AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2867
A Ibra to ludzie pokroju Kivorski, Kirovski czy jak on się tam nazywa...
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Przyszłość nie jest kolorowa ale przynamniej ten śmieć już nie jest częścią Milanu.
Po szczurze oszust ten się żegna.
Śmietnik historii Milanu się powiększa.
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1295
Kto wie może taki kop w dupę w końcu pokaże Cardinale jakikolwiek kierunek rozwoju.
Już kiedyś wam to pisałem że bez upadku na dno finansowo ( brak LM dwa sezony z rzędu jest katastrofa ) nie będzie żadnych zmian. To trzeba rozjebać w Pizdu i zacząć od nowa. Tylko wtedy jest jakakolwiek nadzieja a nie dogorywanie co roku na miejscach 4-6 i może się [k****] uda. Co to w ogóle ma być ?
Już kiedyś wam to pisałem że bez upadku na dno finansowo ( brak LM dwa sezony z rzędu jest katastrofa ) nie będzie żadnych zmian. To trzeba rozjebać w Pizdu i zacząć od nowa. Tylko wtedy jest jakakolwiek nadzieja a nie dogorywanie co roku na miejscach 4-6 i może się [k****] uda. Co to w ogóle ma być ?
- Enjo
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2241
- Kibicuję: AC Milan
Wyjebali wszystkich w jednym komunikacie
.
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1295
No akurat teraz mi zaimponowali. Jeszcze tylko Ibra i być może jest nadzieja na lepsze jutro?
Zrobić taki sam porządek z kadrą. Nie pasuje ? Wypierdalać, absolutnie nikt nie jest "nie na sprzedaż "
Zrobić taki sam porządek z kadrą. Nie pasuje ? Wypierdalać, absolutnie nikt nie jest "nie na sprzedaż "
Akurat oni nie zasłużyli na żaden komunikat. O nich trzeba jak najszybciej zapomnieć.
Jeszcze Scaroni i Ibra ale to raczej niemożliwe. To samo Cardinale.
Zaimponowaliby mi dopiero jakby Paolo wrócił. Tak to będzie to samo tylko z innymi ludźmi.
Jeszcze Scaroni i Ibra ale to raczej niemożliwe. To samo Cardinale.
Zaimponowaliby mi dopiero jakby Paolo wrócił. Tak to będzie to samo tylko z innymi ludźmi.
Niezmiennie rozwala mnie przeglądanie milanowego tematu gdy non stop widzę nazwisko Ibrahimovicia, który chyba dalej panoszy się jak legenda klubu w Mediolanie gdy poczciwy Robercik Lewandowski przez 4 lata na pół-emeryturze w Barcelonie wygrał więcej niż Ibra w Milanie i strzelił kilkadziesiąt goli więcej.
Ibra gdyby nie zabawiał się w pajacowanie jako maskotka Cardinale byłby zapamiętany jako zawodnik, który dwa razy w tym wieku walnie przyczynił się do mistrzostwa kraju. Dodatkowo jego drugi pobyt w Milanie to przywrócenie klubu na właściwe tory gdzie walnie przyczynił się do tego sportowo i mentalnie zarządzając szatnią. Legendą nigdy nie miał szans zostać patrząc na prawdziwe legendy Milanu ale byłby zapamiętany jako ktoś wielki w historii Milanu mimo zagrania 4.5 sezonów.
