Operacja "Czyste ręce" ...

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%

Liczba głosów: 64

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post autor: Łukasz_ »

Nie wiem co wymyślą... godności już nie mają więc się mogą poniżać dalej. Czekam na dalszy przebieg wydarzeń i mam nadzieje że dziś coś nowego sie ukarze.
Romek jak to Romek a raczej gazety ;) " Szewa już się dogadał z Chelseą ". Znów każda rozmowa z Sylvio będzie uważana za rozmowe końcową :D Niech sobie piszą.

P.S ciekawe jak Juve będzie się cieszyć z wywalczonego z całych sił mistrzostwa jeżeli wygrają ostatni mecz. Zostawili wszystko na boisku: ducha rywalizacji, siłe, wiare wszystko co mieli. Napewno będą się cieszyć, wkład z sił z całego sezonu zaowocuje :lol:
Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post autor: wazi »

Sprawa sie na dobre rozkręciła...
Każdy news podkręca tępo, mnie akurat najbardziej ale chyba nie tylko mnie zaskoczył news o udziale Buffona, bramkarz o takiej renomie, zawsze uważałem, go za rozsądnego, ale widac pozory mylą, czy warto było ? Mało mu było, rozumie poczęsci Iuliano, juz starszy gość chciał sobie zarobić przed emeryturką...

Myśle, że na tych nazwiskach sie nie skończy, czuje po kościach, że będzie tego jeszcze z 3 razy tyle, ale powiem wam, nie szkoda mi ich, powinni zostać ukarani, najlepiej zdyskwalfikowani, kto widział kto by pomyślał, ustawić tyle kolejek w sezonie, to jest nie pojęte !!! Teraz liga włoska, straciła w oczach innych ogromnie...

Serie B dla Juve to za mała kara, Serie C tam jest miejscie Juve, nie ma lekko. To będą trudne lata dla Juventusu, jeżeli nie zostaną zdegradowani, to i tak presja będzie ogromna, każdy mecz będzie obserwowany z wielką dokładnośćią.

Ja już zdania o Juventusie nie zmienie, zawsze będzie mi sie kojarzyło z...
Istne bagno
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post autor: Sero »

Jeśli Juve zdegradują to nie zobaczymy już DERBY D'ITALIA :roll: :( Jedyna rzecz której naprawde szkoda
z jednej strony trudno, ale z drugiej nie można tolerować każdego przestępstwa SD. Tych się troche nazbierało i degradacja powinna być. Obawiam się jednak, że to może być zbyt trudna decyzja dla władz Calcio. A przecież nikt poza nimi nie ma prawa głosu. UEFA może tylko doradzić.
Buffon zamieszany ? chyba tak jak każdy się tego nie spodziewałem.
Właściwie to już nie chce mi się pisać co będzie z Juve bo jak mówie my tu piszemy o nowych karach, a i tak władze mogą wszystkich zaskoczyć. Oby nie skrzywdzili kibiców Calcio
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Wazi Juve straciło renome wszędzie, w każdej lidze. Niestety Calcio też na tym ucierpiało bo będzie odbierane w negatywnie :(
Sero pisze: Oby nie skrzywdzili kibiców Calcio
Dla mnie będzie krzywdą jak ci kryminaliści nie zostaną ukarani w sposób który odczują przez najbliższe lata.
forzaJuve
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post autor: forzaJuve »

Łukasz[ACM] pisze:Wazi Juve straciło renome wszędzie, w każdej lidze. Niestety Calcio też na tym ucierpiało bo będzie odbierane w negatywnie :(
Sero pisze: Oby nie skrzywdzili kibiców Calcio
Dla mnie będzie krzywdą jak ci kryminaliści nie zostaną ukarani w sposób który odczują przez najbliższe lata.
rozumiem , że masz na myśli również Milan

http://sport.virgilio.it/it/cmc/calcio/ ... 95854.html

:lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Rozumiem ze zakladasz ze kazdy tutaj umie po wlosku.
Jak cos zamieszczasz to tlumacz.

Prokurator w Neapolu wyjawil ze klubu podejrzane o udzial w aferze na szczeblu Serie A to Stara Dama Fiorentina Lazio i teraz dochodzi Milan.

