Ale wiesz że to powtorka.
Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- Ilka
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2748
- Kibicuję: Widzew Barca MU Juve
Mr.Chris pisze: ↑10 cze 2026, 21:01 O typerze wiem, ale ja nigdy nie miałem go na myśli![]()
Piszę o tym: https://play.fifa.com/
Aaa to ja sobie tam stworzyłam drużynę
Wiem, że jesteśmy w knajpie, ale nie wypada tak bełkotać na dzień przed mundialem.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- Ilka
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2748
- Kibicuję: Widzew Barca MU Juve
A czemu ankieta jest tak przestarzała? 
Dobry jest ten ziomek z Polsatu, co nie włączę jakiś mecz to on zawsze na majku. Pojęcia o piłce nie ma ale pasji mu nie można odmówić.

Kurła, źle się może zestarzeć bronienie Czeladnika z Madery.
- Zygmunt-1
- Gwiazda

- Reputacja: 1414
- Kibicuję: od czasu do czasu
Dziś pierwszy mecz Mundialu, ale jakoś totalnie mnie to nie grzeje. Pewnie gdyby nasi awansowali to byłby jakiś bodziec żeby 3 razy włączyć odbiornik i albo machnąć ręką, że wyszło jak zawsze albo przez chwilę być świadkiem zbiorowego, narodowego pompowania balonika. Biało-czerwonych jednak nie ma, gra pół świata, godziny są jakie są. W sumie dla mnie te MŚ to będzie taki turniej w tle. Jak znajdę czas i będzie mecz o przystępnej godzinie to może rzucę okiem, ale jakoś specjalnie się nie nastawiam.
Piątek 21:00 to niezła godzina na obejrzenie meczu, ale Kanada z Bośnią jakoś nie przyciągają specjalnie mojej uwagi. Katar ze Szwajcarią na sobotni wieczór też nie brzmi jak plan idealny. Haiti vs Szkocja w niedzielę o 3:00 w niedzielę - fajny meczyk nawet, raczej rzadki okaz, ale czy będzie mi się chciało zarywać noc? Później Niemcy z Curacao i Holandia z Japonią. No dupy nie urywa, ale Kukuryku może z sąsiadami bym obejrzał.
Dziś mecz otwarcia. Dwa dni temu minęło równo 20 lat od Niemcy vs Kostaryka i Polska vs Ekwador. Te mecze pamiętam doskonale. Późniejsze mecze otwarcia, poza tym z 2010 roku w sumie, to jakoś mi umknęły z pamięci. Nawet nie mam pewności, że je oglądałem. Teatr dla gojów.
Piątek 21:00 to niezła godzina na obejrzenie meczu, ale Kanada z Bośnią jakoś nie przyciągają specjalnie mojej uwagi. Katar ze Szwajcarią na sobotni wieczór też nie brzmi jak plan idealny. Haiti vs Szkocja w niedzielę o 3:00 w niedzielę - fajny meczyk nawet, raczej rzadki okaz, ale czy będzie mi się chciało zarywać noc? Później Niemcy z Curacao i Holandia z Japonią. No dupy nie urywa, ale Kukuryku może z sąsiadami bym obejrzał.
Dziś mecz otwarcia. Dwa dni temu minęło równo 20 lat od Niemcy vs Kostaryka i Polska vs Ekwador. Te mecze pamiętam doskonale. Późniejsze mecze otwarcia, poza tym z 2010 roku w sumie, to jakoś mi umknęły z pamięci. Nawet nie mam pewności, że je oglądałem. Teatr dla gojów.
Dla mnie też ten mundial nie budzi jakiegoś super zainteresowania, chociaż może jeszcze się wciągnę. Na pewno nie obejrzę większości meczów z fazy grupowej, bo tego jest po prostu za dużo, w dodatku część z nich późno w nocy. Jeden max dwa mecze na dzień zakładając oczywiście czas. Z reszty obejrzy się skróty. Spodziewam się, że przy takim molochu wielu zespołów nie będzie się nawet pamiętać, że grały.
Ale szybko czas leci, wydawałoby się, że jeszcze max 2 lata temu grała kadra Michniewicza.
Ale szybko czas leci, wydawałoby się, że jeszcze max 2 lata temu grała kadra Michniewicza.
To nie jest turniej dla starych ludzi.
Jakbym był studentem to bym był zachwycony.
Jakbym był studentem to bym był zachwycony.

- Eyesmon
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 4322
- Kibicuję: AC Milan
Pamiętajcie ze europejskie drużyny nigdy nie wygrały mundialu rozgrywanego w Am Płn a tylko 2 (DE i ES) w ogóle wygrały poza Europa
Life is an unexpected journey