Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post autor: cloner »

Świadome puszczanie fejków w internet, dla beki, powinno być srogo karane.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post autor: TS borys IFC »

Mogę się zgodzić, ale myślę, że tak samo powinno być karane oszalałe poszukiwanie gestów uznania dla Polski ze strony innych narodów i podniecanie się jakimiś duperelami jakby miały dowodzić, że jesteśmy jakimś mocarstwem.
Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2462
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post autor: HMK »

Sranie sie o jakas tam flage na jakiejs koszulce jakiegos Haiti, juz naprawde nie ma o czym debatowac

Mialem dzis dyskusje ze znajomym nt. afrykanskich kadr, tj. ze ktoras moze sprawic niespodzianke na nadchodzacym WC. I w sumie doszlismy do wnioskow, ze ci afrykanscy pilkarze zrobili sie tak randomowi, ze nie wiesz kto w jakiej druzynie gra. Tj. znasz tych pilkarzy, ale nigdy jakos szczegolnie nie sprawdzales kim jest pilkarzy X, Y, Z.
Tak z ciekawosci zerknalem na kadry tych druzyn, posilkujac sie Transfermarktem
I po kolei
RPA - nuda, jakis Lyle Foster z Burnley najdroszy (8,5 mln)
WKS - Diallo znamy, Diomande ze Sportingu znam i wiedzialem, ze jest z WKSu, Ndicke znamy, Bonny'ego z Interu znamy, ogolnie duzo znanych nazwisk, ale kto to [k****] jest Yan Diomande i czemu jest wyceniany na 90 mln? :lol2:
Senegal - no tu juz mam zasko, bo myslalem, ze Assane zagral cos dla Hiszpanow xD jakis Lamine Camara, no ogolem tez duzo wysoko wycenianych nazwisk
DRK - Sadiki, Wissa, Wan-Bissaka, Tuanzebe, Bongonda, Kapuadi (wtf), Masuaku, no jakies te znane nazwiska maja, ale w zyciu bym nie odpowiedzial, ze oni graja wlasnie dla tej druzyny
Ghana - w sumie poza Semenyo to nikogo warteg uwagi tu nie ma (kiedys chyba silniejsza byla ta Ghana), ale ten sam vibe, w zyciu bym nie powiedzial, ze skrzydlowy MCFC gra dla tej kadry

I jeszcze jeden wniosek, Norwegia bedzie rozczarowaneim rozczarowaniem turnieju, tj. z grupy IMO wyjda, ale hype jaki maja jest przesadzony i gdzies sie wykoleja na 1x16.
I pochwala dla mnie, ciesze sie, ze lider opinii, redaktor Cwiakala (pozdro Tomek) podziela moj entuzjazm w kierunku kadry Ekwadoru.
Gdyby te paskudne polskie buki oferowaly mozliwosc laczenia dlugoterminowych zakladow to chetnie bym cos pogral na 1x4 Ekwadorczykow dodajac do tego inne zdarzenia.
Diamen o Premier League pisze:Zaorać te ligę w pizdu xd
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 170
Kibicuję: Neutralny kibic

Post autor: FILIPPO828 »

Po drużynach z Afryki ciężko wyczuć jak zagrają. Myślę że nie powtórzy się już historia z przed 4 lat i świetnego występu Maroka. Jeżeli chodzi o Norwegów to po mojej symulację nawet jeżeli zajmą 3 miejsce w grupie za Senegalem to trafiają na zwycięzcę najsłabszej grupy D (Turcja, USA, Paragwaj) więc 1/8 jest w zasięgu ale tam już będzie Hiszpania.
... Żyj Dziś bo Wczoraj nie Wróci...a Jutro Może nie Nadejść...
Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Czarny koń teraz to dla mnie właśnie Ekwador. Jeżeli wyjdą z drugiego miejsca w grupie to trafiają właśnie na Senegal, albo Norwegię. 1/8 to już Brazylia i tam może być ciekawie. Tak to tylko analizy ale przed MŚ tym teraz żyjemy.
Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1414
Kibicuję: od czasu do czasu

Post autor: Zygmunt-1 »

