FMy

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
mikos88
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: mikos88 »

Żeby mieć najbardziej aktualną gre jeśli chodzi o składy, najlepiej śćiągnąć udapte Robiego z cmrev.com.
gianbuffon
Skład B
Skład B

Post autor: gianbuffon »

wpisz sobie w google: patch 6.0.2 (chyba b). ale najlepiej sobie sciagnij ten najnowszy z http://www.fcmc.pl/download/katalog/4?P ... 28db314724 albo(i) ten update co p[odalmikos88
Bartass
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post autor: Bartass »

powstało nowe forum o FM 06 http://forumfm.forumer.pl oto link
gianbuffon
Skład B
Skład B

juz dawno nikt nie pisal, wiec ozywie troche ten temat :)
wlasnie zamierzalem zaczac grac hull city, jak w fm05, ale troche mnie denerwowalo to, ze nie kazdy zawodnik z poza UE otrzymywal pozwolenie na prace:/ dlatego chcialem Was zapytac: jaka lige proponujecie i jakie kluby(te slabsze)??
chodzi mi glownie o ktores z tych: francja, hiszpania, wlochy-2 liga oraz portugalia, holandia, grecja, belgia-1 liga.
podajcie jakie sa ich minusy, tzn np. w anglii te pozwolenia i 5 zawodnikow na lawce.
widzialem ze duzo osob gralo napoli, napiszcie czy tam sa jakies ograniczenia co do kupna zawodnikow z poza UE, itd.
Awatar użytkownika
jasu
Trampkarz
Trampkarz

Post autor: jasu »

we wloszech mozesz kupic tylko jednego zawodnika spoza UE raz na rok no chyba ze ma obywatelstwo ktoregos z krajow UE.
gianbuffon
Skład B
Skład B

a no to szkoda, raczej nie zaram wloska druzyna :cry: juz mam ustalonych nawet zawodnikow jakich chcialbym kupic(np. guarin, anchico, nengomashe, nwenya, ochoa, mascherano :) ), ale wiekszosc jest z poza UE. wiec co zostaje mi angielska?? tam tez sa te pozwolenia, wiec i tak wszystkich nie bede mial:/. a co z hiszpanska, francuska, holenderska, portualska?????
Awatar użytkownika
jasu
Trampkarz
Trampkarz

Post autor: jasu »

w hiszpanskiej mozesz miec 3 zawodników spaza UE w holenderskiej i portugalskiej nie wiem jak jest ale wszedzie sa pewnie jakies ograniczenia,nie ma idealnej ligi, Orange Ekstraklasa nie ma ograniczen dla zawodnikow spoza UE ale jest za cienka i dobrzy pilkarze nie chca przychodzic nawet do Wisly a w anglii mnie wkurza podanie o prace i 5 zawodnikow na lawce, ja teraz gram Interem i jak kupie 1 zawodnika spoza UE na rok to pozniej szukam dobrych z obywatelstwem ktoregos kraju UE
gianbuffon
Skład B
Skład B

a kto gral w holenderska albo portugalska?? napiszcie jak tam jest. kurcze no przerabane z tymi ograniczeniami jest...
a mozna zmienic w edytorze np te podania o prace w anglii??
Awatar użytkownika
radeq
Skład B
Skład B

Post autor: radeq »

mam takie pytanko. jak mam nazwac folder zeby miec loga polskich klubow ??
gianbuffon
Skład B
Skład B

musisz wejsc do data- graphics-pictures-logos i tam je wkleic!

dobra chyba zagram sobie jednak druga liga angielska... jakie kluby proponujecie? tylko takie zeby nie byly najlepsze, ale mialy duzo kasy na transfery(tak jak to bylo w FM 05 z hull city w 3 lidze) ja sie zastanawialem nad wolves, ale nie wiem ile maja kasy. poradzcie cos
mikos88
Skład C
Skład C

