Ocenia czy jemu smakuje czy nie.
Domek nr 10 (temat luźny)
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- myhalek_acm
- Kapitan

- Reputacja: 102
No i brawo tylko ocenia jakies danie po zjedzeniu 5 innych i czy to ma sens, badz zamawianie 20 dan naraz na wynos w tym samym momencie jedzenie wszystkiego naraz? To łamie wszystkie standardy oceniania miarodajnego czegokolwiek 
Noi del Milan siamo qua e per voi non c'e pieta 
Oczywiście że testowanie 10 dań jest głupie
natomiast ocena 5 kebabów była jak najbardziej w porządku.
- myhalek_acm
- Kapitan

- Reputacja: 102
No i dopoki oceniał kebaby to bylo Przasne, fajne spojne i marodajne w jakis sposob.
To byl Kontent który go nie przerastał.
Jak zaczął byc wyrocznia od wszystkiego, w skrócie delikatnie mu odjebało od hajsu, to dla mnie stał sie memem samego siebie. Jakies Pana, jakies takie insiderskie dowcipaski itp itd pomijam bo to specyfika dzisiejszego youtuba i ogolnie internetowego ścieku.
Łatwe czasy, łatwy pieniadz, odmóżdżająca rozrywka i odmóżdżające schematy na szybko do jedzonka i sie tak to kręci. W sumie zazdro ze za tak hujowa nic nie warta tak naprawdę robote dorobił sie chłopak milionow, gratuluję mu, znalazł niszę i ja wykorzystał ale sam sie do jego sukcesu nie przyczyniam:)
To byl Kontent który go nie przerastał.
Jak zaczął byc wyrocznia od wszystkiego, w skrócie delikatnie mu odjebało od hajsu, to dla mnie stał sie memem samego siebie. Jakies Pana, jakies takie insiderskie dowcipaski itp itd pomijam bo to specyfika dzisiejszego youtuba i ogolnie internetowego ścieku.
Łatwe czasy, łatwy pieniadz, odmóżdżająca rozrywka i odmóżdżające schematy na szybko do jedzonka i sie tak to kręci. W sumie zazdro ze za tak hujowa nic nie warta tak naprawdę robote dorobił sie chłopak milionow, gratuluję mu, znalazł niszę i ja wykorzystał ale sam sie do jego sukcesu nie przyczyniam:)
Noi del Milan siamo qua e per voi non c'e pieta 
Jak ktoś lubi kontent kulinarny to merytorycznym kanałem jest Tomasz Strzelczyk (uwielbiam jak sprawdza nadmorskie kurorty i ocenia głównie ryby jakie podają).
Co do Książula, to lubię obejrzeć, ale czasem mnie rozwala jak w ostatnim odcinku nie rozpoznał kaszy jaka była w zestawie "bo on rzadko kasze je i tylko gryczaną kojarzy".
Co do Książula, to lubię obejrzeć, ale czasem mnie rozwala jak w ostatnim odcinku nie rozpoznał kaszy jaka była w zestawie "bo on rzadko kasze je i tylko gryczaną kojarzy".
żyjemy w kulturze influencerów, sporo ludzi nie ma własnego zdania tylko potrzebuje kogoś kto im powie co jest dobre i tak to się kręci.myhalek_acm pisze: ↑01 maja 2026, 22:45 specyfika dzisiejszego youtuba i ogolnie internetowego ścieku.
Ruszamy z nowym sezonem paragonów grozy. Polskie morze robi się już miejscówką głównie dla bogatych.
Polaków jednak stać, przynajmniej według tego artykułu, więc można podkręcać śrubkę coraz mocniej:Za dwie kawy i dwa ciastka zapłaciłam właśnie 110 złotych. Nie jest tanio, ale wiemy, że nad morzem płaci się nie tylko za produkt, ale i za miejsce – mówi nam nasza czytelniczka odwiedzająca Międzyzdroje, pokazując paragon z dwiema bezami z kremem, każda po 36 złotych, oraz dwiema kawami po 16 złotych i dopłatą za mleko roślinne. Najdroższy gofr, którego można zamówić w Międzyzdrojach, kosztuje 36 złotych i był wzbogacany o bitą śmietanę, owoce i ciasteczka Lotus. Cena za gałkę lodów w większości kawiarni wynosi 10 złotych. Spotkaliśmy już jednak kwotę 12, a nawet... 13 złotych.
https://wszczecinie.pl/wracaja-paragony ... Olki5PaVaATuryści jednak tłumnie odwiedzają zarówno restauracje, jak i kawiarnie. – Nie jest tanio, ale wiemy, że nad morzem płaci się nie tylko za produkt
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 4322
- Kibicuję: AC Milan
16 zl za kawe to normalna cena w knajpach w calej Polsce w większych miastach
Life is an unexpected journey
- Zygmunt-1
- Gwiazda

- Reputacja: 1414
- Kibicuję: od czasu do czasu
A nawet bym powiedział, że 16 zł za kawę to nie jest dużo. Wczoraj za kawę mrożoną zapłaciłem 32 złote, a do morza miałem jakieś 300 km 
- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
Jest tyle pięknych niszowych miejsc w Polsce gdzie można spędzić wolne.
Jest tylko smacznych lodów w Żabce (np Volkanix) które biją na głowę jarmarczną gałeczkę z deptaka.
Że jak widzę wpis żalący się że ktoś pojechał w Majówkę do Międzyzdrowów i musiał zapłacić 13zł za gałkę lodów na głównym deptaku to z całym szacunkiem, jest to chwalenie się swoją nieporadnością życiową.
A dla ludzi bojących się paragonów grozy to zdradzę wam sekret który mi pozwala je omijać - jak coś zamawiacie z menu, to obok nazwy produktu jest też napisana cena. Warto na nią spojrzeć zanim się coś zamówi.
Jest tylko smacznych lodów w Żabce (np Volkanix) które biją na głowę jarmarczną gałeczkę z deptaka.
Że jak widzę wpis żalący się że ktoś pojechał w Majówkę do Międzyzdrowów i musiał zapłacić 13zł za gałkę lodów na głównym deptaku to z całym szacunkiem, jest to chwalenie się swoją nieporadnością życiową.
A dla ludzi bojących się paragonów grozy to zdradzę wam sekret który mi pozwala je omijać - jak coś zamawiacie z menu, to obok nazwy produktu jest też napisana cena. Warto na nią spojrzeć zanim się coś zamówi.
16 zł za kawę to dużo, ale Polaka stać. Tak samo odklejone jak płacenie za kranówkę w lokalu. Polskie gastro dawno odleciało i dla mnie to już przegięcie, więc już rzadko kiedy dokładam się do tego januszerstwa (:
- Mr.Chris
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 2002
- Kibicuję: Manchester United
Gałka lodów za 10zł też nie przeraża. W Lublinie ceny za lody Bosko między 6 a 8zł w zależności od lokalizacji. Gorzej z goframi, bo bita śmietana, rodzynki, kakao i polewa u "słynnej" na pół Lublina Pani Irenki to 18-20zł. 2zł różnicy, nie pamiętam w którą stronę i ma się gofra z bitą śmietaną i owocami.
Stać mnie na gofra za 36 zł to kupuję, nie stać mnie to przechodzę obok i kupię coś tańszego. Proste. Paragony grozy to typowe clickbajty.
- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
Za 26zł to można kupić litrowe Grycany czekoladowe, prawdopodobnie najsmaczniejsze czekoladowe lody na rynku.