Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1852

Post autor: 1234 »

Ilka pisze: 11 cze 2026, 11:07 ale w tamtej książeczce składów nie ma
W PN są + jest plansza do wpisywania wyników :pijemy:
Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2129

Post autor: venomik »

moody pisze: 11 cze 2026, 11:06 ciezkie do spelnienia biorac pod uwage, ze wymieniles chyba wszystkich faworytow, no oprocz portugalii :P
Wiem :)
Sprawdzałem nawet kto jest wg bukmacherów faworytem i Portugalia była na 6 miejscu, a poza top 6 wypadli Niemcy.
Dirty mind
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Post autor: moody »

w zasadzie gdyby nie to, ze argentyna ma messiego, a hiszpania pol barcelony, to moglbym sie pod twoim zyczeniem podpisac, tez bym kibicowal przeciw faworytom. w sumie z tej listy najmniej mi wadza niemcy, malo wkurwiajacych pilkarzy i z reguly graja fajna pilke
Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2748
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post autor: Ilka »

1234 pisze: 11 cze 2026, 11:09
Akurat wyniki i strzelców bramek oraz kartki żółte to mam tamta książeczkę :)

Jednak mam pecha. Dziś salonik od 12.:30 😂
Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Ilka pisze: 11 cze 2026, 11:26
1234 pisze: 11 cze 2026, 11:09
Akurat wyniki i strzelców bramek oraz kartki żółte to mam tamta książeczkę :)

Jednak mam pecha. Dziś salonik od 12.:30 😂
Poszłam drugi raz.

Wchodzę do saloniku, mówię dzień dobry. Pani mi odpowiada i mówi: wiem po co Pani przyszła :mrgreen: ja mówię tak? Mam nadzieję, że jeszcze coś dostanę, a Pani schyla się gdzieś tam pod ladę i wyciąga Przegląd Sportowy z dodatkiem :) Mówi mój mąż też się już nie może doczekać :)

Pani znajoma, bo przez 10 lat pracy w Toto-mixie byłam częstym gościem innego saloniku gdzie pracowała kiedyś :)
Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1852

Post autor: 1234 »

Jeśli chodzi o Przegląd to cena jednak mocarna i dałem sobie spokój, w PN dużo mniej treści ale wszystko w pigułce, dobrze streszczone to co najważniejsze. Poza tym zawsze byłem fanem PN, pierwszy numer miałem gdzieś w 2001 roku także od dzieciaka wierny im :mrgreen:

Ten tytuł od Sport.pl wygląda nieźle, dużo publicystyki i ciekawych tekstów, zapowiada się ok.
Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

1234 pisze: 11 cze 2026, 14:08 Jeśli chodzi o Przegląd to cena jednak mocarna i dałem sobie spokój, w PN dużo mniej treści ale wszystko w pigułce, dobrze streszczone to co najważniejsze. Poza tym zawsze byłem fanem PN, pierwszy numer miałem gdzieś w 2001 roku także od dzieciaka wierny im :mrgreen:

Ten tytuł od Sport.pl wygląda nieźle, dużo publicystyki i ciekawych tekstów, zapowiada się ok.
Dodatku PN już nie było. Może mało egzemplarzu było. Na sklepie na Carrefour widziałam dodatek z Faktu - też gruby u chyba ciekawy jak przejrzałam, ale ceny nie mogłam znaleźć więc pewnie był do gazety.

W PS widzę są cztery strony na Reprezentację. Jakieś statystyki, opis boisk - to tak pokrótce co zauważyłam przeglądając chwilę ;)
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6552

Post autor: Boromir »

Ciekawe czy w ogóle uda się znaleźć w Internecie skrót meczu który nie zdradzi na starcie wyniku meczu żeby chociaż był sens go odpalać.

Jak znam rezultat to zazwyczaj nie mam ochoty oglądać kompilacji bramek...

Wtedy pewnie tylko Boticelli i statsy na flashscore.
Obrazek
Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 318

Post autor: johny batonik »

Już mnie nie bawi ta gra https://7a0.com.br/en/play

oskryptowana maksymalnie. Co chwile te same reprezentacje na sam koniec tworzenia drużyny, algieria, nigeria, szwajcaria, szwecja i same placki, tylko żeby obniżyć overall
  • wrogowie: matt_
  • sekciarze: venomik
  • neuroatypowi: BadBoy
Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Regulamin i zmiany w sędziowaniu z PS!

Obrazek

Obrazek

Najlepsza jest ta z zasłanianiem ust - powinna mieć nazwę zasada Viniciusa :mrgreen: Czerwona kartka za zasłonięcie ust ...

