a czemu nie 89%? Dane wiadomo skąd wyciągnąłeś
Ogólna dyskusja o polityce cz.2
- masacra
- Gwiazda

- Reputacja: 1682
Piskorki były po prostu aż tak zepsute, że wszystkie swoje wielkie afery kręcili w ramach istniejącego prawa, czego o twojej mafii nie da się powiedzieć. Lepiej dla nich żeby afera z tym szpitalem to nie był początek końcaLeague pisze: ↑30 cze 2026, 21:07Ale im się należało.PietroBosman pisze: ↑30 cze 2026, 20:39 A propos rozliczeń..."afera" dwóch wież na Srebrnej. Pamiętacie?Ile o tym trąbiono?Afera maseczkowa - umorzona
Afera respiratorowa - umorzona
Afera wizowa - umorzona (ze 170 tysięcy wyszło 32 (trzydzieści dwa) potwierdzone wizy sprzedane przez byłego działacza platformy)
Afera z Willami - kilka umorzeń i ostatnie postępowania w toku pewnie też będą umorzone
Afera mateckiego z fikcyjnymi zatrudnieniami w lasach państwowych - wczoraj było przesłuchanie, ale TVN nie chciał relacjonować pomimo obecności (ciekawe dlaczego)
Afera z funduszem sprawiedliwości - 25 milionów które komornik "zabezpieczył" na prywatnym koncie bankowym Wosia umorzone (xD) Reszta w toku.
Afera z dwoma wieżami - umorzona
Ostatnio zmieniony 30 cze 2026, 23:28 przez masacra, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mr.Chris
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 2002
- Kibicuję: Manchester United
Nie wiem czy nie za daleko wyciągasz wnioski odnośnie tego ocieplania. Po prostu zwrot "Ukrainiec" tak jak "kierowca BMW" w temacie daje nawet kilkaset procent większe zasięgi, właśnie przez te komentarze. A że akurat ostatnio zdarzyło się kilka rzeczy, że można było ich pochwalić, to się zdarzyło.
Pewnie że za daleko bo to prosty chłopak. Trzeba rozróżiać politykę a zwykłych ludzi. To, że żeleński i jego otoczenie zachowują się w sposób karygodny ze sprawą upa nie znaczy że mamy hejtować zwykłych ukraińców. Niech pracują w Polsce dla Polski i tyle. Mały procent z nich co nie potrafi się zachować i dokonuje przestępstw deportować a resztę utrzymać w kraju i już.
- Zygmunt-1
- Gwiazda

- Reputacja: 1425
- Kibicuję: od czasu do czasu
Elita się odezwała 
Nie trzeba wnikliwie analizować, żeby zobaczyć komentarze polskich i ukraińskich internautów oraz zauważyć jak się zmieniło zdanie na temat sąsiada. Prosty chłopak jest w stanie to zauważyć, więc taka inteligencja jak wyżej nie powinna mieć z tym problemu. Nie powinna, prawda?
Był ostatnio jakiś raport mówiący o tym, jak duży procent internetowych wpisów na temat Ukrainy jest krytyczny i był to ogromny wzrost porównując z początkiem roku. Pewnie same ruskie onuce i trolle za ruble, no ale jednak wzięto te wpisy również pod uwagę i taki jest rezultat.
Jest jakaś część społeczeństwa, która w tym zawirowaniu polsko-ukraińskim jest team UA i stara się wmówić innym, że tak się powinno postępować. Nie wiem tylko czy stawiają interes ukraiński ponad polski sami z siebie czy to element wojny polsko-polskiej.
Sytuacja polsko-ukraińska jest napięta i to nie dotyczy tylko najważniejszych osób w państwie. Uważam też, że gdyby napięta nie była to nikt by nie pisał o dwóch Ukraińcach nad jeziorem czy innych podobnych sytuacjach, bo zapewne takich zdarzeń było o wiele więcej w ostatnich latach. Nie wiem na ile to chęć zrobienia zasięgów.
Nie trzeba wnikliwie analizować, żeby zobaczyć komentarze polskich i ukraińskich internautów oraz zauważyć jak się zmieniło zdanie na temat sąsiada. Prosty chłopak jest w stanie to zauważyć, więc taka inteligencja jak wyżej nie powinna mieć z tym problemu. Nie powinna, prawda?
Był ostatnio jakiś raport mówiący o tym, jak duży procent internetowych wpisów na temat Ukrainy jest krytyczny i był to ogromny wzrost porównując z początkiem roku. Pewnie same ruskie onuce i trolle za ruble, no ale jednak wzięto te wpisy również pod uwagę i taki jest rezultat.
Jest jakaś część społeczeństwa, która w tym zawirowaniu polsko-ukraińskim jest team UA i stara się wmówić innym, że tak się powinno postępować. Nie wiem tylko czy stawiają interes ukraiński ponad polski sami z siebie czy to element wojny polsko-polskiej.
Sytuacja polsko-ukraińska jest napięta i to nie dotyczy tylko najważniejszych osób w państwie. Uważam też, że gdyby napięta nie była to nikt by nie pisał o dwóch Ukraińcach nad jeziorem czy innych podobnych sytuacjach, bo zapewne takich zdarzeń było o wiele więcej w ostatnich latach. Nie wiem na ile to chęć zrobienia zasięgów.
