Serie A 2025/2026

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1317

Serie A 2025/2026

Post autor: dias »

Tennessee pisze: 24 maja 2026, 22:21 Wszystko tylko nie anty-włoskie Como, gardzę tym dziwadłem.
Z ciekawości zapytam... dlaczego "antywłoskie"? To ich wina, że nie ma zdolnych młodych piłkarzy z Włoch?
#MioduskiWon
Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 263
Kibicuję: Juventus

Serie A 2025/2026

Post autor: Sh00t »

Como i Roma zasłużenie w LM z przekroju całego sezonu. Aczkolwiek Milan i Juventus stracili top4 kompromitując się u siebie z Cagliari i Florencją. Wystarczyło wygrać te mecze. W każdym razie nie było w moim bingo, że w najważniejszym meczu sezonu z perspektywy takiego Milanu piłkarzem spotkania zostanie... Mike Maignan.
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2428

Serie A 2025/2026

Post autor: League »

dias pisze: 24 maja 2026, 22:58 Z ciekawości zapytam... dlaczego "antywłoskie"? To ich wina, że nie ma zdolnych młodych piłkarzy z Włoch?
Como jest nienawidzone bo jest bogate, nowe w serie a i już wysokie lokaty zbiera i nie ma włochów w składzie. No i Fabregas przyniósł DNA Barcy ze sobą tj symulowanie i podobne a sam jeśli wynik zły to robi z siebie ofiarę.
:ozob:
Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Serie A 2025/2026

Post autor: Vol'jin »

Ostatnio Cesc zaatakował.Zamettiego za słowa o Pazie, który były kurtuazja bo marzy by zagrał w Interze. A ten p
Oburzony, że nie on jest decyzyjny w Interze i jak śmie tak mówić etc :)

Trener ok ale człowiek malutki
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2428

Serie A 2025/2026

Post autor: League »

Dokładnie. Piłkarzem był mega ale te pokolenie Barcelony to rak futbolu. Ego wywalone w kosmos, umiejętności mega a takiego aktorstwa i wymuszania decyzji na sędzim nigdzie indziej nie widziałem. Jak porażka to zawsze wina źle skoszonej trawy albo sędzia ich przekręcił a moralnie i tak wygrali bo mieli 80% posiadania piłki a rywale nie przyjechali grać w futbol tylko w kości :rotfl: fabregas dokładnie to reprezentuje. Działało w Barcelonie to i przenosi to do Como.
:ozob:
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Serie A 2025/2026

Post autor: wloski »

Dzięki za sezon, to były emocje wywalenie Tudora ponieważ zajmował 6 miejsce w lidze, jego następca zrobił dokładnie to samo co Chorwat, no i trzeba docenić Milan, zagrali jak jakieś Udinese z lat 2000+, mocna jesień a potem pikowanie w dół.
cloner pisze: 25 lut 2026, 9:38Z mojej strony EOT.
:lol2:
Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 598

Serie A 2025/2026

Post autor: Tennessee »

dias pisze: 24 maja 2026, 22:58
Tennessee pisze: 24 maja 2026, 22:21 Wszystko tylko nie anty-włoskie Como, gardzę tym dziwadłem.
Z ciekawości zapytam... dlaczego "antywłoskie"? To ich wina, że nie ma zdolnych młodych piłkarzy z Włoch?
Ja wszystko rozumiem, wiem, że we Włoszech moją pewien problem, ale mają go na własne życzenie. Najlepiej jest naściągać tabuny obcokrajowców i krzyczeć, że nie ma młodych piłkarzy z Włoch.

Nikt nie oczekuje 11 Włochów w wyjściowym składzie, natomiast w Como jadą po całości, tam nie ma nawet z dwóch rezerwowy przez cały sezon, to jest kpina i gówno tłumaczenie że nie ma rodaków, po prostu mają to gdzieś bo łatwiej jest o nabytki piłkarzy zewsząd i na tym budowanie sukcesu, a potem płacz bo nie ma młodych Włochów.

Sram na taką postawę.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8597
Kontakt:

Serie A 2025/2026

Post autor: cloner »

Tennessee pisze: 25 maja 2026, 13:20 tam nie ma nawet z dwóch rezerwowy przez cały sezon
Witamy w UE :witam:
W Polsce też był młodzieżowiec, ale sie kluby zbuntowały i teraz nie musi grać żaden Polak w składzie.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 380

Serie A 2025/2026

Post autor: Bernabeu2 »

Tennessee pisze: 25 maja 2026, 13:20 Nikt nie oczekuje 11 Włochów w wyjściowym składzie, natomiast w Como jadą po całości, tam nie ma nawet z dwóch rezerwowy przez cały sezon, to jest kpina i gówno tłumaczenie że nie ma rodaków, po prostu mają to gdzieś bo łatwiej jest o nabytki piłkarzy zewsząd i na tym budowanie sukcesu, a potem płacz bo nie ma młodych Włochów.

