AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
Kolejny mecz ma 0 z tył. Kolejny mecz z pełna kontrolą i praktycznie 0 zagrożeniem pod naszą bramkę a dodatkowo 3 bramkami z naszej strony.
Podobało mi się wejście Bartesaghiego. Asysta plus kilka ładnych podłączeń z przodu.
Drużyna pewna siebie, walcząca o każdą piłką i w końcu na boisku wyglądamy jak drużyna piłkarska a nie osiedlowa zbieranina kolegów na Orlików.
Rabiot, Modric i Allegri całkowicie odmienili Milan pod każdym względem. Cichym bohaterem sezonu jak narazie Saelemakers. Pisałem już w lecie to zupełnie inny piłkarz niż ten z przed dwóch sezonów a rola wahadłowego jest stworzona dla niego.
Mam nadzieję, że Gimenez się przełamie. Wielkim napastnikiem nigdy nie będzie, ale świetnie się porusza, piłka go szuka a on wie jak strzelać bramki. Jak tylko wygra walkę w głowie to dwucyfrówka będzie na koniec sezonu.
Pierwszy prawdziwy test na weekendzie. Teraz ogólnie do 13 kolejki mamy trochę ciężej a później znów lżej. Czy mecze z Napoli i Juve zdeterminują sezon? Nie, ale będziemy trochę mądrzejsi i nie chodzi tylko o wynik.
No i cieszy to, że tu w pomocy i w ataku są nadal duże rezerwy.
Podobało mi się wejście Bartesaghiego. Asysta plus kilka ładnych podłączeń z przodu.
Drużyna pewna siebie, walcząca o każdą piłką i w końcu na boisku wyglądamy jak drużyna piłkarska a nie osiedlowa zbieranina kolegów na Orlików.
Rabiot, Modric i Allegri całkowicie odmienili Milan pod każdym względem. Cichym bohaterem sezonu jak narazie Saelemakers. Pisałem już w lecie to zupełnie inny piłkarz niż ten z przed dwóch sezonów a rola wahadłowego jest stworzona dla niego.
Mam nadzieję, że Gimenez się przełamie. Wielkim napastnikiem nigdy nie będzie, ale świetnie się porusza, piłka go szuka a on wie jak strzelać bramki. Jak tylko wygra walkę w głowie to dwucyfrówka będzie na koniec sezonu.
Pierwszy prawdziwy test na weekendzie. Teraz ogólnie do 13 kolejki mamy trochę ciężej a później znów lżej. Czy mecze z Napoli i Juve zdeterminują sezon? Nie, ale będziemy trochę mądrzejsi i nie chodzi tylko o wynik.
No i cieszy to, że tu w pomocy i w ataku są nadal duże rezerwy.
-
Chandlerr
- Pierwszy Skład

- Reputacja: 113
- Kibicuję: AC Milan
Jeszcze kwestia czy to nie przez...brak Leao
przecież ostatni sezon to właściwie podania do niego, on dryblował, jak przeszedł to ok, jak nie to strata i tak przez cały mecz.
Tak czy siak, na razie fajnie to wygląda, Pulisic tylko wszedł i gol, także jest w gazie. Nkunku może być rzeczywiście spoko, jedyne co mi się nie podobało, to zbyta afrykanska koncowka i poki co zaden, nie pokazal niczego.
Tak czy siak, na razie fajnie to wygląda, Pulisic tylko wszedł i gol, także jest w gazie. Nkunku może być rzeczywiście spoko, jedyne co mi się nie podobało, to zbyta afrykanska koncowka i poki co zaden, nie pokazal niczego.
forzamilan
Chciałbym przypomnieć, że... 10 dni temu był mecz z Bolonią, którego nie dało się oglądać.
Dajmy póki co na wstrzymanie z tymi pochwałami - jest postęp względem poprzedniego sezonu, ale poprzeczka nie była wysoko zawieszona.
Kolejny miesiąc powinien dać więcej w kwestii oceny tego, gdzie zmierza ta drużyna.
Modric i Rabiot robią różnicę, ale trzeba gdzieś zmieścić jeszcze Leao do tego składu, co może mieć różne skutki.
Dajmy póki co na wstrzymanie z tymi pochwałami - jest postęp względem poprzedniego sezonu, ale poprzeczka nie była wysoko zawieszona.
Kolejny miesiąc powinien dać więcej w kwestii oceny tego, gdzie zmierza ta drużyna.
Modric i Rabiot robią różnicę, ale trzeba gdzieś zmieścić jeszcze Leao do tego składu, co może mieć różne skutki.
Zły to znak, kiedy ludzie przestają rozumieć ironię, alegorię, żart.
- Vol'jin
- Gwiazda

