Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%

Liczba głosów: 20

Arro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 116
Kibicuję: Polska

Post autor: Arro »

Pietuszewski pierwszy skład na Szwecję, tu nie ma o czym mówić. Do tego wróci Zalewski i będzie czym postraszyć. Urban niczym nie ryzykuje młodym, bo on jest w tym momencie na lepszym poziomie jak większość kadry.
Będzie też zmuszony wystawić Slisza. Bez defensywnego pomocnika robi się duża dziura w środku.
Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 944

Post autor: PietroBosman »

Mr.Chris pisze: 27 mar 2026, 0:11
PietroBosman pisze: 26 mar 2026, 21:37 Szybko się zestarzało.
Przypomnij mi, w jakiej roli ja go widziałem?
Opoki.
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 956

Post autor: Przema »

Myslalem, ze Betoniarek od regularnej gry w Porto nabierze troche pewnosci siebie i nie bedzie sadzic babolow. Widocznie cieplarniane warunki w Portugalii nie sprzyjaja wzrostowi jego koncentracji, bo przy lepiej dysponowanym przeciwniku zaliczylby jeszcze z 2 asysty - tragcziny wystep.
Cala obrona musi sie wziac w garsc, bo drugi raz taki wystep skonczy sie pieknym wpierdolem.

Nie ma sie tu nad czym rozwodzic. Lewandowski, gdyby nie bramka, to wystep na poziomie Betoniarka. Przykro sie patrzy jak chlop co dopiero byl najwazniejsza postacia tej kadry przegrywa wiekszosc pojedynkow, jest przepychany i szuka ratunku u sedziego - nie do tego nas przyzwyczail, pora sie przyzwyczajac, ze zaraz go w tej kadrze nie bedzie.
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post autor: gilardino11 »

basson pisze: 26 mar 2026, 22:39 To jest jakiś żart, drużyna która nie wygrała żadnego meczu eliminacyjnego zagra w finale baraży. W dodatku na swoim stadionie jako gospodarz. Wszystko za sprawą turnieju towarzyskiego jakim jest Liga Narodów xD
Okazuje się że warto grać dobrze w lidze narodów i nie taki turniej towarzyski ;)
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4322
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Eyesmon »

Ale to nie fair. Zagrać dobrze w LN i grać cale eliminacje 2 składem albo juniorami np BO I TAK BĘDZIEMY w barażach. Bez sensu i gdzie w tym sport i rywalizacja?
Life is an unexpected journey
Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 370

Post autor: Bernabeu2 »

Nie fair to przede wszystkim są karkołomne zasady, bardziej niż to, że sama Liga Narodów ma duże znaczenie, bo tam ktoś wymyślił absolutnie pojebane przepisy. Już kiedyś pisałem, że Szwecja była tak fatalna, że: spadła do dywizji C Ligi Narodow; w grupie kwalifikacyjnej do MŚ 2026 skończyła za Kosowem i Słowenią; wygrała dywizję C Ligi Narodów, gdy Słowenia utrzymała się w dywizji B; żeby było jeszcze śmieszniej to oni spadli z dywizji B Ligi Narodów... będąc niżej od Słowenii --> ale Szwecja gra w barażach, a Słowenia nie, bo dostali się jako triumfator dywizji C. :badziewie:

Tak że jak ktoś pisze jak to nas Szwedzi zbiją to jednak warto mieć na uwadze, że oni przegrali z nami baraże MŚ; spadli do dywizji C Ligi Narodow; nie dostali się na ME; przegrali z Kosowem dwa razy w kwalifikacjach do MŚ i zajęli ostatnie miejsce w grupie jeszcze rok temu. Wygrali dywizję C ze Słowacją i teraz ograli Ukrainę, poza tym od 4 lat się kompromitują.
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 956

Post autor: Przema »

Bernabeu2 pisze: 27 mar 2026, 9:53 Tak że jak ktoś pisze jak to nas Szwedzi zbiją to jednak warto mieć na uwadze, że oni przegrali z nami baraże MŚ
Od tego czasu duzo sie zmienilo. I u nas i u nich.
Arro
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Bernabeu2 pisze: 27 mar 2026, 9:53 Szwecja była tak fatalna, że: spadła do dywizji C Ligi Narodow; w grupie kwalifikacyjnej do MŚ 2026 skończyła za Kosowem i Słowenią; wygrała dywizję C Ligi Narodów, gdy Słowenia utrzymała się w dywizji B; żeby było jeszcze śmieszniej to oni spadli z dywizji B Ligi Narodów... będąc niżej od Słowenii --> ale Szwecja gra w barażach, a Słowenia nie,
Czyli najlepiej spaść jak najniżej w Lidze Narodów, potem wygrać taką dywizję C mając teoretycznie skład lepszy o dwa poziomy od rywali i zbierać profity.
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3929

Post autor: matt_ »

Kibic ma krótką pamięć. Polacy nawet nie wygrali dywizji A a w grupie eliminacyjnej Euro pokonali tylko Wyspy Owcze i raz Albanię. W barażu jednak byli.

Zasady są jakie są, ale korzystają z nich wszyscy :)
Obrazek
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post autor: cloner »

Tak w ogóle wszyscy narzekają, część chwali RoberDZIKa i Ziela, ale nie widziałem pochwał dla Grabary, wszak obronił super sytuację sam na sam i był przez cały mecz pewnym punktem. Doświadczenie z Wolfsburga robi swoje. Brawo Kamil :brawo: Nietypowo ta jego kariera klubowa się toczy, ale trzymam kciuki za dobry transfer latem.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6555

Post autor: Boromir »

Grabara za dużo roboty nie miał (przy bramce i tej kontrze co chłop gołębia walił w zasadzie bez szans) ale w tej jednej sytuacji gdzie musiał się wykazac to dowiózł. Duży plus ten występ.
Obrazek
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Mr.Chris »

PietroBosman pisze: 27 mar 2026, 7:14
Mr.Chris pisze: 27 mar 2026, 0:11
PietroBosman pisze: 26 mar 2026, 21:37 Szybko się zestarzało.
Przypomnij mi, w jakiej roli ja go widziałem?
Opoki.
Raczej kredy tablicowej.
Arro
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Od dłuższego czasu u nas jest tak, gramy dobrze jakiś fragment meczu, w prostej sytuacji ktoś spierdoli podanie, potem nstępny i naszym jakby odcina prąd, wkrada się jakaś nerwowość, wszyscy popełniają dziecinne błędy. Przebudzenie następuje najczęściej po stracie gola. Nie wiem w czym jest problem.
Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2749
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post autor: Ilka »

Arro pisze: 27 mar 2026, 11:16 Od dłuższego czasu u nas jest tak, gramy dobrze jakiś fragment meczu, w prostej sytuacji ktoś spierdoli podanie, potem nstępny i naszym jakby odcina prąd, wkrada się jakaś nerwowość, wszyscy popełniają dziecinne błędy. Przebudzenie następuje najczęściej po stracie gola. Nie wiem w czym jest problem.
Może powinniśmy dostawać gola na początku meczu i po nim się budzić? Może wtedy większą część meczu będziemy grać dobrze :)
Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 944

Post autor: PietroBosman »

Ja żałuję, że to spotkanie odbyło się w czwartek. Miałem dziś do roboty na 7 i musiałem to na trzeźwo oglądać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”