedziałem że te polityki wszystkie w mediach to od kołyski aż po grób jeden prezes jeden klub a prywatnie chleją razem i się śmieją z nas, wyborców