Domek nr 10 (temat luźny)

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post autor: j1mmy »

W Olbrachcie ostatni raz byłem z 10 lat temu....

A może z Clonerem się tam widziałem?
Jeśli nie możesz złapać na forum napisz PM
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post autor: cloner »

j1mmy pisze: 01 maja 2026, 19:39 może z Clonerem się tam widziałem?
Gdzieś na pewno ale chyba w innej lokalizacji, tak mi się wydaje.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post autor: j1mmy »

Mogła to być Jadwiga na rynku staromiejskim. Generalnie w ten weekend polecam knajpę pałac widokowy;) piękny widok na starówkę
Jeśli nie możesz złapać na forum napisz PM
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Mr.Chris »

Keres pisze: 01 maja 2026, 18:25 Obrazek
Ehh. Wszędzie ta polityka. No i jak kolega mówił, że do rozmów pokojowych z Iranem trzeba wysłać Cristiano Ronaldo, to się śmiałem. A tu widzę pomysł poszedł w świat.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post autor: Rezus »

To ja tak teraz
Spoiler:
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4322
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Eyesmon »

@DDK byliśmy w tym Twoim Escape

Zajebiste przeżycie, fajna ekipa, dzieki za rabat i polecamy wszystkim:)
Life is an unexpected journey
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

Zazdro panowie. Aa w swoim stylu w majówkę pracuję (dziś np stunknęło 10h klepania kodu, z krótką przerwą na rower xD ), a w góry na 4 dni z ziomkiem ruszam w środę, żeby ominąć te majówkowe tłumy.
Ogólnie to już u mnie tradycja. Tłusty czwartek obchodzę tydzień później, majówkę tydzień później, pewnie jeszcze jakieś inne okazje też się znajdą Dzięki byciu na JDG i co z tym idzie elastycznym czasem pracy, mogę tak cyrklować z wolnym żeby omijać tłumy.

Aprops tłumów to 2 tygodnie temu byliśmy z ziomkiem w Radzionkowie pod tym kebsem którego polecił Książulo, ale po 40 minut stania w kolejce sobie poszliśmy (na oko było jeszcze na kilka ładnych godzin stania - wyliczyłem że przed nami w kolejce stało ponad 60 osób, a kolejne 30 czekało na odbiór zamówienia). Wrócimy tam za 2-3 miesiące, może kolejki zelżeją :lol2: Naprawdę zastanawia mnie jak dobry musi być ten kebab, że ludzie stoją po niego po kilka godzin w kolejce.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240

Post autor: Enjo »

Jadłem tam tydzień przed tymi kolejkami ale tego zwykłego w lawaszu - nie pamiętam kiedy jadłem tak dobrego kebaba bo nie był tłusty, ciężki, miał świeże warzywa.

Przy czym należy pamiętać że to tylko kebab.

Nie kumam fenomenu tego gościa co jeździ i ocenia knajpy, budy z kebabem - chłop chyba nie ma żadnego wykształcenia gastronomicznego, jedyne co mówi to że smakuje albo nie a na koniec może komuś zrujnować biznes.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Enjo pisze: 01 maja 2026, 21:55 chłop chyba nie ma żadnego wykształcenia gastronomicznego, jedyne co mówi to że smakuje albo nie a na koniec może komuś zrujnować biznes
Jak zrujnować? To moim zdaniem naciągane.
Jem kebab i mi smakuje, przyjeżdża Książulo i mówi że jest to słaba kula i co? Mam przestać tam chodzić? No bez sensu. Przecież mnie smakuje.
💙❤️
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240

Post autor: Enjo »

Ale mimo wszystko spójrz jak ludziom odpierdala kiedy powie że kebab jest spoko, albo pizza dobra.

Nie wydaje mi się aby to można by to logicznie wytłumaczyć
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Enjo pisze: 01 maja 2026, 22:08 Ale mimo wszystko spójrz jak ludziom odpierdala kiedy powie że kebab jest spoko, albo pizza dobra
Ale to przecież nic złego. Tak działają też pozytywne opinie, tripadvisor np.
💙❤️
Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1414
Kibicuję: od czasu do czasu

Post autor: Zygmunt-1 »

Kilka dni temu jadłem kebab z nowego punktu w Zielonej Górze. To znaczy punkt ma już chyba kilka miesięcy, a może i rok, ale ja pierwszy raz tam jadłem. 40 zł za lawasz to może nie jest jakaś super cena, ale patrząc na jakość to zdecydowanie warto. Jeden z lepszych jakie jadłem. Dobre mięso, świeże surówki, spoko sosy. Nie wiem jak to opisać, ale czuć było dobrą jakość i smakowało inaczej niż większość kebsów. Nie jadam jakoś przesadnie dużo fast foodów w ostatnim czasie, ale jak będę następnym razem to też chętnie zjem :witam:
:witam:
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post autor: myhalek_acm »

Jak dla mnie taki sposob oceniania jedzenia przez księżula jest ogolnie skierowany do idiomów, juz argumentuje, chlop niejednokrotnie zamawia po kilka kilkanaście potraw, jedząc duże ilości jedzenia.

Nikt mi nie powie ze jedzenie smakuje tak samo, kiedy jesteś glodny lub kiedy jesteś objedzony i ze to wtedy jest miarodajne.

To samo tyczy sie kwestii np jedzenia na wynos, np po godzinie czy dwóch po ugotowaniu. Wiele potraw wtedy traci swoją forme i smak.

A te jego opinie traktują jak wyrocznie, w sumie tego typu fenomen spoleczny, moze chlop wykorzystać aby kreować lub niszczyć biznesy a gawiedzi sie cieszy. Smutne jest to ze ludzie potrzebują aby ktoś im powiedział jakie maja mieć zdanie lub smak...
Noi del Milan siamo qua e per voi non c'e pieta :boruta:
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

myhalek_acm pisze: 01 maja 2026, 22:17 Smutne jest to ze ludzie potrzebują aby ktoś im powiedział jakie maja mieć zdanie lub smak
Mam nadzieję że nie kierowałeś się nigdy opiniami w internecie, gdy wybierałeś hotel na wakacje. Przecież wiesz samemu, jaki masz gust.
💙❤️
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post autor: myhalek_acm »

Co innego hotel, czy atrakcją turystyczna, gdzie mozna obiektywnie ocenić pewne aspekty, a co innego gusta kulinarne.... przeciez on nie ocenia na zasadzie ze hmmm dobre nie dobre. Tylko wypowiada sie często bez zadnej wiedzy o danej kuchnia, daniu badz historii. Taki np Robert Makłowicz, którego cenie tysiąckroć więcej oceniając jedzenie chociaz wie o czym mówi, i jaka historia np za danym daniem stoi, lub wie jak powinno smakować. A Księżulka ocenia na zasadzie aaaa kurde, wczoraj byliśmy tu i jedliśmy 18 kebabow to pojedziemy do baru mlecznego zamowimy kotleta, schabowego , naleśniki A potem pojdziemy na zapiekanki A potem jeszcze zjemy spaghetti i zagryziemy bigosem... to nie ma sensu.
Noi del Milan siamo qua e per voi non c'e pieta :boruta:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”