sickstick pisze: ↑04 maja 2026, 19:10
O dziękuję bardzo za polecajkę, żona stwierdziła że dobry pomysł i zagada o to.
Jeżeli nic się nie zmieniło, to dopiero możecie poprosić o ten pokój w trakcie porodu. Jak będą miejsca, to dostaniecie. 2 lata temu były 2 takie pokoje. Teraz jest ich chyba więcej. Koszt to było ok 200 zł za dobę.
Przema pisze: ↑04 maja 2026, 18:35
maciek_88 pisze: ↑04 maja 2026, 17:54
Stary dwóch córek (od 2,5 tygodnia dwóch ) wita na pokładzie.
Przyłączam się
Jaka u Ciebie różnica wieku między dziećmi?
U mnie niecałe 1,5 Tokio moja perspektywa jest taka że pierwsze dziecko wcale tak dużo w życiu nie zmieniło. Tzn wiadomo że zmienia się wszystko ale przy tym da się normalnie funkcjonować, aktywnie korzystać z czasu wolnego. Jak pojawiło się drugie to jest już naprawdę potężny hardcore i logistyka najwyższych lotów a to dopiero początek choć pewnie za kilka miesięcy będą w stanie już więcej czasu spędzać razem to i rodzicom będzie łatwiej złapać trochę oddechu.
Dzięki
Różnica 2 lat bez 2 miesięcy. Wierzę, że nie będzie tak źle

Trochę przeorganizowałem swoją pracę, by działać tylko z domu - nie biorę żadnych tematów związanych z koniecznością wyjazdów lub od razu uprzedzam, że w razie potrzeby będę organizować kogoś na zastępstwo. To na pewno ułatwia nam życie.
Najgorszy czas u nas to zeszła jesień-koniec stycznia. Pierwszy sezon żłobkowy, więc ciągle łapała różne syfy (jelitówki, trzydniówki, RSV) i 2 razy gościliśmy na SOR. Do tego RSV złapała żona a w ciąży trudno się leczyć, gdy nie można praktycznie nić zażywać z leków. Zobaczymy, jak będzie wyglądać kolejna jesień.