Domek nr 10 (temat luźny)

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8594
Kontakt:

Post autor: cloner »

myhalek_acm pisze: 01 maja 2026, 22:27 ze hmmm dobre nie dobre
Ocenia czy jemu smakuje czy nie.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post autor: myhalek_acm »

No i brawo tylko ocenia jakies danie po zjedzeniu 5 innych i czy to ma sens, badz zamawianie 20 dan naraz na wynos w tym samym momencie jedzenie wszystkiego naraz? To łamie wszystkie standardy oceniania miarodajnego czegokolwiek :)
Noi del Milan siamo qua e per voi non c'e pieta :boruta:
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Oczywiście że testowanie 10 dań jest głupie :rotfl: natomiast ocena 5 kebabów była jak najbardziej w porządku.
💙❤️
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post autor: myhalek_acm »

No i dopoki oceniał kebaby to bylo Przasne, fajne spojne i marodajne w jakis sposob.
To byl Kontent który go nie przerastał.
Jak zaczął byc wyrocznia od wszystkiego, w skrócie delikatnie mu odjebało od hajsu, to dla mnie stał sie memem samego siebie. Jakies Pana, jakies takie insiderskie dowcipaski itp itd pomijam bo to specyfika dzisiejszego youtuba i ogolnie internetowego ścieku.

Łatwe czasy, łatwy pieniadz, odmóżdżająca rozrywka i odmóżdżające schematy na szybko do jedzonka i sie tak to kręci. W sumie zazdro ze za tak hujowa nic nie warta tak naprawdę robote dorobił sie chłopak milionow, gratuluję mu, znalazł niszę i ja wykorzystał ale sam sie do jego sukcesu nie przyczyniam:)
Noi del Milan siamo qua e per voi non c'e pieta :boruta:
Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1852

Post autor: 1234 »

Jak ktoś lubi kontent kulinarny to merytorycznym kanałem jest Tomasz Strzelczyk (uwielbiam jak sprawdza nadmorskie kurorty i ocenia głównie ryby jakie podają).

Co do Książula, to lubię obejrzeć, ale czasem mnie rozwala jak w ostatnim odcinku nie rozpoznał kaszy jaka była w zestawie "bo on rzadko kasze je i tylko gryczaną kojarzy". :rotfl:
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2428

Post autor: League »

myhalek_acm pisze: 01 maja 2026, 22:45 specyfika dzisiejszego youtuba i ogolnie internetowego ścieku.
żyjemy w kulturze influencerów, sporo ludzi nie ma własnego zdania tylko potrzebuje kogoś kto im powie co jest dobre i tak to się kręci.
:ozob:
Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda

Ruszamy z nowym sezonem paragonów grozy. Polskie morze robi się już miejscówką głównie dla bogatych.
Za dwie kawy i dwa ciastka zapłaciłam właśnie 110 złotych. Nie jest tanio, ale wiemy, że nad morzem płaci się nie tylko za produkt, ale i za miejsce – mówi nam nasza czytelniczka odwiedzająca Międzyzdroje, pokazując paragon z dwiema bezami z kremem, każda po 36 złotych, oraz dwiema kawami po 16 złotych i dopłatą za mleko roślinne. Najdroższy gofr, którego można zamówić w Międzyzdrojach, kosztuje 36 złotych i był wzbogacany o bitą śmietanę, owoce i ciasteczka Lotus. Cena za gałkę lodów w większości kawiarni wynosi 10 złotych. Spotkaliśmy już jednak kwotę 12, a nawet... 13 złotych.
Polaków jednak stać, przynajmniej według tego artykułu, więc można podkręcać śrubkę coraz mocniej:
Turyści jednak tłumnie odwiedzają zarówno restauracje, jak i kawiarnie. – Nie jest tanio, ale wiemy, że nad morzem płaci się nie tylko za produkt
https://wszczecinie.pl/wracaja-paragony ... Olki5PaVaA
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4322
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Eyesmon »

16 zl za kawe to normalna cena w knajpach w calej Polsce w większych miastach
Life is an unexpected journey
Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1414
Kibicuję: od czasu do czasu

Post autor: Zygmunt-1 »

A nawet bym powiedział, że 16 zł za kawę to nie jest dużo. Wczoraj za kawę mrożoną zapłaciłem 32 złote, a do morza miałem jakieś 300 km :o
:witam:
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

Jest tyle pięknych niszowych miejsc w Polsce gdzie można spędzić wolne.
Jest tylko smacznych lodów w Żabce (np Volkanix) które biją na głowę jarmarczną gałeczkę z deptaka.

Że jak widzę wpis żalący się że ktoś pojechał w Majówkę do Międzyzdrowów i musiał zapłacić 13zł za gałkę lodów na głównym deptaku to z całym szacunkiem, jest to chwalenie się swoją nieporadnością życiową.

A dla ludzi bojących się paragonów grozy to zdradzę wam sekret który mi pozwala je omijać - jak coś zamawiacie z menu, to obok nazwy produktu jest też napisana cena. Warto na nią spojrzeć zanim się coś zamówi.
Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 1086

Post autor: Hannibal »

16 zł za kawę to dużo, ale Polaka stać. Tak samo odklejone jak płacenie za kranówkę w lokalu. Polskie gastro dawno odleciało i dla mnie to już przegięcie, więc już rzadko kiedy dokładam się do tego januszerstwa (:
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Mr.Chris »

Gałka lodów za 10zł też nie przeraża. W Lublinie ceny za lody Bosko między 6 a 8zł w zależności od lokalizacji. Gorzej z goframi, bo bita śmietana, rodzynki, kakao i polewa u "słynnej" na pół Lublina Pani Irenki to 18-20zł. 2zł różnicy, nie pamiętam w którą stronę i ma się gofra z bitą śmietaną i owocami.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Stać mnie na gofra za 36 zł to kupuję, nie stać mnie to przechodzę obok i kupię coś tańszego. Proste. Paragony grozy to typowe clickbajty.
💙❤️
Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda

Mr.Chris pisze: 02 maja 2026, 10:29 Gałka lodów za 10zł też nie przeraża.
Nie no, uważam że to już sporo. A już tym bardziej wspomniane w artykule 12-13 zł. Zazwyczaj brałem dwie gałki no to się robi 20-26 zł. Za też często wątpliwą jakość, co wychodzi podczas nalotów sanepidu ;)
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

Za 26zł to można kupić litrowe Grycany czekoladowe, prawdopodobnie najsmaczniejsze czekoladowe lody na rynku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”