AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post autor: Rezus »

A Ibra to ludzie pokroju Kivorski, Kirovski czy jak on się tam nazywa...
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post autor: mete »

Przyszłość nie jest kolorowa ale przynamniej ten śmieć już nie jest częścią Milanu.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Po szczurze oszust ten się żegna.

Śmietnik historii Milanu się powiększa.
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1295

Post autor: gilardino11 »

Kto wie może taki kop w dupę w końcu pokaże Cardinale jakikolwiek kierunek rozwoju.
Już kiedyś wam to pisałem że bez upadku na dno finansowo ( brak LM dwa sezony z rzędu jest katastrofa ) nie będzie żadnych zmian. To trzeba rozjebać w Pizdu i zacząć od nowa. Tylko wtedy jest jakakolwiek nadzieja a nie dogorywanie co roku na miejscach 4-6 i może się [k****] uda. Co to w ogóle ma być ?
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2241
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Enjo »

Wyjebali wszystkich w jednym komunikacie 😅.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1295

Post autor: gilardino11 »

No akurat teraz mi zaimponowali. Jeszcze tylko Ibra i być może jest nadzieja na lepsze jutro?

Zrobić taki sam porządek z kadrą. Nie pasuje ? Wypierdalać, absolutnie nikt nie jest "nie na sprzedaż "
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Akurat oni nie zasłużyli na żaden komunikat. O nich trzeba jak najszybciej zapomnieć.

Jeszcze Scaroni i Ibra ale to raczej niemożliwe. To samo Cardinale.

Zaimponowaliby mi dopiero jakby Paolo wrócił. Tak to będzie to samo tylko z innymi ludźmi.
Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 381

Post autor: Bernabeu2 »

Niezmiennie rozwala mnie przeglądanie milanowego tematu gdy non stop widzę nazwisko Ibrahimovicia, który chyba dalej panoszy się jak legenda klubu w Mediolanie gdy poczciwy Robercik Lewandowski przez 4 lata na pół-emeryturze w Barcelonie wygrał więcej niż Ibra w Milanie i strzelił kilkadziesiąt goli więcej.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Ibra gdyby nie zabawiał się w pajacowanie jako maskotka Cardinale byłby zapamiętany jako zawodnik, który dwa razy w tym wieku walnie przyczynił się do mistrzostwa kraju. Dodatkowo jego drugi pobyt w Milanie to przywrócenie klubu na właściwe tory gdzie walnie przyczynił się do tego sportowo i mentalnie zarządzając szatnią. Legendą nigdy nie miał szans zostać patrząc na prawdziwe legendy Milanu ale byłby zapamiętany jako ktoś wielki w historii Milanu mimo zagrania 4.5 sezonów.
Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

Post autor: Quercus »

Bernabeu2 pisze: 25 maja 2026, 18:54 Niezmiennie rozwala mnie przeglądanie milanowego tematu gdy non stop widzę nazwisko Ibrahimovicia, który chyba dalej panoszy się jak legenda klubu w Mediolanie gdy poczciwy Robercik Lewandowski przez 4 lata na pół-emeryturze w Barcelonie wygrał więcej niż Ibra w Milanie i strzelił kilkadziesiąt goli więcej.
Ibrahimović to jest w ogóle dosyć zabawny przypadek kronikarski. Niby jedna z ikon futbolu XXI w., obieżyświat, legendarne momenty, masa trofeów i prawie 600 strzelonych goli. Sam się kreuje na jednego z najlepszych w historii, wiadomo że medialnie i beka, ale sporo osób pewnie by go wymieniło jako jednego z najlepszych napastników w historii, pewnie właśnie przez "ikoniczność". Ale to tak jakby powiedzieć, że Gwiezdne Wojny to jeden z najlepszych filmów wszech czasów - no tak jakościowo to po prostu nie, mimo skali popularności.

Bo jak zajrzysz w detale, to okazuje się, że 200 z tych prawie 600 goli załadował ogórom w USA i Francji. Raz dotarł do półfinału Ligi Mistrzów, jak go tam zaciągnęła być może najlepsza w historii Barcelona, od której się zresztą odbił. Inter i Barcelona bez niego na luzie wygrywały LM. Granicę 30 goli na sezon to przebił raz w Milanie, tak tylko PSG. Ze Szwecją trudno o medal, ale żeby indywidualnie czarował jako heros na imprezach międzynarodowych to nie pamiętam. Ale że grał przez 100 lat i prawie zawsze w najsilniejszym klubie ligi w danym momencie, to tych goli i trofeów się nazbierało.

Tak że IMHO jasne bardzo dobry zawodnik, statusowo absolutnie legenda, ale tak czysto piłkarsko jeśli chodzi o XXI w. dałbym niżej niż Lewego, Suareza, Benzemę, Aguero, Rooneya czy Kane'a. Historycznie raczej top 20 niż top 10 napastników wszech czasów.
Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 264
Kibicuję: Juventus

Post autor: Sh00t »

Bernabeu2 pisze: 25 maja 2026, 18:54 Niezmiennie rozwala mnie przeglądanie milanowego tematu gdy non stop widzę nazwisko Ibrahimovicia, który chyba dalej panoszy się jak legenda klubu w Mediolanie gdy poczciwy Robercik Lewandowski przez 4 lata na pół-emeryturze w Barcelonie wygrał więcej niż Ibra w Milanie i strzelił kilkadziesiąt goli więcej.
Też mnie to bawi, że robi się na jakąś legendę, kiedy to zwykły najemnik i w bogatej historii Milanu tak naprawdę to on ch*ja znaczy 😁

Bardziej pasuje do takiego PSG.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2026, 19:45 przez Sh00t, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1374
Kibicuję: AC Milan

Post autor: MazurXIII »

Enjo pisze: 25 maja 2026, 18:23 Wyjebali wszystkich w jednym komunikacie 😅.

Obrazek
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

Ale to nagle Ibra nie jest legendą Milanu bo Lewy strzelił dużo goli dla Barcy? Trochę rozumowanie jak to że Dolar nie był bohaterem PSG w zeszłorocznym półfinale bo 5 lat wcześniej Oblak na tym samym etapie obronił więcej strzałów - co ma piernik do wiatraka? :mrgreen:
Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 190
Kibicuję: Inter

Post autor: Matrixxx »

Ja jestem zatwardziałym wieloletnim kibicem Interu, ale jak ktoś twierdzi, że cygan jest legendą Milanu, to chyba nienawidzi lub nie zna historii tego klubu.

Z kategorii ciekawostki - Ibrahimović wygraj więcej z Interem niż Milanem.
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1945

Post autor: Conrado »

Wrzucacie tematy zastępcze.
Nikt tutaj nie twierdzi że Zlatan jest legendą :badziewie:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”