Pewnie chodzi o stary 4a, obecnie 7 - jak ktoś tam jest nowy i spieszy się na pociąg z tego peronu to powodzenia.
Domek nr 10 (temat luźny)
- 10
- Gwiazda

- Reputacja: 614
- Kontakt:
Dworzec z Poznania wspominam jako małą masakrę. Kiedyś tam mieliśmy przesiadkę i tam jeden peron (lub więcej) jest zupełnie na uboczu i żeby do niego dojść, trzeba się przedrzeć przez całą galerię. Taki trochę peron 9 3/4. Tak przynajmniej wygląda to w moich wspomnieniach. Pewnie rzeczywistość jest trochę prostsza.
O, to mogłoby być to.
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
Nie wiem, co to za budynek.
Jak na wieś Hindenburg to jeden peron wystarczy.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2866
Skoro mowa o transporcie to mam pytanie: czy z Katowic do Gliwic jakoś łatwo można dostać się koleją? A także w drugą stronę około północy?
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Ostatni pociąg Katowice -> Gliwice 23:45, później 4 rano. Z Gliwic ostatni do Kato jest 22:43.
-
Chandlerr
- Pierwszy Skład

- Reputacja: 113
- Kibicuję: AC Milan
My tak mielismy kiedys, czekamy na stacji na pociag do KRK o 6:45, przyjechal o 6:38 no to wsiadamy, jedziemy, po kilkunastu km przychodzi kanar i sprawdza bilety i mowi ze mamy doplacic do biletu albo wysiasc na najblizszej stacji, bo wsiedlismy nie do tego pociagu co trzeba, a my ze jak to, a on ze dwa pociagi odjezdzaja, jeden o 6:38 a drugi o 6:45. To bylo kilkanscie lat temu, czlowiek za duzo jezdzil MPK i nie skojarzyl ze jeden byl regio a drugi jakis pospieszny. Pewnie zaraz przyjdzie cloner i powie ze [ch**] kogo obchodzi to co napisalem, bo rozmowa dotyczy sytuacji na peronach a nie wsiadaniu do pociagow.NoName1989 pisze: ↑09 cze 2026, 19:14 Raz mnie pociąg w [ch**] zrobił, jak staliśmy na peronie i czekamy sobie na nasz pociąg a tu nagle się okazuje, że go nie ma na wyświetlaczu nawet mimo, że za 2 minuty powinien podjechać. Czas odjazdu minął, a tu ani widu ani słychu ani żadnej informacji. Na portalu pasażera na podglądzie wyglądało, że w zasadzie to już odjechał z Widzewa![]()
Pytam kobitki w kasie czy wie coś może o tym pociągu, a ona mówi że jej się wyświetla, że był o czasie![]()
Sporo ludzi już poddenerwowanych ale koniec końców odezwała się Pani z głośnika, że przyjedzie za 5 minut
forzamilan
Nie wymyślaj historyjek na swoje potrzeby, cieszy twoja bujna wyobraźnia, ale nie przesadzaj.
Jedynie mogę napisać, że 7 minut przed czasem to chyba jeszcze nigdy żaden pociąg w historii Polski nie odjechał.
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2866
Ale to normalne, że jeden za drugim często jedzie 
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
-
Chandlerr
- Pierwszy Skład

- Reputacja: 113
- Kibicuję: AC Milan
Oba jechaly do Krakowa, czlowiek myslal ze przyjechal wczesniej i wsiadl, tym bardziej ze to był mój drugi raz. A mówią, że to pierwszy raz boli.
forzamilan
- NoName1989
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1492
- Kibicuję: WIDZEW
Ja kiedyś wsiadłem do pociągu, który był opóźniony idę na swoje miejsce a tam zonk bo babeczka siedzi. Mówię kulturalnie, że przepraszam ale to moje miejsce, ona zdziwiona bo miała to samo miejsce. Okazało się, że pociąg do którego wsiadłem był opóźniony o 3 godziny i też jechał do Gdyni tak jak mój, mój miał za to jakieś 5 minut opóźnienia i jechał zaraz za nim.Chandlerr pisze: ↑10 cze 2026, 11:20My tak mielismy kiedys, czekamy na stacji na pociag do KRK o 6:45, przyjechal o 6:38 no to wsiadamy, jedziemy, po kilkunastu km przychodzi kanar i sprawdza bilety i mowi ze mamy doplacic do biletu albo wysiasc na najblizszej stacji, bo wsiedlismy nie do tego pociagu co trzeba, a my ze jak to, a on ze dwa pociagi odjezdzaja, jeden o 6:38 a drugi o 6:45. To bylo kilkanscie lat temu, czlowiek za duzo jezdzil MPK i nie skojarzyl ze jeden byl regio a drugi jakis pospieszny. Pewnie zaraz przyjdzie cloner i powie ze [ch**] kogo obchodzi to co napisalem, bo rozmowa dotyczy sytuacji na peronach a nie wsiadaniu do pociagow.NoName1989 pisze: ↑09 cze 2026, 19:14 Raz mnie pociąg w [ch**] zrobił, jak staliśmy na peronie i czekamy sobie na nasz pociąg a tu nagle się okazuje, że go nie ma na wyświetlaczu nawet mimo, że za 2 minuty powinien podjechać. Czas odjazdu minął, a tu ani widu ani słychu ani żadnej informacji. Na portalu pasażera na podglądzie wyglądało, że w zasadzie to już odjechał z Widzewa![]()
Pytam kobitki w kasie czy wie coś może o tym pociągu, a ona mówi że jej się wyświetla, że był o czasie![]()
Sporo ludzi już poddenerwowanych ale koniec końców odezwała się Pani z głośnika, że przyjedzie za 5 minut
Bez kiboli nie ma goli.
Coraz ciekawsze te historyjki
czy tylko ja przed wejściem do pociągu patrzę na jego boczny numer przed wejściem?
- NoName1989
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1492
- Kibicuję: WIDZEW
Ja patrzyłem, że jechał z Katowic do Gdyni tak jak ten mój więc się wszystko zgadzało, nawet to że był opóźniony. 
Bez kiboli nie ma goli.
- johny batonik
- Lider Drużyny

- Reputacja: 318
Więcej luzu cloner. Puść sobie Zacznij od Bacha Zbyszka Wodeckiego, napij się lemoniady, zjedz dobre tiramisu
- wrogowie: matt_
- sekciarze: venomik
- neuroatypowi: BadBoy
Ja kiedyś jechałem z dziewczyną do Olsztyna. Idziemy na swoje miejsce, a ono zajęte. To się upewniam: trasa się zgadza, numer pociągu się zgadza, numer wagonu się zgadza, numer siedzenia się zgadza. Ok, to mówię, że pani chyba siedzi na naszym miejscu. A ona na to, że niemożliwe.
Data się nie zgadzała
Data się nie zgadzała
Dirty mind