- Quercus
- Lider Drużyny

- Reputacja: 400
- Kibicuję: MUFC
Ibrahimović to jest w ogóle dosyć zabawny przypadek kronikarski. Niby jedna z ikon futbolu XXI w., obieżyświat, legendarne momenty, masa trofeów i prawie 600 strzelonych goli. Sam się kreuje na jednego z najlepszych w historii, wiadomo że medialnie i beka, ale sporo osób pewnie by go wymieniło jako jednego z najlepszych napastników w historii, pewnie właśnie przez "ikoniczność". Ale to tak jakby powiedzieć, że Gwiezdne Wojny to jeden z najlepszych filmów wszech czasów - no tak jakościowo to po prostu nie, mimo skali popularności.Bernabeu2 pisze: ↑25 maja 2026, 18:54 Niezmiennie rozwala mnie przeglądanie milanowego tematu gdy non stop widzę nazwisko Ibrahimovicia, który chyba dalej panoszy się jak legenda klubu w Mediolanie gdy poczciwy Robercik Lewandowski przez 4 lata na pół-emeryturze w Barcelonie wygrał więcej niż Ibra w Milanie i strzelił kilkadziesiąt goli więcej.
Bo jak zajrzysz w detale, to okazuje się, że 200 z tych prawie 600 goli załadował ogórom w USA i Francji. Raz dotarł do półfinału Ligi Mistrzów, jak go tam zaciągnęła być może najlepsza w historii Barcelona, od której się zresztą odbił. Inter i Barcelona bez niego na luzie wygrywały LM. Granicę 30 goli na sezon to przebił raz w Milanie, tak tylko PSG. Ze Szwecją trudno o medal, ale żeby indywidualnie czarował jako heros na imprezach międzynarodowych to nie pamiętam. Ale że grał przez 100 lat i prawie zawsze w najsilniejszym klubie ligi w danym momencie, to tych goli i trofeów się nazbierało.
Tak że IMHO jasne bardzo dobry zawodnik, statusowo absolutnie legenda, ale tak czysto piłkarsko jeśli chodzi o XXI w. dałbym niżej niż Lewego, Suareza, Benzemę, Aguero, Rooneya czy Kane'a. Historycznie raczej top 20 niż top 10 napastników wszech czasów.
Też mnie to bawi, że robi się na jakąś legendę, kiedy to zwykły najemnik i w bogatej historii Milanu tak naprawdę to on ch*ja znaczyBernabeu2 pisze: ↑25 maja 2026, 18:54 Niezmiennie rozwala mnie przeglądanie milanowego tematu gdy non stop widzę nazwisko Ibrahimovicia, który chyba dalej panoszy się jak legenda klubu w Mediolanie gdy poczciwy Robercik Lewandowski przez 4 lata na pół-emeryturze w Barcelonie wygrał więcej niż Ibra w Milanie i strzelił kilkadziesiąt goli więcej.
Bardziej pasuje do takiego PSG.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2026, 19:45 przez Sh00t, łącznie zmieniany 1 raz.
- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
Ale to nagle Ibra nie jest legendą Milanu bo Lewy strzelił dużo goli dla Barcy? Trochę rozumowanie jak to że Dolar nie był bohaterem PSG w zeszłorocznym półfinale bo 5 lat wcześniej Oblak na tym samym etapie obronił więcej strzałów - co ma piernik do wiatraka?Bernabeu2 pisze: ↑25 maja 2026, 18:54 Niezmiennie rozwala mnie przeglądanie milanowego tematu gdy non stop widzę nazwisko Ibrahimovicia, który chyba dalej panoszy się jak legenda klubu w Mediolanie gdy poczciwy Robercik Lewandowski przez 4 lata na pół-emeryturze w Barcelonie wygrał więcej niż Ibra w Milanie i strzelił kilkadziesiąt goli więcej.
Ja jestem zatwardziałym wieloletnim kibicem Interu, ale jak ktoś twierdzi, że cygan jest legendą Milanu, to chyba nienawidzi lub nie zna historii tego klubu.
Z kategorii ciekawostki - Ibrahimović wygraj więcej z Interem niż Milanem.
Z kategorii ciekawostki - Ibrahimović wygraj więcej z Interem niż Milanem.
Wrzucacie tematy zastępcze.
Nikt tutaj nie twierdzi że Zlatan jest legendą
Nikt tutaj nie twierdzi że Zlatan jest legendą