Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu
- Magnum
- Moderator

- Reputacja: 2314
- Kontakt:
W meczu USA - Paragwaj byliśmy świadkami niszowej zmiany w protokole VAR na ten mundial - sędzia gwizdnął faul Tima Reama na Miguelu Almirónie, ale VAR uznał, że był tam brak faulu a symulacja Paragwajczyka. Po zmianach w protokole można dać kartkę innej osobie jeśli uznano, że jest to błąd w identyfikacji zawodnika. Przez to, że tekst jest dość ogólny, kreatywnie teraz można stosować ten przepis na zamianę faulu i wolnego poza polem karnym na symulkę i wolny pośredni w drugą stronę.
Jedynym mankamentem akurat tej sytuacji było to, że Paragwaj już ten wolny wykonał a potem wszystko cofnięto do pośredniego dla USA. No ale to pierwszy raz.
Jedynym mankamentem akurat tej sytuacji było to, że Paragwaj już ten wolny wykonał a potem wszystko cofnięto do pośredniego dla USA. No ale to pierwszy raz.

Z tymi faworytami w tym systemie to może też szału nie być w początkowych fazach. Może być jakieś skromniejsze zwyciestwo z outsiderami i potem "dogadane" remisy, aby spokojnie wyjść nawet z 3 miejsca.Samuraj pisze: ↑12 cze 2026, 22:00 Mam wrażenie, że na tym mundialu nasza reprezentacja swoim poziomem czuła by się jak ryba w wodzie, ale powód niskiego poziomu meczów to przede wszystkim też fakt, że nie oglądamy żadnego faworyta w akcji. Na początek trafiły się grupy z gospodarzami przez co ten poziom jest taki dyskusyjny. W drugim dzisiejszym (właściwie jutrzejszym) meczu też nie spodziewam się fajerwerków mimo, że gra USA które może się przepchnąć dość wysoko.
Ogólnie, ten mudnial ma wszystkiego za dużo, za dużo meczy, za dużo reprezentacji, za dużo gospodarzy którzy prezentują średni poziom i zajęły miejsca z najwyższym koszyku mimo, że powinni być co najwyżej losowani z trzeciego koszyka.
Nudny meczor, chyba najnudniejszy z tych dotychczasowych
Ruszamy z większą ilością meczów niż dwa dziennie i można sympatyczną nockę dzisiaj/jutro walnąć
21:00 Katar - Szwajcaria
00:00 Brazylia - Maroko
03:00 Haiti - Szkocja
06:00 Australia - Turcja
21:00 Katar - Szwajcaria
00:00 Brazylia - Maroko
03:00 Haiti - Szkocja
06:00 Australia - Turcja
Polecam same skróty, nie ma informacji o wyniku
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Najgorszy mecz o najbardziej ludzkiej porze.
Na Euro 2016, pierwszym po rozszerzeniu imprezy, było sporo remisów to może tutaj też.

- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
Ja do tej pory ogladalem wylacznie skroty spotkan i tutaj pochwala dla TVP za to ze sa one bez podawania wyniku w tytule czy na miniaturce oraz ze maja po 10 minut czyli tak akurat.
W tym miejscu pochwaly sie koncza bo jakosc tych skrotow a takze transmisji jest mowiac delikatnie slaba. Fajnie ze wszystkie mecze mamy za darmo i niby nie powinno sie narzekac na darowanego konia ale jakie on ma zeby wszyscy widza. W 2026 roku transmisje tak niskiej jakosci ocieraja sie o skandal.

Pierwszy zrzut to nasza kochana telewizja a drugi to amerykanski Fox. Roznica jest widoczna a czym wiekszy wyswietlacz tym widoczna bardziej. Moze ogladajac na telefonie jeszcze spoko ale na duzym monitorze nie wspominajac tv kluje w oczy. Czytalem ze u naszych zachodnich sasiadow tez to wyglada zdecydowanie lepiej.
Ja wiem ze telewizja w likwidacji ale bez przesady hehe.
Coz trzeba ogladac skroty na zagranicznych stronach i cos wymyslic do jutra bo wtedy planuje obejrzec pierwszy caly mecz pomiedzy Brazylia a Maroko. Faza grupowa mniej boli bo tylko kilka spotkan mam na rozkladzie ale od pucharowej chyba bedzie trzeba cos wykupic.
W tym miejscu pochwaly sie koncza bo jakosc tych skrotow a takze transmisji jest mowiac delikatnie slaba. Fajnie ze wszystkie mecze mamy za darmo i niby nie powinno sie narzekac na darowanego konia ale jakie on ma zeby wszyscy widza. W 2026 roku transmisje tak niskiej jakosci ocieraja sie o skandal.