HMK pisze: 10 cze 2026, 16:56 I w sumie doszlismy do wnioskow, ze ci afrykanscy pilkarze zrobili sie tak randomowi, ze nie wiesz kto w jakiej druzynie gra. Tj. znasz tych pilkarzy, ale nigdy jakos szczegolnie nie sprawdzales kim jest pilkarzy X, Y, Z.
Coś w tym jest. Zobaczysz Camarę czy innego Traore i chłop pasuje do 5 różnych reprezentacji. Kiedyś było łatwiej. Większość afrykańskich reprezentacji miała max 2-3 gości rozpoznawalnych i grających w mocniejszych zespołach, Egipty, Tunezje i Maroka to raptem 1 gość na krzyż, Algieria to samo i to nie zawsze. Jedynie Nigeria nie była zaskoczeniem. Dla mnie w 2002 roku Senegal już był kłopotem, bo ten Dioufy, Diao, Diopy, Camary to są liczone w dziesiątkach. Teraz murzyny grają w każdej mocniejszej lidze, są w mocnych klubach i znasz ich z ligi krajowej, uważasz za kozaka a się okazuje że on gra w jakimś Burundi, bo babka poznała szamana stamtąd mimo że normalnie rodzina pochodzi z Mali :hardkor2:
:witam:
Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Ilka pisze: 05 cze 2026, 12:51 Jest taka strona jak https://www.kicktipp.pl/ I tam można stworzyć sobie Typera :)
Pozwoliłam sobie założyć Typera Świat Piłki.
Typujemy wynik bramkowy. Nie martwcie się. To automatycznie wskakuje i liczy. Tak mi się wydaje, więc nic nie zawale raczej ;)
Są też bonusy do wytypowania czyli kto zostanie Mistrzem czy zwycięzcy poszczególnych grup.

Link do Typera.
https://www.kicktipp.pl/swiat-pilki/freunde

Jakby ktoś miał ochotę dołączyć to zapraszam :)
Kto jest w naszej typerce to zajrzyjcie tam bo z Ilka budujemy team w innej grupie gdzie gra prawie 2000 typerow
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Mr.Chris »

Sorry jak było, ale ominąłem. Jest jakaś liga Fantasy pod banderą swiatpilki kropka com?
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3929

Post autor: matt_ »

Nie wiem co chciał przekazać Filippo, ale w tej forumowej grupie zrobionej przez Ilkę jest 10 osób. Moim zdaniem to dobra liczba.
Obrazek
Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Ilka wytłumacz kolegom o co chodzi bo info moje do nich nie dotarło. 1234 zakuma pewnie po mistrzostwach.
Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

matt ❗1234 się nie dziwię że nie zakumał , ale Ty😀 wejdź na KF tam jest info. Gramy typerke stworzoną przez Ilke ale dołączyliśmy razem z Ilka do innej typerki MS gdzie stworzyliśmy team i chcemy żebyście dołączyli tam.
Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2748
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post autor: Ilka »

matt_ pisze: 10 cze 2026, 18:52 Nie wiem co chciał przekazać Filippo, ale w tej forumowej grupie zrobionej przez Ilkę jest 10 osób. Moim zdaniem to dobra liczba.
Napisałam na naszym czacie żebyście dołączyli do jeszcze jednej ligi. Wysłałam tam link do tej ligi :) Jest tam możliwość stworzenia drużyny i stworzyłam drużynę Świat Piłki. Także kto jest w tej naszej lidze zapraszam również do tamtej gdzie będziemy też drużyną :)
A liczba nas nie najgorsza ale mogłaby być lepsza :)

@Mr.Chris ta zabawa o której piszemy to nie fantasy. Normalny typer, znaczy z trochę innymi zasadami ale zrozumie się po pierwszej kolejce. Typujesz wyniki meczów. Jeśli chcesz dołączyć to zapraszam tutaj: https://www.kicktipp.pl/swiat-pilki/

A jeśli komuś mało to zapraszam jeszcze tutaj: https://liga-typera.pl/
To jest ten typer w którym wygrałam kiedyś karnet na rundę Widzewa ;)

Tym razem też są nagrody:
1. miejsce: Wyjazd dla 2 osób na mecz Aston Villa w sezonie 2026/27 o wartości 6000 PLN. Spełnij marzenia o zobaczeniu Premier League na żywo!
2. miejsce: Voucher na wyjazd o wartości 1000 PLN. Idealny na zaplanowanie piłkarskiej przygody.
3. miejsce: Voucher o wartości 500 PLN. Świetna okazja, aby zacząć swoją futbolową eskapadę.

Jedynie żeby wziąć udział trzeba subskrypcję opłacić, całe 25 zł.
Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Nie ma to jak Ilka wytłumaczy o co chodzi😀 1234 i tak pewnie nie zrozumiał
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Mr.Chris »

O typerze wiem, ale ja nigdy nie miałem go na myśli :D

Piszę o tym: https://play.fifa.com/
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6552

Post autor: Boromir »

Real Barcelona właśnie zaczeli na Eleven Sports 2. Nie wiedziałem, że dzisiaj grają. Nawet dobre składy. Dziwnie tak przed mundialem ale pewnie hajs się zgadza :roll:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”