Sram na taką postawę.
Como dla niepoznaki mogłoby faktycznie kupić ze 3 Włochów do składu, ale ich (świetna) polityka transferowa byłaby nie do zrealizowania z innym podejściem niż szukaniem talentów i fajnych graczy poza Włochami: oni kupili Valle za 6 mln z Barcelony, 50% karty Paza za 5 mln, 50% (?) praw do Ramona za 3 mln, De Cunhę za 0.8 mln, Douvikasa za 14 mln, 20-letni Rodriguez z Betisu za 20 baniek w 1. sezonie we Włoszech drugi w klasyfikacji asyst, do tego Perrone za 13 mln. Po prostu w Hiszpanii, Francji czy Anglii fajne talenty można dostać na promce, a we Włoszech talentów za bardzo nie ma, a jak już ktoś się pojawi, to trzeba wybulić dużo więcej.

Ci gracze z Hiszpanii to nawet nie byli bardzo wyróżniający się gracze La Ligi: Paz się parę razy pokazał, fajny talent, ale za dużo szans w Realu nie dostał, Ramon wyglądał na gościa, z którego nic nie będzie, Valle za bardzo nawet nie kojarzyłem, Perrone też, Douvikasa także, Rodriguez ot co fajny talent, ale w skali hiszpańskiej piłki nic ciekawego - i udało się z tego zrobić większość wyjściowego składu na top4 w Serie A, w klubie, który grał obok Interu najciekawszą piłkę we Włoszech. Widzę na Transfermarkt, że Baturina jest więcej wart niż jakikolwiek ofensywny pomocnik z Włoch.

Piękny Cesc Fabregas, piękne Como.
Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 598

Serie A 2025/2026

Post autor: Tennessee »

[ch**] im w dupe.
W każdym kraju, w każdej lidze w europie powinien być przymus 3 może nawet 4 rodzimych piłkarzy występujących podczas meczu w ramach krajowej ligi. Bez jakiegoś wymyślania minut, wieku czy innych głupot.
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Serie A 2025/2026

Post autor: wloski »

Como to sygnał do tego jak można skruszyć beton włoski. Wystarczyło pograć szybciej piłką i nagle mają problem z tą drużyną. Oglądałem chyba wszystko z Juve w tym sezonie, autobusów z dołem tabeli było bardzo dużo, co lepsze te drużyny z nami remisowały albo wygrywały po jakieś głupiej kontrze i pierwszym strzale. Fabregas pokruszył kilka takich drużyn, grając swoją piłkę.

Do LM chyba tych Włochów będzie trzeba więcej plus wychowanków, więc teraz ich głowa żeby pościągać kogoś.
cloner pisze: 25 lut 2026, 9:38Z mojej strony EOT.
:lol2:
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Serie A 2025/2026

Post autor: sickstick »

Fani Juve i Milian pewnie podłamani, ale dla piłkim moim zdaniem dobrze że zagrają w Lidze Europy. Mam wrażenie że po reformach - zwiększeniu ilości drużyn w LM, braku spadków z LM do LE oraz utworzeniu LK - ta Liga Europy stała się jakoś wyjątkowo mało atrakcyjna i obecność w niej takich drużyn jak Juve czy Milan może podniesie jej prestiż i sprawi że więcej ludzi (choćby np ja) zainteresuje się tymi rozgrywkami.

Swoją drogą - choć temat Seria A to może nie miejsce na takie wnioski - uważam że TOP5 ligom powinno się odebrać miejsce w LK i dać dodatkowe w LE - to by sprawiło że LE stałaby się bardziej atrakcyjna, a LK bardziej konkurencyjna (już by nie było że mniejsze zespoły grają ze sobą do ćwierćfinału, po to by tam trafić na Chelsea, Betis czy Fiorentine i nie mieć żadnych szans). Miał być puchar dla zespołów z mniejszych lig, zrobił się poligon do wygrywania trofeów dla angielskich czy włoskich średniaków - chyba nie o to chodziło.
Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

Serie A 2025/2026

Post autor: Quercus »

sickstick pisze: 25 maja 2026, 15:25 Miał być puchar dla zespołów z mniejszych lig, zrobił się poligon do wygrywania trofeów dla angielskich czy włoskich średniaków - chyba nie o to chodziło.
Wtedy pewnie zrobiłby się z tego Ogór Cup, którego nikt poza Polakami, Bułagarmi itd by nie oglądał.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Serie A 2025/2026

Post autor: sickstick »

Quercus pisze: 25 maja 2026, 15:31
sickstick pisze: 25 maja 2026, 15:25 Miał być puchar dla zespołów z mniejszych lig, zrobił się poligon do wygrywania trofeów dla angielskich czy włoskich średniaków - chyba nie o to chodziło.
Wtedy pewnie zrobiłby się z tego Ogór Cup, którego nikt poza Polakami, Bułagarmi itd by nie oglądał.
Oglądalność to argument, ale IMO lepszej definicji Ogór Cup niż Chelsea która do półfinału leciała rezerwowym składem to chyba nie ma :P
Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2827

Serie A 2025/2026

Post autor: sci »

ale Chelsea ma 60 zawodników, to gdzie oni niby mieliby grać?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”