- Reputacja: 1123
- Kibicuję: Ac Milan
Niby się nie dało, ale Bologna została całkowicie zneutralizowana. Po za wylewem gdy odgwizdano spalonego Cambiaghiego
2 połowa była już lepsza i moglo to się skończyć też 2-3 bramkami przewagi. I nieogwizdane 2 karne
2 połowa była już lepsza i moglo to się skończyć też 2-3 bramkami przewagi. I nieogwizdane 2 karne
Właśnie zobaczyłem Twitta z kalendarzem na najbliższy okres. Na kolejne 9 meczy gramy 7 na top drużyny (naprawdę świetny kalendarz) i to jest czas który zdefiniuje nasz sezon. Szczęście w nieszczęściu większość naszych rywali będzie grało w tygodniu mecze w Europie, ale jeżeli my byśmy też grali to byłoby grubo.
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1295
Akurat granie z Juve kiedy oni 3 dni wcześniej będą męczyć dupę w LM to dla nas handicap. Milan niech się skupi na sobie a prawda jest taka że wygrywa bo Gilardino11 dość istotnie odpuścił sobie oglądanie ( 2 pełne mecze obejrzane ) Wracam na Napoli więc wiecie co was czeka 
Mamy na tym etapie rozgrywek o 3 pkt mniej niż powinniśmy mieć.
Absolutna dominacja wczoraj i kolejny mecz z czystym kontem ale skuteczność fatalna, z Napoli i Juve każda okazja będzie na wagę złota i to trzeba koniecznie poprawić. Gimenez nawet przy tym strzelonym golu nieczysto trafił ale był na tyle blisko, że wpadło. Mam nadzieję, że teraz psychicznie odblokuje się.
Bez względu na to czy się lubi Allegriego czy nie to na pewno można powiedzieć, że szybko widać jego rękę i Milan znowu jest 'jakiś', mamy schematy i swój styl gry, każdy zawodnik ma przypisaną konkretną rolę i nie sądzę żeby dużo się tutaj zmieniło, Leao pewnie zastąpi Gimeneza i tyle. Jashari zmiennik za Fofane? Na razie wygląda to dobrze ale mieliśmy względnie łatwe mecze a już zdążyliśmy utopić 3 punkty w meczu otwarcia.
Kolejne dwa mecze będą dużo trudniejsze i nasze słabsze strony zostaną obnażone, przy całym uwielbieniu dla Modrca to zobaczymy czy będzie w stanie grać na takim poziomie przy większej intensywności w meczu, Ricci jego zastępca to bardzo porządny ligowiec ale kilka leveli niżej od zdrowego Luci, mam nadzieję że będzie się dużo od niego uczył w tym sezonie.
Saelemaekers fantastyczny początek sezonu, jeden z naszych najlepszych zawodników.
Bez względu na to czy się lubi Allegriego czy nie to na pewno można powiedzieć, że szybko widać jego rękę i Milan znowu jest 'jakiś', mamy schematy i swój styl gry, każdy zawodnik ma przypisaną konkretną rolę i nie sądzę żeby dużo się tutaj zmieniło, Leao pewnie zastąpi Gimeneza i tyle. Jashari zmiennik za Fofane? Na razie wygląda to dobrze ale mieliśmy względnie łatwe mecze a już zdążyliśmy utopić 3 punkty w meczu otwarcia.
Kolejne dwa mecze będą dużo trudniejsze i nasze słabsze strony zostaną obnażone, przy całym uwielbieniu dla Modrca to zobaczymy czy będzie w stanie grać na takim poziomie przy większej intensywności w meczu, Ricci jego zastępca to bardzo porządny ligowiec ale kilka leveli niżej od zdrowego Luci, mam nadzieję że będzie się dużo od niego uczył w tym sezonie.
Saelemaekers fantastyczny początek sezonu, jeden z naszych najlepszych zawodników.
Rafał ma wrócić na Napoli,ale pewnie znacznie z ławki.
W Napoi zabraknie Buongiorno.
W Napoi zabraknie Buongiorno.
- Enjo
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2240
mam ostatnio malo czasu na ogladanie meczow, sledzenie tego co sie dzieje, jak i opinie o Betonie znacie to dzis jestem ciekawy. Neapol gral zawsze dobrze na San Siro, mocna ekipa w ataku, ciekawe czy tez uda sie zneutralizowac, jak z tymi skladami wegla i papy wczesniej.
Maignan; Tomori, Gabbia, Pavlovic; Saelemaekers, Fofana, Modrić, Rabiot, Estupinan; Pulisic, Gimenez.
Forza!
Forza!
Camarda z pierwszą bramką w Serie A 
Zły to znak, kiedy ludzie przestają rozumieć ironię, alegorię, żart.
- MazurXIII
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1373
Za kwadrans pierwsza chwila prawdy w tym sezonie. Oby nie takie przebudzenie z pięknego snu jak wczoraj Realu 

- PietroBosman
- Gwiazda

- Reputacja: 944
Szybko!Dobry początek!
- Enjo
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2240
Co ten Pulisic, wow.