Post autor: mikos88 »

gianbuffon pisze:a kto gral w holenderska albo portugalska?? napiszcie jak tam jest. kurcze no przerabane z tymi ograniczeniami jest...
a mozna zmienic w edytorze np te podania o prace w anglii??
W lidze holenderskiej nie ma żadnych ograniczeń.
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz »

gianbuffon pisze:ja sie zastanawialem nad wolves, ale nie wiem ile maja kasy. poradzcie cos
Ja gram Wolves :D początkowo klub nie był uważany za faworyta rozgrywek a po moich ostatnich meczach to się zmieniło :D Obecnie gram nimi pierwszy sezon i jestem chyba na szóstym miejscu. Na transfery trochę jest kasy (b. dużo w porównaniu z bankrutami - Sheff Wed w fm2005 i mniej w porównaniu z innymi, ale transferów kilka dokonałem) Ogólnie z gry jestem zadowolony choć chcę osiągnąć dużo więcej. Gwiazdami są Lescot i Olofania (początkowo mnie zawodnił, teraz w prawie każdym meczu strzela bramkę z ok 25 m) i ciągle za nich dostaję propozycje kilkumilionowych transferów, odmawiam czywiście. Trochę zawodzi mni Franek, pozostali napastnicy tez nie są najwyższej klasy. Mam dobrego bramkarza - Postmę, niezłych obrońców i głównie młodych pomocników - siłę zespołu. Krótko - nie żałuję wyboru :D
gianbuffon
Skład B
Skład B

no to dobra zaczynam grac wolverhamptonem :) na poczatku zaczalem grac reading, ale jak zobaczylem ze maja dlug, to pozniej stwarzalem kolejnych graczy zeby sprawdzic jakim klubem grac, no i wedlug mnie najlepszy jest wolves :D chcialem tez crystal palace lub southampton, maja lepszych pilkarzy, ale duzo dlugow.
daj jakie porady co do wolves: kogo kupiles, jaka grasz taktyka i jaki stosujesz trening. i jak inni tez grali badz graja wolves to tez cos napiszcie :)
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz »

gianbuffon pisze:no to dobra zaczynam grac wolverhamptonem
:spoko:
gianbuffon pisze:southampton
Wlaśnie zwolnili managera i media jako głównego kandydata wymieniają... mnie, ale powiedziałem że ten kierunek mnie nie interesuje :nein:
gianbuffon pisze:kogo kupiles
Edwin de castillo - inni go zachwalali to też go ściągnąłem, ale jest młody i na razie grzeje ławę, musi się jeszcze wiele nauczyć.
K. Ingebretsen - u mnie gra jako OPŚ, młody i strzela sporo bramek.
Nengomashe - dopóki Olofania grał słabiej to on był pierwszym DP, teraz jest na odwrót.
Jakub Bures - moje odkrycie :D szukałem taniego lewego obrońcy - udany zakup. Gra też jako OŚ, jest tani.
Ivan Kaviedes - napastnik, nic specjalnego nie pokazuje, no ale za te pieniądze nie znalazłem nikogo lepszego.
gianbuffon pisze:jaka grasz taktyka
taktyka i ustawienie
W ataku stosuję rotację, gra ten kto jest w najlepszej formie. W pomocy na skrzydłach w pierwszym składzie grają też Kennedy i Anderton, a Ricketts czasem schodzi na OPŚ, a Mcnamara na prawą obronę. Początkowo kombinowałem z taktyką i zespół grał źle, później przestałem i wybrałem najprostsze rozwiązanie 4-4-2 i zespół zaczął piąć się w górę tabeli
gianbuffon pisze:jaki stosujesz trening
Podałem kilka postów wcześniej.

Zatem życzę powodzenia :smoke:
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 679
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Bassu »

Gram ManU 2 sezon ( jestem przy końcu) i zastanawiam się czy warto rozpisać trening na Atak Pomoc itd... Zastanawiam się też czy jeśli kupie sobie do klubu bardzo dobrych speców od trenigu to będe miał lepsze efekty niż wtedy gdy kupie bardzo dobrych zawodników? Wiadomo że najlepiej mieć jedno i drugie ale ostanio troche kasy wydałem i mam dylemat co do tego czy kupować dalej dobrych zawodników czy polepszać sztab szkoleniowy :?: Jeśli ktoś ma wypróbowany sposób to byłbym wdzięczny za pomoc: :wink:
Obrazek
Take me home, United Road,
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United Road.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”