Grupa E: Niemcy, Curacao, Wybrzeże Kości Słoniowej, Ekwador
- Michał M
- Bawarski Krzyżak
- Reputacja: 167
U Niemców widać brak Olise, Kane’a i Luisa Diaza 

- PietroBosman
- Gwiazda

- Reputacja: 944
Szczerze, spodziewałem się 5+ bramek Niemców w tym meczu. Curacao mimo, że obecnie przegrywa, to pozytywnie zaskakuje.
KANAŁ TWITCH GDZIE SOBIE STREAMUJE GIERKI
KANAŁ GDZIE WRZUCAM SWOJE GAMEPLAYE Z GIER - Z czasem może zacznę publikować tematykę mangową.
KANAŁ GDZIE WRZUCAM SWOJE GAMEPLAYE Z GIER - Z czasem może zacznę publikować tematykę mangową.
- PietroBosman
- Gwiazda

- Zygmunt-1
- Gwiazda

- Reputacja: 1414
- Kibicuję: od czasu do czasu
W zasadzie to Niemcy są na dobrej drodze do +5 bramek. Dochodzą z wielką łatwością do sytuacji strzeleckich.
- PietroBosman
- Gwiazda

To spotkanie za wiele nie powie nam o formie Niemców...ale rzuca mi się w oczy Sane. Miał on jakieś dobre zagranie?
Już 3:1, więc raczej rozstrzygnięte. Swoją drogą w Niemczech już pół składu mocno śniade.
PietroBosman pisze: ↑14 cze 2026, 19:54 To spotkanie za wiele nie powie nam o formie Niemców...ale rzuca mi się w oczy Sane. Miał on jakieś dobre zagranie?
Sane to dziwny pomysł trenera, tam powinien grać Jamie Leweling.
- Michał M
- Bawarski Krzyżak
- Reputacja: 167
Przecież Sane byłby rezerwowym, gdyby Karl nie wykrzaczył się przed turniejem. I udowadnia to na każdym kroku.PietroBosman pisze: ↑14 cze 2026, 19:54 To spotkanie za wiele nie powie nam o formie Niemców...ale rzuca mi się w oczy Sane. Miał on jakieś dobre zagranie?

Oni nawet się tym chwalą, zamiast nazwisk to kolor skóry na koszulce.

"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- PietroBosman
- Gwiazda

Druga połowa wygląda już jak sparing.
I po co te Curacao gola strzelali
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Tak to się robi na mundialu, brawa dla Niemców. Dobrze mają ułożony grafik gier, Curaçao na początek, to idealny okazja do pozytywnego wejścia w turniej, dużo bramek, morale w górze, teraz mogą spokojnie przygotowywać się do następnego.
Zobaczymy w nocy jak wyglądają pozostali rywale.
Zobaczymy w nocy jak wyglądają pozostali rywale.
Ilość bramek Niemców przewidziałem, tylko bramki Curacao się nie spodziewałem.
Niemcy pokazali pewną solidność, ale nie dali raczej poczucia swoją grą, że mogą być faworytem mundialu. Curacao słabe, zwłaszcza w defensywie zostawiają wiele miejsca i jest duża łatwość do kreowania akcji podbramkowych dla rywala. Trudno Niemców ocenić na tle takiego przeciwnika. Na pewno i tak to duża historia dla tej wysepki, że grają na mundialu a nawet strzelili gola nie byle komu, bo Niemcom.
W tej grupie dużą niewiadomą dla mnie jest Ekwador i jestem ciekaw ich postawy. Sam w nich jakoś nie wierzę i wyżej od nich w tej grupie stawiam WKS. Zobaczymy czy słusznie, jeden mistrz defensywy z strefy Ameryki Płd. został na tym mundialu zweryfikowany, pytanie jak będzie właśnie z Ekwadorem.
Niemcy pokazali pewną solidność, ale nie dali raczej poczucia swoją grą, że mogą być faworytem mundialu. Curacao słabe, zwłaszcza w defensywie zostawiają wiele miejsca i jest duża łatwość do kreowania akcji podbramkowych dla rywala. Trudno Niemców ocenić na tle takiego przeciwnika. Na pewno i tak to duża historia dla tej wysepki, że grają na mundialu a nawet strzelili gola nie byle komu, bo Niemcom.
W tej grupie dużą niewiadomą dla mnie jest Ekwador i jestem ciekaw ich postawy. Sam w nich jakoś nie wierzę i wyżej od nich w tej grupie stawiam WKS. Zobaczymy czy słusznie, jeden mistrz defensywy z strefy Ameryki Płd. został na tym mundialu zweryfikowany, pytanie jak będzie właśnie z Ekwadorem.
KANAŁ TWITCH GDZIE SOBIE STREAMUJE GIERKI