Dalszych szczegolow brak.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Gomez »

Nieskalana Serie A :roll:
Obrazek
kasiorek21
Grafomania zaawansowana

Post autor: kasiorek21 »

Haha... wszyscy patrza na Juve a sami nie zauwazaja swoich bledow. Tak jak mowilem "Berlusconi tez ma wtyki". Milan tez nie jest swiety i tez hanbi wloska pilke.
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

No prosze, jedna wiadomość która chce wciągnąć w to wszystko Milan i odrazu największe jednosezonowce wychodzą na jaw.
Kasior na Twoim miejscu bym się nie udzielał... ostatnio Milan już też był wciągany, zobaczymy co będzie bo teraz wszyscy robią dym.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Ha ha a to dobre.Pojawila sie sucha wzmianka o Milanie a niektorzy fani Starej Damy odetchneli.Tak moze nie jestesmy sami.Co tam ze nad klubem ciaza sankcje najwazniejsze ze byc moze pociagniemy Milan za soba.
Postawa godna prawdziwego kibica :]

Trudno mi sie wypowiadac na temat udzialu Milanu w tej aferze bo nic na razie nie wiadomo oprocz tego ze sa podejrzani.Jesli brali w tym udzial powinni poniesc kare zaleznie od tego jak bardzo sa w to wmieszani (tutaj zlosliwie dodam ze Stara Dame na pewno nie przegonia skala udzialu w tej aferze).
Galliani tez bo on niepoczytalny jest :)
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- »

jak narzie to tylko dochodzenie bedzie czy rzeczywiscie te kluiby sa wmieszane Juve,Lazio,Fiorentina i Milan.
W przypadku Juve to chyba nikt nie ma watpliwosci juz ile sie ukazało tu rozmow Moggiego i innych z arbitrami nawet wyszło na jaw ze 4 piłkarzy sprzedaje mecze.
W przypadku Lazio takze pojawia sie w rozmowach telefonicznych nazwisko prezesa Lotito tak samo jak w przypadku Violi.
Jezeli chodzi o Milan narazie zadnych rozmow tel. z kims z Milanu nie ma takze nie bede nic pisał.

Dziwnie to wyglada bo przed chwila krotko wypowiedział sie Silvio na temat tej afery powiedział "To co sie stało jest straszne" jezeli tak powiedział to watpie by był w cos zamieszany Milan.
Forza Milan :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post autor: Kluchman »

kasiorek21 pisze:Haha... wszyscy patrza na Juve a sami nie zauwazaja swoich bledow. Tak jak mowilem "Berlusconi tez ma wtyki". Milan tez nie jest swiety i tez hanbi wloska pilke.
Narazie niewiadomo co Milan tak naprawdę przeskrobał. Został dołączony do grona podejrzanychi czysty może nie być. Raczej nie robili jednak przekrętów na taką skalę co Juventus. Jeśli tak by było to o wszystkim dowiedzielibyśmy się trochę wcześniej. Milan chańbił włoską piłkę, czy chańbi ją teraz to nie wiem. Teraz jednak to Stara Dama jest tym głównym winowajcą i grzesznikiem łamiącym podstawowe zasady sportu, czyli uczciwą rywalizację. Berlusconi niewątpliwie jakieś tam swoje wtyki ma. Jak każdy człowiek stojący na czele najlepszych klubów. Kwestja tylko czy jego wtyki są czyste. Jak dotychcza nic o tym nie wiadomo.
Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:"To co sie stało jest straszne" jezeli tak powiedział to watpie by był w cos zamieszany Milan.
To są narazie przypuszczenia. Te jednak nie biorą się z nikąd. Zobaczymy jak się sprawa rozwinie.
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Jedyne co może się komus wydawac dziwne to to że strzelaliśmy UCZCIWIE zdobyte bramki w minutach od 90 do 94 co przestępstwem nie jest :roll:
Cieszcie się bo macie z czego, złapaliście haczyk... ale to wam nie pomoże. Jutro napiszą że Inter z Romą też są zamieszani.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza »

forzaJuve hehehe :lol: Chcesz poczytać ? Weź powiedz na co tu pisze ? :lol: Forza

Panowie spokojnie jak Hunter napisał narazie to wiecie :roll: Viola już sie odcieła - Lotito też - Berlusconi już powiedział co wie - Tak jak w przypadku "dwóch klubów z Lombardi" Juventus sie poprostu musi bronić :!: Śledztwo trwa i winni będa skazani :!: I obojetnie kto to jest.

Zreszta teraz to jest może o wynikach a przeciesz śledztwo i proces Juve ma w innych tematach też ...

Przeciesz to było pewne że na tych taśmach są takie przekrety że hoho... a mam nadzieje że tez sa tam dowody

Pozdro :!:
Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Marq »

Cieszcie się bo macie z czego, złapaliście haczyk... ale to wam nie pomoże. Jutro napiszą że Inter z Romą też są zamieszani.
No prosze, jedna wiadomość która chce wciągnąć w to wszystko Milan i odrazu największe jednosezonowce wychodzą na jaw.
Nie może Ci przez myśl przejść że Milan być może też jest jednym z głównych klubów bioracych udział w aferze.
Ja na ten temat nie chcę pisać, bo o Milanie na razie za mało napisali, ale jeśli są winni to ciekawe jak się milaniści poczujecie.
A co do Juventusu to jestem załamany. Buffon??/ :shock: porażka... Zdegradują kilka klubów do Serie B, wszyscy piłkarze odejdą i zacznie się tworzyć nowy Juventus..
Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”