Pierwszy zrzut to nasza kochana telewizja a drugi to amerykanski Fox. Roznica jest widoczna a czym wiekszy wyswietlacz tym widoczna bardziej. Moze ogladajac na telefonie jeszcze spoko ale na duzym monitorze nie wspominajac tv kluje w oczy. Czytalem ze u naszych zachodnich sasiadow tez to wyglada zdecydowanie lepiej.
Coz trzeba ogladac skroty na zagranicznych stronach i cos wymyslic do jutra bo wtedy planuje obejrzec pierwszy caly mecz pomiedzy Brazylia a Maroko. Faza grupowa mniej boli bo tylko kilka spotkan mam na rozkladzie ale od pucharowej chyba bedzie trzeba cos wykupic.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
- Bassu
- Gwiazda

- Reputacja: 679
- Kibicuję: Manchester United

Take me home, United Road,
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United Road.
no jest lipa. oko od lat przwyczajone do ogladania w 4K, a tu powrot do przeszlosciChlopaczek pisze: ↑13 cze 2026, 10:42 Ja do tej pory ogladalem wylacznie skroty spotkan i tutaj pochwala dla TVP za to ze sa one bez podawania wyniku w tytule czy na miniaturce oraz ze maja po 10 minut czyli tak akurat.
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 4328
- Kibicuję: AC Milan
A widzieliście jak Niemcy pokazują mundial?
Wyglada to jak eFootball albo Fifa. Do tego UHD
Wyglada to jak eFootball albo Fifa. Do tego UHD
Life is an unexpected journey
Tutaj szczegółowo opisane i też fajny podgląd. Sztosik.
"Powszechnie w domach stoją telewizory 4K z HDR" - ehe, naród na bogato, każdy ma w domu tv 4k. Ja jestem bliższy temu, że coraz więcej ludzi pozbywa się telewizorów z domu.
Ja jestem dumny z tego, że w domu nie mam telewizora, nie oglądam telewizji. Co najwyżej mogę narzekać na player tvp sport, że automatycznie zmienia mi jakość transmisji mimo, że sam sobie ustawiam na najwyższy.
Ja jestem dumny z tego, że w domu nie mam telewizora, nie oglądam telewizji. Co najwyżej mogę narzekać na player tvp sport, że automatycznie zmienia mi jakość transmisji mimo, że sam sobie ustawiam na najwyższy.
KANAŁ TWITCH GDZIE SOBIE STREAMUJE GIERKI
KANAŁ GDZIE WRZUCAM SWOJE GAMEPLAYE Z GIER - Z czasem może zacznę publikować tematykę mangową.
KANAŁ GDZIE WRZUCAM SWOJE GAMEPLAYE Z GIER - Z czasem może zacznę publikować tematykę mangową.
Posiadanie telewizora a oglądanie telewizji to dwie różne kwestie.
Ja telewizji nie oglądam, a telewizora nie wyobrażam sobie nie mieć, oglądanie sportu wyłącznie na telefonie/laptopie byłoby uciążliwe na dłuższą metę. Więc TV, duży ekran musi być.
Wiadomo, można mieć monitory, ale raczej ciężko kupić monitor 50 cali
Myślę że bliższe prawdy jest to że ludzie pozbywają się kablówek a nie telewizorów a w zamian korzystają z różnych platform 
Nie wyobrażam sobie oglądać dziś meczów na ekranie pokroju 32 cali, od 7-8 lat mam w domu 55 cali, wcześniej przez kilka lat miałem 50 (teraz u rodziców dziala bez zarzutu). I ubolewam nad tym, że 4k nie ma meczów niestety...
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Na ostatnim Euro chyba już mieliśmy takie bajery.Hawk-eye – kompendium wiedzy dla prawdziwego analityka! Transmisja z użyciem innowacyjnego systemu znanego z tenisa z dedykowanym komentarzem analityków. Ustawienie zawodnika względem bramki, xG, prędkość sprintów i lotu piłki oraz wiele innych. Ekspertami będą m.in. trenerzy i analitycy m.in.: Michał Zachodny (Viaplay), Wojciech Makowski (asystent trenerów – Macieja Skorży i Marka Papszuna), Łukasz Smolarow (asystent trenera m.in. w Zagłębiu Lubin czy ŁKS-ie), Przemysław Gomułka (trener, który był asystentem m.in. w FSV Frankfurt, reprezentacji Afganistanu) oraz Dawid Sut (trener monitorujący w Programie Certyfikacji PZPN). Komentatorskimi jedynkami będą: Maciej Łuczak, Adrian Olek (Viaplay), Marcin Feddek, Krzysztof Lenarczyk, Dominik Pasternak, Paweł Smoliński, Aleksander Roj i Hubert Bugaj.
Osobiście nie jestem zwolennikiem takiego srania danymi na ekranie.
Belka z wynikiem, czasem i może liczbą zmian w zupełności wystarczy.