emski pisze: ↑09 cze 2026, 22:36
W sumie to na chłodno -kiedy ostatnio widzieliście, żeby klub robił comumicado oficial ze złożenia oferty za jakiegoś piłkarza? Ja sobie nie przypominam takiej sytuacji, więc w 100% uważam, że to jest jakaś PRowa akcja/robienie Barcelonie pod górkę, a nie poważne ruchy w kierunku Argentyńczyka.
Raczej ma to związek z deklaracjami wyborczymi Pereza.
Jutro ma być zaprezentowany Mourinho i czuję, że kolejnym transferem będzie ten cały Mateus Fernandes, bo z ostatnich spekulacji, to ten wydaje się najbardziej prawdopodobny do realizacji. O zawodniku wiele nie wiem, ale Portugalczyk sobie go upatrzył w zespole. Pewnie będzie trzeba za niego wybulić 50-70 mln. Zawodnik do środka pola i chyba po prostu do szerokiej kadry, ma on raptem 21 lat, mogą być z niego ludzie w przyszłości. No i jest też temat Enzo Fernandesa którego rozważa klub i który został zaproponowany Realowi Madryt.
Ogólnie widać, że coś się dzieje w temacie środka pola, bo są wymieniani Bruno, Enzo, Mateus Fernandes, Rodri.
Też jeśli chodzi o obronę, to nadal jest temat Calafioriego, Schloterbacka i Gvardiola
Jeśli chodzi o ofensywę, to do tej pory z strony Pereza były zakusy na Olise i ... Alvareza (?)
Czuję, że w tym okienku padnie jakiś rekordowy transfer, mam przeczucie, że Perez jeszcze się rzuci na tego Olise i da kwotę w ok. 180 mln za niego. W każdym razie aby przyszli zawodnicy, to część musi odejść. Weźmy pod uwagę, że wróci Paz i Endrick ... Z klubu na wypożyczenie pewnie odejdzie Gonzalo Garcia i Mastantuono, odszedł Alaba i Carvajal, pewnie odejdzie Ceballos ... Zobaczymy co dalej bo na tym raczej się nie skończy... Camavinge ciężko będzie wykopać z klubu a przydał by się jakiś rezerwowy bramkarz, pewniejszy niż Łunin, bo umówmy się, mecz z Bayernem częściowo idzie na konto Ukraińca, bo zakładam, że Courtois nie popełnił był takich błędów które on zrobił, zwłaszcza przy walce o górne piłki.
Nie wiadomo też co z Rodrygo, zapewne też odejdzie z klubu a przynajmniej będzie z niego wypychany.