Jeszcze gdzieś mi się obiło, że piłkarze mają zgłaszać rasizm poprzez skrzyżowanie rąk w X! Przecież Vinicius cały czas będzie tak latał. I mam rozumieć, że biali też mogą to zgłaszać?
Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 370

Post autor: Bernabeu2 »

Przychylam się do opinii, że rozszerzona formuła MŚ zaorała trochę moje zainteresowanie turniejem. Nigdy wielkim-wielkim fanem polskiej reprezentacji nie byłem i nie potrzebowałem oklepów z Ekwadorami i Senegalami do jarania się turniejem, więc to raczej nie jest kwestia braku husarii, po prostu teraz ciężko się wkręcić gdy zasadniczo ta faza grupowa ma dwa razy mniejsze znaczenie niż miała w poprzednim formacie. Chyba dopiero od fazy pucharowej będzie można to potraktować jak prawdziwe mistrzostwa świata.
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1944

Post autor: Conrado »

Bernabeu2 pisze: 11 cze 2026, 15:48 nie potrzebowałem oklepów z Ekwadorami i Senegalami do jarania się turniejem,
Oczywiście że tak,do tego doszły popierzone godziny meczów i zarywanie nocek w moim wieku nie wchodzi w grę ;)
Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 944

Post autor: PietroBosman »

1234 pisze: 11 cze 2026, 9:02
Devourer pisze: 11 cze 2026, 8:56 Poza zespołami z Europy i tak wygrywają tylko Brazylia lub Argentyna. W antycznych czasach był jeszcze Urugwaj. Brazylia też dawno nic nie wygrała, nawet u siebie 4 miejsce, a Argentyna nie musi powtórzyć sukcesu.
Wiadomo, fajnie jakby ktoś nieoczywisty zaszedł daleko. Może Maroko, może któryś z gospodarzy jak Korea w 2002 (ale teraz ciężko byłoby tak walić w ch. przez sędziów, jak wtedy na rzecz Korei)
W 2002 to przede wszystkim Turcja.Korea ,tak jak piszesz, ciągnięta za uszy i lepiej żeby to się nie powtórzyło (USA? Jest ryzyko?)
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Post autor: moody »

Bernabeu2 pisze: 11 cze 2026, 15:48 Przychylam się do opinii, że rozszerzona formuła MŚ zaorała trochę moje zainteresowanie turniejem. Nigdy wielkim-wielkim fanem polskiej reprezentacji nie byłem i nie potrzebowałem oklepów z Ekwadorami i Senegalami do jarania się turniejem, więc to raczej nie jest kwestia braku husarii, po prostu teraz ciężko się wkręcić gdy zasadniczo ta faza grupowa ma dwa razy mniejsze znaczenie niż miała w poprzednim formacie. Chyba dopiero od fazy pucharowej będzie można to potraktować jak prawdziwe mistrzostwa świata.
no niestety, z dwoch ostatnich duzych reform rozgrywkowych - liga mistrzow na plus, mundial na minus. poprzedni format byl idealny, duzo meczow ale fanatyk byl w stanie obejrzec wszystko, teraz no ni [ch**], zreszta wyjatkowosc rozgrywek tez zabita, tutaj kazdy spotkanie powinno byc swietem, a obecnie meczow na papierze bardziej nadajacych sie na eliminacje, a nie glowny turniej bedzie sporo. no i pewnie bedzie tez wyjatkowo duzo takich jednostronnych spotkan, obijania malutkich
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3929

Post autor: matt_ »

Za dużo jest drużyn i ten podział stricte kontynentalny przy kurczowym zachowaniu stosunku liczby uczestników eliminacji w danej strefie do poziomu sportowego przestaje działać. Afryka ma aż 10 miejsc a powinna mieć max 6, Ameryka Południowa ma 6 i biorąc pod uwagę poziom rywalizacji mogłaby dostać jeszcze z 1, ale już teraz to lekki absurd że większość strefy wchodzi na MŚ. Rozwiązaniem byłoby mniej zespołów wchodzących bezpośrednio ze swoich stref a bardziej rozbudowane baraże interkontynentalne. Słabsze drużyny nadal miałyby namiastkę światowej rywalizacji, nie rozwadniając przy tym święta jakim jest Mundial. Trzeba myśleć nad rozwiązaniami, bo nawet jeśli hajs się zgadza to podejrzewam, że to nie jest ostatnie rozszerzenie turnieju za naszego życia.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”