Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 192

Post autor: Samuraj »

Bernabeu2 pisze: 04 cze 2026, 23:37 Ładnie poddymione przez Pereza, on to ma jednak dobrą bajerkę, ciekawe o kogo mu chodzi z tym transferem za 150 mln galactico-pomocnika nie z Premier League. Neves? Będzie śmiesznie jak PSG mu powie, żeby spieprzał i koniec tematu. :P Jeszcze śmieszniej jak nikogo takiego nie ma.
Cóż, wydawało się, że Perez ma obsesję na punkcie Olise ale ponoć nie o niego chodzi, więc drugą obsesją jest Vitinha, ale nie ma szans by PSG go puściło.

Przynajmniej nie rzuca nazwiskami a kwotami, to pobudza wyobraźnie a nie buduje kontrowersje bo dzień później jest dementi
KANAŁ TWITCH GDZIE SOBIE STREAMUJE GIERKI

KANAŁ GDZIE WRZUCAM SWOJE GAMEPLAYE Z GIER - Z czasem może zacznę publikować tematykę mangową.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post autor: Kluchman »

Typy dziennikarzy są takie, że faktycznie chodzi mu o Nevesa, ale żeby robić prawdziwą bombę to musiałby być Pedri albo Julian Alvarez. :P
Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2463
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post autor: HMK »

Szczerze? Może jestem naiwny, ale. Raz, ten Riquelme to bajerant, podoba(ło) mi się w nim naciskanie na pozycję dyrektora sportowego, który uważam, że jest tu potrzebny. Natomiast cała reszta mi po prostu nie siedzi.
-Raul jako dyrektor sportowy to kpina
-Casillas jako jedna z najważniejszych osób w klubie to kpina
-plecy u Gila Martina
-plecy w ASie
-te gadki o Erlingu, gdzie z przodu biega Kylian Mbappenalty i Clown d'Oro to kpina
-pchanie Rodriego to kpina (wszyscy znamy jego mankamenty - wiek, ACL, cena)
Dwa. Perez ma swoje ogromne mankamenty i nie sądzę, że wybór Mourinho będzie tu dobry, bo sportowo to nie ma prawa się udać, ale.
O ile jestem sceptykiem ściągnięcia Konate (może mnie miło zaskoczy) i gdzieś w powietrzu wyczuwam pierwsze 'parte medico' jeszcze w tym roku kalendarzowym tak transfer Dumfriesa mi się podoba, wartościowe uzupełnienie ławki i wreszcie nie fawelarz tylko doświadczony gość do uzupełnienia składu za drobne. Plotki można traktować mniej lub bardziej poważnie, ale raczej można się nastawić, że okienko będzie dosyć intensywne.
I zmierzam do tego, że ten skład cały czas jest młody, my tu poza bramką mamy gości, którzy jeszcze "troszkę" pograją w ten sport i nadal mamy ten margines, że Mourinho wiecznie tu nie będzie i następny trener może wypalić, a kadra będzie przygotowana w sposób odpowiedni (chciałbym w to wierzyć xD)
Florentino Pérez: "You will NEVER guess what superstar I'm going for.

It's NOT Olise, NOT Haaland, NOT Kane, NOT Doku.

I won't say anything else now.

SEE YOU NEXT WEEK."
Doku XD

Z gadaniny Pereza wiadomo, że ten galacticos (gdzie 150 mln to ma być oferta otwierająca)
-nie jest z PL
-nie jest z Serie A
-nie jest z Bundes
-nie jest z LL
Więc zostaje Paryż. Arancha pcha kandydaturę Joao Nevesa, ja bym wolał wiecie sami kogo.
Zobaczymy, największy plus tych wyborów jest taki, że Perez chyba serio wziął się do roboty.

tiktak

Reasumując, patrząc na bajernatyzm pana Riquelme moim faworytem jest Florentino Perez. Ten pierwszy śmierdzi na kilometr. Wolę sprawdzonego Kaczyń.. Pereza.
Diamen o Premier League pisze:Zaorać te ligę w pizdu xd
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 380

Post autor: Bernabeu2 »

Ten Riquelme to jest bajerant, który robi sobie nazwisko (co zasadniczo mu się udało), ciężko go na poważnie traktować, a Perez rzuci 150 milionów za Vitinhe/Nevesa, bo znowu są psiapsi z Mendesem, PSG ją odrzuci i to by było na tyle, będę zaskoczony jeśli coś się z tego urodzi.

Moja niepopularna opinia jest taka, że ludzie przesadzają z krytyką Pereza, tak jeszcze w kontekście wyborów, ale to inna sprawa.
Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Serio myślicie, że Perez wyda na 30 letniego Nevesa 150 mln?

KANAŁ GDZIE WRZUCAM SWOJE GAMEPLAYE Z GIER - Z czasem może zacznę publikować tematykę mangową.
Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Neves we wrześniu kończy 22 lata. Piękny byłby to transfer, ale to się nie wydarzy.
Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Bernabeu2 pisze: 05 cze 2026, 0:50 Neves we wrześniu kończy 22 lata. Piękny byłby to transfer, ale to się nie wydarzy.

Aaaa o tego Nevesa chodzi :wink: jakoś sam nigdy nie byłem do Joao Nevesa przekonany i sam nie wiem czy nie lepszy tu nieco starszy ale w moim odczuciu lepszy reżyser gry - Vithinia.

Czas pokaże. Zostały 2 dni do wyborów.

Matsuyama
Skład B
Skład B
Reputacja: 22

Post autor: Matsuyama »

150 za Vitinhe czy Nevesa? Na miejscu PSG z miejsca bym odrzucił.
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 809

Post autor: BadBoy »

Mnie to zastanawia jak to możliwe że na nowego prezesa takiego klubu jak Real startuje jakiś nołnejm który wziął się z nikąd 🤔
"Być nie mieć to odwieczny dylemat"
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Post autor: moody »

HMK pisze: 04 cze 2026, 17:31 Ma mój głos hehe

Nie weryfikowałem, bot AI powiedział, że to prawda, ale jeśli by takową klauzula istniała to brać.
Spoiler:
zaden gracz w lidze francuskiej nie ma klauzuli, bo przepisy w tej lidze tego zakazuja
Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Ale to by siadło w erze social mediów.

Joao Neves to mrzonki, ale ciekawe kto jest realnym kandydatem do wzmocnienia pomocy, bo tym razem chyba się bez tego nie obędzie. Fernandez? Znaleźć kogoś fajnego za nie-fortunę i w zasięgu to dalej ciężary.
Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 531

Post autor: emski »

Wszystko fajnie, Perez może wyciągnąć nawet Pedriego, ale co z tego skoro bierze Mourinho na ławkę.
Pelart2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 147

Post autor: Pelart2 »

Jose będzie miał swój last dance w Realu. Przynajmniej na tym poziomie. No i ostatnim razem pokazał, że ma rękę do transferów.
Matsuyama
Skład B
Skład B
Reputacja: 22

Post autor: Matsuyama »

Courtois - Dumfries, Konate, Militao, Mendy - Camavinga, Tchouameni, Bellingham - Olise, Vinicius, Mbappe.
+ puszka farby, żeby pomalować niepasujący element :wink:
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4328
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Eyesmon »

A TAA lawka?
Life is an unexpected journey
ODPOWIEDZ