Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%

Liczba głosów: 20

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 126

Post autor: Devourer »

Arro pisze: 27 mar 2026, 11:16 Od dłuższego czasu u nas jest tak, gramy dobrze jakiś fragment meczu, w prostej sytuacji ktoś spierdoli podanie, potem nstępny i naszym jakby odcina prąd, wkrada się jakaś nerwowość, wszyscy popełniają dziecinne błędy. Przebudzenie następuje najczęściej po stracie gola. Nie wiem w czym jest problem.
Przebudzenie też jest falowe, defensywa dalej z babolami i można było spokojnie stracić jeszcze 1-2 gole w tym meczu. Także przy prowadzeniu przez dłuższy czas nie mogliśmy przejąć piłki.

Trzeba jednak powiedzieć, że jest u nas pewna rutyna w eliminacjach czy barażach, przez co jakoś potrafimy sobie radzić z rywalami na podobnym do nas poziomie. W tym jest nasz największy atut w meczu ze Szwecją.
Odwrotnie mamy na turniejach, gdzie problemem jest każdy rywal.
Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 597

Post autor: Tennessee »

Mecz meczowi nierówny, dla mnie między Albanią, a Szwecją jest gruba kreska. Skład jest wiadomy, szkielet drużyny również. Mamy jakość w postaci pewnych piłkarzy i to robi robotę na tle drużyny typu Albania. Natomiast całościowo zawsze jest problem, zjada tych piłkarzy jakiś paraliż, pełne gacie i 18- letni chłopak ma być zbawcą, bo jeszcze nie przesiąknął tym... no właśnie. Jest zbyt młody i napakowany talentem żeby się tym przejmować, to będzie absolutny fenomen, pytanie czy w kadrze również czy tylko jak pan wafluś w klubie.

Wracając. To będzie mecz prawdy, w wielu aspektach, nowy rozdział naszej kadry nadchodzi po mundialu albo już po Sztokholmie.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post autor: cloner »

45-letni Słoweniec Slavko Vinčić będzie sędzią meczu ze Szwecją.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 120
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Post autor: Kuba199292 »

Szwecja z problemami ale i tak uważam że ten mecz to będzie takie 70- 30 dla Szwecji .

0-1 dla nas bym brał w ciemno ale czuję że może to być 3-1 bądź 2-0 dla Szwedów .

Obym się mylił .
Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 311
Kibicuję: TSW

Post autor: Precel »

Przydałby się jakiś Minister Obrony Narodowej na miarę Pazdana z 2016. Dżokeresza by schował w moment.
Obrazek
Just another day at the office...
Arro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 116
Kibicuję: Polska

Post autor: Arro »

Kuba199292 pisze: 29 mar 2026, 19:01 Szwecja z problemami ale i tak uważam że ten mecz to będzie takie 70- 30 dla Szwecji .
Patrząc na oba składy i przynależność klubową raczej nie mamy czego zazdrościć Szwedom. Jak dla mnie to 50:50 z lekkim wskazaniem dla Szwecji ze względu na rolę gospodarza.
Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1068
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post autor: yedraz »

Arro pisze: 27 mar 2026, 11:16 Nie wiem w czym jest problem.
W byciu Polakami? :ozob:
cloner pisze: 27 mar 2026, 10:13 Doświadczenie z Wolfsburga robi swoje. Brawo Kamil Nietypowo ta jego kariera klubowa się toczy, ale trzymam kciuki za dobry transfer latem.
A przy bramce się nie podpalił (jak to się już naszym zdarzało), bo mógł skosić Albańczyka, dostać czerwo i byłoby raczej po meczu? :whistle:
Kuba199292 pisze: 29 mar 2026, 19:01 Szwecja z problemami ale i tak uważam że ten mecz to będzie takie 70- 30 dla Szwecji
A gdzie tam, góra 55-45 i to tylko dlatego że grają u siebie.
Forza Jagiellonia :witam:
Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 1085

Post autor: Hannibal »

Jak średniak typu Szwecja, jeszcze mająca problemy kadrowe, powiezie nas bez problemu to nie będzie żadnej straty jak odpadniemy.
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post autor: gilardino11 »

Hannibal pisze: 30 mar 2026, 18:39 Jak średniak typu Szwecja, jeszcze mająca problemy kadrowe, powiezie nas bez problemu to nie będzie żadnej straty jak odpadniemy.
podbijam. Jak My się tak kopiemy z albania a pozniej zero refleksji i odpadniecie z mocno ograniczoną szwecją to lepiej jechać sobie na fajne wakacje i nie zawracać dupy ludziom i sie dobrze wyspać.
Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 120
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Post autor: Kuba199292 »

Ogólnie te godziny dla nas Europejczyków są fatalne do oglądania .
Ja nie będę wstała o 3 w nocy aby oglądać mecz .
Wiadomo są gdzieś tam mecze o 19 chyba i 22 nawet ta 00:00 nie jest taka zła .
Ale o 3 naszego czasu to ja nie wiem kto będzie wstawał .
W razie awansu to gramy chociaż o takich godzinach wmiare ?
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 804

Post autor: BadBoy »

Ale nic się nie bój bo wstawać nie będziesz musiał 😁
"Być nie mieć to odwieczny dylemat"
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 952

Post autor: Przema »

Kuba199292 pisze: 31 mar 2026, 2:23 Ogólnie te godziny dla nas Europejczyków są fatalne do oglądania .
Ja nie będę wstała o 3 w nocy aby oglądać mecz .
Wiadomo są gdzieś tam mecze o 19 chyba i 22 nawet ta 00:00 nie jest taka zła .
Ale o 3 naszego czasu to ja nie wiem kto będzie wstawał .
W razie awansu to gramy chociaż o takich godzinach wmiare ?
https://sport.tvp.pl/90413286/ms-2026-p ... cja-polski
Średnie te godziny a i mecze Polaków na ogól są mało atrakcyjne żeby nockę zarywać. Ja przynajmniej aż takim patriotą nie jestem żebym się budził zobaczyć jak Betoniarek daje kolejne popisy.
Drugi mundial z rzędu gdy mecze nie będą lecieć cały dzień w tv a prze to grill inny klimat będzie miał. Przecież to było zawsze najlepsze przy tej imprezie.
Natomiast co do godzin - MS w Korei poza piękną ustawką pod gospodarzy to był luksus bo godziny były dużo bardziej przystępne z tego co pałętam, ale tyle dobrego że dekodery tym razem nie będą potrzebne :D
Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1414
Kibicuję: od czasu do czasu

Post autor: Zygmunt-1 »

Te godziny meczów Tunezji, Holandii i Japonii całkiem znośne. Zobaczymy czy będziemy mogli powiedzieć, że godziny meczów Polaków też takie są :)

Poniedziałek 4:00 to idealnie jak ktoś ma pierwszą zmianę, chociaż przy pojedynku takich gigantów to można znów zasnąć. Holandia to normalna, europejska godzina a Japonia na początek weekendu, więc też luz. Towarzyski mecz Polaków z USA kiedyś o podobnej godzinie był, z 20 lat temu jak nie dalej chyba.
:witam:
Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Post autor: sci »

Ponoć nie wygraliśmy w Szwecji od 1930 roku.
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 952

Post autor: Przema »

sci pisze: 31 mar 2026, 8:00 Ponoć nie wygraliśmy w Szwecji od 1930 roku.
Gdyby Brzęczek głupio piłki nie stracił to klan Andersonow by nas wtedy nie pyknął.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”