Nie no ja tez dlugo staralem sie rozumiec i tlumaczyc zachowanie Ukraincow, ale wjechala taka odklejka, ze od samego czytania wypowiedzi ichniejszych politykow czy komentatorow na X to jak widze tych ludzi na ulicy i slysze ze sa z Ukrainy to mam nadzieje, ze szybko sie stad zawina.
inna sprawa, ze nasza gospodarka na taki exodus nie jest w ogole przygotowana.
Zdaje sobie z tego sprawe, ale co mnie irytuje sytuacja to moje.
Zwrot w relacjach z UA jest widoczny od jakis 2 lat - Polska w zasadzie nie ma szans na udzial w wiekszych inwestycjach przy odbudowie tego krajuc, sami nie mamy juz nic do zaoferowania a o pieknych gestach i zrywach spoleczenstwa zaraz nie bedzie nikt pamietac, a nawet jesli to nie maja one zadnej wartosci w relacjach na tym poziomie. Dobrze, ze upominamy sie o swoje, ale skutek tego bedzie pewnie zaden. Z drugiej strony te relacje wroca do poziomu jaki byl przed wojna (?) i juz widac, ze za ewentualny brak dopuszczenia UA do stolika UE odpowiedzialnym bedzie Polska - taka przynajmniej bedzie tamtejsza narracja. Mocno naiwnym trzeba byc zeby panstwo w takim stanie zostalo czlonkiem UE, zwlaszcza w obliczu problemow, z ktorymi mierzy sie zachod. Smiem twierdzic, ze jest to teraz najmniej wszystkim potrzebne, bo pociagnie za soba szereg konsekwencji. Nie wspominam juz o tym, ze sa wazniejsze tematy niz upamietnienie mordercow, ale Ukraina jako panstwo nie jest i dlugo nie bedzie gotowa zeby dojsc do zachodnich standardow, choc zlosliwi powiedza, ze poziom skorumpowania tego kraju swiadczy o tym, ze wlasnie w Brukseli odnajda sie znakomicie
No tak tylko głupie komentarze w necie są wszędzie. Wystarczy wejść na fejsa i od zawsze ludzie wylewają hejt na innych. Jak tutaj na forum cloner zarzuca mi że wrzucam linki a sam wrzuca kretyński filmik od jasia kapeli. Takie jednostki jadą po Ukraińcach za nic i tak samo w Ukrainie po Polakach tacy sami. Trzeba z ich politykami twardo. Mera Lwowa to powinniśmy nie wpuszczać co Polski w ogólePrzema pisze: ↑01 lip 2026, 8:42 Nie no ja tez dlugo staralem sie rozumiec i tlumaczyc zachowanie Ukraincow, ale wjechala taka odklejka, ze od samego czytania wypowiedzi ichniejszych politykow czy komentatorow na X to jak widze tych ludzi na ulicy i slysze ze sa z Ukrainy to mam nadzieje, ze szybko sie stad zawina.
Poczytaj co piszą Żeleński czy Budanov.League pisze: ↑01 lip 2026, 8:53No tak tylko głupie komentarze w necie są wszędzie. Wystarczy wejść na fejsa i od zawsze ludzie wylewają hejt na innych. Jak tutaj na forum cloner zarzuca mi że wrzucam linki a sam wrzuca kretyński filmik od jasia kapeli. Takie jednostki jadą po Ukraińcach za nic i tak samo w Ukrainie po Polakach tacy sami. Trzeba z ich politykami twardo. Mera Lwowa to powinniśmy nie wpuszczać co Polski w ogólePrzema pisze: ↑01 lip 2026, 8:42 Nie no ja tez dlugo staralem sie rozumiec i tlumaczyc zachowanie Ukraincow, ale wjechala taka odklejka, ze od samego czytania wypowiedzi ichniejszych politykow czy komentatorow na X to jak widze tych ludzi na ulicy i slysze ze sa z Ukrainy to mam nadzieje, ze szybko sie stad zawina.
Żeby oddać sprawiedliwość to Kliczko uderza w inne tony ale też jednoznacznie nie odcina się od pewnych słów.
Zdaje sobie sprawę że to na użytek wewnętrzny ale jeszcze przyjdzie pora gdy będą musieli się z Polską dogadać jeśli Ukraina faktycznie będzie chciała wejść do UE. Choć jeśli dogadają się z mocniejszymi, to przy naszej nieporadności politycznej i tak zostaniemy rozegrani jak dzieci.
Oby nasi politycy tego nie zepsuli ale przy naszych nigdy nie wiadomo
Poki co najlepszym zagraniem popisal sie Nawrocki. Brawurowa wzajemna rezygnacja z orderow i nadan spowodowala zainteresowanie tematem ludobojstwa na Wolyniu przez zachodnie media. Przynajmniej przecietny Europejczyk ma szanse dowiedziec sie z czego wynika ten balagan i z kim ma do czynienia. Wbrew pozorom to moze poprawic karty w polskim rozdaniu, bo Niemcy w takiej sytuacji za Ukraine umierac nie beda, zwlaszcza ze wspolpraca polsko-niemiecka w tych mediach jest przedstawiona za wzor z uwzglednieniem historii (nie do konca sie zgadzam, ze wzor, ale nie ma zaklamywania czy ignorowania historii tak jak w przypadku Ukraincow). Oni sami sie teraz mierza ze swoimi tragediami (Mariupol, Bucza) wiec tym bardziej dziwi ze tak bezczelnie igraja z historia. Zwlaszcza ze ostatnie lata przyniosly im wspolczesnych bohaterow...no coz, my nie mamy na to wplywu, moze bedizemy miec wplyw na co innego.